Červenec 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Eilaan
5.2.13 10:11

@Binnuska Ahoj holcicky, ahoj dvojcatko!;-)Tak jsem dorazila k nasim, vetsinou se tu stavuji, kdyz je manzel pryc a musim odvezt rano ditko do skolky. Oni bydli totiz bliz ke skolce, nez my. :-)To byla zase rano akce… :jazyk: Vypravit se, zkusit narvat do starsiho nejake jidlo, do toho manzel zmatkoval, ze mu uleti letadlo, malej jecel, vetsi ztez - ze nechce do skolky… Pak jsem jeste litala okolo manzela, starsi nahore brecel, ze mam pro nej dojit (jo, to bylo nejdriv) :-D - rano nechce chodit sam dolu po schodech, chce snest. Slzy jako hrachy… A kdyz jdu k nasim, to tu travim cas az do vyzvednuti starsiho ze askolky, musim mit vse pro maleho a take vzit psa. :dance: Jo a k tomu jsem asi tak organizovana osoba, jako jasne vypliva z tohoto meho psani. :mrgreen:

Tady je jak po vymreni a navic jsem nechala nabijecku na mobil o vikendu u kamaradky, tak jsem tu zabrala comp. Malej zatim statecne pase a kouse hracky. Skrzeva zuby jedeme na ibuprofenovych cipcich. 1 rano, 1 na noc. Mimo jine to i krasne projima. :lol:

Binn, prosimte, co je to presne za typ? Uz jsem se rano (behem toho popsaneho vyse) neco snazila vykoukat, ale nejsem si jista. Nejake to Pliko, asi? Kazdopadne zatim jsem vycetla vaha neco kolem 9 kg? :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Eilaan
5.2.13 10:19

@Hana89 Hani, prosimte, jak VAm je??? :hug:

• Citovat
  • Upravit
8698
5.2.13 10:59
@Eilaan píše:
@Hana89 Hani, prosimte, jak VAm je??? :hug:
:mavam: :mavam: :mavam: Dekuju za optání :hug: No mala ako tak dobre, ješte kašle ale jde to, bojujem s lekmy ona mne je plive :pocitac: Nevím jak na to :pocitac: Bere STOPTUSIN A NUROFEN a nechce to ani cez stríkačku a ani cez lžičku :zed: no je to des, a ja zas od včera zvracím a jde to vrchem i spodkem :poblion: :roll: no ted sem si delala pod príkazem manžela tt a nic tak nevím co to je, ale už sem na nervy je mne zle, :roll: Manžel je na služebce a volal at mne príde pomoc tchyne a ja radeji budu trpet ale tchyni sem odvolala :mrgreen:
A Terinka nam v chodítku krásne chodí je jak hurikán po byte a od včera ríka jen BABA-BABI :cert: A žádna Mama a Tata :cert:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eilaan
5.2.13 11:26

Holky, když tak přemýšlím, jak vám nejlépe poradit s golfkami, eventuelně se sporťákem, napadlo mě, že jelikož neznám vše, popíšu, co máme my a jaké to má výhody/nevýhody ještě v kontextu se zkušenostmi s tím, co mají kamarádky. Samozřejmě, jsou věci, které by mě nenapadly (třeba jak tu Dlaždička dávala ty své vysněné) - ale zas pak musíte mrknout do diskusí. Tu kritiku krátkých zad jsem tam našla fakt hned. Teda koukám se rovnou na nejnovější příspěvky v diskusích, ony ty o konkrétním tipu kočárku většinou začíná někdo, kdo je má právě vyhlídlé a připojují se tam ostatní maminy. které jsou na ně právě teprv zvědavé. Až později přibývají zkušenosti a hlavně jako třeba tam v té konkr. diskusi - dítě z nich vyrostlo až po roce, do té doby byly OK.

1. Golfky budete potřebovat min. do 3 let věku dítěte (to je teď nám, ale věřím, že je užijem ještě i letos v létě).
  1. Kromě toho, že je používáte než dítě chodí na každou cestu jsem je měla pokaždé s sebou i pak. Dítě v nich spí (jinak se v životě už nikam odpoledne nedostanete, protože spánek po obědě je dost limitující), s dítětem usazeným se někam dostanete a ještě k tomu rychle. Bez nich je 2,5 km celodenní výlet. Měla jsem je pořád v autě, jdete s nimi na hřiště a dokonce i když jede dítě na odrážedle (stejně ho to po cestě přestane bavit a můžete ho usadit a hlavně na madla pověsit odrážedlo.

GOLFKY versus SPORŤÁK nebo „polosporťák“ (něco jako tu dávala foto Binn)

Bydlíte ve vesnici, chodíte na vycházky do přírody do okolí a nakoupit ve vesnici bez použití MHD nebo minimálně MHD a vždy vám má kdo se sporťákem do MHD pomoci. Nejezdíte autem nikam tak nabalení, že by vám vadilo, že sporťák vlastně nikdy nesložíte na mnohem menší prostor. Nekupujte golfky. ;-)(Za mě tedy skoro Sci-fi.)

Pokud potřebujete do MHD a oceníte, že vám KONEČNĚ kočár v autě nezabere půl, popřípadě celý kufr, kupte golfky.

Polosporťák - je o dost těžší, než golfky. Konkrétně naše golfky 6,3 kg. Co jsem zběžně koukala na jiné, třeba 9 kg, ale i 7,5 už je kg navíc. Připočtěte váhu dítěte - v roce 9-13 kg a váhu když ne nákupu, tak běžného vybavení - pro dítě s příkrmy atd. je to dost. A ono nemuset se doprošovat o pomoc, ale prostě ta možnost vzíd do rukou kočár s tím vším a vyběhnout schody, nastoupit do autobusu atd. je k nezaplacení. A troufám si říct, že tady už je ten 1 kg v určité chvíli ta hranice mezi tím, kdy to ještě zvládnete a kdy ne. Pozor totiž na to, že nástup do busu s golfkami je také docela síla ohledně rovnováhy. :! Jezdím většinou autem, alůe i tak se mi už hodněkrát stalo, že jsem byla při vytahování golfek s naší nízkou hmotností, ale vysokou hmotností obsahu na pokraji svých sil. :P

1. Důležité je koukat na velikost a nosnot košíku pod kočárem. Pozor, třeba zrovna u těch našich Inglesina TRIP je docela velký, ale když sklopíte golfky do lehu, nejde se do něj dostat.

4)Madlo (držadla) - klasické golfky mají takové ty „hokejky“. Díky nim jdou velice dobře složit do malého tvaru. :palec: Jejich výhoda je, že na ně navěsíte různorodou směs zavazadel, kterou po cestě nasbíráte :palec:, ale nevýhoda je, že se s nimi hůř manipuluje 1 rukou (budete 1 rukou tlačit a druhou dítě povedete za ruku nebo budete krmit atd. atd. To spojené madlo - většinou ho mají kočárky - takový přechod mezi sporťákem a folfkami (tzn. vyšší váha, než u golfek, ale méně než sporťák a tudíž jemnější (subtilnější konstrukce než sporťák). Já o něčem takovém původně také uvažovala i z důvodu jednoduchých koleček, ale nakonec jsem se pro to nerozhodla - viz níže.

1. Stříška - ochrana proti sluníčku je důležitá, ale věřte mi, že nejlepší nakonec je jednoduchá stříška (protože čím složitější systém, tím těžší a dražší kočárek. Tudíž - stříška je důležitá, aby na ní šla uchytit plenka, aby chránila proti větru a proti mírnému dešti. Slenečník - vůbec se mi neosvědčil, vyhozené peníze. Měla jsem značkový ke sporťáku, ale pro zlost. Jak trošku změníte směr, musíte znovu a znovu štelovat. A více nebo méně často padá. Dítěti plenka uchycená kolíčkem nevadila, na spaní ideální, na koukání se třeba přepůlí, takže též :palec:
  1. Kolečka - jednoduchá/dvojitá - dvojitá tolik neprojedou, třeba ne speciálně sních. Ale projeli jsme s nimi leccos, na výletech po lese, kamenité cesty, co už opravdu nešlo, lehce se přeneslo…
  • Citovat
  • Upravit
7744
5.2.13 11:39

Eilaan: Díky za hezké shrnutí. :palec:
Mám Silvercross Sleepover Deluxe, ten jde přestavit na sporťák, je to super prostornej kočár, ale taky těžkej a neskladnej krám. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
5.2.13 11:42

Eilaan: pěkně shrnuto :) jsi hodná, že se tu tak dělíš o své rady a zkušenosti :)
já mám trojkombinaci od Jane a nějaký golfky - mám to od ségry, tak věřím, že vybírala zodpovědně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eilaan
5.2.13 14:28

@Hana89 Hani, prosimte, tak dej jen malou ke tchyni!!! At si ji vezme k sobe na pul dne, na den a zas pak priveze. Vzdyt je na mlice, tak proc ne? Nam uz take maleho nekolikrat hlidala. A nemusi Ti vizitirovat v byte. ;-D

A nurofen davej čípek, to je nejjednodušší a máš přehled, což když Ti vyplivne, nevis nic. :-)

Jinak co se tyce mluveni, maly nam prvni rikal táta, máma (v pravém slova smyslu) neříkal v podstatě nikdy, začal sice používat „mami asi čtvrt roku po "táta“, ale ve smyslu „pomoc“. Cokoli chtěl - podat, napít, přenést a já nevím co ještě bylo prostě „mami“. :-D

• Citovat
  • Upravit
Eilaan
5.2.13 14:51

Holky, to byla zatim jen 1. cast s nametem „golfky“. :mrgreen: Bohuzel cas na psani mi, jako kazdemu, nezbyva. :-) Ale jeste zkusim napsat nejake konkretnejsi tipy.

Za dalsi opravdu kocar je dost o tom mit ho na miru. Kazdy ho vyuziva a potrebuje jinak. Co uz jsem tu ale psala drive, tady jsou dobra fora a radim zejmena poradit se s Natasou (= nick), jestli se tu jeste vyskytuje. Uz jsem to tu psala, je fanynka do kocarku. I kdyz uz mela malinko vetsi deti, stejne se jezdila koukat do kramu na nove modely atd. Znam ji i trochu osobne, fakt chytra holka, sama jich mela na deti vic.

Jinak jen co se tyce toho, co tu uz probehlo za kocary (co ma Vev). Tyhle tvarovane jsou urco prima pro starsi, jeste jsem konzultovala s jednou svoji kamaradkou - jeji vyhrada byla stejna jako moje, dite spi v kocare casto na boku, coz v nem vicemene nejde (a to jeji mala na rozdil od naseho to jinak bezne nepreferovala).

Jeste je kapitola bezpecnostni madlo: Nekde je v cene, nekde se musi dokoupit (myslim to, co ma dite pred sebou jakoby v pase. Kazdy, co mu vyhovuje, dite se pak asi nemusi poutat. Ja ho tedy nemela a nikdy jsem nepochopila, k cemu by mi bylo. Vzdy jsem poutala a nedelalo mi to problem.

Hooodne dobre je mit drzak na piti. Bez nej je pro me kocar utrpeni. S vetsim ditetem mate porad s sebou lahvicku. Bez ni fakt se starsim nevychazim a v drzaku je nejen po ruce, ale hlavne netece. ;-)

Plastenka samozrejmost…

Nektere veci neresim - prehazovaci rukojet mam na hlubokem a na sportaku a pouzila jsem ji 5× v zivote? A to jeste jen kdyz jsem zapomnela stinici plenu nebo kvuli tomu, ze ma nas sportak vepredu mensi kolecka, tak ho v jo terenu tahnu za sebou, popripade jsem otocila rukojet a tlacila pred sebou. A hooodne zvysi cenu „vozitka“.

Ze musite ted koupit golfky, ktere jdou dat uplne do lehu (zadova operka) nebo alespon temer do lehu je jasne. Proto driv pred golfkami lidi prechazeli nejdriv na sportak, protoze golfky to nemivaly. A dokud dite nesedi, nemelo by stravit moc casu v pololehu. Vlastne ani moc pak, kdyz spi.

Kdyz ted koukam na popis tech nasich inglesin trip, koukam, ze treba pisi polohovani nozicek ano. V tom pripade si dejte pozor, co to znamena. Tady sice „nejake“ polohovani je, ale uz jsem psala, urco ne idealni. Ale to je zas potreba az pro vetsi dite a uz jsem psala, ze nasemu temer absence polohovani nevadi.

• Citovat
  • Upravit
Eilaan
5.2.13 14:54
@Emte píše:
Eilaan: pěkně shrnuto :) jsi hodná, že se tu tak dělíš o své rady a zkušenosti :)
já mám trojkombinaci od Jane a nějaký golfky - mám to od ségry, tak věřím, že vybírala zodpovědně :)
:mrgreen: :mavam:
  • Citovat
  • Upravit
Eilaan
5.2.13 14:57
@Fíková píše:
Eilaan: Díky za hezké shrnutí. :palec:
Mám Silvercross Sleepover Deluxe, ten jde přestavit na sporťák, je to super prostornej kočár, ale taky těžkej a neskladnej krám. :)
:mavam: No právě… Jak už jsem psala někde výš, kdysi jsem si jen někde přečetla, že teď je moderní trojkombinace (včetně sporťáku), ale že s ním pak stejně nikdo nejezdí, protože všichni přejdou rychle na golfky. Já si pořídila trojkombinaci též, ale měli pravdu. Sporťák jsem užila fakt minimálně a po pár výletech už ani na ně ne. Sice líp projede díky větším kolům, ale zase je tak těžký na tlačení (třeba do kopce), že je to stejně jednodušší s golfkami. A my máme velkého psa, kam bychom ten kočár v autě narvali…
  • Citovat
  • Upravit
Eilaan
5.2.13 15:09

Přední otočná, aretovatelná kola - OK, hodí se dost. Může zas vrzat.

Další věc - čistota. Dítě jednak v kočáře jí, jednak ho tam často naložíte špinavé od písklu, zabahněné + ten kočár třeba v autě leží často přímo látkou na zemi nebo tak. Není na podvozku jako hluboký. Tudíž dbát o to, aby se dal prát potah i boudičky a šlo vše pokud možno lehce svléct.

• Citovat
  • Upravit
Eilaan
5.2.13 15:12
@Fíková píše:
Když už se řeší ty golfky… Začínám se taky porozhlížet po něčem na léto. Aby to bylo i do terénu. Zatím jsem našla Chicco Multiway, takhle mi přijdou dobré, ale vůbec se v kočárcích neorientuju…
http://www.slune-cz.cz/…co-multiway/

Jj, to jsou podle mě asi nejznámější golfky, jsou dost podobné těm našim. Někde jsem tenkrát o nich četla něco negativního, ale už vůbec nevím. Měla je kamarádka, zeptám se jí na info. ;-)

• Citovat
  • Upravit
Eilaan
5.2.13 15:18
@Eilaan píše:
Jj, to jsou podle mě asi nejznámější golfky, jsou dost podobné těm našim. Někde jsem tenkrát o nich četla něco negativního, ale už vůbec nevím. Měla je kamarádka, zeptám se jí na info. ;-)

Aha… Ad chicco multiway - teď jsem někde našla hmotnost 8 kg… :nevim: Je to možný??? Bohužel už musím letět. Kdyby to byla váha stejná, tak už jdu teda určo do těch inglesin nebo čehokoli jiného s menším doplatkem. Ale třeba je ta váha myšlená u 1 s madlem a nevím čím ještě, u druhého bez… Pohledej. Jinak ta cena by byla lákavá. ;-)

• Citovat
  • Upravit
7744
5.2.13 16:15

Eilaan Jo, co jsem tak četla na netu za recenze, tak na ně moc chválu nepějí. Ještě podumám, zatím je čas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
523
5.2.13 16:18

U mě golfky zatím vůbec nejsou potřeba, patřím k té skupině, jak Eilan psala sci-fi, skoro nikam sama MHD nejezdím, máme všechno v dosahu pěšmo, auto neřídím, ani ho nemáme :lol: takže neskládám kočár nikam, a pokud výjimečně ano, vejde se i sporťák. Jezdím ale často vlakem, i docela dálky, a to mi pokaždé pomůže průvodčí, rychlíky na to mají i speciální vagóny, což je fajn. A jsou na to dokonce i lepší české vlaky než mezinárodní, ty mají pro kočárky prostor jen na chodbě. A navíc ve sporťáku můžu pohodlně přebalit, malá tam má při cestování prostor a je také i při dobrodružné cestě nějakou lokálkou dost stabilní.
Golfky budu řešit až právě na tu letní dovolenou. A nechám to na poslední chvíli a pak budu šílet, jak se znám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí