Poradna duly
Jana Čurdová
@Jadla aspon uz neudelas. takovou kravinu. chybama se clovek uci:)
Jadlo stáva se opravdu
aspon že je vše v porádku, nam Terka pátek padla ze sedačky na podlahu z dreva ale tak divne spadla, protože ležela na zadech a manžel pri ní, a za chvíly buchot a Terka byla na zemi ale zas na zadech
ani se nepretočila nic, manžel to nechápe. Chudinka plakala dlouho ale za chvíly už ani nevedela že se neco deje. ja sem se taky vyplašila. ********** Ješte tolikrát spadne a ja o obrečím*
![]()
Ahoj holky:Jadlo, moc mě to mrzí, ale hlavně že je Jo v pořádku ![]()
Eilaan:krásná fotečka, jde vidět jak si to tam užíváte ![]()
posledních 5 dní mám s malou celkem záhul
mám ji pořád na rukách, když ji položím tak neskutečný kravál, ani v sedátku nevydrží :/měla i teplotky, myslela jsem, že by to mohly být konečně zoubky, ale zatím se žádný nevyklubal a dudna vůbec nechce ječí se zavřenou pusou
Tak vůbec nevím
Balenko vítej mezi námi
![]()
@Jadla Jadli, já tě chápu. Toto se stalo minulý rok na Vánoce jedné z mých dvou nejbližších kamarádek s holčičkou. Jí byly tedy už 2 - ta kamarádka na ní byla vždy šíleně opatrná, ale stejně to nepomohlo. Posadila malou na kuch. linku vedle sporáku a dovolila jí posolit vroucí polévku. Jenomže malé to kloulo a spadla tam celou rukou až po loket. A to se to nějak akorát dovařilo. Takže byli hospitalizovaní v Praze na Vinohradech na dětských popáleninách - kamarádka zhubla z toho stresu 15 kg.
Ale malá má ručičku nakonec téměř v pořádku. Napíšu jí mail, léčili jí to přes půl roku a má několik postřehů, co na to nejlíp zabíralo. Každopádně se neobviňuj, to jí nepomůže! To se prostě stane spoustě rodičů. Nemůžeš ji ochránit od všeho!!! ![]()
Nám se malý spálil 2× za sebou o horkou pizzu, otočil se mi z náručí, jak ji postavili na stůl (měla jsem ho v náručí čelem k sobě a chtěla jsem ji pak odsunout a vystřídat se s manželem v jídle). Máchnul do toho rukou a ten olej a horký sýr mu zůstal na ruce. Samozřejmě to neporovnávám s obličejem, ale věřím, že ten čaj snad nebyl tak horký, většinou rychle stydne… Měl na ruce také puchýře, velikosti jak jeho nehet, ale brzy se to spravilo a bylo to úplně OK!!!
Držím palce, ať jste OBĚ
v pohodě, neboj, stanou se i horší věci!
@Hana89 píše:
Ahoj holky prowsím radu jak je to s pasem pro naše prcky? my mame jet na Slovensko za mojí rodinou a že vraj potrebujem pas pro malouVíte otom neco?
Dekuju
Hani, pas potřebuje. Ovšem já byla se starším také několikrát na Slovensku a pak i v Maďarsku bez pasu. To by vás jedině museli kontrolovat na hranicích, což je strašně malá pravděpodobnost. Pas teď v zimě vydávají poměrně rychle, u nás v Praze to trvalo asi 10 dní - na internetu máme stav vyřizování podle dne, kdy byla žádost podána, tak člověk ví a může si pro něj hned zajet. Vydává se normálně na úřadě podle místa bydliště. Kdybyste chtěli ten rychlý - někde ho dělají na počkání, jinde asi do 3 dnů - musela bys mít její fotku plus doklady, ale platí jen půl roku a stojí, myslím, 1000 Kč. Ten obyčejný stojí pro dítě 100 Kč, fotí ho přímo tam na úřadě. Dopředu nevyplňuješ nic, vše vyplní úřednice přímo u okénka podle jejího rodného listu, myslím, že jsem pak už potřebovala jen svoji občanku a vážně nic jiného. Ale už mám sklerózu, tak radši vem vše. Já mám 1 složku, kde mám právě všechny naše rodné listy, oddací list atd. a to beru vždy vše, tak mě nic nemůže zaskočit.
Když jsem pas vyzvedávala zase já, stačil můj OP, kdyby tam šel manžel, měl mít s sebou i malého rodný list… To je, myslím, vše. ![]()
Jo, ještě jsem chtěla napsat, že to je ale v případě, že máte oba rodiče české občanství a malá má také jen české. Nevím, jestli nejste Slováci… V tom případě, že by byl 1 z Vás jiného občanství po vás budou chtít ještě potvrzení o jejím občanství - to bylo ještě za staršího povinné u všech 1. pasů… U nás to zas vyřizovali jinde a pak musíš mít hromadu těch dalších dokladů a platila jsem tehdy nějaký kolek…
Eillan seš nejhodnejší ja už Slovenka nejsu
takže pohode, no ok zítra se mne tam nebude chtít tak tam pujdu príšty stredu ![]()
@Dlaždička Díky!
Dlaždi, to může být cokoli. Nám se takto projevila pátá nebo šestá nemoc (pletu si je) - teploty, protivnost na n-tou,
ale jinak nic. Byli jsme s malým tenkrát i v nemocnici na pohotovosti (byli jsme na chalupě) a tam vždy vyloučí břicho a močové cesty - prohmatají, odeberou moč a krev. Pak jsme čekali na výsev vyrážky, když to výše vyloučili, měla být 4. den, myslím, ale malý se vysypal až 6. den. Skoro bych to i přehlédla, byla to taková krupička hlavně kolem klíčních kostí a nahoře na zádíčkách… Mohou to být ale klidně i ty zuby nebo cokoli… Malému teď jak rostl zub, měl také malininko zvýšenou teplotu, koukala jsem se mu do pusy a nic jsem neviděla. Oni mají na té dásni pořád jazyk. Nakonec objevil zub manžel - jen takovou bílou čárečku. Já byla vážně slepá a neviděla nic. ![]()
Každopádně - nedělala jsem si se starším, ani teď s mladším žádné štráchy a šoupla jsem jim hned na noc čípek a pak ráno také, mám jen jedny nervy a po něm se krásně zklidnili a spali.
Teď malému jsem dala celkem 3 - večer, ráno, večer a pak už byl dobrý…
![]()
Fíková: Jo, myslela jsem, že jsem to už psala, jsme v Dominikánské republice.
D
@Dlaždička Dlaždi, hele napadlo mě ještě k těm našim lenochům neotáčivým!!! Jak sji tady psala, že Ti teď nevydrží ani v lehátku… Nedávej jí do něj vůbec! Pořád ji nechávej ležet na zemi - ať má volný pohyb. Normálně na dece nebo něco. Dávám malého takhle na zem (aby nespadl) na pěnové puzzle a na deku. Právě si myslím, že se ten náš rošťák neotáčí, jak je celé dny hodně v autosedajdě - vezu staršího do školky, pak tam usne - cesta tam a zpět i s odvedením Maxe do školky a převlečením a tak trvá přes hodinu, pak zas pro něj, mezitím někam do obchodu. To pak prostě nemá čas trénovat.
Měla bys ho vidět tady - není nabalený, válí se tu pořád po posteli plus se mu stále někdo věnuje a hned se začal mrskat a párkrát se už otočil (teda hlavně babičkám), ale já už to také viděla… Jak není nabalený a má prostor, je to jiné dítě. ![]()
Ten čaj už nebyl tak horký, asi čtvt hodiny odstátý, takže to opravdu není taková šílená katastrofa, Jo má bradu, jako by si ji odřela o struhadlo, prý by neměla mít jizvy nebo tak, ale nesmí na mráz ani na přímé slunce v následujícím roce. A mažeme pořád olejíčkem. Za jakoukoli radu budu moc a moc ráda.
Dneska už je mi líp, už jsem to mohla i napsat, včera a předevčírem mi bylo špatně, nemohla jsem o tom psát, protože jsem hned brečela.
Děkuju za útěchu.
Eilaan - ja si taky myslim, ze to je tim jak nemaji dost prostoru asi a nebo jsou proste lenosi od prirody
nase mala travila taky hodne casu v autosedacce kvuli cestam, nebo byla na prochajde v kocaru nebo spala atd., ono kdyz se to pak sescita tak to je fakt hodne casu co zadny prostor nemaji
taky ji davam hodne na deku na zem pres den kdyz si pritel s sebou vezme psa, a dela na te dece rodeo
akorat se mi zda ze chce lezt ale moc ji to nejde, mame kachle a jak pritahne zadek tak ho pritahne i s tou dekou jak to na kachlich klouze
jinak se naucila mavat na rozloucenou kdyz se ji to rekne, i kdyz teda jeste dost neohrabane ![]()
jadla - nam se stalo taky ze se prastila do hlavy moji vinou, takze taky za sebou mame uz vylet na pohotovost, ale nic to nebylo, ja kdyz to vidim kolik je vsude nebezpeci a staci fakt sekunda tak si rikam jak jsme vsichni pr
li do dospelosti
a nebo jak to delali zvlast driv nebo i ted na venkove s X detma a hromadou nastroju a nevim cim
hlavne se uz ted psychicky chystam jak zacne lezt a pak chodit a bude padat, to bude moje smrt ![]()
Jo a jinak spime super
(doufam ze to ted nezakriknu
), vecer dostane kasi lzickou, pak vana, pak ulozim do postele zhasnu a odchazim a ona usne sama a spi tak do 6-8h rano ![]()