Červenec 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Eilaan
18.1.13 18:59

Holky, s tema detma kdyz mluveji je taaaaakova sranda! Ted starsi prohlizel nejakou hracku - plastovou krysu a rika: „Ta myška je nějaká vyřízená, mami! :lol: Vidíš, tady na krčku!“ Tam byl svár, jak asi odlívali zvlášť hlavičku a k tělu to přidělali špatně. Nebo zas povídá: „Mami, já umím taky džunglovat!“ A přehazuje si 1 žonglovací míček, co tu našel z ruky do ruky. :-))))A jak si vymýšlí!!! Když mu něco nedovolím, jde běžně za manželem, který stojí metr ode mě a říká: „Tatínku, maminka říkala, že můžu!!!“ Dosaďte si cokoli… Ještě to tedy nemá moc zvládnuté. :-D Nebo včera přišel a povídá: „Udělal jsem bobek do slipech!“ To je vůbec legrace, jak plete skloňování. Asi před rokem povídá: Chtěl bych koupit dárek… (zamyslel se) babičkovi…Ja-no-vi. :lol: Myslel babičce Janě. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
vevericka12
18.1.13 20:10

Jedna holcicka chtela rict ze je ji ctyri a pul a rekla ze je ji pul ctvrte :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
vevericka12
18.1.13 20:13

Jinak ze je s detma sranda je fakt, deda ji naucil vyplazovat jazyk tak nedelala cely odpoledne nic jinyho :mrgreen: no a pred tim nez sla do vany jsem ji teda rekla „vyplazni jazyk“ a z toho mela takovou bzundu, ze se chechtanim az zajikala :lol: jsem to i natocila na video nakonec jsme se tam smaly obe :lol:

• Citovat
  • Upravit
637
18.1.13 20:22

Eilaan, už se na to těším!!! :D Teď jsi mi připomněla bráchu, který chtěl zásadně číst „pohádky od Božena“. (myšleno Boženy Němcové.) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vevericka12
18.1.13 21:31

Tak jsem se zase dala do cteni o prikrmech :zed: zda se, ze to je fakt veda :mrgreen:
jestli jsem to spravne pochopila, tak se v prvnich 8 mesicich nahrazuje prikrmem akorat poledne+odpoledne a vecer? aspon co jsem tedka cetla tak ma byt v poledne zelenina-brambory-maso, odpoledne obilniny+ovoce a vecer obilniny+plnotucny mliko? :think: tj. snidane se teda nenehrazuje nebo jak? protoze tady porad ctu, ze dava hodne lidi treba ovoce a tak jako presnidavku atd :think:

• Citovat
  • Upravit
vevericka12
18.1.13 21:50

Eilaan - tedka jak se tim prohrabuju, tak tam pisou ze bezny ockovaci program snizuje pravdep. vyskytu alergii (cili ne to co se nekdy hlasa, ze to riziko alergii zvysuje), taky pisou o rybach, ze se doporucuje „setkani“ v prvnim roce veku :think: (coz mi detska rikala ze ne pred 10. mesicem) - driv to bylo myslim ze v prvnim roce vubec :think:

• Citovat
  • Upravit
523
18.1.13 23:02

Čtu všechno o příkrmech a začínám propadat beznaději, je to spíš věda než co jiného. Snad to s Josefínou zvládneme :lol:
Do aquaparku bych taky asi nešla, vodu miluju a učím Joju, aby ji taky měla ráda, ale bála bych se právě ostatních lidí, aby do nás někdo nestrčil, nešplouchnul na nás.
Rozhodla jsem se zkusit úplně vynechat lahvičku a přikrmovat jen lžičkou a pít dávat takovým tím dětským hrníčkem s uchy na obou stranách a víčkem s dirkami. Ale ještě jsem nepřkrmovala, tak je to ryze teoretické.
A partner mě požádal o ruku. Byl nečekané romantický, tak teď kromě příkrmů myslím na šaty, boty, prsteny, podvazky, nejvhodnější termíny a všelijaké jiné blázniviny. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1963
18.1.13 23:07
@vevericka12 píše:
Tak jsem se zase dala do cteni o prikrmech :zed: zda se, ze to je fakt veda :mrgreen:
jestli jsem to spravne pochopila, tak se v prvnich 8 mesicich nahrazuje prikrmem akorat poledne+odpoledne a vecer? aspon co jsem tedka cetla tak ma byt v poledne zelenina-brambory-maso, odpoledne obilniny+ovoce a vecer obilniny+plnotucny mliko? :think: tj. snidane se teda nenehrazuje nebo jak? protoze tady porad ctu, ze dava hodne lidi treba ovoce a tak jako presnidavku atd :think:

udělej podle sebe…já třeba vždy začla dávat zeleninu jakože místo oběda..později jsem přesnídávky, jogurty, pacholiky a tak dávala o další jídlo tedy svačinu…a večer před spanim tedy večeře někdy mlíko, většinou kaše..ostatní jídla jen mlíčko…vždy jsem se snažila aby měli děti mlíko co nejdýl…darče jsem pomalu do tří let kupovala sunar..teď už jí dělam kako z normál mlíka před tim sem střídala sunar a normál mlíko…Barušce bude půl roku a teprv 4dni dáváme zeleninu…:) zatím teda mrkvičku…:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eilaan
19.1.13 14:47

Vev, ad jídlo: Já bych to rozhodně tak proklatě neřešila, vždyť po roce stejnem najedeš postupně na klasický jídelníček, tak jak ho máte vy. :-)

Co se týče snídaně, možná to tam nepíší, protože co jsem koho znala že bylo dítě na UM, každý ráno po probuzení dával mléko. Asi že je to tak nejrychlejší, nejjednodusší a stejně mléko musí přijímat, tak na ráno, když je dítě vyhladovělé se to na ten rozjezd hezky hodí. ;-) Ono pak to dítko často ještě chvíli vydrží hajat. :-) Já jako tehdy kojící jsem to dělala též - prostě je to tak nějak přirozené, ráno se vzbudí hlady. A pak jsem ho stejně po každém příkrmu ještě přikojovala. :-) Takhle rozepsané - co k obědu, svačině, večeři jsem to nikdy neviděla. Prostě jsem to střídala, ono toho není zas tak moc, takže to děláš úplně přirozeně, jak píše Škytule. ;-)

U nás byl zlom, že v roce ze dne na den odmítl ty mixované masozeleninky i ovoce a učil se jíst normální. Chleba k snídani, polévky, těstoviny, rýži, brambory… Já se ale i předtím hodně řídila tím, jak to měl on, co chtěl, střídala se mu období. :-D

• Citovat
  • Upravit
vevericka12
19.1.13 19:51

To vite holky stara prvorodicka :mrgreen:

jinak mam tedka teda zazitek z navstevy, ja nechapu proc proste vsichni lidi chcou malou chovat i kdyz reknu ze si napred musi zvyknout :zed: vysledek je pak 30minut revu :zed: na navsteve s nama byla i tchyne a kdyz mala rvala a ja ji drzela tak mne 3× rekla ze ji vezme k sobe a ja ji 3× rekla „ne dekuji“ :zed: v takove situaci bude decku asi lip u tchyne nez u mamky ze :zed: :zed: no proste, jsem rada ze jsem zas doma :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
637
19.1.13 20:10

@Jadla GRATULACE VELKÁ, aby to tu nezapadlo! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eilaan
19.1.13 20:52
@vevericka12 píše:
To vite holky stara prvorodicka :mrgreen:jinak mam tedka teda zazitek z navstevy, ja nechapu proc proste vsichni lidi chcou malou chovat i kdyz reknu ze si napred musi zvyknout :zed: vysledek je pak 30minut revu :zed: na navsteve s nama byla i tchyne a kdyz mala rvala a ja ji drzela tak mne 3× rekla ze ji vezme k sobe a ja ji 3× rekla „ne dekuji“ :zed: v takove situaci bude decku asi lip u tchyne nez u mamky ze :zed: :zed: no proste, jsem rada ze jsem zas doma :pocitac:

Home, sweet home. :kytka: To mi pripomina zazitek ze svatby manzelova bratrance v létě. Ja necele 2 mesice pred porodem, svatba byla v jiznich Cechach v patek, prespavali jsme tam do soboty, to byl jeste rodinny obed. Tchyne s tchanem si naseho ditete vubec nevsimali, snad s vyjimkou, kdyz ho vedl tchan za ruku na obrad. Ale aby ho na chvili pohlidali, v patek nebo v tu sobotu, abychom si take mohli trochu popovidat a ja odpocinout a tak, to ani nahodou. Nemohla jsem uverit vlastnim ocim. Bylo to, jak kdyby byl maly cizi.

Kdyz jsme balili pred odjezdem (po tom obede) a prcek byl silene unaveny (chteli jsme, aby spal v aute, normalne chodi brzy po obede, ale tento slavnostni byl samozrejme dlouhy), tak nam ho nakonec hlidala vlastne pro nas uplne cizi holcina z rodiny nevesty. Byla tedy zlata! A dedecek a babicka si vnuka zacali vsimat az tehdy, kdyz si s nim ona prave hrala, vozila ho na nejakem auticku a oni si ho chteli fotit! 8o Jsem myslela, ze je pretrhnu!!! :cert: Jo, chlubit se fotkami, jakeho mam prima v uka je super, ze? Ale co mi zbyvalo, mohla jsem jen tise zurit. :pocitac: Na zaver, kdyz uz byl prcek uplne hotovy (a my tez), nejednou, ze nas budou vyprovazet k autu. Ja ho vedla za ruku, ale tchyne, ze ho vezme ona. Take si nedala rict a vysledek samozrejme rev, ze s ni jit nechce, at jde pryc atd. :mrgreen: No, aute jsme si oba s manzelem zanadavali a to nas trochu odreagovalo. :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
Eilaan
19.1.13 21:04

@Jadla Jé Jadla, též se připojuji k velké gratulaci!!! :hug: A závidím tu romantiku, já manžela musela ke svatbě přemluvit. :P Pak si ale několik let pochvaloval, že to byl dobrý nápad. ;-) Tak aspoň tak! :lol: Já tenkrát plánovala svatbu snad rok, vše muselo být dokonalé a nakonec v den svatby jsem byla tak unavená, že jsem vážně přemýšlela o svatbě v zastoupení…

• Citovat
  • Upravit
vevericka12
19.1.13 21:06

Eilaan - jako tchyne jinak hlida coz jsem rada ze muzu sportovat a tak, ale tohle :cert: to snad pochopi kazdej, ja bych se v takove situaci teda nikam nemontovala kdybych byla babicka, je prece jasny ze mamka zna dite snad nejlip ne :roll:

a presne jak pises - na zacatku ji hned vzal znamej do naruce cili rev, pak jsem ji jakztakz uklidnila a co znamyho nenapadlo - dosel k ni a zacal na ni mluvit nahlas a takovym hlubokym hlasem :zed: :pocitac: cili zase rev, a jeste to pak zopakoval a vsichni vcetne tchyne z toho meli strasnou srandu :poblion: :zed: :zed: :zed: :pocitac: :pocitac: no a pak mi zacla nabizet ze ji uklidni :zed: :zed: takhle uz to jednou nebo dvakrat udelala s tim nabizenim kdyz mala rvala, fakt nechapu :zed: pritom maji ti znami tri deti, ta jeho zena tam byla asi jedina normalni kdyz videla ze se to male nelibi aby na ni mluvila tak prestala :roll:

• Citovat
  • Upravit
Eilaan
19.1.13 21:12

Já asi umřu smíchy: Teď jsem si fotila staršího, protože ukradl bráchův dudlík, že se mu s ním prý bude lépe usínat. A on mi povídá: Mami, na mou duši, jak můžu spát, když mě pořád budíš? :mrgreen: :,( (To upozorňuji, že jsme zalehli už před 20. hodinou, ale on si akorát pořád něco vymýšlí a nespí.) :pocitac: Takhle z mobilu mi sem nejde dát ta fotka… A to bych jí sem asi tentokrát i proti mému přesvědčení dala…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex