Poradna duly
Jana Čurdová
@Hana89 Hani, chudinecka Terezka!!!
Jak jí je? Uz jste byli u Dr? Hlavne aby to nebyla akutni laryngitida - otok sliznic krku viroveho puvodu, štěkavý kasel, muze byt az dušení z otoku. První pomoc ledový vzduch na splasknutí otoku (v létě posadit dítě před mrazák, aby to dýchalo) a záchranka. Kamarádka si to s malou také užila. Naštěstí ten mrazák hned pomohl, když přijela sanita, už se malá nedusila… ![]()
@vevericka12 píše:
Holky jeste bych se chtela zeptat, kdyz s vasima detma cestujete - jak je umyvate vecer? nase pod proudem vody strasne jeci, a dat ji do vany kde se koupe kdekdo taky nevim nozatim ji omyvam zinkou, videla jsem i cestovni takovou nafukovaci vanu, ale zas nevim jestli se to jeste vyplati
Ahoj Vev, to neporadim, my myjeme v umyvadle pod proudem vody. Je na to zvykly z domova. Myju mu tak po kazdem kakani zadek a nekolikrat denne nozicky - hodne se mu poti. Za me by byla rada pokud je to jeji ritual a pomaha ji k lepsimu usnuti - opravdu koupit tu nafukovaci (vzdy jsem si ji prala)
nebo jestli ji to bude jedno, nemyt vubec. My maleho rozhodne kazdy den nemyjeme.
Ahoj holky, mohu se k vám také přidat? Měla jsem sice termín v červnu, ale naší malé se nechtělo, tak se nakonec narodila 1.7. akutním císařem pro nepostupující porod. ![]()
@Dlaždička Dlaždi, já také nikdy nedokázala odstříkat a ani odsávačkou jsem nic moc neodsála, dodnes nechápu, jak je to možné. Jsem ráda, že jsem pryč, s manželem bychom se nejspíš stejně zabili, ale takhle si místo hádek píšeme zamilované SMS.
Ale domů se mi vážně nechce… Zas týden s oběma sama.
Jinak dnes ráno mi manžel psal, že malý má konečně 1. zub!!! To mi prcek udělal naschvál! Já mu každý den několikrát koukala do pusinky, jestli už - a on mě takhle převeze!!!
Tak alespoň nějaký pokrok, no…
Jinak golfky jsem, myslím, viděla na živo akorát u jedné kamarádky, ale ta v nich měla holčičku už asi 3 letou (jen na rychlejší pesun po městě). Jestli jsou to vázně ony, vždy když potřebovala (třeba na schodech do metra) - vzala je po vystoupení dcery jednou rukou za madlo. Jsou fakt mini. Ale nevím, jestli s nimi něco moc projedeš, ani na jak staré dítě jsou. My měli inglesina trip, nevypadají hogo fogo, ale opravdu pro půlroční dítě na každodenní používání (jak jsem je měla, už jsme sporťák nikdy nevytáhli). Ale nemá polohovatelné nohy, což ale potřebuješ až u staršího. Do roka a půl třeba se prostě vešel i s nohama do té lehací části. Pak zas jako starší je měl sice dolů vždy, já trpěla, jak jsem ho při spaní viděla, ale on nikdy neříkal, že by mu to bylo nepříjemné nebo něco a přeci jen dítě už spíš chodí pěšky a spal mi v nich třeba jen když jsme šli na výlet nebo na celý den do ZOO. Důležité je, aby šla třaba stříška vyprat (to u starých tripek nešlo, ale u nových to jde). A hodně důležitá je stříška proti sluníčku, boží systém byl namátkou třeba u peg perego pliko. Jenže to už je zas těžší stroj. Prostě nikdy ten kočár nebudeideální, aby měl vše. Mně se prostě osvědčilo upřednostnit v Praze váhu, ocenila jsem každého půl kg, když jsem mohla bez problémů vzít do náruče v dopravních prostředcích kočár i s dítětem a naložený i taškami… A holt stínila jsem plenou přicvaklou na stříšku kočáru kolíčky na prádlo stejně jako u sporťáku.
@Fíková Ahojky!!!
Tak vítej!
(Já jsem obzvlášť ráda, že přibyla druhá maminka z Prahy.)
Já mám 2 děti, starší syn 3 roky, mladší klouček byl 22. 7. ![]()
@Eilaan píše:
@Fíková Ahojky!!!Tak vítej!
(Já jsem obzvlášť ráda, že přibyla druhá maminka z Prahy.)
Já mám 2 děti, starší syn 3 roky, mladší klouček byl 22. 7.
Ahoj ![]()
Já jsem teprv začátečnice, mám jen tuhle jednu cácorku. ![]()
Občas si připadám jak Alenka v říši divů, ikdyž naštěstí Maty je celkem hodňoučká. ![]()
@Fíková. Ahoj,vitam te
take jsem z Prahy 6:-) z jake jsi casti?
vev: kdyz jsem byla mimo domov, tak jsem koupala pod sprchou. jinak mam tu nafukovaci vanicku, tu si vezmu na chalupu, az tam budeme v lete. Chalupa je stara, mame tam pidi sprchac.
Holky, ja se chtela zeptat, nevite, jak je to s Skartou? Ja si rodicak zarizovala na zacatku prosince a to jeste nebylo zcela jiste, zda bude nutne mit Skartu. Nevite, jak to je, je nutne ji mit, aby mi rodicak prisel? dekuji za info
![]()
@Emte píše:
@Fíková. Ahoj,vitam tetake jsem z Prahy 6:-) z jake jsi casti?
vev: kdyz jsem byla mimo domov, tak jsem koupala pod sprchou. jinak mam tu nafukovaci vanicku, tu si vezmu na chalupu, az tam budeme v lete. Chalupa je stara, mame tam pidi sprchac.
Holky, ja se chtela zeptat, nevite, jak je to s Skartou? Ja si rodicak zarizovala na zacatku prosince a to jeste nebylo zcela jiste, zda bude nutne mit Skartu. Nevite, jak to je, je nutne ji mit, aby mi rodicak prisel? dekuji za info![]()
Ahoj
My bydlíme kousek od Kulaťáku. ![]()
Jinak co se týče S karty, tak mě přišel dopis z pracáku, že dokud S kartu mít nebudu, budou mi posílat peníze na účet. Kdoví jak to bude, já teda doufám, že ji zrušej. ![]()
Eilaan myslela jsem na neco takovyhleho
Vkladam jeste jednou, prave ale nevim jestli se to jeste vyplati ![]()
@Fíková
dekuju! Ja jsem si myslela a doufala, ze kdyz si ji prip. nevyzvednu, tak budou penize posilat na ucet, tak fajn.snad S karty uplne zrusej.
My bydlime na Cervenym Vrchu:-) tak jsme skoro sousedky ![]()
@Emte
Nevím, jak to bude, jestli si jí nevyzvedneš. Mně právě ještě ani nepřišlo nic o tom, že si jí mám vyzvednout.
Na Červeňáku jsem měla babičku.
Koukala jsem, že píšeš, že chodíte plavat. Nechodíte náhodou do Cordeusu? My měli začít v lednu, ale Maty měla zrovna hnusnej ekzém, tak jsme to museli přesunout na jaro. ![]()
@Fíková
jj. chodime do Cordeusu
skoda, ze jste nemohli zacit chodit, mozna bychom se potkaly ve skupine
![]()
je to tam fajn, je to mensi ale ok, Ja jsem za to rada, mame 500m od baraku.
Holky jeste bych se chtela zeptat, kdyz s vasima detma cestujete - jak je umyvate vecer? nase pod proudem vody strasne jeci, a dat ji do vany kde se koupe kdekdo taky nevim no
zatim ji omyvam zinkou, videla jsem i cestovni takovou nafukovaci vanu, ale zas nevim jestli se to jeste vyplati