Poradna duly
Jana Čurdová
Já nevim, jsem zastáncem, pokud se objeví špinění nebo krvácení, hned k doktorovi…
omlouvám se, že teď tolik nepíšu, přihoršilo se mi a každej večer se vyzvracím…
holky, v tomhle naprosto souhlasím se Cvalenkou, bez vyšetření se prostě nedá zjistit, co krvácení a špinění znamená, možností je vždy spousta. hlavně dejte obě vědět, jak jste dopadly ![]()
Prosím o radu nebo názor. Hodně trpím na zánět močáku. Vyšetřovali mě v nemocnici všechno možný a nic nenašli, ale než jsem otěhotněla, měla jsem zánět každej měsíc a teď se to o mně zase pokouší. Co s tím?
Kvitko, Macicku, taky souhlasim s holkama, sla bych k doktorovi hned dnes, i kdyz byste se jim tam mely vnutit. Jak mam ten hematom v deloze tak mi doktorka rikala ze mozna budu dost silne hnede spinit (zatim nic) a ze se nemam bat, ze jen hematom odejde, ale ze se to zkontrolovat musi. Opravdu to pravdepodobne je ok, ale bude vam lip, kdyz to od nich uslysite. A kdyby prinejhorsim to nebylo uplne ok a hrozilo krvaceni, muzete aspon hned dostat nejake leky. Hlavne polehavejte a nic nedelejte, to mi s hematomem take radili..fakt nic, zadny pohyb, aby se neprokrvovala moc deloha.
Kvitko Prednison neznam, ten je na co? Ja beru utrogestran, zavadim 2-1-2 do konce prvniho trimestru, je to otrava, ale co bychom pro mimco neudelali, vid..a pri spineni bych taky zvysila, jak pises.
Cvalenko ja s tim zkusenost nemam, ale zkusila bych dotaz na nejakou netovou poradnu, treba ulekare.cz, tam mi uz taky pomohli.
Cvalenka píše:Říká se že na močák sou dobrý brusinky.Jak sušený tak ve formě čaje
Prosím o radu nebo názor. Hodně trpím na zánět močáku. Vyšetřovali mě v nemocnici všechno možný a nic nenašli, ale než jsem otěhotněla, měla jsem zánět každej měsíc a teď se to o mně zase pokouší. Co s tím?
Holky, tak jdu k dr. za hodinu. Pro jistotu. Pak napíšu co a jak… ![]()
Ja s kontrolou urcite vydrzim do zitra, hlavne proto, ze je to uz ted dobry a Utrogestan uz stejne zavadim. Ale domluvim se s Dr. na neschopence, taky kvuli chripce, ktera vsude radi, zatim aspon do konce prosince a pak se uvidi.
Nicky, Prednison davaji u nas v CARu pri kazdem IVF, snizuje obranyschopnost organismu = lepsi podminky pro uhnizdeni embrouse. Ja ho beru jeste ted, zitra na kontrole se poptam, co dal. Jinak taky zavadim Utrous 2-0-2, ale jak pises, co bychom pro ty nase drobky neudelaly - manzel vzdy rika, kdyz zavadim - zase posilas svacinku miminku? ![]()
Ahoj holky, tak se po víkendu hlásím. Jsem docela dost utahaná a včerejší odpoledne jsme skoro celé prospala. V pátek firemní večírek dopadl dobře a dokonce mi bylo dobře po dlouhé době. V sobotu se mi špatně udělalo jen dopoledne a pak to šlo. Ale od včera mi je zas špatně. Včera večer jsem začala i dost špinit, tak mě to vystrašilo, ale od rána nic, tak to snad bude v pořádku. Dr tam bude nejdřív v pátek, ale prý se nemám strachovat pokud vysloveně nekrvácím a mám prý hodně odpočívat a nic netahat. U prvního těhotenství jsem to měla taky až do konce prvního trimestru. Ale stejně jsem z toho nervózní. Odpoledne aktualizuji tabulku. ![]()
Cvalenko, s močákem bohužel neporadím, nemám žádné zkušenosti…
Nicky, držím moc palce, ať to jde s hematomem stále od deseti k pěti, tedy spíš k nule ![]()
Macicku, držím pěsti, ať je to jen nějaká prkotinka…
Kvítko, taky se zítra těším na doufám že dobré zprávy od tebe ![]()
Ivco, s tou únavou to mám úplně stejně… začínám sledovat, jak mě manžel pozoruje a úplně přemýšlí o tom, jak chci s touhle lenorou zvládnout péči o dítě ![]()
Marye já jsem ráda, že ta únava po prvním trimestru ustoupí a už se na to těším. Co si vzpomínám z prvního těhotenství, tak pokaždé když mi ráno zvonil budík do práce, tak jsem brečela, že chci ještě spát a dost špatně jsem to nesla. A v práci sem kolikrát usnula u pc (dělala jsem v kanceláři) - to jsem dělala tabulku a najednou cítím jak mi hlava padá dolů a na monitoru jsem měla spořič obrazovky. Tak teď jsem aspoň ráda, že jsem doma a můžu si kdykoli přes den sdřímnout. ![]()
Ahojik maminy.
Jdu vás opět jen pozdravit.
Odpoledne jdu na kontrolu.
Zatím…
Cvalenko, taky jsem slyšela, že brusinky jsou dobré. Zkus je, nebo se poraď s doktorem. Holky já jsem tak hrozně unavená!! Jinak se cítím ok, ale obávám se, že možná kvůli tomu nakonec také skončím doma.
Kvítko, určitě nám dej vědět, co ti na to zítra řekl, ju? Budu na tebe moc, moc myslet.