Poradna duly
Jana Čurdová
Gratuluji holky ke kontrolam
S cvicenim bych to videla tak, ze pokud neodvadite nejake velke fyzicke vykony a je vam pri tom dobre, tak proc ne. Ja tim, ze jsem po IVF, cviceni zatim behem 1. trimestru vynechavam, ale pak bych na nejake tehotenske taky rada chodila.
Ivco - tak Chorvatsko, hmmm, treba si od tebe necham nekdy v budoucnu poradit nejaky dobry tip na dovcu s detmi ![]()
Myslim si, jestli si nenechali Cvalenku v nemocnici na nejake pozorovani, ze se neozyva.
Prave jsem se pekelne dojala, no jo, to ty hormony. Mame primo pod okny skolku a maji tam zrovna ted nejakou akci, sraz deticek a rodicu na zahrade a rozsveceni vanocniho stromecku a jak ho rozsvitili, zacly deti zpivat koledy, tak jsem chvili koukala z okna a bylo to ![]()
wewik: Gratuliji ke stejným výsledkům jako mám já
Dnes taky prví foto z UT, 8+5 …kolik ten tvůj drobeček měří? Můj 17mm.
krásně tluče…je to super den ![]()
skvorka : můj už je to druhý ultrazvuk ale den je to super! spadl mi kámen ze srdce jak jsem si po tom dlouhém čekání oddechla…taky gratuluju k výsledkům
doufám že je u cvalenky vše dobré,myslím na ní…
Hannyck ,Ahojik.
Chodím k Dr.Klatovskýmu a rodit mám v plánu opět v Havl Brodě.Doufám,že tentokrát budu mít u porodu příjemější PA.
Díky za odpověd, hm toho neznám, ten je asi z Brodu viď. Já myslela že chodíš do Hu. Já jsem tak ospalá, asi povalim na kutě.
No i mě je Cvalenky moc líto. Stalo se mi něco podobného v prvním těhotenství…bylo mi strašně zle, co jsem dala do pusy, to jsem vyzvracela, včetně všech tekutin. Bolelo mě naprosto všechno…nechali si mě v nemocnici - 1 den kapačky kvůli doplnění tekutin a pak ještě tři dny pro jistotu na pozorování. Mimi se to naštěstí vůbec nedotklo..takže věřím, že bude vše ok
Skvorko, máš pravdu, v nemocnici je aspoň člověk pod dohledem a má veškerou péči…
jinak k nám už taky konečně dorazila zima, takže do práce jsme jeli o půl hodiny dýl… všude namrzlo, kamiony bourají a zase všichni nadávají na silničáře. to nechápu. když má kamion v prosinci letní gumy a diví se, že to klouže… ![]()
Wewiku, gratuluju k fotečce - krása! ![]()
Holky, poradíte mi některá? Já hledala, ale moc moudrá nejsem. Po škole jsem byla zaměstnána u firmy cca 3 roky, pak jsme se přestěhovali a u nynější firmy jsem skoro dva roky, takže „odpracováno“ mám. Kdybych šla na rizikové, kdo mi bude platit podporu? Zaměstnavatel nebo sociálka? A v jaké výši? To se počítá nějak z platu? Kde se o to musí zažádat? A bude to stejně do té doby než se nastoupí na mateřskou (6 týdnů před porodem)? Já se omlouvám se svou natvrdlost, snad mi zkušenější holky poradí… ![]()
Ahoj, macicku když půjdeš na rizikové, tak dostaneš klasickou nemocenskou (jako kdyby jsi byla doma s chřipkou) a do práce doneseš ten papír. Pak každý měsíc papír na peníze (to ti vše dá dr.) a prvný dva týdny platí zaměstnavatel myslím a pak podle toho jak jste velká firma. Pokud malá, tak nemocenskou budeš dostávat od ČSSC a pokud velká, tak ti to bude posílat zaměstnavatel. Potom akorát 8ty před porodem doneseš papír, že nastupuješ na mateřskou dovolenou (taky ti dá dr.). A první měsíc dostaneš nemocensku o něco nižší než ty následující měsíce. Počítá se to z posledních 3 platů.
Děkuju Ivčo, jsi moc hodná. Zrovna ty jsem si říkala, že by jsi to mohla vědět… ![]()
Já jsem tohle řešila před 2,5 roky a moje máma je Ekonomka / účetní, tak se všema takovýhlema otázkama chodím za ní
Jen mě mrzelo, že jsem měla napsané vycházky od 9-11h a od 14-16h a mimo tuto dobu jsem musela být doma kvůli kontrolám (která mi stejně nakonec nepřišla), tak se kdyžtak zkus dohodnout s dr, aby ti napsal neomezené vycházky.
Ahoj holky ,tak se hlásim po dlouhé odmlce. Koukám, že nás tady je už pořádná parta ![]()
Je mi pořád blivno a smrdí mi celý byt, tak jsem koupila vonný olej-citron- do aromalampy…doma jsem ho použila a až teď jsem si přečetla v nějakém chytrém článku, že by se v prvním trimestru neměly tyhle oleje používat. Tak nevim ![]()
Co myslíte?
(PM 1.10.2009 , TP 7.7.2010)
Příspěvek upraven 10.12.09 v 11:47
Já na rizikové nechci, chtěla bych až tak v pátém měsíci, ale bojím se, že se tomu nevyhnu…
Zase špiním…
Není tam krev, ale ani ta hnědá se mi nelíbí. Dr. říkal, že kdyby se to opakovalo, už to budeme muset nějak řešit. Tobě už to úplně přestalo?