Poradna duly
Jana Čurdová
dobré ráno holky no i když skoro poledne já ted řeším rodičák trochu brzo jsem zjistila že bych si ho mohla nechat navýšít
ale ono informovanost našich uřednic je šílená.Sama jsem zvědavá jak uspěju už to tady někdo podstoupil co jste k tomu potřebovali stačí rodný list dcery??
Holky co už máte něco odrozíno začala jsem trpět od čtvrtka na občasné šílené křížové bolesti dole v cítím šílený tlak jak u porodu stáva se to někomu mě to totiž nikdy nedělalo a jsem z toho docela nervoní pohyby taky jěště necítím tak to je celé takové blbé k doktorovi jsu zítra byla jsem naposledy v prosinci.
nemolka píše:
dobré ráno holky no i když skoro poledne já ted řeším rodičák trochu brzo jsem zjistila že bych si ho mohla nechat navýšítale ono informovanost našich uřednic je šílená.Sama jsem zvědavá jak uspěju už to tady někdo podstoupil co jste k tomu potřebovali stačí rodný list dcery??Holky co už máte něco odrozíno začala jsem trpět od čtvrtka na občasné šílené křížové bolesti dole v cítím šílený tlak jak u porodu stáva se to někomu mě to totiž nikdy nedělalo a jsem z toho docela nervoní pohyby taky jěště necítím tak to je celé takové blbé k doktorovi jsu zítra byla jsem naposledy v prosinci.
Potřebuješ výměr na ppm od manžela, pokud tobě to nesedí na tu výši.
Jo jinak bolesti v bederní oblasti (nebo v kříži)občas cítím. Určitě jednou za týden mě to bolí vždycky půl dne.
lokofo jo to vím to je ale při vyřizování potom až se toto mimino narodí ale mě rodičák by měl končit se Sofii až v říjnu 2012 což by se mi stopl v červenci takže přemýšlím že si nechám skrátit mateřskou jen do června a tím pádem by se mi ta částka 7600 co ted beru měla navýšít ale nevím co k tomu potřebuju .Až budu vyřizovat nový rodičák v červenci musím přes manžela protože mě pracovní poměr zanikl takže musím přes manžela to vím.
nemolka píše:
lokofo jo to vím to je ale při vyřizování potom až se toto mimino narodí ale mě rodičák by měl končit se Sofii až v říjnu 2012 což by se mi stopl v červenci takže přemýšlím že si nechám skrátit mateřskou jen do června a tím pádem by se mi ta částka 7600 co ted beru měla navýšít ale nevím co k tomu potřebuju .Až budu vyřizovat nový rodičák v červenci musím přes manžela protože mě pracovní poměr zanikl takže musím přes manžela to vím.
No dyt ti to říkám výměr znova. já vím, co chceš řešit. psala jsem ti to správně
Nemolko navíc na PPm budeš nastupovat určitě dřív než v červnu. Mi to vychází nap olovinu května a ty jsi ještě o týden napřed.
Takže by ti zbývaly asi 4 měsíce rodičovského příspěvku, což by bylo max těch 11 500.
Ted záleží jestli ty sama jako žadatel na tu výši dosáhneš, jaký jsi měla plat a z něj vyměřovací základ.
Monjie píše:
Nemolko: a nemas to z tahani deti?
Já je netahám a bolí mě to taky.
Dokonce občas cítím i stydkou kost. Docela brzo.
aha takže tak akorát teda nechápu proč my ten rodičák nedají až od června teda že jo na PPM se nastupovalo 8-6 týdnu před porodem to vím ale ten rodičák mohli dát od června ale tak tio už je jedno no ok děkuji no z dětí možná moni ale nevím fakt to bolí tak že se nemužu hýbat a fakt mám pocit jak když rodíš děs a hruza a právě si říkám že v 16 týdnu kdy ještě nemám ani pořádný břuh mě to docela děsí ![]()
ahojky jsem tu nová chtěla jsem se zeptat jsem ve 13 tt.a pan doktor mě zjistil cystu 10 cm mám strach je to moc špatné díky za odpoved
adušenka píše:
ahojky jsem tu nová chtěla jsem se zeptat jsem ve 13 tt.a pan doktor mě zjistil cystu 10 cm mám strach je to moc špatné díky za odpoved
No to ti měl vysvětlit on, co to znamená a jak bude postupovat.
já jsem chtěla zjistit jen jestli tu je někdo kdo ji měl nebo má taky
adušenka píše:
já jsem chtěla zjistit jen jestli tu je někdo kdo ji měl nebo má taky
Jenže každá cysta je jinak uložená, jinak velká.
Na tohle se musíš ptát doktora, co to znamená. A jak chce postupovat.
ahojky, já jsem v 17 týdnu a cysty mam porád, nic to neznamená, aspoň má doktorka nic neříká, že to může být