Poradna duly
Jana Čurdová
Dobré ránko holky…
.misamt:Naše malá se ještě ani nepřekulila, takže nejste určitě poslední
nás asi taky trápí zoubky, spí ještě hůř než kdy jindy ![]()
My další miminko taky plánujeme, ale až tak za 2 roky
Mít dalšího nespavce tak mě asi klepne
.
Holčiny máte moooc krásné fotečky
a váše dětátka jsou moc šikovné, už toho tolik umí, že začínám i celkem panikařit. Ale pořád se utěšuju tím, že jendou prostě bude muset nějak začít chodit ![]()
Vev. kočárek je úžasný!!!Mám možnost od kamarádky odkoupit Quinny Zapp, ale ten typ nejde uplně dát do lehu, tak nevím, nevím
ale je to vážně stylové vozítko ![]()
Dobré ráno
tak trošku si mě potěšila. Já už si říkala. Tak je pravda, že mají ještě čas, jen by mě potěšilo, kdyby začala taky dělat pokroky…
no my právě taky hůř spinkáme. tak měsíc mi spinkala od 18-19h do rána, jen párkrát se mi vzbudila na jídlo jednou a zase spinkala. teď se taky budila večer každou chviličku, brečela, kňourala a nemohla pořádně zabrat.. Tak aspoň od 12 pak spala do rána… ![]()
Ahoj holky, malá se taky nechce přetáčet i když už to pákrát udělala za hračkou ale že by to dělala pravidelně to ne
je to lenoch ![]()
Ahoj holky, můžu e k vám přidat? ![]()
Mám holčičku Emmu, které bude 13.2. sedm měsíců. Rodila jsem císařem, jelikož malá byla koncem pánevním. Jak byla v mém břiše chuděrka zaražená, tak byla po porodu ohnutá víc na jednu stranu, jakoby do oblouku, takže jsme chodily na rehabilitace a cvičily vojtovku - 4× denně…no, jekotu bylo, dokážete si představit. Malá se ale srovnala, už je v pořádku, samá se přetáčí, dám ji na zem a hned je na bříšku. Na začátku 6.měsíce si mi začala sedat. Já ale už poučená z rehab. jsem věděla, že je to špatně. Mimčo by mělo nejdřív lézt, aby si zpevnilo potřebné svaly a až pak sedět…No, ale co zmůžu, když u malé nemůžu být pořád, tak si prostě sedá. Paní na rehab mi říkala, ať ji dávam na všechny 4, když budu u ní. Za hračkama se plazí, teď ji fasacinuje kočičí žrádlo, za tím se plazí pravidelně
No a pozorování našich 2 koček miluje ![]()
Jinak jsem chtěla říct, že byste mimča neměli moc dávat do lehátka, vajíčka a už vůbec do chodítka (nechci nějak poučovat, jen předávám rady co mám z rehab.), mělo by dojít k co nejvíc přirozenému vývinu. Ono se to pak může ukázat až později v dopslělosti, problémy se zády, klouby…
Zuby žádné nemáme, ale dolní dásničku masíruje malá pořádně, takže se snad vyklubou co nejdříve ![]()
Jinak jsem se chtěla zeptat, zda spí vaše mimča už ve svém pokojíku?? My máme malou pořád v ložnici, ale už si nějaký ten pátek pohrávám s myšlenkou dát ji do svého. Ona spí hezky celou noc, až k ránu dávám dudlíka a tak cca v 7 krmím (už nekojím).
Emte:vítám Tě mezi námi
,Emička moooc krásné jméno
…Já mám Amálku 9.2.ji bude 7 měsíců…jak si určitě četla zatím se nepřekuluje. Závidím ti, že Emma spinká celou noc. Já vstávám tak 6×
A Amča už má od 4 měsíce svůj pokojíček, protože by se ani manžel sní nevyspal.
O chodítku jsem slyšela na porodních kurzech, že je to pro mimi špatné :/
Ahojky Nelinka ma 12.2.7mesicu
jinak ma zitra svatecek a ja nevim co ji koupit
My stojime sami prisla do pokoje a von stoji ![]()
Holky myjsme na horach
a aniten fajn kocar nam tuna nic neni, protoze jetu prilis snehu
mala je trochu mimo z toho jak je tam jde to nezna
Zdravim nove prichozi ![]()
Josefínu zajímá snad všechno, co spatří, plazí se ale jen pozadu, takže na to, nač chce dosáhnout, se dívá spíš z větší a větší dálky, couvá, dokud nanerazí nožičkama do zdi, polštáře nebo tak podobně, to potom chvíli kope a nakonec spustí jekot.
V noci to také není úplně ideální, v osm jí, pak usne a krmit chce kolem jedné, čtvté, šesté, vstáváme po osmé, to je fajn, nejsem zrovna ranní ptáče od přírody. Nepláče, jen se vrtí v postýlce, dám jí napít (kojím) a zase spí jako dřevo. A já taky. Postýlku má Jojo u nás v ložnici, k ránu pak už většinou usneme s Jojou spolu v posteli. ![]()
U Emmy je vidět, že když jí něco zaujme, jde na všechn 4 jakože zatím poleze, ale z těch všech 4 jde do sedu. Když za něčím fakt chce, tak se plazí, lezení zatím nějak nehrozí…však se ty děti srovnají, ve 2letech už budou všechny na stejno ![]()
S tím spaním to je taky individuální, ale nedokážu si teď představit, že by se malá budila za noc třeba 6×, to bych se asi picla
Ona byla už od narození spáč, na kojení jsem ji musela budit - to jsem dělala do 2měsíců. Doktorka říkala, ať ji furt budím, ale já jsem ji od těch 2měsíců nechala spát a myslím, že jsem dobře udělala. Malá prospívala a prospívá, tak mi přišlo zbytečné ji v noci budit, sama by se příp. vzbudila, kdyby měla hlad.
Gratuluju sotjícím špuntům
je to hezký, jaké dělají pokroky
už aby bylo léto, se tak těším - nemuset furt nabalovat malou a sebe ![]()
Chodíte s dětmi na nějaké cvičení či jinou aktivitu? my chodíme plavčit a je to paráda ![]()
Jééé, Emte, napiš mi víc o tom plavání, prosím. Co tam děláte a tak, jak to robíhá, prostě všechno. Musí mít malé takové ty dětské plavky? Já včera volala do našeho aquasvěta nebo jak se ten nový bazén jmenuje, a musíme napřed přijít vyplnit přihlášku a teprve pak můžeme chodit. Stojí to stovku na půl hodiny a platíš dopředu na měsíc. Hrozně moc bych chtěla s malou chodit, máme to trochu z ruky, tak to mě odrazuje, ale čím dál víc se odhodlávám:)
Plavání je super
dětské plavky nemusíš mít, stačí ta plínka do vody. Hodina probíhá tak, že děláme ve vodě různé polohy (na zádíčkách, bříšku, klubíčko atd.atd.), do toho se říkají říkanky, písničky. Dělají se různé hry, aby se děti té vody nebály. Takže třeba zpíváme Prší, prší a s dětma chodíme dokola a instruktorka je kropí konvičkou
- aby si zvykly, že jim občas cákne voda do obličeje.
A pak se samozřejmě dělá příprava na potápění. Nejdřív se přejíždí mimču morkou rukou přes obličej, další fáze je přelití trocha vody přes obličej z dlaně, pak se leje voda z kelímku, pak se pokračuje tak, že se leje voda z kelímku a na to se naváže že se mimčo potopí - držíš ho před sebou a potopíš jen po nos, aby tě pořád vidělo - to jsme dělaly teď na poslední hodině. Postupně se mimčo naučí potápět úplně.
Hlavně je fajn, že jsme tam 4mamky. Po plavču je nutná aklimatizace, tak pak ještě společně sedíme v takové hrací místnosti, kecáme, děti přes sebe lezou - takže i prima odreagování
Malá se krásně unaví, dorazíme domu a hned padne za vlast ![]()
můžu doporučit, jdi do toho! ![]()
@Emte Vítám! ![]()
Vev, užijte si to!!! ![]()
A hlavně Binnuško, (bohužel o den později) VŠE NEJLEPŠÍ K VČEREJŠÍM NAROZENINÁM!!!
Ať už je u Vás jen dobře, moc zdraví, štěstí, ničím nezkalenou lásku Tobě i celé Tvojí rodině!!!
@Emte Ahoj a kde chodíš na to plavání?
my chodíme taky a delame to saméé
byly sme tam raz a ted 2× ne protože sme nemocní
ale je to supr taky sme
4maminky ![]()
A jinak Vítam te tady ![]()
Ja sem Hana a mam dcerku narozenou 12.7 a za 11dní nam bude 7mesícu
![]()
Jeee Binnuš Vše nej k tvojim nareozeninám,
hodne lásky, zdraví, štestí, at se máte krásne..
""http://www.celysvet.cz/skin/smile/s10623.gif:http://www.celysvet.cz/…e/s10623.gif title=„Více smajlíků na www.celysvet.cz
""http://www.celysvet.cz/skin/smile/s11482.gif:http://www.celysvet.cz/…e/s11482.gif title=“Více smajlíků na www.celysvet.cz