Poradna duly
Jana Čurdová
Tada tady toho přibylo ![]()
Nejdřív vítám další těhulku ![]()
Já doufám, že utz zas tak škodlivý není, protože jsem už od počátku těhotenství byla asi na pěti a nemůžu se dočkat dalšího.
ivčaH mi připomněla, jak jsem si taky na Vánoce debužírovala na bramborovém salátu, ale když jsem ho druhý den jen ucítila, tak se mi děsně zvedal žaludek.
Co se týče chutí, tak ty mívám hodně na sýr a mléko, měla jsem jednu dobu i na brambůrky. Spíš mám ale problém s tím, že když se dlouho nenajím a mám hlad, tak je mi špatně, ale zároveň trpím i nechutenstvím, což je blbá kombinace, takže pak první sousta do sebe cpu jen silou vůle a modlím se, abych je nevrátila zpět. No a čeho jsem si včera všimla je, že mám asi lepší čuch, jezdili jsme v autě s tchýní a ačkoliv je děsně čistotná, tak mi přišlo, že smrděla.
Jo a to o těch játrech jsem taky četla, protože jsem taky měla chutě na paštiku, ale to bys to asi musela jíst každý den a po nějakou dobu, ostatně, co si budeme povídat o kvalitě českých potravin, kolikrát játrová paštika obsahuje třeba jen minimum jater.
Taky jsem teď četla o arašídech, není to prokázané, ale při pravidelné konzumaci prý existuje riziko astmatu u dítěte, tak jsem zase zabalila křupky, na které jsem měla po sto letech chuť. ![]()
Holky, nesmíme se bát!!!
Ahojky, jojo, s temi arasidy jsem to cetla take, tak se jim snazim vyhybat.
Jinak s chutemi to mam tak, ze dostanu na neco velkou chut, hrozne to chci, pak si kousek dam a uz to nemuzu nejak ani videt. Staci mi ode vseho kousek.
Vitam nove tehulky, a pak ze porodnost zacina klesat ![]()
Taky jsem slysela, ze zkuseny doktor uz muze poznat pohlavi od 12. tydne, tak se tesim, ze se to treba uz dozvime, jsem v tomto smeru nejaka hrozne nedockava.
Videla jsem nejaky dokument o asistovane reprodukci v Anglii a je fakt, ze jsem moc rada za nase zdravotnictvi, a ze jsme toto podstupovali u nas. Kdyz pominu, jak je to tam vsechno drahe, tak nejvic me prekvapilo, ze si mela pacientka prijit sama na ovulaci pomoci ovul. testu (tady jsem chodila pravidelne na ULT, kde presne ovulaci predpovedeli) a navic, kdyz ji ovulace vysla na vikend, mela proste smulu, to tam nepracovali, takze takhle cekala tri mesice, nez ji vysla ovulace na pracovni den. To tady teda neexistuje, vse se prizpusobilo nam. Takze jeste jednou diky cesti doktori ![]()
Ahoj holky po delší době vás zdravím ![]()
Včera jsem byla na screeningu a ten vyšel i s krví dobře
Mám i fotečku.Od hlavičky po zadeček měříme 6.12cm a srdíčko nám bylo rychlostí 162 tepů za minutu
Jinak zdravi všechny nové těhulky
![]()
Ahoj holky,
diky za prijeti mezi sebe
Koukala jsme, ze cervenec bude mit hooooodne miminek
My jsme chteli puvodne druhe ditko az tak za rok, ale nejak si k nam naslo cestu driv. Tak jak jsem se u prvniho tehu tesila az budu mit bricho, tak ted si uzivam, ze jeste zadne nemam. Protivna jsem teda obcas i bez bricha ![]()
Co se jidla tyce, tak diky memu atopaku se musim vyhybat orechum celkove. V minulem tehu se mi ekzem hrozne zhorsil (jedla jsem taky dost cokolady, stejne tak po po porodu) a Stepan ma bohuzel atopak taky
Tak pokud mate sklony k alergiim, tak bych radila alergenu spis mene nez vice ![]()
Preji prijemne proziti poslednich dni v tomto roce ![]()
Taky mám dojem, že červenec bude asi silný měsíc a to nás před nedávnem strašili v novinách, že je konec babyboomu, ale nějak mi to nepřípadá ![]()
Jinak přeji příjemné prožití posledních dnů roku 2009.
Všechny moc zdravím Medísek
Chacháááá…další těhulka… zdravím Evelínu
a pak prej že na nás nebude mět kdo dělat ![]()
Přeju suprového zitřejšího Silvestra ![]()
ahoj,
tak jsem ráno byla u dr pro průkazku. Dnes jsem 10+1tt
Jen na kontrolu jdu až za 4týdny (14+1tt). Tak ani nevím jestli je miminko v pořádku. Dnes mi dala jen průkazku a řekla, že krev dopadla dobře.
Já tu paštiku nejím po kilech
Jednu vaničku jsem měla na 3dny a tak to nevadí. Nic se přehánět nemá. Dala mi taky spoustu papírů co si prý mám pročíst a je mezi nimi i stravování v těhotenství, tak jsem na to zvědavá co se nového dočtu.
Vítám taky novou těhulku. ![]()
IvcaH, tak to vypadá, že i tvá doktorka upřednostňuje méně ultrazvuků. ![]()
IvcaH : tak to mě doktor neřekl vlastně vůbec nic jen, že mi setřička dá průkazku a objednal mě za měsíc a to bylo všechno ani mi neřekl jak je mimi velké a vlastně nic
a jak jste na to vy?
Taky vítám novou těhulku
já jsem si dneska užila předčasné nakupování od HZP, ted ČPZP za 4 500.-kč, dokonce mám dvoje zdravotní boty pro sebe , plno krému na strie, čaje pro těhotné a dětskou kosmetiku …tééé nejvíc a tři druhy dokonce(johnson, hipp a bubschen…taky nějaké sirupy a léky…no aspon , že jsme to stihli využít, příští rok je to jen za 1500.- a ten kdo by si letos koupil za 1000 může příští rok jen za 500…tak jsme to využili už letos..u mě je největší chut na kyselé i čerstvé okurky a ryby…doted jsem ani jednou nezvracela a doufám ,že už ani nebudu
na kontrolu jdu až 5.1 a taky jsem moc zvědavá jak se miminku daří, ještě budu do konce ledna v péči Fertimedu a pak mě převedou k mé gynekoložce, přeju všem příjemné prožití posledních dnů v roce a hodně štěstí v tom Novém 2010 ![]()
ahojky, vítám nové příchozí
. Jsem konečně po kontrole a mám oba mimísky v pořádku,odpovídají 11+1 a 10+4,fotečku mám taky,ale moc na ní není vidět. Na ten screening jste měli doporučení od lékaře nebo bez?
ahoj, taky vítám všechny nové přírůstky
a hlavně gratuluju, Klostermanko! mám radost, že je vše v pořádku ![]()
jinak já pořád čekám na příští středu, když už konečně půjdu na krev a utz, snad taky bude vše v pořádku… je to už hrozně dlouhý, vám povím
Klostermanko já sem měla od doktora napsanou žádanku na ten screening
natali a platila jsi za to, když jsi měla žádanku? a krev ti brali dřív nebo ve stejný den a v jakém dni tt jsi tam byla?
klostermanka píše:
natali a platila jsi za to, když jsi měla žádanku? a krev ti brali dřív nebo ve stejný den a v jakém dni tt jsi tam byla?
Já na to taky dostala žádanku a kdybych tam šla, tak bych platila 1000Kč. Jenže je to ve špatnou dobu, tak jsem jen tu žádanku vyhodila. A gratuluji ke kontrole. ![]()
Mě se už taky špatně nedělá. Jen když se přejím a nebo když jsem hodně vyhladovělá, tak mi je trochu špatně. Ale s čím válčím je únava. Celý den bych prospala a nevím jak se toho zbavit. Možná je to i tím ošklivým počasím. Už se moc těším na jaro až bude svítit sluníčko a oteplí se. ![]()