Červenec 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
523
19.1.13 21:14

:D Děkuji všem! Vůbec jsem žádost o ruku nečekala, bylo to děsné překvapení, navíc se na to Marek svátečně oblékl, doopravdy klečel s krabičkou s prstenem v dlani, to se prostě nedí říct nic jiného než ano. Budeme mít jen malou svatbu, ale i tak se hrozně těším a sním si o těch nejhezčích šatech pro sebe i Josefínu. Ve středu jdu na děkanský úřad za vikářem, tak mi držte prosím palce, ať na mě není moc přísný. Chtěla bych mít svatbu v kostele, kde se před 55 lety brali i babička s dědou. :kytka: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elessar
19.1.13 21:24

Ahoj holky, mě to čeká letos v červenci, tak si vás s dovolením pročtu, abych věděla co všechno si užiju :mrgreen: je krásný číst vaše první příspěvky (v listopadu jsem prožívala to samé :D ) a dole vidět vaše metříky s 5-6 měsíčníma prckama :) takže gratuluju a přeju hodně zdravíčka :palec:

• Citovat
  • Upravit
Eilaan
19.1.13 21:25

Vev, jj, chlapi a tchýně v tomhle nemají rozum. Co naděláš. :nevim: Hele, můj muž byl také boží. Na navsteve u kamaradu se 2 holcickami: Holky si ho evidentne oblibily, malovaly a nosily mu obrazky, porad mu neco ukazovaly. A on chlap, typicky „parez“. Vubec nepochopil, ze se ho snazej zaujmout a kdyz mu jecna prinesla podruhe ten samy obrazek, tak ji rekl, ze uz ho prece videl…

Jeste jsem si vzpomnela, jak dneska sprisel starsi, kdyz jsem krmila maleho z lahve. Donesl si tez miminko a lahvicku a krmil tez - to ted dela casto. Ale dnes mel novinku - na klin si dal kosticku lega. Kdyz jsem na nej nechapave koukala, rika mi: To je prece mobil! :D No, hadejte, co asi pri krmeni nebo kojeni delam… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Eilaan
19.1.13 21:30

@Acinore Ahojky! Jéje, mně ten začátek těhotenství přijde jako před 10 roky!!! Tak tedy gratulace, ať je Ti dobře a hodně štěstí v červenci! ;-)

• Citovat
  • Upravit
vevericka12
19.1.13 21:32

Acinore vitej :kytka:

eilaan - maly deti jsou fakt jak opice :mrgreen: jak jsem psala ze deda naucil malou vyplazovat jazyk, tak mala vyplazovala vcera cely odpoledne, a dneska na te navsteve pak pozdeji taky z cehoz tchyne roste, tak aspon neco jako odplata :pankac: :pankac: :mrgreen: uprimne nechapu proc to tchyni vadi, mne to prijde dost vtipny ale tchyne nafoukla a chudak deda to pak odnesl ze pry co ji to uci :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Eilaan
19.1.13 21:34

@Jadla To bude určitě krása, v kostele… Já už bych šla též do menší svatby - za tu naší jsme dali neskutečné peníze, kamarádi byli nadšeni, jak bylo vše připraveno, ale já tak hotová, že jsem si to ani neužila.

• Citovat
  • Upravit
vevericka12
19.1.13 21:39

Jadla taky gratuluju :kytka:, ted jak jsem nas…tvana z te navstevy tak jsem to neja prehlidla :oops:

eilaan - mas pravdu, jak pred 10 lety a pak mi taky prislo, ze to tehotenstvi taky 10 let trvalo (zvlast teda ta zaverecna faze) :P ted jsem taky premyslela jak mi vsichni radili ze at se v tehotenstvi poradne vyspim, ze pak se uz nevyspim, tak ja jsem teda spis rada ze je mala na svete, protoze s ni se vyspim lip nez v tehotenstvi

• Citovat
  • Upravit
Eilaan
19.1.13 21:59

Vev, jj, to je pravda. Tehotenstvi tedy za me - omlouvam se, ale ve zkratce mi to velice ilustruje slovo „hnus“. Porod vzhledem k tomu, ze to trva jen den je nakonec asi nejvic v pohode (kdyz pominu co se mi ted stalo, tak ten 2. byl vubec celkem brnkacka) a to potom je hooodne tezke, hlavne ze si to clovek predtim neumel predstavit, ale zaroven hodne zalezi na diteti. Peci 1. rok a starsiho bych hodnotila na skale narocnosti 0 - 100 (100 je nejtezsi) jako tak 98 (mozna 89, abych neprehanela), ale o maleho tak 5! :dance:

• Citovat
  • Upravit
vevericka12
20.1.13 17:21

Holky co mate za autosedacku? s hruzou jsem dnes zjistila, ze ma mala nahore uz jen tak 4cm ve vajicku 8o takze budem muset koupit relativne fofrem dalsi, tak se chci inspirovat

• Citovat
  • Upravit
Eilaan
20.1.13 19:10
@vevericka12 píše:
Holky co mate za autosedacku? s hruzou jsem dnes zjistila, ze ma mala nahore uz jen tak 4cm ve vajicku 8o takze budem muset koupit relativne fofrem dalsi, tak se chci inspirovat

Vev, tak na autosedačky jsem odborník. ;-) A hned jako 1. radu mám, žádnou další nekupovat dřív jak za půl roku. :mrgreen: Vajíčko je nejbezpečnější autosedačka tím, že je v lehu a proti směru jízdy. A mohou z ní koukat nožičky, to vůbec nevadí, vadí jen když přečuhuje hlavička. Což sice tak vypadá, ale není to tak. Prostě ji tam víc posuneš, aby sjela trochu dolů. Určitě jí vydrží do roka. Vydrží i velkým dítkům, neboj. Náš starší v ní jezdil dost přes rok. Vajíčko je do 13 kg, což ona nemá.

Kriteria pro to, přejít na větší sedačku jsou 2: Dítě musí bez opory sedět a mít minimálně 9 kg. Ale radí se tam vydržet pokud možno co nejdéle!!! Vím, že každého láká přesadit dítě do větší sedajdy, každý má radost z pokroků a raduje se, jak jeho dítě sedí jako velké a může koukat po okolí, ale dokud ad 1) nesedí a ad 2) kvůli tomu, že má v poměru k hlavě tak velkou hlavu, je sezení po směru hrozně nebezpečné. Ač je tělo přivázaně, hlava letí dopředu. A při té její velikosti ji bohužel páteř a svaly nezvládnou udržet, hrozí poškození páteře.

Nevím, co máte za vajíčko, podle všech testů bylo nejbezpečnější Maxi cosi cabriofix a nevím, jak na tom byla ta jejich novější, studovala jsem to přesně předtím, než vyšly její testy. (Ale to je pro tebe stejně passé.) Ony jsou potom i nějaké sedajdy, které jsou něco jako přechod mezi vajíčkem a tou následnou (0 - 18 kg) a jsou též protisměrné, ale ty, které jsou jakoby 2 velikosti v jedné jsou obecně mnohem méně bezpečné.

Abych tedy odpověděla na Tvůj dotaz - a mohla jsi s řádným předstihem studovat - zkoušela jsem hledat tu další velikost sedaček i protisměrné. V některých severských zemích jsou údajně povinné do(teď nevím přesně) asi 2 nebo 2,5 roku. Nejlepší značka byla Be safe. (Kdyby tě to zajímalo, mám k tomu další poznatky.) :lol:

Ale hlavně záleží na tom, jestli máte v autě isofix nebo nemáte, popřípadě jestli máte TT (top tether - to je obdoba isofixu). Další kriterium může být, že jezdíte dvěma auty, z nichž jedno isofix má a druhé ne. Pozor na to, jak jsou sedačky testované. Samozřejmě, že i sedajdu na isofix můžeš dát do auta bez a připoutat ho jen pásy, ale potom má v testech bezpečnosti klidně úplně jiný počet hvězdiček.

Když toto zjistíš, můžeme diskutovat dál. Fakt jsem to tenkrát studovala několik měsíců a myslím, že v tom mám celkem jasno.

Koukni se na testy ADAC, ta jsou volně přístupné na netu. Sedačka se testuje vždy jednou v tu dobu, když vyjde nebo max. když je inovovaná, takže musíš porovnat jakoby víc roků i mezi sebou. Zároveň jsem to studovala i v D-testu, kde je to rozepsané podrobněji. Ale nejvíc záleží na tvých výchozích podmínkách. Dobré je s výběrem počkat i proto, že až k tomu roku zjistíš, jestli ti bude dítě stále ochotné sedět třeba proti směru nebo jestli máš tak akční dítě, že o tom třeba vůbec nemá cenu přemýšlet a zvítězí kriterium pohodlí a spokojenost dítěte rovná se bezpečnost, protože v té sedačce prostě vydrží sedět, kdežto v té bezpečnější ne.

Tady na e-miminu je poradna - pán, který sedačky i prodává, myslím, že má nick Steeve - jmenuje se Štěpán Rybníček. Není odpověď, kterou by neměl a upozorní tě i na aspekty, které by tě ani nenapadly. Odepisoval vždy velice rychle a poradí stejně, ač u něj pak nakoupíš nebo ne.

Jinak já mám auto bez isofixu, tak mám maxi cosi Tobi.

• Citovat
  • Upravit
Eilaan
20.1.13 19:16

Teď jsem se schválně koukala do mailů, my druhou autosedajdu kupovali až v dubnu, tudíž náš malej jezdil ve vajíčku až do roka a 4 měsíců. :lol: On neměl ještě přes těch 13 kg (to teda nemá ani teď). :mrgreen: Ale dlouhý byl jako každé jiné dítě a stačila. Nožičky mu roztomile čouhaly, ale hlava byla vždy v sedajdě, na bezpečnost našich zlatíček jsem opravdu ras. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
veveicka12
20.1.13 20:16

Eilaan, nemas na sebe mail? abysme to tady dycky neprasily nejakyma skoro mimo tematama jako parfemy apod :mrgreen: hm, isofix nemame, aktualne mame prave tu maxicosi cabriofix, je super, nohy vim ze nevadi, ale prave do konce sedacky ma jen 4cm nahore nad hlavou, no a jak hlava precuhuje tak uz to neni bezpecny ze :nevim: koukala jsem na testy, aktualne ADAC vede cybex juno-fix do 18kg, ale ten vypada teda dost vetrelecky :mrgreen: proti smeru jsem videla nejaky v casopisech ale byly to jen ty kategorie do 36 kg nebo kolika coz ve me jednak nebudi duveru kvuli te vahove kategorii - prece neni mozny chranit stejne dite v 9mesicich a v X-letech :think: :nevim: no a cena silena asi nejak skoro 500eur 8o + samozr. isofix jeste za dalsich 160, ze :pocitac:
s tim cabriofixem to neprezijem do roka a pul teda ani nahodou, myslim ze budem radi to vydrzet do jara - posledne taky vyrostla za 2 mes 4cm 8o

• Citovat
  • Upravit
vevericka12
20.1.13 20:21

Jo a mimochodem ta chicco polly zidlicka jak se tady doporucovalo je super :pankac:

• Citovat
  • Upravit
Eilaan
20.1.13 20:57
@vevericka12 píše:
Jo a mimochodem ta chicco polly zidlicka jak se tady doporucovalo je super :pankac:

Jj, to jsem tu tenkrát psala já buď s Kofolkou nebo se Škytul… Jak pak psala Binn, že dostala tu „ufounskou“ (jakože židle budoucnosti, myslím) ;-), na kterou nemohu pořád přestat myslet… No jó no, člověk nemůže mít všechno. :lol:

Vev, právě jsem na tebe včera myslela, že ti musím napsat, jak jsi s ní spokojená. Vidíš, už si něco stačí pomyslet a víš! :mrgreen: Já k ní mám tedy teď takovou jednu výhradu, že to nejde vyprat, když jí dítě pročůrá. Holt to asi nějak vysprchuji, ale schne to pak dlouho…

Ale musím říct, že celkem vydržela dost, teď nedávno se roztrhl ten igelit ve sváru v místech mezi opěradlem a sedadlem, ale bylo to hodně namáhané, protože tam staršího pořád cpu v bačkorách s nasazeným pultíkem, takže za to vždycky rve těma nohama, jak se ho tam snažím protlačit. Ale vážně ji miluje, budu snad malému muset koupit něco jiného. ;-)

• Citovat
  • Upravit
Eilaan
20.1.13 21:07

Vev, tak mi napiš na mail: můj nick na centrum.cz. Pak Ti napíšu ze soukromého mailu. Tady to čete každý, tak to dělám takto. Jo a zítra snad bude klid, starší jde do školky zítra místo středy a naši ho vyzvednou a přespí tam, tak se asi s malým vypravím do parfumerie!!! Musím pak dát manželovi ty požadavky, co pořídit na letištííí!!! :pankac:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex