Poradna duly
Jana Čurdová
Souhlasím s La kofola. Mít děti znamená mít zodpovědnost. Za ně i sám za sebe. Jsme jeden z nejvíc sociálních států ve světě vůbec, ženská dostává 220tis. a je jen na ní, jak dlouho s nima bude chtít hospodařit. Já jdu na mateřskou na 2 roky, spočítala jsem si, jaké peníze budu potřebovat…
Další věc je, že ne, náš stát na tom skutečně NENÍ dobře a nemůže si dovolit takový luxus, aby platit každé „nemakačenko“ (a sorry dámy, tam budeme teď všechny nějakou dobu patřit).Však si zjistěte kolik máme ekonomicky aktivních obyvatel (tj. těch co nás všechny budou živit) a kolik je nás (včetně dětí, důchodců, studentů, nezaměstnaných, v invalidním důchodu apod.). Možná budete překvapený kolik nás „nemakavejch“ připadá na jednoho pracujícího…
PS: Četla jsem tu kdysi i stesk na to, jak je to hrozný s nemocenskou, jak je nízká. Opět nechápu proč by měl stát (potažmo zaměstnavatel) živit někoho, kdo nedělá…To mi hlava nebere ![]()
a právě romové naši ekonomickou situaci jen zhoršuji!Je rozdíl být na mateřské a pobírat dávky a nepracovat a nechávat se vydržovat státem!!!
Nodynko:Chtěla bych se Tě zeptat na mateřskou na 2 roky?ještě jsem to nijak nezjišťovala,tak by mě zajímalo kdo ji může dostat ![]()
Dlaždičko: Ano, je skutečně rozdíl v tom nedělat (a nechtít) a být na mateřské (rodičovské). Však taky my dostáváme těch 220tis. Překvapila jsi mě tou otázkou, měla jsem za to, že si každý délku rodičovské určuje sám, ale asi tomu tak nebude (výjimku „nejspíš“ tvoří nízkopříjmové matky), ale tohle fakt nevím ![]()
Nodynko:ahaaa jsem myslela,že máš více infa
,mě sestra říkala,že na 2 roky dostávají jen matky s hooodně vysovým příjmem.ona sama mi to ale moc dobře nevysvětlila…tak možná holky budou vědět víc
Nodynko:Tak si myslím,že vím jak to je
,na dvou letou mateřskou můžou matky co mají měsíční příjem 16500kc v hrubém…a to já nemám,ale počítala jsem spíše se třemi lety a jestli se podaří pak další miminko ![]()
Já to chci taky tak mít trojroční materskou a pak další mimi,at mame dve ![]()
@Dlaždička píše:
a právě romové naši ekonomickou situaci jen zhoršuji!Je rozdíl být na mateřské a pobírat dávky a nepracovat a nechávat se vydržovat státem!!!
Nodynko:Chtěla bych se Tě zeptat na mateřskou na 2 roky?ještě jsem to nijak nezjišťovala,tak by mě zajímalo kdo ji může dostat
No jak kteří.
A jinak na ně každý zaměstnavatel čeká s otevřenou náručí že.
Ahoj holky, od nového roku to je tak, že každá dostaneme rodičovák 220tisíc a je na každý z nás, jestli si to rozhodí do 2,3 nebo 4let, s tím že se to dá v průběhu měnit a vždy pak rozpočítají ten zůstatek.Já mám v plánu taky na 2 roky a pak druhý dítko:-). To jaký příjmy má matka zas až tak nezáleží, pokud má manžela, protože do výpočtu rodičovského příspěvku se započítává i jeho hrubý příjem. Tady posílám odkaz http://www.penize.cz/…ky-prispevek
Petia: diky za odkaz. Koukam, ze mame stejne ambice
Taky 2-leta rodicovska a nejlepe hned pote druheho sourozence a stejny datum porodu ![]()
a kdy se zada o rodicovskou? ja jsem to zatim nezjistovala tak treba poradite, diky
Nodynka: jj mame to podobne
, tak snad nam ty nase plany vyjdou ![]()
la kofola:noja dite nechtela ale stalo se,co uz:)
a na materskou chcu jit na tri roky a pak kdyz se mi materstvi zalibi bych uz chtela druhe a mozna se povedou dvojcatka:) ![]()
@Sidinka píše:
la kofola:noja dite nechtela ale stalo se,co uz:)
a na materskou chcu jit na tri roky a pak kdyz se mi materstvi zalibi bych uz chtela druhe a mozna se povedou dvojcatka:)
ale o tom chci, nechci to neni.
Ja jsem rodič, já žiju sexuálně, tak musím počítat s tím, že ho můžu mít. A msím se postarat.
Ostatně, kdo má málo peněz, muže pracovat.
i ten co ma hodne penez,ale deo to chit pracovat coz spousta spoluobcanu at maji barvu jakou chou tak pracovat ne,to maji tuleni nemoc.
me se taky moc pracovat nechce ale husim ze nechcu byt venku .
No ale děti chceš ty, ne stát. Proč by ti to měl sponzorovat. Tak bud na to mám nebo na to nemám. Ale nebudu spoléhat na to, že mi 4 roky bude platit stát sumičku, abych byla doma a měla se dobře. A ještě nadávat, že mi nedají porodné, že mi nedají přídavky, a já nevím co