Červenec 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Eilaan
22.1.13 09:55
@Dlaždička píše:
Ahoj holčiny. pořád nemáme net :(chrrrr tak Vás tady sem tam jen čtu.
Amálka měla 6 měsíců váří 7kg a měří 65 cm…Ještě se nekoulí, ale krásně si vydrží hrát. Zoubky zatím nemáme…Krásně papáme mrkvičku i brokolici.Ale v noci pořád hrůza. Vztáváme tak 6× :/ ještě nemám sílu ji nechat vykřičet. Mějte se krásně maminky snad brzy zase tady :*

Dobré ráno, holčičky!!! :kytka: Tak včerejší prázdniny bez staršího mi skončily, dneska tu musím konečně uklidit, nakoupit, uvařit něco pro dítě k večeři… Ve dvě pro něj vyrážím do školky.

No a malému je dnes půl roku, takže Binnuščin Daníku a náš Theoušku, přeji Vám opravdu jen to dobré do života, a stejně tak ostatním Vašim kamarádům a kamarádkám tady z fora! :* Hlavně zdraví, radostný a šťastný život!!! :srdce: :kytka: :kytka: :kytka

Dlaždi, koukej, vyhledala jsem, chybu napravuji! :kytka: Rozhodně to není tak, že by se s Tebou nepočítalo!!! :hug: Však jsem právě jen kvůli Tobě teď pustila počítač. Začala jsem na mobilu, ale znáte mě, ty moje litanie… Už jsem to nebyla schopna dopsat… Proste sem, tam, bohuzel neco zapadne. Ja jsem tenkrat take davala fotku maleho a nikdo nereagoval :mrgreen: a holky, vidite, ´si to take pamatuji… :oops: Tak ale musíš uznat, že jsem pak reagovala na ty příkrmy/pití. :-)A vůbec, máme Tě rády!!!

Včera jsem se znova koukala na naše posty tady kolem porodu, bylo to takové milé čtení… :andel: Myslím, žes to byla ty, jak jsi dala fotku malé koupající se v kyblíku. (Zkoušela jsem to teď znova hledat, abych neudělala další fau fax, ale nenašla jsem. Jsme hrozné psavkyně. ;-)Když jsem na to včera koukala, měla jsem malého na klíně a na tu fotku se koukal snad 5 minut!!! Malá se tam tváří tak nadšeně a zároveň kouká jako pěkná rošťanda. No jo no, umějí to s námi. ;-)

Jinak co se týče spaní, už jsem Ti to psala. Pokud nenecháš vybrečet, prostě počkáš pár měsíců, než se to trochu samo zlepší. Od půl roka by ale měla prospat sama celou noc. Nám nejvíc pomohlo, když jsem začala dávat v noci jen pití z lahvičky, místo kojení. To jsem hned přišla na to, že nemá hlad, ale max. tak sucho v ústech a hlavně spíš jde o ten návyk - slastné dumlání jako uklidnění. On se pak vždy probudil, podala jsem mu lahvičku (četla jsem, že někdo měl rovnou držák na lahvičku na postýlce a dítě se obsloužilo samo), on si jednou, 2× cucnul a za 2 sekudny zas ležel a spal. Hlavně jsem četla, že v té lahvičce nesmí být mléko, jen čaj/voda/co prostě pije… My dáváme šťávu, ale to se samo nedoporučuje.

2. věc, na kterou teď nedám dopustit je, že ho mám v samostatném pokoji vedle nás. Přes stěnu ho slyším dobře, takže když chci mít vážně klid, spím radši dole v obýváku. To ho pak slyším vážně až když děsně hlady ječí. Aspoň se naučí trpělivosti - četla jsem, že je to též důležité. Potřeba musí být uspokojena, ale musí se naučit, že to není hned, chvíli trvá, než se jídlo připraví… Já myslím, že oni se hodně budí, jak se my dospělí otáčíme a tak. Když jsem si chtěla občas lehnout k němu do pokojíku, také se pořád budil.

Vyřvání je ošemetné, jakmile to jednou, 2× vzdáš, pak už to nedáš, náš moc dobře věděl, že to jednou prostě vzdám. A také že jsem to po 2,5 h nejvíc nakonec vždy vzdala. Pak až v roce a 5 měsících jsem praktikovala Estevilla, už hodně rozuměl, v podstatě v roce a půl začal opakovat slova, v roce a 8 měsících mluvit ve větách. A tenkrát to hned pochopil, řval jen 15 minut, sami jsme tomu nevěřili. Tak zkus najet na to pití.

A sedačka? Bez isofixu buď Maxi Cosi Tobi - máme my, je super, je tam hodně vysoký podstavec, takže dítě dobře vidí ven. Nebo jak psala Vev, od Romera - já měla tehdy vybranou King Plus, teď jsem rychle hodila oko, byla testovaná v roce 2008, oni je testují jen 1×, pokud není nějak inovovaná (testy ADAC), tudíž musíš prohlížet testy za více posledních let. Ta king plus je zvětšená údajně, musíš koukat, aby měla integrovaný podhlavník, jinak ho budeš zvlášť přikupovat. U této je dost masivní, což je super pro bezpečnost, ale už třeba některým dětem to může vadit. Všude píší, musíš to vidět a dítě do toho posadit… Přiznám se, že je to pravda. Já chtěla tuto King plus, ale v obchodě jsem nakonec zvolila Tobi. Nakonec Tobi ač měla stejný počet hvězdiček mi podle D Testu v některých detailech bezpečnosti přišla o chlup lepší. Kupovali jsme z druhé ruky, ale vždy skoro novou - dobrá cena je tak okolo 2300 z druhé ruky. Jo a u Tobi, ta je nějak inovovaná - je to už dlouho, ale pozor, ty opravdu starší z druhé ruky před tou inovací nejsou tak bezpečné.

Ta Duo Plus Romer jak psala Vev, koukám rychle na stránky, vidím jen s isofixem… Tak nevím. Ony ty isofixácké jdou do auta často dát i bez isofixu normálně na pásy, ale to pak mají jiný počet hvězdiček. Tzn. nekupovat, když ho nemáte! Zeptejte se tady v poradně Štěpána, bohužel teď vážně nemám čas. Volila bych Tobi nebo King Plus, to jsou 2 nejkvalitnější (ale s tou Duo si nejsem jistá). Podle mě má také 4 hvězdičky, ale ten test, jak píše Vev jsem neviděla.

Vev, myslíš test ADAC nebo D Test? Pa, já letím!!!

• Citovat
  • Upravit
Eilaan
22.1.13 10:03

Sedačka

A nebo ty protisměrné, tenkrát jsem je moc chtěla Be safe vede. Ale to je zas hodně složité, má to dost úskalí. Kdyby se ti to líbilo, ještě k tomu mohu něco napsat. Tenkrát je Štěpán nedoporučoval a ač jsme zpočátku s kamarádkou myslely, že za ně budeme i vraždit, nakonec jsme ji nepořídily ani jedna. Koukala jsem ohledně toho, co o nich teď Štěpán (Steeve) píše, najednou už je celkem doporučuje, myslím, že kvůli nátlaku trhu. Ta, co bych volila já se dá dát proti směru a posléze i po směru, ale ten „po směr“, myslím, že temkrát psal, že zas už není tak bezpečný jako ty normální „po směrky“. :-) A bůh ví, jetli tahle otočná je vlastně bez idofixu. :nevim: Manžel má auto s isofixe, tak jsem nejprve hledala ty. No nic… :lol:

• Citovat
  • Upravit
8698
22.1.13 13:02

:mavam: holky tak sme po očkování a po 6mesíčni kontrole a mame 6430g a 67cm, včera sme byly poprve plavat a supr :pankac: Terince se líbilo a pani inštruktorka nas chvalila :mrgreen: Jinak co se týče príkrmou papame uplne vše jen ne tolik ml kolik by sme mnely :nevim: :nevim: proste mala nesní na obed príklad: 150ml mrkev s bramborem ale jen 100ml :nevim:
jinak čajík a mlíčko Terinka pije sama ma lahvičku a drží si to sama a nebojím se jí dat i plnu flašku mlíka na večer a sama se napapa ja jí dam jen odríhnout :palec:
za mesíc jdeme na naušničky :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eilaan
22.1.13 13:08

@Hana89 Teda Hani, Terezka je naprostá vzorňačka!!! :srdce: Ti to závidím, fakt! S tím jídlem myslím, že nevadí, že nejí dle tabulek, hlavně, že jí. Vždyť ty jsi také štíhlá, má to po kom mít. :-) Já do staršího rvala co aspoň trochu jedl horem dolem a jak to dopadlo… S plaváním mám radost, budem chodit asi až od jara, ale už se také moc těším. Zatím jsme byli jen na vaničkách. Měli jsme jít zítra, ale to jdem také k Dr. Tak pak napíšu míry. :pankac:

• Citovat
  • Upravit
vevericka12
22.1.13 13:16

Holky tak jsem se rozhodla, koupim nejspis quinny zapp xtra, i kdyz se to pak musi rozkladat do dvou casti, asi mi celkove vyhovuje parametrama nejlip :nevim:

jinak moje dite nevim po kom je :mrgreen: asi mi ji v porodnici vymenili :mrgreen: dnes jsem udelala cuketu+banan - super chut, samozrejme sladka, a ono ji to nechutnalo, nadavala mi a dokonce se parkrat otrasla hnusem :lol: :lol: hlavne ze ja totalni zavislost na sladkem :P

• Citovat
  • Upravit
vevericka12
22.1.13 13:19

Jeste k tem kocarkum - ta inglesina je super a super mala hmotnost ale nejde celem k sobe bohuzel :? jinak bych ji brala hned

vzdycky jsem nechapala ty zenske co tady psaly jak maji doma vozovy park, ted uz chapu :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
8698
22.1.13 13:31
@vevericka12 píše:
Holky tak jsem se rozhodla, koupim nejspis quinny zapp xtra, i kdyz se to pak musi rozkladat do dvou casti, asi mi celkove vyhovuje parametrama nejlip :nevim:jinak moje dite nevim po kom je :mrgreen: asi mi ji v porodnici vymenili :mrgreen: dnes jsem udelala cuketu+banan - super chut, samozrejme sladka, a ono ji to nechutnalo, nadavala mi a dokonce se parkrat otrasla hnusem :lol: :lol: hlavne ze ja totalni zavislost na sladkem :P

vev :mavam: a tobe cuketa s bananem chutna? :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eilaan
22.1.13 13:40

Ha ha holky, jste vtipné. :lol: Jo, já také sladké můžu. Ale jako malá jsem byla vybíravá i na sladké a náš starší též. Nechce ani čokoládu a tak. Když se ho ptám, jestli chce koupit kinder čokol., řekne mi: „Ne, maminko, vrať to do regálu.“ Ještě tak gumové bonbony, ale jen 1 druh. :mrgreen: Ale to byste viděly, co jsem mu míchala za speciality: Třeba špenát s meruňkovou přesnídávkou. :-) A celkem mu to jelo. Teda myslím jako líp, než samotná zelenina. :mrgreen:

Kočárek: Jo, nejde sklapnout do deštníku, jen do placky. Ale letěli jsme s ním i jeli k moři, nějak jsem to nepotřebovala. Ale fakt je, že ty cestuješ mnohem víc… A ten vozový park? Jo, vybrat kočárek akorát je nemožné. Nevěřila bych tomu. A stejně přijdeš na to, že potřebuješ jiný až když už nějaký máš a používáš ho. Kamarádka je takhle právě kupuje z druhé ruky, ozkouší a kdyžtak vlastně za tu samou cenu prodá a koupí něco jiného. :P

Musím letět, sakra! Pá! :mavam: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
8698
22.1.13 13:43
@Eilaan píše:
Ha ha holky, jste vtipné. :lol: Jo, já také sladké můžu. Ale jako malá jsem byla vybíravá i na sladké a náš starší též. Nechce ani čokoládu a tak. Když se ho ptám, jestli chce koupit kinder čokol., řekne mi: „Ne, maminko, vrať to do regálu.“ Ještě tak gumové bonbony, ale jen 1 druh. :mrgreen: Ale to byste viděly, co jsem mu míchala za speciality: Třeba špenát s meruňkovou přesnídávkou. :-) A celkem mu to jelo. Teda myslím jako líp, než samotná zelenina. :mrgreen:

Kočárek: Jo, nejde sklapnout do deštníku, jen do placky. Ale letěli jsme s ním i jeli k moři, nějak jsem to nepotřebovala. Ale fakt je, že ty cestuješ mnohem víc… A ten vozový park? Jo, vybrat kočárek akorát je nemožné. Nevěřila bych tomu. A stejně přijdeš na to, že potřebuješ jiný až když už nějaký máš a používáš ho. Kamarádka je takhle právě kupuje z druhé ruky, ozkouší a kdyžtak vlastně za tu samou cenu prodá a koupí něco jiného. :P

Musím letět, sakra! Pá! :mavam: :mavam:
špenát a merunkova presnídavka? 8o :poblion: holky co to cpete do detí?? :lol: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8698
22.1.13 13:45
@Eilaan píše:
@Hana89 Teda Hani, Terezka je naprostá vzorňačka!!! :srdce: Ti to závidím, fakt! S tím jídlem myslím, že nevadí, že nejí dle tabulek, hlavně, že jí. Vždyť ty jsi také štíhlá, má to po kom mít. :-) Já do staršího rvala co aspoň trochu jedl horem dolem a jak to dopadlo… S plaváním mám radost, budem chodit asi až od jara, ale už se také moc těším. Zatím jsme byli jen na vaničkách. Měli jsme jít zítra, ale to jdem také k Dr. Tak pak napíšu míry. :pankac:
:hug: :hug: :hug: :hug: Dekuju, a plavačci su supr, :pankac: určo napíš miri :mavam: :*
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
22.1.13 13:46

Eilaan, to si krásně zagratulovala. Až teď - promiň - vidím, že máte Thea, mě to úplně nedošlo, nevím proč jsem myslela, že máte Matthiase.. Také Vám přeju vše nej, užijte si to poořádně a pusu všem našim červencátkům, letí to, co?

Hani, Terinka je šikula! My se moříme se zánětem močáku, takže malého na plavání nedám určitě. V létě mu to vynahradím u moře.

Já ty příkrmy teda dost flákám ale snažím se zlepšovat, k obědu mu dávám přesnídávky Hipp, to už spapá celý ten malý kelímek, na večeři má banánové mlíčko. Dnes dostal poprvé kysaný mléčný výrobek, snědl čvrtku a za hodinu to vyblinkal. (no ta vůně) Ale snad si zvykne. Zelenina mu nejela vůbec, takže jsme doteď experimentovali s ovocem, ale opět nastolí tortura s mrkví a bramborem, já mu dám… :D A vylezl nám růžek druhého zubu! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8698
22.1.13 13:51

Binnu my mame taky dva zoubky dolu ale jen malinke ješte musí vylezt uplne :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vevericka12
22.1.13 14:03

Hani prave ta cuketa+banan chutnala dobre :P skoro jak bananovej koktejl nebo tak, ta cuketa v tom nebyla citit vubec :nevim: no ale smula no, pak jsem ji teda dala takovou jakoby krupicovou kasi co jsem mela sacek od milupy a to ji nejelo taky :nevim: asi nema rada sladky proste :nevim:

eilaan - no na cestovani jsem se docetla je ten quinny taky prej blbej tim ze to jsou dve casti :nevim:, ale ja prave chci aby se to dalo obratit i oblicejem k sobe protoze nevim jak bude reagovat a navic se vozit oblicejem do 1 roku pry nemaji, ze je to prilis mnoho podnetu :nevim: tak ten quinny stoji nejak 6tis myslim, tak to jeste „ujde“, pri nejhorsim bysme pak koupili neco jinyho pozdeji a quinny prodali :nevim: da se s tim porad lip experimentovat nez koupit bugaboo za 15 litru :mrgreen:

taky mame dva zuby dole :pankac:

• Citovat
  • Upravit
385
22.1.13 20:20

Vev: moje malá baští všchno s tak uzasnym apetitem az do doby, kdy jsem zkusila repu. Nad tou se mi taky doslova otrasla hnusem :-D
Musim rict, ze potom, co jsem to ochutnala taky, jsem se trasla hnusem s ni :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
523
23.1.13 00:03

Jéé, to jsem si zase početla! Dneska jsme taky s Josefínou byly na ůlroční prohlídce a za tři týdny přibrala jen na mléce celé kilo. Je děsný buřtík, má 7860g a 68,5cm. A poslední hexu za sebou. Ouška po nástřelu také v pořádku a včera jsem se konečně dočkala - dva zoubky raší z dolní dásničky. A také jsem dneska dávala úplně první příkrm, rýžovou kaši před spaním. Doktorka mne varovala, že kojené děti příkrmy moc nehtějí a prskají je, tak uvidíme, jak to bude dál, zítra v poledne dávám mrkev. Té kaše snědla asi pět lžiček a nejdřív docela s chutí, ale pak prostě zavřela pusu a už jí nechtěla otevřít, až když jsem jí položila a zašermovala prsem pře obličejíčkem, to zase s chutí sosala.

Dívala jsem se na internetu na svatební oznámení, je jich tolik, že si nedovedu vybrat, nemám žádnou pořádnou vlastní představu, tím je to horší.

Hani, mám radost, že se vám líbí na plavání, taky ho chceme zkusit!

A Binnuš, pojede v létě k moři? Také bychom chtěli, ale partnerova mamka pořád, že Jo je ještě malinká a tak, tak jsem váhala. Ale v roce, navíc jen tady po Evropě, to přee není nic špatného, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí