Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojte holky! Eili, půlročniny slavit nebudem, kéž bychom je oslavili zdravím!!! Už zítra, toto letí, viď. A za 10 dní slavím já, úplně bych na to byla zapomněla.. však už ani není co. ![]()
Holky, malý pořád chrčí a sípe, má evidentně sople a hleny v krčku a nemůžu to nijak dostat ven, nevíte náhodou jak na to?
Teď ještě týden budem brát ty ATB a potom se mu budou brát vzorky moči a kde čeho, taky jsem si řekla o odběr a vyšetření z krve. Kamarádi takhle měli vleklý zápal plic a byli i v nemocnici na 3 týdny. Mě picne, doufám to nemáme. ![]()
@Binnuska Teda, chouďata, to je mi moc líto!!! Tak ať to s těmi půlnarozeninami vyjde alespoň tak, že bude malému lépe!
Jinak jestli myslíš, že má rýmu, ale neteče mu z nosu, ale rovnou do krku? Tak na to je nejlepší asi slaná voda - my měli vždy spreje mořské vody z lékárny, ale jde i koupit vincentka ve spreji (mechanický rozprašovač) nebo normálně kapátkem. Dr. mi říkal jen na špičku nože rozpustit obyč. sůl, jenže už nevím, do jakého množství vody… ![]()
Každopádně vystříkat nos tou slanou vodou - sama jsem to zkoušela při rýmě tou vincentkou a není to nepříjemné! A potom zkusit i tak odsát, ono by to mohlo trochu povolit. Máš odsávačku na vysavač? No a jinak když jsem chtěla, aby mohl v noci dýchat a neteklo mu to do krku kvůli kašli, tak kápnout nasivin. Ten účinkuje kouzelně. Akorát se nemá používat déle jak týden, myslím. Tak já ho dávala většinou jen na noc nebo ráno a večer.
No tak holka, to si to tedy užíváte. ![]()
A kdy máš přesně ty narozky? 31.1. nebo 1.2.? (Ta moje kamarádka, jak jsem o ní psala má 31. a její dcera 1.2.)
Alespoň Ti tu popřejeme a snad už budete tou dobou všichni zdraví…
Ťuky ťuk, abych to nezkřikla.
Ahoj Eili, díky za tipy! No budu důslednější s tou slanou vodou, mám i vincentku do nosu, co jsem si brala do porodky a pak nepoužila, to taky zkusím. Je možné, že mu to teče rovnou do krku, prostě chrchle a bublá mu to tam. Nevím, zda jsou to průdušky a nebo ten sopel, ale asi ten sopel.
Snad se toho zbavíme…
No já mám 31ho… jako Tvoje kámoška. ![]()
@Binnuska Binn, ale určitě se neboj ani kápnout do nosánku aspoň na noc ten nasivin, dělá se i pro miminka. Oplošťuje nateklé sliznice, ty potom neprodukují hlen. Malému se krásně uleví, bude moct dýchat a klidněji spinkat. Jestli to znáš a už mu to dáváš, tak se omlouvám…
Eště ho nemám, koupila jsem v pátek pinosol, to mi radila kámoška, jen ten je až od jednoho roku, vrrr. tak zítra se zastavím znovu v lékárně, i ta vincenka, co mám, je od 3 let. díky!
slyšela jsem o něm ale ještě ho nedala. Měli jsme nějaké antibiotické kapky do nosu, to mi přijde zbytečné.
@Binnuska Pinosolu bych se trochu bála, ten je hodně větrový. Měla jsem ho při rýmě v těhotenství a byl nepříjemný i mně. Ale kamarádka to určitě myslela dobře - jsou to jen bylinky.
Každopádně ten nasivim funguje na jiné bázi. Fakt je to koulo!
Jen nezapomeň říct, že potřebuješ ten pro novorozence, když jsem pro něj kdysi poslala manžela, koupil pro větší děti.
(Oni Ti poradí - nevím, kdy se ten věk pro ty verze nasivinu láme.) Ty antibiotikové - nevím, já na ně věřím, ale bohužel alespoň ty, co píší nám jsou hořké. Teď mi je dali pro malého i na pohotovosti a magistra v lékárně mě na to upozorňovala, ať s nimi raději nosánek jen vytírám. Prcek je teda samozřejmě nenáviděl a já mu to prostě nevydržela kapat, jak se bránil… ![]()
Dnes v noci mel pritel „sluzbu“, vecer jsem mu nachystala spravnou savicku a vsechno, jeste to polozim primo na UM aby se nemohl splest!! no a co udela on? vezme odnekud tu nejvetsi savicku co je jinak na tekutou kasi a pak se divi ze se mala zakuckava
![]()
jinak tedka jak jsem koukala na ty autosedacky, tak jsem potazmo koukala na golfky
premyslela jsem ze bysme koupili nejake do lehu na cestovani, co myslite holky?
nebo jak to resite vy kdyz cestujete? ![]()
Urcite golfky. Ted jak pojedeme v pulce unora, take je budu brat.
K hlidani: Jo, chlapi.
Kdyz ma manzel vybrat z celeho supliku plneho kalhot syna kterekoli, vybere zarucene ty jedny jedine, ktere jsou mu uz male nebo tak. Ti chlapi na to musí mit snad skoly!!!
A Vev, jaka autosedajda ti padla do oka? ![]()
Ono se rika ze golfky az kdyz sedi ale kdyz jdou do lehu tak to neva ne? ![]()
eilaan - co mas za golfky? ja mam dycky favorita ale sonduju jestli nekdo nema jeste neco lepsiho
golfky jsem nasla quinny zapp
prave me nebavi porad celej kocar rozkladat a zase skladat
pristi vetsi cesta bude v dubnu tak to uz pujde i s pocasim snad ![]()
tu autosedacku bych koupila asi tu roemer duo plus, byla v testech hned druha za tou vesmirnou cybex
ale jeste budu zkouset do toho cabriofixu malou stelovat jaks psala
dneska jsme nikde nebyly tak jsem to jeste nezkousela, ale zkusim asi zitra, dneska jsem s ni byla jen s manducou se projit a uz se celkem pronese ![]()
Kdyz jdou golfky do lehu, tak to neva.
Ono se s nimi o tolik jednoduseji cestuje, ze jak na ne prejdes, uz nechces jinak.
Uprimne receno, litovala jsem investice do hlubokeho kocaru - mame trojkombinaci teutonia. Uplne vyhozene penize. Jela jsem s nim parkrat, se starsim jsem take presla priblizne v 7 mesicich na golfky a od te doby uz jsem nepouzivala ani sportak, protoze nakonec nekde v jooo terenu na vylete bylo lehci treba pres velke sutry lehoulinke golfky poponest, nez se tlacit s tezkym sportakem. Na tech par vyjezdu jsem si vazne mohla poridit neco stareho. Stejne mam kocar porad slozeny v aute a prakticky ho nepouzivam. Golfky se poradit moc nedaji, to je hrozne individualni podle toho, na co je pouzivas, jaky mas zivotni styl. Ja nakonec z olila lehoulinke inglesina trip, neste z druhe ruky a take jsme je tak pouzivali, nevadilo nam s nimi projet absolutne cokoli. Kdyz se zniceji, bude to ztrata par korun. A ony, potvory porad drzi a ja nych si celkem prala nove!
U nich je vyhoda vaha a opravdu jsem se presvedcila, ze u golfek je dulezie kazde pul kilo. Na nespojenou rukojet jsem navesila vsechen mozny naklad. Spojena rukojet se zase lip ridi 1 rukou. Byla tam mizerna striska, coz mi celkem vadilo, lepsi je ta, co se da odepnout a treba uplne preklopit pred dite. Urcite je dobre je videt, nektere maji nestandardni tvary, treba se daji do lehu, ale pozor na nohy - to maji resene ruzne a v nekterych treba nemuze byt mensi dite, protoze jeste nema tak dlouhe nohy, aby byla kolena v ohybu… Do lehu jsou totiz zada, ale ne nohy u vetsich. Tak pozor aby mela mala v dubnu dost mista se tam natahnout nebo naopak. My tedy moc nekocarkujeme, tak ja bych asi znova koupila tu inglesinu, krome vahy a lehu se dobre ovlada a splnuje vse, co chci. Kdybych je pouzivala vic, asi bych hledala neco vic high tech, ale pro me to za cenu vyssi vahy a ceny nema smysl.Ty jsi asi o dost akcnejsi, tak budes vybirat jinak. Co ja vim, tak dost znala kocarku je tu Natasa, ale hlavne musis vedet, na co je budes pouzivat. ![]()
Tu sedajdu - ta jde na isofix i bez? Ja uz jsem v posteli jen s mobilem. Koukala jsi na detailnejsi popis tech testu? A na vsechny roky? Myslim, ze ta duo ma byt kompromis pouziti ve smyslu s isofixem/bez a take velikosti - je mensi, hodila se treba kdyz ma nekdo 3 deti. Ale nechci ted kecat, uz jsem v posteli jen s mobilem, uz to nebudu hledat. Starsi u nasich, malej spi, pes dal pokoj, manzel snad i pres kalamitu odletel, musim spat.
Dobrou!!!
Mam i pocit, ze quiny zapp mela Natasa na starsiho, zkus se ji zeptat. Jednak je to chytra holka a jednak tohle ma jako konicka - no spis KONE a uz 2 deti odvozila asi v 50 kocarcich. Ruzne je menila.
Tak muz doletel, akorat mi apsal SMS. Vypinam se a jdu spat. ![]()
@Eilaan píše:
Ahoj Dlaždi, žiješ? jak to máte se spinkáním? Jinak o autosedajdách jsme tu nějak trochu začaly s Vev, mrkni na to. Nejprve jestli máte isofix (popřípadě TT - viz výše). Druhá rada je kupovat další sedačku co nejpozději, vajíčka vydrží do 13 kg a jsou nejbezpečnější. Kromě min. 9 kg musí dítě samo sedět, aby to nebyla totální sebevražda.No a navíc až tak před tím rokem věku dítěte pořádně poznáš jeho temperament a podle toho musíš též vybírat. Když zodpovíš 1. dotaz - isofix (popř. TT) ano či ne, můžem hodit prvvní nápady.
To víš, že žiju. Nedávno jsem tady psala i to jak to máme se spinkáním
ale žádná odezva
Už se tady se mnou asi nepočítá
.
spinkání pořád stejné :/někdy je líp někdy hůř. Co
hoďky se budí potvůrka. A nemám sílu ji nechat ještě vykřičet ![]()
Na autosedačky se ptám, protože mi přijdou teďka penízky a chtěla bych ji mít už doma.Ami do ni dám, až bude potřeba zatím máme dobré vajíčko.
A isofix nemáme
No prave
trojkombinace je si myslim celkem naprd
i kdyz teda my mame ten sportak taky dost vymakany - vsechny mozne pozice vseho atd, ale holt ma bez ditete 12kg
my meli v kocarku takovou tu vyndavaci korbu, celkove jsem vyuzila kocarek hlavne ty prvni tri mesice, i teda ta taska se vyuzila no, ale stejne
no uz je stejne pozde ![]()
no tedka jsem se bavila s kamoskou co ma ty quinny golfky a tam je to sice otocne+ vsechny mozne pozice ale zas to ma tim padem dva dily na slozeni
to si asi clovek nevybere
dycky jeden co ma dobre vlastnosti zas nema neco dalsiho
jeste jsem koukala na icoo nebo gesslein buggy, ale ty zas prave nejdou otocit k sobe
achjoooo
no a spojena rukojet jeste k tomu to uz je uplne scifi ![]()