Poradna duly
Jana Čurdová
čauky holky, tak jsme po první kontrole a mám 2 radosti, mám tam totiž 2 váčky s 2 embrijkama
, to jedno bylo krásně velký,ale to druhý bylo menší a mělo i pomalejší srdeční akci. Paní doktorka řekla, že to nic neznamená,že se to druhé může přestat vyvíjet a odumřít, že se s tím občas setkává,takže zatím není nic jistého že budu mít dvojčátka. To by byl mazec teda
Takže na další kontrolu jdu 30.12. a pak už bude jistější,jak na tom to druhé je.Nemůžu se z toho vzpamatovat,stačilo by mi jedno ![]()
Hlásím že je mi stále skvěle, tím samozřejmě nechci provokovat
já jen že na sobě skoro nepoznávám že jem těhu ale zato přítel má občas poznámky že jsem teď nějaká podrážděná a protivná, tak nevím…
Jinak chci se vás holky zeptat.Je mezi váma nějaká kuřačka nebo bývala kuřačka která přestala kouřit kvůli těhotenství?Já jsem s tím po zjištění těhotenství sekla. Ze začátku jsem to překvapivě zvládala ale teď už je to horší…Přestal teď někdo taky kouřit jako já?
Klostermanko: to je novinka
já jsem z dvojčat takže je mi tohle téma blízké… Držím palce ať to vyjde přesně podle tvých představ
a tyky samozřejmě gratuluju ![]()
Klostermanko: tak tichá gratulace k dvojčátkům…tyjoooo ![]()
vítám novou těhulku
jinak my jsme to oficiálně nikomu neřekli, jen tchynka a mamka to poznaly, ale nic konkrétního nevědí a nechaly si to snad pro sebe…takže to máme v plánu na vánoce, asi vyrobím každé rodině poukaz na vnouče s datem odběru kolem prázdnin ![]()
Macicku: to je dobře, že je vše v pořádku
Klostermanko gratulace k dvojčátkům
.
Wewik já přestala. Ale ze začátku mi to moc nešlo.
Ahojik,
gratuluji k dvojčátkům Klostermance..hi.
S moč.zánětama problémy sama nemám,vůbec to neznám.
Jinak jsem po kontrole a mimís je o týden větší,takže místo 9+1,jsem 10+1.Pana doktora to překvapilo,ale mě ne.S klidem jsem mu říkala,že mě to nepřekvapuje,že jsem měla všechny děti větší a jejich porodní váha byla skoro 4kg
.
Ahoj Holky.Wewik:ja taky prestala kourit moc to neslo a diky nevolnostem nekourim jinak nevim a vubec mito nechybi pritel kurak ale je cely tyden pryc a o vikendu mu nadavam at jde na balkon bo mito smrdi.Jink zvracim 1 dene ale zajimave 5minut škitam a pak to leti
ale jinak lizatka mam pomahaj brisko uz trosku roste a prsa boli rostou..nove hoky vitam a preji pohodove tehotenstvi ![]()
Též gratuluji Klostermance!
To je krásný!
My čekáme první mimi a dvojčátka by nám ani nevadili. Máme je v rodině, takže vím, co je to za starost, ale zase i dvojitá radost. Takže ať to dopadne tak nebo tak, byla bych za to ráda. Pokud bude ve finále jen jedno miminko, mělo to tak být, pokud budou dvě, tak se neboj, že bys to nezvládla! Opravdu. Jde jen o ten první počáteční šok, pak už se zavede určitý režim a jde to. Držím palečky! ![]()
Klostermanko, taky moc gratuluju k dvojčátkům, vypadá to, že si tělo vybere, co je pro něj lepší ![]()
jinak včera jsem byla na krvi, snad to všechno dobře dopadne. jsem nervozní jak sáňky v létě, pořád mám nějaký děsný sny o krvácení a tak… ale zase před maturitou se mi taky pořád zdálo, že jsem ji neudělala ![]()
Maru, povídej mi o tom. Já se taky děsím všeho. Připadám si jak pod lupou, pořád se pozoruju. Mně se zase zdává, že mám zamlklý potrat. Že o ničem nevím, myslím si, že je vše v pohodě a dr. mi řekne, že miminku srdíčko už nebije… Že to prostě nijak nepoznám a při kontrole bude zle…
Asi je to normální. A dr. tě poslal na krev? Mně ne, ani o tom nic neříkal. Vezmeš si v práci tu neschopenku, jak jsi psala?
macicku, jsem ráda, že tu nejsem jediná hysterická
ale opravdu si říkám, že sny jsou leckdy pravý opak. při minulém těhu se mi pořád zdálo, jak rodím a chovám miminko, no a nedopadlo to… tak budeme obě doufat, že to tak je ![]()
už se i bojím cokoli číst na netu, protože jsem minulý týden četla, že v 10. týdnu měří mimí tři až čtyři cm a mě v tu dobu naměřil doktor 2,45 cm… ale zase podle toho řekl, že je o dva dny větší než podle PM. a doktor tomu snad rozumí víc ![]()
neschopenku jsem zatím vzdala, protože bych to tím definitivně prokecla a zatím to nechci zakřiknout. chystám se to oznámit až po Novém roce, i když vedoucí už jsem to řekla. zdá se, že mi drží palce. v pondělí nastoupí nová kolegyně, tak se nám snad trochu uleví, ale bude třeba jí ze začátku trochu pomoct. mám taky ještě asi devět dní dovolené, takže si to vyberu nějak přes svátky ![]()
krev prý teď častěji berou v 11. týdnu a pak mi ji budou zase brát až 6. 1. spolu s ultrazvukem. ale asi záleží taky na tom, jaké kde mají zvyklosti
Bojíme se všechny, tím jsem si jistá, jen některé = my
to víc řešíme… Taky pořád někde něco lovím, něco počítám a porovnávám…
Musíme si ale prostě říct, že každé těhu je jiné, takže i příznaky a všechno kolem toho jsou individuální, tzn. tou velikostí mimi se neznepokojuj…
To je výklad, co?
Ale něčím se prostě uklidnit musíme…
Pokud ti dr. řekne, že je vše v pořádku, tak to je rozhodující. Já to v práci taky maskuju, jak se dá. Ještě 14 dní…
Taky to chci říct až po Novém roce. Špatně mi není, takže v tom problém není, ale je tady horko na padnutí a já tu sedím v tlusté mikině, aby nebylo vidět bříško. No komedie! ![]()
ahoj těhulky koukám, že řešíte úplně ty samé věci jako my před rokem ![]()
jestli vám to nevadí, ráda bych trošku poradila:
nemyslete na nejhorší - zamlklý potrat vypusťte z hlavy.
to se vám prostě nestane!!!
já se ho poprvý tolik bála, až opravdu přišel ![]()
podruhý s Vojtíškem se se zatvrdila, že se to prostě podruhý nestane, a i když jsem v 7 týdnu zakrvácela a srdce se mi zastavilo, nepřipustila jsem si ani na minutu, že je konec…
chce to hodně silnou vůli, abyste na to nemyslely, hodně seebeovládání, abyste na netu nelovily informace, ale dá se to. vůle je silná věc, a stres těhotenství nepomáhá.
ty močový cesty - bych mohla vyprávět… prvně v 7 týdnu, to jsem zvládla s Urovalem Manosa, potom ve 21 týdnu, to už antibiotika, magnézko, protože mi začaly stahy, ve 29 týdnu - antibiotika, stahy se zhoršily, ve 33 týdnu - krize, nemocnice, kapačky, antibiotika a předčasný porod pro akutní zánět ledvin.
Tím vás nechci strašit, v životě jsem snad neměla jediný zánět močových cest ![]()
Jenom to nepodceňujte - když vás začne pálit při čůrání, běžte na gyndu, vemte s sebou moč (sterilní ranní - v lékárně stojí sterilní zkumavka asi 2,–, je dobrý jich mít pár doma v zásobě!), ať se nic neprošvihne.
Brala jsem taky od toho 21týdne Lactobacily 5 a Megabrusinky od Swise, nicméně asi to bylo k ničemu. Brala jsem je i ještě dlouho po porodu a stejně jsem za 9 týdnů
dostala opět další infekci moč. cest ![]()
vánoční oznamko my jsme to „řekli“ tak, že jsme použili fotku z letní dovolené v Krkohorách a já jsem do ní vepsala text:
http://photos-e.ak.fbcdn.net/…322972_n.jpg
http://photos-c.ak.fbcdn.net/…217797_n.jpg
no je pravda, že prarodičům to docházelo velmi pomalu, a švagrová na to zběžně koukla a nevšimla si toho vůbec, prohodila, že jsme jak depešáci (ona je magor do depešáků) ![]()
a ještě na závěr vám pošlu link na docela hezký slovenský stránky, kam jsem se chodila jedině koukat: http://tehotenstvo.academy.sk/index.php?…
tak papa, jdu rychle zalehnout, dokud Vojta zase ještě chrní…
![]()
ahoj Obrazku, díky za podporu… jsem ráda, že to u tebe vyšlo silou vůle… u mě to asi funguje naopak. minule jsem si nepřipouštěla vůbec nic, špatný konec mě vlastně ani nenapadl… a ejhle ve 12tt jsem začala maličko špinit a zjistili mi zamlklé… takže teď se zase vlastně bojím tak trochu preventivně ![]()