Poradna duly
Jana Čurdová
macicku, teď jsou i moc hezké takové ty římské šaty, pod které se leccos vejde…
vdávala jsem se letos v srpnu a půjčovala si šaty v ČB tady: www.nuance.cz a byla jsem moc spokojená
jinak taky se dá najít spousta inspirace od druhých www.beremese.cz
Maru, děkuji za odkazy. Na tento salon už jsem taky koukala, určitě se tam zastavím. Je toho v ČB spoustu - naštěstí…
Římské šaty? Co je to za typ? O tom jsem neslyšela, neměla bys prosím, prosím nějaký odkaz s fotečkou?
Macicku my spolu zase tak moc dlouho nebyli. Ale všichni nám říkali, že se bereme jen kvůli tomu, že jsem těhotná, tak mě to docela mrzelo. Ale svatbu jsme si vyřídili dřív než jsem věděla, že jsem těhotná /to mi zjistili až v 9.tt/. Myslím, že svatba v těhotenství se dá zvládnout dobře. Taky nevím co přesně měli holky na mysli. Ani unavená jsem moc nebyla. Jediné co se nemůže, tak pít alkohol, ale ostatní byli hodní a taky nepili (bylo tam hodně řidičů, tak stejně nemohli).
Jinak s tou registrací v Praze. Tady se musí registrovat ve 14+0tt (podle PM) v porodnici kde chceme rodit. Pak nás tam odešle gynekolog okolo 35tt a budeme chodit do poradny tam. A oni berou 12roiček/den. A když ten den budou mít už v porodnici plno, tak nás převezou do jiné porodnice. Takže stejně i když budem zaregistrovaní, tak nemáme jistotu, že tam budem rodit. Nechápu proč tenhle systém zavedli. A myslím, že je jen v Praze, že jinde se registruje až v tom 35.tt. Já už mám z té registrace teď strach a říkám si co když mě nikam nevemou, že mají plno? co potom?
macicku, to jsou v podstatě takové ty splývavé stažené pod prsama… nevím, jak lépe popsat, najdu fotky
http://www.verino.cz/…atym-rasenim
http://www.nuance.cz/…vias/15.html
http://www.nuance.cz/…vias/02.html
Ahoj holky,zdravím Vás.Dnes jsem opět v práci,tak mám chvíli čas napsat.Musím říct,že mi to dalo zabrat kolik jste toho napovídaly za těch pár dní.Zdravím všechny nově příchozí těhulky.
Medvídku moc mě mrzí co se stalo-drž se věř že bude líp i když to možná teď nevypadá ![]()
Maru, myslela jsem si, že myslíš tenhle typ. Díky moc. Tak by se to dalo vyřešit. Sice jsem vždycky chtěla asi jako každá „princeznovské“
, ale bohužel…
Začátkem ledna to všechno oběhnu a uvidíme.
Ivčo, potom ale jestli to chápu správně, ty registrace jsou úplně na prd. Stejně těžko každá budeme rodit v den, na který jsme to měli spočítané a kdybys přijela někam, kam by ses rozhodla a měla štěstí, prostě by tě vzali. Pokud ne, poslali by tě jinam. A stejný systém je to i v případě registrace, takže je to pěkně postavený na hlavu a podle mě je to úplně na nic… ![]()
Je to postavený na hlavu. Jistotu bych měla jen při vyvolávání či plánovaném SC. Nevím proč nás tak trápí. Asi chtějí mít přehled kolik nás v tu dobu bude rodi…
Mě se ty šaty v římském stylu docela líbí. Umím si představit, že bych se v nich vdávala, ale musela bych jít ke švadleně, aby mi je ušila podle mé představy. Ale sestřenice si půjčovala v půjčovně šaty a to měla už hezky velký pupík a prý si i mohla vybírat. Tolik bych se toho nebála.
Co se týká té registrace ségra rodila před dvěma roky v Brně a žádnou registraci tam prý nemají … ale taky na druhou stranu také říkala, že má pocit, že se maminám v té Praze více věnují. První mimčo rodila v Praze u Apolináře a další 3 v Brně ![]()
IvčaH : Prosím tě chtěla jsem se zeptat na ten seznam a jestli se na něj dá někde kouknout… Děkuji za odpověď
Medisek píše:
Co se týká té registrace ségra rodila před dvěma roky v Brně a žádnou registraci tam prý nemají … ale taky na druhou stranu také říkala, že má pocit, že se maminám v té Praze více věnují. První mimčo rodila v Praze u Apolináře a další 3 v Brně
IvčaH : Prosím tě chtěla jsem se zeptat na ten seznam a jestli se na něj dá někde kouknout… Děkuji za odpověď
Seznam mám u sebe v podpisu. Stačí když nahoře dáš Zobrazovat podpisy. Pak tu tabulku uvidíš u každého mého příspěvku.
Holky jak plánujete dnešní večer?Všichni si ze mě dělají legraci,abych se moc neopila,přitom jsem nepila ani před těhu.Dneska v práci máme tolik lidí,že budu ráda když v pět večer dojedu domů ach jo.Ještě,že zítra je volno ![]()
Víš,že ti docela závidím to vdávání?To já si moc ten svůj den D neužila,předcházela tomu smůla v podobě zrušené kadeřnice,nehtařky,dokonce i hostina týden před svatbou padla,naštěstí jsme pak sehnali lepší a svatebčané byli spokojeni,ale my s manžou jsme odpadli už v 9 večer.Říkali jsme,že bysme si to zopákli ještě jednou,ale v pohodě,ale to už nejde.Škoda ![]()
IvčaH : Moc děkuju jsem na tohle trošku antitalent… Jinak jsem ročník 1987 a jak jsem tak koukala tak jsem z Vás tady asi nejmladší
![]()
Medisek,aspoň nás omladíš
,ba ne myslím si že máš ideální věk na těhu.Můj bývalý gyndař tvrdil,že zdravá žena by měla mít první dítě do 25 let.Tak přeju příjemné těhulkování
Holky, díky moc za rady.
Ivčo - taky se pořád přikláním k tomu dubnu. Chtěli bychom obřad na Hluboké a tam je zámecká zahrada prostě nádherná, když vše začíná kvést. Sice už budou fotky s bříškem, ale zase tolik mi to nevadí, bereme se kvůli sobě a ne kvůli řečem typu - chodí spolu x let, to se nevzali a najednou, když přišlo mimi, honem chtějí vše stihnout. Už i s tím jsem se setkala, ale jen jsem se tomu zasmála.
Marfuška - taky doufám, že nějaké šaty objevím. Oni je stejně upraví na míru. Sice nebude asi takový výběr, ale s těhulkama taky musí počítat, ne?!
Je mi jasný, že to bude záhul, ale pokud vše vydrží, co se týče nevolností, nevím o čem ostatní holky mluví. Nezvracím, není mi špatně od žaludku, nevadí mi pachy, jíst můžu cokoli a kdykoli. Jen trochu ta únava, ale dá se to. Jen aby se to v druhém trimestru neotočilo…
Ještě to musíme všechno promyslet.
Terka - taky na tebe myslím, jak jsi dopadla, ale určitě dobře. Jak to vlastně v té Praze funguje? Na kdy se vlastně registruješ, když nikdo neví, kdy přesně budeš rodit? Asi podle ULT termínu, že? Ale to přece nemusí vyjít přesně, ne?