Poradna duly
Jana Čurdová
Jasne že zverejnim ![]()
Jadlo ja se taky necitin hezka a pristupila sem k fotkam intimčo
no na ne sem taky zvedava ![]()
Taky pujdem na foceni, ale az v roce, stoji to sice nekrestansky penize ale co uz ![]()
holky ublinkavaji vam deti taky?
ja nevim jestli je to jen tim ze se mala prezira, a nebo ze ma nejakej problem ![]()
No prave nase pokud je pak na brise tak tak behem 3 h nejmin 3×, samozrejme nechci aby sla na bricho ale ona se pak toci sama
a prave ona zere hrozne
nevim ale jak mam vedet ze uz ji to staci
jinak ublinkavani u nas neni novinka, ma to porad, ale stejne mi to prijde dost no ![]()
Jojo i nam ublinkava, a kdyz uz moc nechce papat tak je v obliceju takovej smutnejsi neotevira tolik pusinku a pak uz ji netotevre vubec otoci hlavu a konec.po jidle je takyy silenee akcni zmacne si bricho a blink. nevydrzi v klidu
Jsem se vyjadrila blbe, tohle dela taky kdyz uz nechce, spis je problem ze ona chce hodne, a nevim teda jak poznat ze uz by ji to stacilo jeste pred tim nez si rekne ona - doufam ze jsem to napsala ted srozumitelne
jinak je schopna snist fakt vsechno ![]()
Ahoj holčičky moje zlaté!!! Tak se Vám hlásím!
Jadla, děkuji moc, žes na nás myslela, asi to pomohlo.
Tak let byl nad očekávání v pohodě - letěli jsme v 7 ráno a teď přesně nevím, jak to dlouho trvalo, ale myslím, že spát jsem šla někdy ve 2 v noci českého času. Jediný problém byl, že nám na přestupu v Paříži nevydali z letadla golfky, tak jsme měli malého na ruce. Prcek byl hodňoučkej, ale nespinkal. V paříži na klíně asi 3/4 hodiny a pak znova akorát tak 3/4 h za celý ten dlouhatánský let sem. V tom 2. letadle měl takovou jakoby postýlku přidělanou ke stěně, ale nechtěl tam být. Chtěl koukat a být baven.
Ale neplakal, ani při vzletech a přistáních, ouška přes rýmu tedy asi v pohodě.
Celkem pěkně tu spí, akorát se budí 2× za noc na mlíčko a ráno vstává v 5. Časový posun (tady minus 5 hodin) nedělal nikomu nejmenší problém - řekla bych, že to bylo tím, jak jsme nikdo nespali a sem přijeli na noc, rovnou jsme šli do hajan a bylo to. Teda jak jsem byla 1. noc po cestě vyčerpaná, hysterčila jsem ohledně té jeho rýmy, nutila manžele zjišťovat tu lékaře atd. atd., ale nakonec ta rýma se snad pomalu lepší, i když nechci to zakřiknout…
Holky, pořád mám dost strach o malého, ale jinak je tu božsky!!! Přijeďte sem všechny, budem tu na té pravé (rodičovské) dovolené…
@Dlaždička Tak to máme pořád stejné. Potvůrky malé! Poslední naději vkládám do toho pobytu zde, má tu péči, jakou za svůj život nezažil - pernamentní pozornost mě, babičky, dědy a tetičky… Teď jsem ale ze starých fotek zjistila, že ačkoli starší byl také šílený lenoch, touto dobou už lezl…
(Nebo aspoň couval, ale už byl na kolenou…)Tak nevím… ![]()
Vev, a nemůžeš ty dávky jídla normálně počítat? Někde se musí najít nějaké tabulky, kolik toho má sníst. Kdyby měla feflux, dalo by se asi udělat sono, normálně na gastroenterologii… Nám tenkrát Dr. diagnostikoval reflux jen na základě blinkání, ale upřímně řečeno se teď přikláním k názoru, že se jen přejídal… Šíleně hltal, když se kojil, často se i zakuckával, nebyl úplně vysloveně cvalík, ale co se kojil, ani hubeňour… To začlo až s příkrmy… Kdyby mi to teď druhý prcek dělal a nekojila bych, asi bych si to fakt přepočítávala… Ono jim to blinkošení také není příjemné a pak nechtějí jíst…
@Eilaan píše:
Ahoj holčičky moje zlaté!!! Tak se Vám hlásím!Jadla, děkuji moc, žes na nás myslela, asi to pomohlo.
![]()
Tak let byl nad očekávání v pohodě - letěli jsme v 7 ráno a teď přesně nevím, jak to dlouho trvalo, ale myslím, že spát jsem šla někdy ve 2 v noci českého času. Jediný problém byl, že nám na přestupu v Paříži nevydali z letadla golfky, tak jsme měli malého na ruce. Prcek byl hodňoučkej, ale nespinkal. V paříži na klíně asi 3/4 hodiny a pak znova akorát tak 3/4 h za celý ten dlouhatánský let sem. V tom 2. letadle měl takovou jakoby postýlku přidělanou ke stěně, ale nechtěl tam být. Chtěl koukat a být baven.
Ale neplakal, ani při vzletech a přistáních, ouška přes rýmu tedy asi v pohodě.
Celkem pěkně tu spí, akorát se budí 2× za noc na mlíčko a ráno vstává v 5. Časový posun (tady minus 5 hodin) nedělal nikomu nejmenší problém - řekla bych, že to bylo tím, jak jsme nikdo nespali a sem přijeli na noc, rovnou jsme šli do hajan a bylo to. Teda jak jsem byla 1. noc po cestě vyčerpaná, hysterčila jsem ohledně té jeho rýmy, nutila manžele zjišťovat tu lékaře atd. atd., ale nakonec ta rýma se snad pomalu lepší, i když nechci to zakřiknout…
Holky, pořád mám dost strach o malého, ale jinak je tu božsky!!! Přijeďte sem všechny, budem tu na té pravé (rodičovské) dovolené…
Tak to jste zvládli hezky. ![]()
A kamže jste to letěli, ať můžu závidět? ![]()
Eilaan - no to je super ze se hlasis
hlavne ze jste teda dojeli a ze vam dojely i golfky
i kdyz mit malyho celou dobu na ruce to muselo teda byt neco
malej je super. evidentne se ma dobre podle vyrazu ![]()
asi jo, nejspis se prezira
ale treba UM a i davky jidla ma mensi nez je napsany ze by mela mit, taknevim no ![]()
Ahoj holky prowsím radu jak je to s pasem pro naše prcky? my mame jet na Slovensko za mojí rodinou a že vraj potrebujem pas pro malou
Víte otom neco?
Dekuju
Hani, o tom vim bohuzel docela dost i kdyz teda ne primo ceskej
pas urcite potrebujes, muzes to taky risknout ale to bych teda asi moc neradila
nevim jak dlouho to trva ale myslim ze tak 14 dni urcite nez ti ho vystavi, budes potrebovat jeji rodnej list a fotku, no a rodnej list tvuj a partnera + tvoji obcanku a radsi bych si byt tebou jeste vzala i oddaci.. tu fotku nevim jestli delaji primo na magistrate kde vystavuji pasy - ale myslim, ze jsem o tom cetla, ze jo, radsi si tam zavolej, jinak ja jsem to udelala tak ze jsem malou vyfotila sama doma a pak mne to fotograf upravil na pasove foto
protoze 8 tydenni mimino aby se divalo do objektivu na bilem pozadi atd je celkem masakr
![]()
Holky jinak jsem byla dnes na nakupech pro malou, tech krasnych vecicek!
maji nadherny saticky
ale s tema radsi pockam az bude fakt teplo na saticky nebo do ty doby mala vyroste o 10cm a uz je neoblece
tak jsem akorat koupila body (zas uz vyrusta z tech puvodnich), jednu bundicku fleecovou ktera byla za dobrou cenu a jedny leginy, no a pak nejaky ponozky
ale pak jak bude teplo tak to vic rozjedu ![]()
V neděli se nám stala pohroma. Byla to moje nepozornost a nikdy si to neodpustím. Josefka seděla na nočníku, měla jsem ji na posteli, ještě jsem jí přikryla dekou, aby jí nebyla zima. A měli jsme zároveň snídani do postele a Josefka se otočila a natáhla se po hrnku s čajem a přepadla z nočníku a obličejem plácla přímo do toho hrnku. Takže se opařila. Bylo to strašné. Ani to nejde říct. Strašně plakala. Zezačátku jsem to zvládala, namáčela jsem jí obličej studenou vodou, utěšovala, namáčela, utěšovala. Ale ona řvala a řvala a mě opouštěly síly a nervy. A pak jsme jí odvezli na pohotovst. Brečela jsem jako želva. Josefka venku na chladném vzduchu přestala, ale objevily se jí puchýře na bradičce. Myslela jsem, že mi pukne srdce. A na pohotovosti nás nevzali, že musíme hned na chirurgii. Ale Jo už neplakala, jen pofňukávala, tak jsem si říkala, že to snad dobře dopadne a modlila jsem se. A na chirurgii byla děsná sestra, kroutila nade mnou hlavou. A doktor vypadal, že měl dost pernou neděli a ještě nevyšel z alkoholového nebo jiného opojení. Ale Josefce namazali na obličej nějakou dezinfekční a chadicí mast a na bradičku jí dali obklad. A poslali nás domů, že máme mazat hodně olejíčkem. A že jsem měla chladit tekoucí vodou. Ale dejte mimino obličejem pod tekoucí ledovou vodu. No. DOma už se Jo úplně uklidnila, začala se zase smát, hrát si, lézt, spala i jedla. A včera jsme byli na kontrole a už ani nemusí mít ten obklad a bude v pořádku. Akorát má ještě tu bradičku takovou rudou a má tam ty puchýře. Ale jinak je už dobrá. Při jídle to je horší, když jí teče po bradě něco, pálí jí to. Ale to se nedá zabránit.
Je mi ještě teď chvílema úplně špatně a bolí mě všechno, když pomyslím, že měla takovou bolest a tak vůbec. Ve středu ještě jdeme znovu na chirurgii ukázat puchýře, xkrát denně jí mažu obličejík olejem, v lékárně mi doporučili olivový olejíček, tak Jo vypadá pořád jako olejovka. Ale hlavně když jí to pomůže. Jsem z toho otřesená, v neděli mi bylo celý den zle, ze strachu a strašných výčitek, teď už je Joje opravdu jako dřív, směje se, zlobí, brečí, spí, prostě normálka, ale mně se teprve začínají uvolňovat sevřené útroby.
Nikomu, vůbec nikomu tohle nepřeju prožít.
![]()