Červenec 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1578
19.12.12 19:40

Ahoj my mu minule uvarili obyc krupicku z plnotucnyho mlika pekne se nabastil a usnul. takze kontaminace lepkem zplnena:)
dnes ozuzlal chleba s medem.on by nam nejradci jedl to co jimemy, katastrofa jak vidi ze jime zacne zvatlat a natahovat se a otevirat pusu, jako ze chce ham:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8698
19.12.12 20:44

No holky ja už male delala normal krupičnou kaši s plnotučneho mleka a spapala a nic jí neni i hezky kakala :dance:
No neake vločky mrknu v obchodáku díky :kytka: :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vevericka12
19.12.12 21:21

Hm ja mam spis ted problem ze kdyz pridam tady ty vlocky ryzove atd. do flasky s mlikem, tak to neprojde casto dudlem :pocitac: :cert: jaky pouzivate? ja mam avent, na normalni flasku pouzivam 1, a na to hustsi 2, ale prave tam je problem ten ze to moc nejede a casto se to zacpe :cert: koupila jsem jeste avent 3M kdeto ma 3 stupne podle toho jak se to natoci, ale i ten prvni stupen je proste moc a mala se zakuckava :nevim: nemate nekdo radu? :think:

• Citovat
  • Upravit
Eilaan
19.12.12 21:25
@Hana89 píše:
No holky ja už male delala normal krupičnou kaši s plnotučneho mleka a spapala a nic jí neni i hezky kakala :dance:
No neake vločky mrknu v obchodáku díky :kytka: :kytka: :mavam:

No ono to načasování, kdy dát poprvé lepek (tzn. i krupici jinou než rýžovou nebo kukuřičnou) i od kdy dávat normální neupravené mléko není kvůli tomu, že by jim z toho mohlo být špatně nebo kvůli kakání, ale kvůli alergické reakci nebo kvůli budoucímu rozvoji alergií. Takže když to dáváte brzy, může se jim rozjet exém nebo nějaká jiná atopie (ne-li něco horšího) a můžete s tím pak bojovat měsíce… :(

Já tomu načasování vážně věřím a nedám lepek do 6 měsíců kromě té malé expozice a s ostatním též postupuji přesně jak se uvádí. Rozhodně to nebudu riskovat. Samozřejmě, jestli je dítě zdravé, nemusí se nic projevit, ale mně to za ten risk nestojí.

To tedy nic ve zlém, ale abyste věděly, proč jsou ta doporučení jaká jsou… :hug:

• Citovat
  • Upravit
Eilaan
19.12.12 21:27

Vev, když se dává kaše z lahvičky, tak holky ten dudlík nějak prostřihují. Tím klasickým to vážně neprojde. Ale jak se to přesně dělá nevím, já dávám jen ze lžičky, aby se to malej naučil. Tak to zkus najít v nějakých diskusích. ;)

• Citovat
  • Upravit
Eilaan
19.12.12 21:31
@Sidinka píše:
Ahoj my mu minule uvarili obyc krupicku z plnotucnyho mlika pekne se nabastil a usnul. takze kontaminace lepkem zplnena:)
dnes ozuzlal chleba s medem.on by nam nejradci jedl to co jimemy, katastrofa jak vidi ze jime zacne zvatlat a natahovat se a otevirat pusu, jako ze chce ham:)

Sidi, ani nevíš, jak ti závidím dítko, které pokukuje po jídle! :lol: Věř mi, je to dar. Jako matka nejedlického dítěte, které třeba do 15 hodin ve školce nic nesní, vím své a jen čistě závidím… :,( :oops:

• Citovat
  • Upravit
vevericka12
19.12.12 21:38

Eilaan - mala bude mit 6 mesicu za 3 tydny tak mi to neprijde az jako takova hruza :nevim: ale treba predtim ve 4 mes a tak bych to taky nedala, a dala jsem teda tu lepkovou prisadu dneska, a pak s tim budu pokracovat az kdyz fakt bude mit 6 mesicu a to to stejne pojedu vic te bezlepkove a obcas to s tim lepkovym prostridam (treba tak 1-2/tyden)

s tim mlikem jste me prekvapili ja jsem myslela ze se nema tak brzo davat :think:

jsem premyslela ze kdybych dala kasi po lzickach tak bych ji musela davat asi driv treba tak v 6 vecer a pak uplne navecer jen mliko, jinak by mne mala u toho usnula :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
vevericka12
19.12.12 21:41

Ono dite co sbodne co vidi taky neni zadna moc vyhra :cert: neustale rev po jidle ze chce jeste, pak kdyz teda dostane tak zas pulku vyzvraci a tak :cert: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Eilaan
19.12.12 21:57
@vevericka12 píše:
Eilaan - mala bude mit 6 mesicu za 3 tydny tak mi to neprijde az jako takova hruza :nevim: ale treba predtim ve 4 mes a tak bych to taky nedala, a dala jsem teda tu lepkovou prisadu dneska, a pak s tim budu pokracovat az kdyz fakt bude mit 6 mesicu a to to stejne pojedu vic te bezlepkove a obcas to s tim lepkovym prostridam (treba tak 1-2/tyden)

s tim mlikem jste me prekvapili ja jsem myslela ze se nema tak brzo davat :think:

jsem premyslela ze kdybych dala kasi po lzickach tak bych ji musela davat asi driv treba tak v 6 vecer a pak uplne navecer jen mliko, jinak by mne mala u toho usnula :mrgreen:

Ne, holky, ja jsem to nemyslela nejak striktne, to je stejne na kazdem. Jen pisu vysvetleni, aby clovek vedel, PROC se to nema do urcite doby davat - to same plati o obycejnem mliku, presne jak pise Vev. Ono vubec minimalne do roka je obycejne mleko problem, deti maji problem ho travit, takze jak se zacnou pridavat mlecne vyrobky, mohou se zezacatku pridavat jen kysane - tedy jogurt. A nekysane a obycejne mleko az vubec nekdy dyl. Uz si to nepamatuji, znova si to najdu az to budu resit. A ten lepek je, myslim, od ukonceneho 6. mesice, takze jeste mesic.

Co se tyce deti, ktere jedi hodne, uznavam ze to muze byt take trapeni. Ale porad si rikam, OK, ztloustne, casem to bude muset resit sam. Ale kdyz dite ve vyvoji proste neprijima potravu, tak neroste a nema dulezite prvky… :-( A rikam si, ze vzhledem k tomu, ze mame kluka, je jeste horsi, ze neroste. Krome toho, jak se ho clovek snazi do toho jidla nutit, po psychicke strance muze mit v dospelosti take problem s tloustkou… :-( Holky, neprala ych vam to peklo…

• Citovat
  • Upravit
vevericka12
19.12.12 22:09

Hm ja si myslim ze hodne lidi je do jidla jako deti nucenych, ja jsem taky nechtela jist snidani a nutili me to toho a zadnou ujmu nemam, dneska je snidane moje nejoblibenejsi jidlo a tlusta taky (zatim :mrgreen: ) nejsem :)

mimichodem nuceni do jidla - jsem si vzpomnela na zakladce jak staly ucitelky ve skolni jidelne tam jak se odevzdavaly tacy a kontrolovaly jestli maji vsichni prazdnej talir :pankac: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
vevericka12
19.12.12 22:20

Jeste jsem nasla pro nemcinare toto
Zeitpunkt der Gluteneinführung
Norris et al. stellten fest, dass der Zeitpunkt der Gluteneinführung in die Ernährung des Säuglings assoziiert ist mit dem erhöhten Erkrankungsrisiko für Zöliakie in der Kindheit. Untersucht wurden 1 560 Kinder in einer prospektiven Beobachtungsstudie von 1994–2004 hinsichtlich eines erhöhten Risikos für Zöliakie bei Vorliegen einer HLADR3 oder DR4-Allelkonstellation. Die Ergebnisse für den HLA-DR3-Status deuten daraufhin, dass Kinder, die in den ersten drei Lebensmonaten Lebensmittel mit Weizen, Gerste oder Roggen, also glutenhaltige Lebensmittel erhalten haben, ein 5-fach höheres Risiko für die Entwicklung einer Zöliakie aufwiesen im Vergleich zu Kindern, die glutenhaltige Lebensmittel zwischen dem 4. und 6. Lebensmonat aufgenommen haben. Nach Begrenzung der Fallgruppe auf Kinder mit diagnostizierter Zöliakie, zeigte sich ein signifikanter Anstieg des Zöliakierisikos bei der Einführung von Weizen, Gerste und Roggen in den ersten drei Lebensmonaten oder im 7. Lebensmonat oder später im Vergleich zur Einführung zwischen dem 4. und 6. Lebensmonat.

• Citovat
  • Upravit
Eilaan
19.12.12 22:31

Nerozumím té poslední větě ohledně těch 7 měs. respektive 4. - 6. měsíci. Vev, HELP, please! :mavam:

• Citovat
  • Upravit
8698
19.12.12 22:37

Naše mala bude mít taky za 3týdny 6mesícu takže to neni neak brzo, :think:
A mne daly kašičku krupičnou ako 2mesíčnej aby sem prospala celou noc, a nic mne neni.No to je na každej matke jak si to udela tak to ma, a s reakcema, a problemama se musí počítat :nevim:
Jinak Holky zítra 23let a manžel mne rekl že si asi najde mladší, že už mne neni tolik jak mne spoznal a to mne bylo 21let :pocitac: provokuje :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vevericka12
19.12.12 22:42

Eilaan pokud se studiee omezila na vysledky deti s celiakii, ukazalo se ze je riziko celiakie vyssi pokud byla psenice atd. zavedena budto pred 3. nebo po 7. mesici, nez pokud bylo vse zavedeno mezi 4.-6.

nasla jsem jeste doporuceni detskych lekaru resp alergologu resp. vyzivovych poradcu atd - prevence alergii je vylucne kojeni 4 mesice, pak se ma kazdopadne (nejpozdeji do zacatku 6. mesice) zacit s prikrmama, lepek 4.-6. mes pridat napr 10g do poledniho prikrmu :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Eilaan
19.12.12 23:08

Dík. :-) Souhlas. Jen ještě jak jsem psala minule, kamarádka (Dr.) i pediatr mi říkali to samé, ale pokud jsou alergie v anamnéze, počkat až po tom 6. měs. Ale samozřejmě nevím, jestli je to na 100% pravda…

Ty jo, holky, asi umřu. Snažím se tu splichtit nějaké pomazánky na chlebíčky na zítřejší vánoční oslavu rodičů s dětmi ve školce. Nechtěla jsem je kupovat, protože mi kupované nechutnají. :P Ale jsem groggy. Udělala jsem hermelínovou - tu miluji, ale nevím, jestli jsem ji nepřesolila. :zed: Ještě jsem chtěla udělat vajíčkovou a zbytek - klasika - máslo, šunka, sýr, vajíčko, uherák, přízdoba… Ha, ha a jak jsem mimo, zapomněla jsem, že jsem potřebovala šunku ještě právě na ty obyč. šunkové chlebíčky a skoro jsem ji snědla. :nevim: Asi už jsem fakt blázen. :jazyk:

Zítra jdeme s manželem a s malým do města sehnat poslední dárky zatímco bude starší ve školce. Ale ve 14 h se musíme dostavit na tu oslavu. A večer je zas oslava svátku tchýně. Tak budu muset asi vzít vše s sebou už ráno (včetně kytice pro tchýni - chtěla speciální, tak jsem pro ni byla již dnes) a ingrediencí na chlebíčky - chci ještě zítra koupit čerstvou bagetu. Tak chlebíčky budu muset dodělat asi před odchodem do školky u tchýně doma - bydlí v centru, kde budem nakupovat. V pátek ráno chceme odjet na hory a mít klid… :pankac: Teda když o tom tak přemýšlím, nedá se to stihnout. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex