Červenec 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Eilaan
23.1.13 03:02

@Jadla :mavam: Jé, svatební oznámení a tak, to je nostalgie! Hned bych vybírala s Tebou! :-D Příští rok budeme mít výročí 10 let… ;-) O oznámení nám všichni říkali, ať ho neděláme drahé, že to všichni stejně hodí do koše. Zpětně musím přiznat, zě měli pravdu.My měli nakonec kartičku, na které byla naše barevná fotka, jak padáme pozadu do sněhu. :-) Původně jsmechtěli právě jen třeba obtisk ve sněhu, ale to nešlo. A nápis něco jako že:…skočí do společného života… už si to nepamatuji. A teď jme tedy dosteli kouzelné oznámení od kamarádů… No nic… :-)

Jinak jestli ti snědla Jesefínka napoprvé 5 lžiček, je to úžasné! Víc jí nenuť, musíš pomalu. Já už to zkouším s naším jak dlouho a 5 lžiček mi ještě nesnědl. Za mě osobně bych pár dní vydržela s kaší, když jí chutná, aby si vytvořila k jídlu pozitivní vztah. Abys to hned nezaplácla mrkví, kdyby jí nechutnala. :-) Nebo ta mrkev se dá smíchat s mlíkem, aby znala tu chuť atd. Ale nechci radit, já se svými nejedlíky. :-D Radši si to udělej jak to cítíš. ;-)

Co se týče moře, úplně v klidu jeďte! My byli se staršim poprvé v půl roce a bylo to super! (Však jedu s mladším za měsíc také za teplem. Akorát ne po Evropě, tak se tedy tentokrát trochu bojím.) Ze šplouchání v moři byl nadšený, nevadila mu ani sem tam nějaká vlnka přes obličej. Chce to, aby už stála-nejlip chodila. Nevím, ale období lezení asi není k moři to nej. :-) Ale v roce už bude. Jinak starši byl cestovatel, ale od půl roka do roka jsme pak nejezdili, to se hrozně špatně adaptoval na změny prostředí. Měli jsme tenkrát v jeho 9 měsícich letenky na Havaj a zrušili jsme to. :-( Od roka ale už byl zase úplně v pohodě. Každopádně doporučuji letadlo, my jeli autem a to bylo tedy utrpení. Hlavně když se stálo v zácpě. To víš, už si to tak neužijete, budeš jí pořád stát za zadkem, ale v roce už si snad bude začínat hrát s pískem, budete jí dělat bábovičky. ;-) Já jela poprvé k moři s babičkou v necelých 2 letech (do Bulharska :-) a byl to super zážitek!

• Citovat
  • Upravit
637
23.1.13 09:56

@Jadla ahojky, jj, do Chorvatska se s ním chystám, to už bude mít rok, jezdí i menší dětičky. V Chorvatsku navíc na pláži jsou borovice a lesík, je tam spíš chladno i přes den, může malý inhalovat na průdušky. (jedu na osvědčené místo.) Samozřejmě nejedem v těch největších vedrech a v poledne na slunci ho taky nenechám, myslím že to bude příjemnější, než rozhicované velkoměsto. Tohle léto jako těhule jsem si teda užila na maximum, a malý v srpnu ani spinkat nemohl v těch horkách.
Moje kámoška byla před pár lety s 9 měsíčním synem na 3 týdny v Karibiku. A úplně v pohodě. To já bych si teda neriskla, 12 hodin let atd… ale zvládli to. Mě taky teta straší, ale na to já kašlu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eilaan
23.1.13 12:03

Ahojky, tak jsme zpet od pediatra. Jsem uplne hotova, jako bych prehazela tunu pisku. Ten starsi darebak, co mi ho urcite vymenili v porodnici :mrgreen: proste v noci nespi a spat nikdy nebude!!! Budi se nekolikrat za noc, ja pak nemuzu usnout (a pisu sem litanie). :zed: Pak se zas To mi tu knoura, ze uz je rano, ze nechce spat, ze si pujdem dolu hrat, ze opravdu nemuze usnout, at mu povidam O Polelce… :pocitac: Pak se vzbudi mladsi, aspon ze pes byl v pohode. :mrgreen: Jdu vytacet psycholozku, tohle vazne nejde, aby se ve 3 letech budil 4× za noc. Navic on sel k Dr. tez, jak uz ma rozum, bal se a nechtel, teda musim priznat, ze to nakonec bylo lepsi, nez jsem cekala - bala jsem se, ze mi treba utece, ze bude rvat a budu ho tam muset donest, ale sel celkem sam. :-) V patek prijede manzel, ja mu je tu snad necham a pujdu spat k nasim! ;-D

Jinak malej má 7210 g, 70 cm, tak to vychází, že mu je velikost 68 malá. :-) Naposledy měl 5. 12. - 6180 g, tak přibral kilo za měsíc a půl, brouček. To je tím umělým mlékem. :pankac:

Starší měl na půlroční kontrole (10 dní před tím, než mu bylo 6 měs.) 7190 g a 67,5 cm. Dnes na 3 leté 13,3 kg (to už tu mají skoro některá mimina, ne?) A 95 cm. Když jsme ho měřili doma, vyšlo mi naposledy asi 99 cm, chjo, tak je to míň. No nic.

Malej vyčerpáním usnul nabalenej v sedajdě v chodbě, zatímco jsem převlíkala staršího, ale vyndala jsem ho dala ho do postýlky s tím, že po mléce usne, ale houbeles. Houká tam. Jdu dělat oběd. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
vevericka12
23.1.13 13:54

Holky tak dnes jsem udelala cuketu+brokolici+ brambory+krutu a jedla to v pohode :pankac: zaroven jsem si zasla do posilky tak je mne celkove lepe na dusi :mrgreen: posledni dobou s malou blbneme ze ji ruzne lechtam, to je vzdycky sranda jak se rehni :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
vevericka12
23.1.13 14:01

Eilaan - koupil manzel na jeho misi ten parfem? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
523
23.1.13 14:17

Díky, díky, díky za podporu a dodání odvahy. Pojedeme taky do Chorvatska, na osvědčené místo, naši tam jezdí pravidelně už roky, nechci říct přímo zapadákov pro důchodce, ale v podstatě ano, tak snad tam bude klid a poloprázdná pláž jako vždycky.
A pan farář byl dneska docela milý a vlídný, řekl, že počítá s deseti předsvatebními setkáními se snoubenci, což jsem si málem spolkla jazyk, ale snad to Marek se mnou absolvuje. Jinak řeším ta oznámení zbytečně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
523
23.1.13 14:22

A zkusila jsem dneska, celá napnutá, i tu mrkvičku. A Josefka jedla asi pět, šest lžiček, docela jí to chutnalo, zdá se mi, otevírala pusu a když jsem dost rychle neala, vyplazovala jazýček. Ale pak zavřela a neotevřela, až zase když ucítila mlíko. Má na něj nos.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
533
23.1.13 15:07

Ahojky holčiny :kytka:
Eilaan:Kolem 18 hod. dávám kašičku,18.30 koupu v kyblíku a pak ještě dokojím a jde spinkat. A musím říct, že po kašičce se to její spinkání zlepšilo, dnes jsem vstávala jen 3× :)…Zkoušela jsem dávám místo prsu čajík, ale nechtěla a řvala. Právě u ní jde vidět že má hlad, protože pije v kuse tak 5 minut pokaždé, což mi přišlo divné. Řekla jsem to doktorce tak mi radila ať dávám přes den z obou prsou.Ale žádný výsledek, jen pěkně přibrala 1 kilo za měsíc. Předtím přibírala po půl kila. Fotka kde je Ami v kyblíku je moje. Přesně jde vidět jaká je to rošťanda, ale zárověn bych ji spapala :lol: A co se týče vlastního pokojíku tak Ami už od 4 měsíce spí sama ve svém pokojíčku. Prvně jsem tam spala s ní, ale už jsem se odstěhovala do ložnice. Ale jít tam 8× za noc je vážně na palici :zed:…tak snad už bude líp.
ale od té doby co jsme začli příkrmama ji zase začlo bolet bříško a každé prcnutí ji dělá problém a nemůže se vykakat…pomáhám ji tím, že ji držím pod kolínky zádičkama ke mě a to se vždycky vykaká…

ZAČLA JSEM CVIČIT :D…neděle, úterý, čtvrtek chodím cvičit do posilovny s lektorkou(nebo jak se té paní říká) :) je to vážně paráda moct vypadnout a odreagovat se.

Jadla:moooc Ti gratuluji k zasnoubení :hug:
Mě manžel požádal před 2 lety ve Zlíně v ZOO u opic :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
533
23.1.13 15:08

Oprava :) před 3 lety :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
385
23.1.13 20:05

Taky gratuluji k zasnoubeni :-) my uz jsme zasnoubeni neco malo pres rok. Poznali jsme se v cervenci 2011, v prosinci 2011 jsme se zasnoubili a v cervenci 2012 se narodila Kikinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
385
23.1.13 20:09

Jinak mala uz od trech mesicu spi sama a to 11-13 hodin v kuse bez probuzeni. Do 2-3mesicu se mi budila jednou za noc. :-) haha
Pred mesicem se mi zacla budit - nestacilo ji na noc mliko, tak jsem ji zacla davat kasi a zase spi. chodi spat v 10 a v 9-10 se budi na jidlo. Pak bud zase usne a nebo ne.
Mame stesti. Je to diky pritelovi, kterej mi ji hned po prichodu z porodnice, kde jsem nespala 48 hodin pres noc proste neprinesl a ona asi pochopila, ze v noci se proste neji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eilaan
24.1.13 10:01

@Teena21 Jo, to s tím spaním celou noc věřím. Tchýně také říkala, že se jí v porodnici ptali, jestli jí má s dítětem kdo pomoct a ona že ne (tchán je doma obsluhován jak nějaký šejk, nevezme si ani sám věci z lednice, natož aby se svého času staral o mimino). Tak je nechala hned 1. noc vyřvat, tu prý prokňourali, 2. a 3. už jen trochu a navždy už prospali celou noc, amen. :-) To až teď v dospělosti má manžel problémy se spaním. :-)

• Citovat
  • Upravit
vevericka12
24.1.13 11:10

Holky mala se dneska KONECNE otocila na jednu stranu na bricho! :pankac: :pankac: ale to bylo revu - motivaci byla tuba s kremem na ruce, jinak sama by se podle me otocila az tak v 10 letech :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
533
24.1.13 12:04
@vevericka12 píše:
Holky mala se dneska KONECNE otocila na jednu stranu na bricho! :pankac: :pankac: ale to bylo revu - motivaci byla tuba s kremem na ruce, jinak sama by se podle me otocila az tak v 10 letech :mrgreen:

Naši malé se taky nechce :/houpe se na jednu pak na druhou stranu, ale že by se překulila to neee :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vevericka12
24.1.13 12:26

Dlazdicko to jsem nevedela ze tvoje mala se taky netoci, jsem myslela ze jsme tady prakticky jen my :P no otocila se 2×, pokazde silenej rev, ale touha po te tube byla silnejsi :mrgreen: takze asi ji musim casteji lakat na kosmetiku :pankac: jinak si ale myslim, ze aby se otocila sama to bych se nedockala a podle me se ani sama od sebe dal otacet nebude, na to je si myslim prilis pohodlna :oops:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex