Poradna duly
Jana Čurdová
@Teena21
Ananas bych neriskovala, je dost agresivní. S jahodama bych počkala až na sezónu. Tyhlety chemický umělý ze skleníku, co se prodávaj teď… ![]()
@vevericka12 píše:
Tak u nas plazeni nic jen obcas se trochu posoupne, zadek zveda nahoru, sezeni a lezeni vubecdlazdicko-ja jsem kdysi cetla ze se po 4.mes. prave kvuli tomu vyvinu zavinovat uz nema
tu nasi jsem ale nezavinovala nikdy protoze to nemela rada a stejne je pohybove pomala
Vev, to, ze zveda zadek nahoru je super, to krasne poleze! Plazit se prece nema, to neni spravny vyvojovy krok. Sice se dost deti misto lezeni plazi, ale spravne je to jak to dela vase mala! ![]()
V obchodech mají přesnídávky s jahodami pro děti od pátého měsíce, tak asi bych je zkusila. Mango a ananas nevím, zdají se mi, hlavně ten ananas ostrý, ale to soudím čistě podle sebe.
@Eilaan píše:
Vev, to, ze zveda zadek nahoru je super, to krasne poleze! Plazit se prece nema, to neni spravny vyvojovy krok. Sice se dost deti misto lezeni plazi, ale spravne je to jak to dela vase mala!
Plazit se nemá??
proč? naše mala se plazí
a už se pokouší pridat kolínka ![]()
Ale ne… Plazení je v podstatě nezralé lezení a ničemu nevadí.
@Fíková píše:
Ale ne… Plazení je v podstatě nezralé lezení a ničemu nevadí.
Aha ![]()
@jadlo tak ji rekni at ti to koupi:) kdyz chce aby jeji synmel sik zenu,
@Hana89 no jakaoze zapominam mu davat pit i sobe, ale dnes sem to poradne hlidala a pil kazdou hodinu akdyz jen cuc nebodva mel plno mlicka a polivku, je taky voda:)
https://www.emimino.cz/profil/fikova/ jo ten, vsak ony pocitaji vsechny blbe.,ale jakoze dobrej napad.
Ahoj holky včerejší depka je za mnou
už je mi zase veseleji…dneska jsme byly na rehabce a budeme chodit 2× týdně. Aminka má slabé ručičky a prohnuté zádička, ale to má spoustu dětí…Budeme cvičit a doženeme VÁS ![]()
Je to způsobeno i tím, že Ami měla 3 měsíční koliku a pořád máme s kakáním problémy tak se ji nechce na bříško ![]()
a pak jsem šla do obchůdku a koupila mě i Amince dárek ![]()
@Dlaždička píše:
Ahoj holky včerejší depka je za mnouuž je mi zase veseleji…dneska jsme byly na rehabce a budeme chodit 2× týdně. Aminka má slabé ručičky a prohnuté zádička, ale to má spoustu dětí…Budeme cvičit a doženeme VÁS
Je to způsobeno i tím, že Ami měla 3 měsíční koliku a pořád máme s kakáním problémy tak se ji nechce na bříško
a pak jsem šla do obchůdku a koupila mě i Amince dárek
Šikulky naše jasn že to Aminka dožene toho se neboj. ![]()
A rehabky su dobre cvičení i pro deti co nemají problemy, aspon sem to četla na nete ![]()
Ja chci taky s malou chodit cvičit ale ne dr. ![]()
@Jadla píše:
V obchodech mají přesnídávky s jahodami pro děti od pátého měsíce, tak asi bych je zkusila.
no ja se teda tim co je v obchodech moc neridim
muzes najit v ruznym veku kdeco, vcetne preslazenych mlik, caju, cerealii atd.
ananas atd. bych v tomto veku jeste nedavala, myslim ze se to ma az okolo roku
Já vím, že řídit se tím, co je v obchodech není směrodatné, ale dětské přesnídávky pro nejmenší mají i v lékárnách a tak. A vždycky, ať nakupuju kdekoli, dávám pozor na složení, původ a podobně. Koupené jahody bych asi nedávala, my si v létě loni zavařovaly vlastní ze zahrady, počítaly jsme, že budou pro Josefku, a ty jí s bílým jogurtem dám určitě dřív než v roce. Takže bych jí dala i jahodovou koupenou přesnídávku.
Tak ty preslazeny caje jsou taky v lekarnach no
tedka jsem cetla ohledne jogurtu - protoze porad ctu jak vsichni davaji jogurt, prej taky az po 1. roce veku vcetne normalniho mlika, tvarohu atd. protoze je tam vysoky obsah bilkovin a tim padem je to hur stravitelne+ zatezuje to ledviny, udajne ale to co se prodava pro deti jako presnidavka s jogurtem ma byt slozenim lepsi
nevim, tento typ presnidavek jsem jeste nestudovala co v tom je ![]()
ja delam takovou knizku na vareni pro deti a davala jsem tady jeden recept z ryzovych vafli (nebo se to pise s dvojitym W?
) kdyz jsem na to koukala v supermarketu kolik je kde obsah soli tak se to celkem dost lisilo, takze tedka s malou na stara kolena fakt zacinam studovat etikety a zajimat se o vyzivu ![]()
Dlaždi, zavinovat by se sice už dávno nemělo, ale zas pokud jí zavinuješ jen přes den a rychle si v tom usne, tak by to podle mě asi neměl být problém. Malého když dám spát, chvíli si tam ještě hraje, cpe si nohy do pusy, ale jak usne, už se nehne až do probuzení. Každopádně ale spí s roztaženýma nohama do žabky a ruce nahoru pokrčené v loktech…
Hele, nejlépe Ti opravdu poradí na té RHB. Ale zkus jí třeba dát ten trochu nafouknutý balonek - ja ho obložila polštáři, aby nemohl balonek odpinknout daleko a jemu se opravdu tak líbí, že se ne něj nechá nalákat a skoro se otočí. Jednou se teda za ním i sám přetočil. Jak jsem psala, také se mi to u nás nelíbí - teď to vypadá, že malej snad nepoleze a hodlá se rovnou postavit.
Strašně se mu líbí skákat s ním tak, že ho odrážím od nožiček. Já to ale podporovat nebudu, není to správný vývoj a o chodítkách se všude jednoznačně shodují, žer je to špatné.
Tak holt budem čekat a já hned po návratu zaútočím na Dr. ať nás také pošle na RHB.