červenec 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5957
9.12.09 16:43

Gratuluji holky ke kontrolam :kytka: S cvicenim bych to videla tak, ze pokud neodvadite nejake velke fyzicke vykony a je vam pri tom dobre, tak proc ne. Ja tim, ze jsem po IVF, cviceni zatim behem 1. trimestru vynechavam, ale pak bych na nejake tehotenske taky rada chodila.

Ivco - tak Chorvatsko, hmmm, treba si od tebe necham nekdy v budoucnu poradit nejaky dobry tip na dovcu s detmi :wink:

Myslim si, jestli si nenechali Cvalenku v nemocnici na nejake pozorovani, ze se neozyva.

Prave jsem se pekelne dojala, no jo, to ty hormony. Mame primo pod okny skolku a maji tam zrovna ted nejakou akci, sraz deticek a rodicu na zahrade a rozsveceni vanocniho stromecku a jak ho rozsvitili, zacly deti zpivat koledy, tak jsem chvili koukala z okna a bylo to :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17581
9.12.09 17:16

taky vidím kukadla! boží fotka, wewik :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
9.12.09 18:37

wewik: Gratuliji ke stejným výsledkům jako mám já :kytka: Dnes taky prví foto z UT, 8+5 …kolik ten tvůj drobeček měří? Můj 17mm. :srdce: krásně tluče…je to super den :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
9.12.09 18:44

wewik: tak teď jsem si zpětně přečetla že 16mm.. 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4066
9.12.09 19:50

skvorka : můj už je to druhý ultrazvuk ale den je to super! spadl mi kámen ze srdce jak jsem si po tom dlouhém čekání oddechla…taky gratuluju k výsledkům

doufám že je u cvalenky vše dobré,myslím na ní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
medvidek
9.12.09 20:23

Hannyck ,Ahojik.
Chodím k Dr.Klatovskýmu a rodit mám v plánu opět v Havl Brodě.Doufám,že tentokrát budu mít u porodu příjemější PA.

• Citovat
  • Upravit
23317
9.12.09 20:25

Díky za odpověd, hm toho neznám, ten je asi z Brodu viď. Já myslela že chodíš do Hu. Já jsem tak ospalá, asi povalim na kutě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
9.12.09 20:55

No i mě je Cvalenky moc líto. Stalo se mi něco podobného v prvním těhotenství…bylo mi strašně zle, co jsem dala do pusy, to jsem vyzvracela, včetně všech tekutin. Bolelo mě naprosto všechno…nechali si mě v nemocnici - 1 den kapačky kvůli doplnění tekutin a pak ještě tři dny pro jistotu na pozorování. Mimi se to naštěstí vůbec nedotklo..takže věřím, že bude vše ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17581
10.12.09 09:16

Skvorko, máš pravdu, v nemocnici je aspoň člověk pod dohledem a má veškerou péči…
jinak k nám už taky konečně dorazila zima, takže do práce jsme jeli o půl hodiny dýl… všude namrzlo, kamiony bourají a zase všichni nadávají na silničáře. to nechápu. když má kamion v prosinci letní gumy a diví se, že to klouže… :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
macicek111
10.12.09 10:26

Wewiku, gratuluju k fotečce - krása! :potlesk:

Holky, poradíte mi některá? Já hledala, ale moc moudrá nejsem. Po škole jsem byla zaměstnána u firmy cca 3 roky, pak jsme se přestěhovali a u nynější firmy jsem skoro dva roky, takže „odpracováno“ mám. Kdybych šla na rizikové, kdo mi bude platit podporu? Zaměstnavatel nebo sociálka? A v jaké výši? To se počítá nějak z platu? Kde se o to musí zažádat? A bude to stejně do té doby než se nastoupí na mateřskou (6 týdnů před porodem)? Já se omlouvám se svou natvrdlost, snad mi zkušenější holky poradí… :-)

• Citovat
  • Upravit
7561
10.12.09 10:46

Ahoj, macicku když půjdeš na rizikové, tak dostaneš klasickou nemocenskou (jako kdyby jsi byla doma s chřipkou) a do práce doneseš ten papír. Pak každý měsíc papír na peníze (to ti vše dá dr.) a prvný dva týdny platí zaměstnavatel myslím a pak podle toho jak jste velká firma. Pokud malá, tak nemocenskou budeš dostávat od ČSSC a pokud velká, tak ti to bude posílat zaměstnavatel. Potom akorát 8ty před porodem doneseš papír, že nastupuješ na mateřskou dovolenou (taky ti dá dr.). A první měsíc dostaneš nemocensku o něco nižší než ty následující měsíce. Počítá se to z posledních 3 platů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
macicek111
10.12.09 11:23

Děkuju Ivčo, jsi moc hodná. Zrovna ty jsem si říkala, že by jsi to mohla vědět… :-)

• Citovat
  • Upravit
7561
10.12.09 11:28

Já jsem tohle řešila před 2,5 roky a moje máma je Ekonomka / účetní, tak se všema takovýhlema otázkama chodím za ní :-D Jen mě mrzelo, že jsem měla napsané vycházky od 9-11h a od 14-16h a mimo tuto dobu jsem musela být doma kvůli kontrolám (která mi stejně nakonec nepřišla), tak se kdyžtak zkus dohodnout s dr, aby ti napsal neomezené vycházky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
10.12.09 11:45

vonné oleje

Ahoj holky ,tak se hlásim po dlouhé odmlce. Koukám, že nás tady je už pořádná parta :-)
Je mi pořád blivno a smrdí mi celý byt, tak jsem koupila vonný olej-citron- do aromalampy…doma jsem ho použila a až teď jsem si přečetla v nějakém chytrém článku, že by se v prvním trimestru neměly tyhle oleje používat. Tak nevim :nevim:
Co myslíte?

(PM 1.10.2009 , TP 7.7.2010)

Příspěvek upraven 10.12.09 v 11:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
macicek111
10.12.09 11:47

Já na rizikové nechci, chtěla bych až tak v pátém měsíci, ale bojím se, že se tomu nevyhnu… :-? Zase špiním… :-( Není tam krev, ale ani ta hnědá se mi nelíbí. Dr. říkal, že kdyby se to opakovalo, už to budeme muset nějak řešit. Tobě už to úplně přestalo?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex