Červenec 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Eilaan
20.1.13 21:12

A nemáš v té sedačce pořád tu novorozeneckou vložku? (Tedy nechci tě podceńovat, jen hledám příčinu.) Kolik malá měří? Starší kopíroval víceméně velikosti oblečení jak jsou psané, tzn. měl klasickou výšku… Např. 74 na dítě dlouhé/vysoké 74 cm a tak… Vážně tam šel posunout tak, že se do toho vajíčka vešel i v tom roce.

• Citovat
  • Upravit
vevericka12
20.1.13 21:29

Hele ted jsem sla zkoumat jak je mozny tu zidlicku procurat :think: to mas asi jinej potah? ta nase ma takovej jako by „ubrusovej“ potah tak si myslim, ze ani procurat nejde :think: leda ze by to prolezlo tim kde to mas natrzeny :think: jakz jsem tenkrat cetla recenze tak asi akorat stezovali na to, ze se znecistujou pasy a pak ze jidlo taky casto zapada do svu a nejde to ven, no uvidime, kazdopadne je super ze jde polohovat a slozit a tak

• Citovat
  • Upravit
637
20.1.13 21:32

Hehe, Eilaan, já že co jsem psala, tatamia je ufounská? :D No, vesmírné chodítko to je, to je pravda, první týden jsem nad ní brečela a nevěděla co s ní, koukala jsem na návody na internetu, abych se ji naučila ovládat. I tak zas nevím, jak to zvednout, tak momentálně je fuuurt dole jako houpačka. Zatím mi to stačí. :D Teď jsem se zas dívala na stránku výrobce a zase jsem tam našla nové funkce o kterých vůbec nevím. Děsí mě to… Ale na druhou stranu ta multifunkčnost je boží. Na pár let máme klid. :) No, píšu to, jen abyste věděli, že to taky není med lízat, mít doma high tech.. :D :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vevericka12
20.1.13 21:36

:lol: :lol: :lol: tak tedka si me rozesmala, ale mas pravdu, ze verim ze jsou i lidi co tam tu novoroz. vlozku nechaj - mam pocit, ze jsem to tady dokonce nekde cetla :lol: neee vlozku jsem vyndala asi ve 2 mesicich nejak…no mala ted merila v 6 mesicich 67,5cm :nevim: hm nevim, zkusim co rikas, ze ji posunu dolu teda jak to jde :nevim: ale to mi pak prijde, ze by mela jak kdyby prilis podsazenou panev :think: no mrknu na to jeste, taky se prave do dalsi autosedacky vubec nehrnu :?

• Citovat
  • Upravit
Eilaan
20.1.13 21:36

Ta jidelni zidlicka je super, to potvrzuji. A procural ji, prosimte zrejme tou dirou, jak vede ten popruh mezi nozickama. Tam je to sice zespoda take plastove, jenze ten sedak se trochu svazuje dozadu, tak to zateklo az tam. Mam tam porad obe ta calouneni, bohuzel. Plus ano, mas pravdu, dostalo se to tam i tim prasklym a tez „vylepsil“ i ty pasy. Uz mu je nezapinam, ale prave na tom jednom sedel a vubec… No des, nemusime chodit do ZOO, staci si cuchnout k zidlicce! :jazyk: Ale tak to neni az tak jeji vina.

• Citovat
  • Upravit
Eilaan
20.1.13 21:46

@Binnuska Ha ha, jo, koukam, vyznelo to, jako bych napsala, zes ji tak nazvala… :P Ne, to jsem si jen nepamatovala, jak se jmenuje, tak jsem si ji tak pojmenovala. Dik za jmeno, prave jsem o ni v patek rikala kamaradce, co u nas byla na navsteve, tak aspon nebudu muset hledat vzadu v diskusi - chtela poslat odkaz. :mrgreen: Aspoň vidíme, Binn, že nás čteš! :mrgreen: Naši klucí budou mít brzy také půlroční narozeniny, což? Jak budete slavit? ;-)

Chi chi, s těmi funkcemi to znám. Nad některými věcmi vítězím tak, že si prostě koupím to samé, co zrovna tahle kamarádka - ona má stejně staré děti a jsme výborné kamarádky už od gymplu. Navíc je technický typ. Například tu jídelní židličku jsem byla líná hledat, ona mi řekla, kterou si koupila, tak jsem ji bez jedineho čtení čehokoli vzala také. :mrgreen: Nebo jsme měly stejné golfky, tak mi také radila, jak se co polohuje a tak. Například autosedajdu jsem ale zkoumala sama. :-)

• Citovat
  • Upravit
vevericka12
20.1.13 21:50

:lol: domaci ZOO :lol: ja myslim, ze se clovek ohledne ruznych pachu u ditete a psa v domacnosti pomerne otrka :mrgreen: kdyz jsme u pachu - dnes jsem mela ten „bezva“ bezva napad zvysit male mnozstvi vyzivy o dalsich 30ml, mala tech prebytecnych 30ml pak samozrejme uz natravene vyzvracela na deku a na me :poblion:

• Citovat
  • Upravit
523
20.1.13 21:53

My máme pro Josefku jídelní židličku takovou tu dřevěnou starou, jako jsme měly i my, když jsme byly malé. Docela hezky v ní sedí, i když jsem ji tam posadila zatím vždycky jen na chvilenku, teprve začneme s příkrmy. Tak snad nám bude dobře sloužit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eilaan
20.1.13 21:57
@vevericka12 píše: :lol: :lol: :lol: tak tedka si me rozesmala, ale mas pravdu, ze verim ze jsou i lidi co tam tu novoroz. vlozku nechaj - mam pocit, ze jsem to tady dokonce nekde cetla :lol: neee vlozku jsem vyndala asi ve 2 mesicich nejak…no mala ted merila v 6 mesicich 67,5cm :nevim: hm nevim, zkusim co rikas, ze ji posunu dolu teda jak to jde :nevim: ale to mi pak prijde, ze by mela jak kdyby prilis podsazenou panev :think: no mrknu na to jeste, taky se prave do dalsi autosedacky vubec nehrnu :?

Náš malej měřil na poslední prohlídce 5. 12. 66,5 cm, teď jdeme na půlroční ve středu. Zítra teda mrknu, jak pasuje do té sedajdy. Zdá se mi, že má hodně dlouhé tělo vůči nohám, teď nosí velikost 74. A koukám, že starší měřil na roční prohlídce 77 cm a fakt to šlo v poho. Je teda pravda, že jsem ho tam vždy trochu štelovala. :) Vím, že co holky s dětmi starými jako starší bláznily, začaly se zajímat o větší sedajdu okolo 10. měsíce. To dítě by ti vážně muselo dobře sedět, aby to vůbec mělo cenu riskovat. My máme předplacený i D test, ale teď nově. Mnaželovi to dal táta jako dárek a prý si mu zatím neřekl o ta přístupová hesla k internetové verzi. Pak se na to mrknu. Právě ty sedačky s pultíkem musíš vybírat obezřetně, některému dítěti to sedne, ale dosti dětem to nepřekonatelně vadí… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
vevericka12
20.1.13 22:04

No ona nosi ruzne, tady to je oznaceny na mesice tak nosi 9 nebo 12m velikosti :zed: ale treba HM nosi 68 zatim :nevim:

no prave, ten pult muze byt sice super ze nahrazuje airbag jak to psali, ale na druhou stranu si moc neumim predstavit, ze by to v tom ta nase vydrzela kdyz si rada neco sudli pred sebou rukama a porad neco dokola ohmatava a tak :think:

taky mam takovou kamosku co mi radi :mrgreen: ona ma römer-britax duo plus a je spokojena, ten by byl asi moje druha volba, s tim sezenim to bude asi kamen urazu, mala se jeste porad nepretaci, tak uz to vidim ze to nebude ani s dalsim pohybovym vyvojem zadna slava asi :oops:

• Citovat
  • Upravit
Eilaan
20.1.13 22:08
@Jadla píše:
My máme pro Josefku jídelní židličku takovou tu dřevěnou starou, jako jsme měly i my, když jsme byly malé. Docela hezky v ní sedí, i když jsem ji tam posadila zatím vždycky jen na chvilenku, teprve začneme s příkrmy. Tak snad nám bude dobře sloužit.

U nich je bohužel problém se stabilitou. Jak máš větší dítě, budeš používat stoličku u normálního jídelního stolu a děti se o něj děsně rády nohou opírají a odrážejí a ty dřevěné padají dozadu. Jsou tedy různé, ale u našich máme i přímo tu po nás a malej dělal to též. Nejhorší jsou v tomhle ale ty novodobé dřevěné á la ta stará, které nemají vůbec nohy „rozkročené“. Tu koupila tchýně a to jsem normálně krmila tak, že jsem jí druhou rukou nebo aspoň nohou držela aby se nepřevrhla, když prcek něco takového zkusí. Navíc jak trochu povyroste, bude se ti v tom snažit vstávat, blbnout… Dál nevím, jestli má bezpečnostní pásy. Ta stará je neměla. A také výborný je u té plastové ten pultík, na ten vše položíš, později na něm jí dítě samo. Prostě a jednoduše, dokud jsem neměla děti, také jsem chtěla vše dřevěné, ale bohužel děti si hrají nejraději s těmi nejkřiklavěji barevnými plastovými hračkami a dřevěná židlička s plastovou nemůže soutěžit. Je akorát o nervy. U nás ji měla naštěstí 1. ségra, tak já už tu chybu neudělala. Oni ji prodali a koupili jinou. Pak je pěkná taková ta rostoucí, to už jo, ale to je až pro starší.

• Citovat
  • Upravit
Eilaan
20.1.13 22:17
@vevericka12 píše:
No ona nosi ruzne, tady to je oznaceny na mesice tak nosi 9 nebo 12m velikosti :zed: ale treba HM nosi 68 zatim :nevim:

no prave, ten pult muze byt sice super ze nahrazuje airbag jak to psali, ale na druhou stranu si moc neumim predstavit, ze by to v tom ta nase vydrzela kdyz si rada neco sudli pred sebou rukama a porad neco dokola ohmatava a tak :think:

taky mam takovou kamosku co mi radi :mrgreen: ona ma römer-britax duo plus a je spokojena, ten by byl asi moje druha volba, s tim sezenim to bude asi kamen urazu, mala se jeste porad nepretaci, tak uz to vidim ze to nebude ani s dalsim pohybovym vyvojem zadna slava asi :oops:

No náš malej právě má už velikost tak na pomezí 74 - 80 - tak nevím, jestli se mi to srazilo v sušičce :mrgreen: nebo fakt tak vyrostl! Ty bóďa 80, které má jsou teda menší, ale starší je nosil rozhodně později! Je pravda, že od toho posledního přeměření u Dr. jsem s ním přešla na umělé mléko, vážně po něm viditelně zesílil a tak, tak jsem zvědavá na ty jeho míry ve středu. Zas ale nějaký zvlášť velký a hlavně těžký mi nepřijde. Takže zázraky bych nečekala. Možná to bude vážně tou sušičkou. 8)

A s tím pohybovým vývojem si opravdu nedělej starost, to jen Hanička tu má dítko, které bude do jara běhat! :pankac: Viď, Hani! :srdce: Ne, teď vážně, starší se začal přetáčet až v 6,5 měsících - jeden, dva dny se začal houpat na kolínkách (začátek lezení) a další den se normálně přetáčel na obě strany. :D Samo že si toho moc neužil, protože začal lózit. O nábytek potom chodil v 10. měsících, což docela jde, chodil normálně a je celkem šikovný. Takže vážně žádná křeč!!! :hug:

• Citovat
  • Upravit
Eilaan
20.1.13 22:19

Blbnu, v 7,5 měsících to přetáčení…

• Citovat
  • Upravit
533
21.1.13 10:09

Ahoj holky, chci se zeptat:jakou autosedačku? 9-18 nebo 9-víc :) Děkuji :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
523
21.1.13 11:14

My máme doma takový zvýšený pult spíš než stůl, kvůli úspoře prostoru v kuchyni, tak snad se o něj nožičkama odrážet nebude, jídelní židlička má nohy docela rozkročené, tak snad bude stabilní. Budu na to dávat pozor, děkuji za upozornění, Eilaan. V celé široké rodině jsem po spoustě letech s děťátkem první, tak jsme s Josefkou ti pokusní králíci a sestra už bude mít pak s mimísem mouchy vychytané. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí