Červenec 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Eilaan
8.2.13 16:30
@Fíková píše:
Taky dávám veškeré jídlo lžičkou. Já se chtěla zeptat, jak to máte s pitím? Mně Maty všechno plive, vodu i čaje. Ovocné šťávy jí dávat nechci.

Normálně vytrvej, ono to půjde. :hug: Vážně náš si zvykal x týdnů. Já nakonec vyměkla a dala mu šťávu, ale lituji toho. Druhý už bude jen o vodě. :lol: Hlavně bych to nestřídala, dávala bych jen vodu (nebo popřípadě čaj, ale ten nemá žádnou výhodu a kde ho pořád budeš brát, když pak budete venku atd.) a už jsem tu psala, že by to měla být jiná lahvička nebo třeba ten hrneček či co, aby věděla, že to není mléko. ;-)

• Citovat
  • Upravit
vevericka12
8.2.13 16:36

Tedka ctu ze prej kdyz, tak se maji delat polivky s mlikem 8o 150ml vody+5 jednotek UM+130g zeleniny (ale jesli jako namixovat nebo jak? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
7744
8.2.13 17:02

Eilaan Na čaj už jsem rezignovala, dostává jen vodu. Až jí bude pít, začnu vařit i čaj. :mrgreen:
Jinak jsem jí to zkoušela dát do normálního hrnku, ale dopracovala jsem se akorát k tomu, že když ho viděla, dostala hysterák. :zed:
Chci jí koupit nějaké to pítko, ale ještě jsem se k tomu nedopracovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eilaan
8.2.13 17:14

Holky, to jsem na nás zvědavá. Ve čtvrtek máme na 14 dní odjíždět a malej začal nějak divně kašlat a má malinko zvýšenou teplotu + je nějaký divný (zlobí se spaním a tak)… :think:
Ze školky od Maxíka zrovna psali, že u nich ve třídě někdo dostal plané neštovice. Já jsem teda tenkrát připlatila za očkování proti nim, tak snad to nedostal. To by bylo zlé, protože by ho tu neměl kdo hlídat (mám nasmlouvanou sestru a kamarádky s dětmi, babičku, která je dost v letech a nemocná…). Ale nejhorší by bylo, kdyby to ještě dostal malej. Musím zpětně říct, že děkuji za ta očkování, když jsme měli jen 1 dítě, bylo to fuk. Ale teď když se děsím, co přinese domů starší a chytne to prťous nebo předtím já v těhotenství…

• Citovat
  • Upravit
Eilaan
8.2.13 17:29

@Fíková Hele, je to jen můj názor, ale podle mě je ta čistá voda vhodnější, než čaj. Mám takový pocit, že dřív se dával aby se převařila voda a že ho nebyl problém osladit (zatímco vodu by nikdo nesladil, to by jim přišlo divné). Teda naše dítě je super konzerva, ale vyžaduje přesně stejně vlažnou vodu, jak je studená nebo teplá, řve. Navíc když učíte na vodu, nemusíte se bát, že to bude všude lít. Voda uschne a je to. :-D

• Citovat
  • Upravit
8698
8.2.13 17:35

:mavam: :mavam: :mavam: :mavam: Mala vypije vše co jí dam :mrgreen: nevyberá si,
my máme zas problem večere jíst lžičkou, kaši mne lžičkou nejí ale jak jí udelam do lahve tak jo, :cert: :cert: už nevím jak jí to naučit, obídek a treba neaky jogurt to jo lžičkou bez problemu, ale večer kaše ne :nevim: co to sní je? a už asi 14 dní mne nechce jíst ani ovocne presnídavky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eilaan
8.2.13 17:39

@Fíková Jinak je úplně jedno, jestli pítko nebo hrnek nebo lahvičku s brčkem z DM. To bys hledala možná donekonečna. Prostě něco zvolit a vytrvat. ;-) Z hlediska chození na hřiště je pak lepší lahvička (většinou se dá do držáku na kočáru), hrneček je hrneček, to je náš cíl, takže to určitě není též špatné (většina dětí pije z takových těch barevných plastových kelímků - nerozbitné a lehké). :-)My měli teda normálně avent lahvičku s pítkem. Jo a holky, pak existují nějaké „magic nevylitelné hrnečky“ - měla kamarádka. Teď jsem to na netu nenašla, zeptám se kamarádky. Bylo to jako normální hrnek, ale přes něj byla membrána, takže se z něj dalo pít, ale nevylil se…

• Citovat
  • Upravit
Eilaan
8.2.13 17:42

@Hana89 Hani, to bych jí i nechala, když jí v poledne lžičkou dobře. Prostě večer už je unavená. Náš starší nikdy nic z lahve nepil, ani mlíko, tak jsme takové problémy neměli. :-)))A že nechce přesnídávky je také úplně normální, jim se ty chutě úplně neuvěřitelně mění. Nenuť ji, zkus to zas za pár dní znova. Oni něco krásně papají, pak jako když utne a začnou třeba něco jiného, co předtím nechtěli. :-D

• Citovat
  • Upravit
Eilaan
8.2.13 17:51

@Binnuska Binn, CHJOOO… :hug: Teda holka, toho Tvého broučka to ale pronásleduje! A to tam má to samé, co minule??? Držím moc palce, ať už to dá pokoj! :cert: Jinak moje kamarádka má také chlapečka, který je přesně o rok mladsí, než Max a je větší i těžší… :zed:

A jaké má chodítko? I ty? :think: Jinak žehlička, to je děs, na tu dávám doma strašný pozor, vždy ji hned smotám a odklidím na skříň. Při myšlence co by se stalo, kdyby prckům spadla na hlavu… Jo, je to vtipné, jak den ze dne člověk přestavuje byt. :-) V podtatě v tom období, co teď těm našim mrňatům nadchází se s nimi ani nedá jít na návštěvu k někomu, kdo na to nemá byt uzpůsobený. To je pak vždy jen stres, aby nečapl tohle a nerozbil či neshodil tamto. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
8698
8.2.13 17:52
@Eilaan píše:
@Hana89 Hani, to bych jí i nechala, když jí v poledne lžičkou dobře. Prostě večer už je unavená. Náš starší nikdy nic z lahve nepil, ani mlíko, tak jsme takové problémy neměli. :-)))A že nechce přesnídávky je také úplně normální, jim se ty chutě úplně neuvěřitelně mění. Nenuť ji, zkus to zas za pár dní znova. Oni něco krásně papají, pak jako když utne a začnou třeba něco jiného, co předtím nechtěli. :-D

Dekuju :hug: no já nakoupila presnídavky vždy to jedla jak šílená a ted ja to otevru a ona proste drží pusu a neotevre, :mrgreen: tak nevím ted co jí mam davat ako svačinku, bíly jogurt? ovocí mne nechce taky :? delá že se jí chce zvracet :poblion: no des sní, ale už masko hezky papame, no mala neni podle tabulek my na obed sníme 5lžiček príkrmu a stačí nam, takže sníme jen 50ml víc asi ne..a mliko? to vypije jen 160ml :nevim: :nevim: nevím proč nechce víc.
Je hezke že si drží postavu-váhu ale ted musí papat :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vevericka12
8.2.13 18:32

Eilaan - s tou vodou je to presny, ze aspon nedela fleky, proto ji davam :pankac: ten kouzelny hrnecek taky nevim co je, ja myslela ze to je ten avent, ale ten teda tece :cert:

Hani - me mala pije taky jen 150ml mlika cca kazdy 3h :nevim: a to je teda dost cvalik - sklenicku k obedu 200g skoro celou :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
7744
8.2.13 18:35

Taky jsem slyšela, že ty netekoucí hrnečky dost tečou… U nás teda s jídlem fakt problém není :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
533
8.2.13 19:20

Holky dneska jsem Amince koupila tady tuhle flašku…chtěla jsem do ni dát mlíčko s kaší abych mohla v sobotu jít ven a být tam dýl, ale vůbec ji to nechutná :(((a s flaškou neví co dělat :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
533
8.2.13 19:21

...

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8698
8.2.13 19:51

My kouzelne hrníčky mame až 2 a strašne tečou :zed: :zed: mala umí pít sama i jíst drží flašku hezky a jak sní tak jí hodí pryč :palec:
tak sem jí koupila hrníček s držidlama-kouzelní hrníček a ma 3velike dírky a mala se cela polije :nevim: :nevim:
Vev :mavam: my 200g na obídek? nehrozí, sní mín :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital