Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj a krásný den
ad nemocenská: prvních 14 dní vyplácí zaměstnavatel tzv. náhradu mzdy a od 15. dne vyplácí nemocenskou sociálka ať jsi zaměstnancem velkého nebo malého podniku. Výše nemocenského činí v r. 2009
60 % denního vyměřovacího základu od 15. do 30. kalendářního dne trvání dočasné pracovní neschopnosti,
66 % od 31. do 60. kalendářního dne trvání dočasné pracovní neschopnosti, a
72 % kalendářního dne trvání dočasné pracovní neschopnosti.
Od roku 2010 je nemocenské ve stejné výši 60%.
Nepřestalo. Špiním už zas tři dny, ale je to jen trochu, tak to snad bude v pořádku. Prý je to v prním trimestru dost časté. Ale stejně se nevruji jestli je miminko v pořádku. Na kontrolu jdu ve středu, tak uvidíme.
Petulindo, taky díky moc za info, budu si to muset někam překopírovat, až to budu hledat. ![]()
Ivco a macicku, držím palce, ať to špinění přestane a je vše OK.
Ahoj Macíčku
, to je milý přivítání …děkuju ![]()
Dlouho jsem tady nebyla, protože jsem měla docela krušný týdny, ale už to snad bude lepší.Všechno vydržim , jen ať je miminko zdravý!
A co ty? asi nezvládnu pročíst celou diskuzi ![]()
Zatím ahoj, teď už se tady asi budu vyskytovat častěji…uvidíme ![]()
Iví a taky špiníš pořád hnědě? Nebo jen takový ten krémový? Kdyby to byl takový ten klasický bílý, tak mě to až tak neznepokojuje, ale ten můj hnědý mi trochu leží v hlavě, i když mi teď v týdnu řekl, že se nic neděje. Ach jo, to jsou pořád nějaký trable, viď? ![]()
Ahoj holky, též se po delší době hlásím…mám toho teď nějak moc, práce, škola, vánoce, malej … do toho všeho únava a chuť k nicnedělání
… taky společně s vámi doufám, že bude Cvalenka v pořádku, držím ji pěsti, Klostrmance gratuluji ke „skoro“ dvojčátkům
Pokud jde o mě, tak obdivuju všechny maminy dvojek, pač si to pořád nedokážu představit, jak to zvládají obzvlášť s těma pidi mimískama…jinak u mě nic moc nového, na další kontrolu jdu až po novém roce a též na UZV. Holky, já vím, že je ještě brzo, ale nevíte některá v kterém týdnu se chodí na ten 3D UZV??? Za malého jsme tu možnost ještě neměli, tak to pro mě bude novinka a moc se těším. A ještě jsem se chtěla zeptat, jestli je to automatické nebo jen na vlastní žádost a náklady??? … Jinak všem co měly KO v pořádku gratuluju a všem, které se na ně chystají přeju, ať dopadnou na ![]()
Ellanis, ahojky!
Co se týče tohoto ultrazvuku, tak už je i 4D a na ten se chodí jen na vlastní žádost, ne každý chce zaplatit přes 1000 Kč, pojišťovna to nehradí. Prý je to ale nádherná podívaná, my se na něj moc těšíme, můžeš si odnést krásné fotečky i video. Předem se na něj objednává a chodí se na něj cca ve 25 tt, pokud to vím správně.
Macicku krémově a hnědě. Včera sem tam měla i trošičku krve, ale to byla jen kapička a od té doby ne. Kdybych měla bílej a nebo nažloutlej výtok, tak jem vklidu protože je to v těhotenství normální, ale tohle mě trochu děsí. Já si myslím, že špiním možná z nervů. S manželem jsme se teď neshodli a jeho bratr přichází o práci a dnes mluvil s tchýní, která s ním bydlí a že jim zvedají nájem a neutáhnou to a bude se to muset vyřešit, tak mi manžel sdělil, že se postará o svojí mámu a bude bydlet u nás. Jenže trochu zapomněl na to, že jsem v jiném stavu a já na ní mám vysloveně už alegrii a nevydržím s ní ani jeden den. ![]()
Paddíku, díky za optání…
Já se mám krásně, nevolnosti se mi vyhýbají, je mi dobře, miminko je tam kde má být a
při poslední kontrole krásně ťukalo, ale teď trochu bojuju se špiněním. Možná z těch stresů v práci teď před Vánoci. Bojím se, ale naštěstí si vůbec nepřipouštím, že by něco nemělo být v pořádku, snad se to nerozjede silněji nebo nedej bože v krvácení… Má nás to tady víc, tak se navzájem uklidňujeme…
Zase se ukaž!! ![]()
Ivčo, to samé si myslím já. Že to mám z nervů. Já tedy naštěstí doma paráda, přítel kolem mě chodí jako myška a moc hezky se stará, ale v práci na nic. Ne tedy až tak co se týče pracovní náplně, ta se dá zvládnout, i když někdy je to děs, ale spíš psychicky. Šéf je pořád naštvaný, i když člověk dělá co může, pořád je všechno špatně, celkově je to tady takové dusné, chodím ráno s tím, že se hrozím, co zase bude za problém. Ale kvůli kolegyni utéct nemůžu, v jedné se to nedá. Po Novém roce to oznámím a uvidíme, jak to bude dál. Tvojí situaci ti teda vůbec nezávidím
, pokud spolu s tchýní nevycházíte, tak bude peklo bydlet pod jednou střechou. Já mám tchýni a tchána v pohodě, ale že bych s nima bydlela si nedokážu představit ani náhodou. Zkus ještě s manželem promluvit, třeba se najde ještě nějaké jiné řešení… Neříkám, aby se o maminku nepostaral, ale musí na tebe přece brát taky trochu ohled… ![]()
Ahoj, zdravím,
se zánětem moč. cest jsem si poležela v nemocnici, kde jsem pomocí Torrecanu v kapačkách a čípcích přestala zvracet a doplnila tekutiny.
Ve zkratce jsem pročetla, co jste tu psali, tak děkuji za podporu, potěší to… ale už nás je tu příliš a já už to upřímně přestávám sledovat…
ahoj Cvalenko, jsem ráda, že už je to lepší a že jsi zpátky doma
a rozhodně si nemyslím, že je nutné tady vše sledovat… ![]()
Cvalenko: super, že už jsi dom, tak odpočívej a nabírej sil ![]()
Odpočíváms hadrem, saponátama, houbičkama, kartáčema a luxem
je to tu potřeba za tu dobu co jsem nemohla nic
Paddy, nazdárek!
Ráda tě vidím. Chtěla jsem tady nechat vzkaz, aby ses nám ozvala a ejhle, už je tady od tebe příspěvek!
Já ti s těma oleje nevím, ale nechápu, proč by měly vadit? To je něco, viď? 
Jinak pro ty, co to neví, Paddy je zakladatelka naší diskuze!