Poradna duly
Jana Čurdová
Dlazdicko no mala vydrzi v pokojiku max 15min sama, ak tam nejsu tak vsude taha hracky treba do kuchyne, a zahraje si v kuchyni, ale taky potrebuje at je nekdo kolem.
Jinak ted sme si oblibily auticka, vsude vidi auto a rika jee mami auto,
no a v kuchyni si sedne pod jidelnou zidly a dela ze je v aute
takze mame klid, ale kdyz sem na zachode nebo ve sprse, tak si veme hracky a sedi semnou v koupelni ![]()
Potvrzuju ze to je normos, jdu na WC zavru dvere a za dverma hysterickej rev „mama, mama“, pripadne do toho jeste busi do dveri ![]()
@Juana1 píše:
Ahoj holky, tak my behame od srpna jak blaaazni…to je kolikrat rychlost, jak se Elenka rozbehne xD ted jsme byli nedavno na hristi a tam mi mala ochutnala pisek a sup…ted musime brat laktobacily na preleceni, do toho dostala anginu a zanet spojivek![]()
chudinka moja…jinak porad blbe spi, vzbudi se 4 za noc a place…jinak mame 16 zubu porad…ale mluveni?? Tak to u nas nehrozi
zdravím ted jsem na vás narazila mám doma taky červenčátko ale 16 zubu
tééda mi máme 9 a na další to zatím nevypadá ted nám vylezl ten 9
mluvit mluvíme tak 6 slov tipuju nepočítám my zase nonstop štěkáme na všechno co má 4 nohy chodit chodíme tak cca od konce září.
Holky kolik mate tedka jakeho obleceni na zimu? nebo teda spis co oblekate kdyz jdete ven?
nase mela doted dvoje kalhoty s podsivkou, puncochace jsem zatim nedavala, ale tedka uz zacina byt vetsi zima ale do tech jednech kalhot s podsivkou se nevleze s puncochacema
no apak uz mame normalni oteplovacky, tak nevim jestli ji teda davat uz oteplovacky kdyz je venku treba 6 stupnu a nebo jeste dokoupit dalsi kalhoty?
@vevericka12 píše:
Holky kolik mate tedka jakeho obleceni na zimu? nebo teda spis co oblekate kdyz jdete ven?
nase mela doted dvoje kalhoty s podsivkou, puncochace jsem zatim nedavala, ale tedka uz zacina byt vetsi zima ale do tech jednech kalhot s podsivkou se nevleze s puncochacemano apak uz mame normalni oteplovacky, tak nevim jestli ji teda davat uz oteplovacky kdyz je venku treba 6 stupnu a nebo jeste dokoupit dalsi kalhoty?
Holka, ja ti asi neporadim. Ja oblekam mnohem vic. Navic malej nechodi, tak se jen vozi na kocare a to tedy dbam na to, aby neprochladl. Ted je tu rano hrozna zima, nula nebo tak 1, 2 stupne. Ja jsem priznivce kombinez. Proste dite v puncochacich, body a mikine vrazim do kombinezy a je to.
Bundu jsem na Maxe na zimu mela poprve az minuly rok, kdy mu byly v zime 3. A jeste proto, ze do skolky proste jezdil v kalhotach. Pak stejne nastoupila kombineza a mel ji az do jara.
Prijde mi to nejjednodussi a hlavne nejjistejsi. Ona konec koncu neni zas tak silna - na Thea mam po brachovi takovou sustakovou, pod tim je fleece. http://www.mimibazar.cz/foto.php?… Takze to nebude celkove o moc silnejsi, nez vyteplene kalhoty. Ted uz mu je ale jen tak tak, a vetsi kombinezu mam takovou ne zrovna moc jednoduchou na oblekani, tak mozna v nejakych tech kalhotach a bunde pojedu.
Ted v nedeli jsme se byli projit po nabrezi u Vltavy. Nebyla by takova zima, kdyby priserne nefoukalo. Ja mela Thea ve fusaku a kombineze a koukala jsem jako blazen na lidi, kteri meli deti (i kdyz chodici) na kocaru jen v dzinach, bez puncochacu atd. Ja sama mela teply svetr a zimni bundu a bylo mi docela teplo. Manzel mel vyteplenou mikinu a softshellku a byla mu pekna zima. Museli jsme odtud utect. Mozna jsem precitlivela ja, je to mozne…
Obzvlast jak bude mokro - snih, brecka, jisti to nepromokava mambranova kombineza. To uz u nas kalhoty neprichazi v uvahu. Obzvlast kdyz mame starsiho. Nemohu hned bezet domu, ze si Theo sedl na zadek do snehu. A mam jistotu, ze bude v suchu.
@Dlaždička Máme to také tak. Sám teď prakticky vydrží jen ráno, když vypije mlíko a zabaví se nějakou hračkou. Pokud si nevšimne, tak mám třeba minutu k dobru.
Jinak přesně jak píšeš. Jak se za mnou zaklapnou dveře, už je tu ryk, mlácení do dveří… Mně to už ale fakt nepřijde. K večeru se odemě nehne ani Max, když ho chytne nějaká úzkost. To mám pak s sebou na záchodě klidně oba.
Jinak sprchuji se tak, že si vezmu do koupelny Thea připoutaného v autosedačce - vajíčku. On se umí sám houpat a tak tam vydrží. Neboj, bude to lepší a lepší a ani se nenaděješ a budou na Tobě viset děti dvě. ![]()
Já dávám pokud je pod 5 stupnů oteplováky a pod to i punčocháče, malá mi totiž v kočáru vydrží tak 15 min, pak už jde pěšky, k tomu má zateplenou bundičku, ale v zimě jak bude pod nulou to vidím na kombinézu určitě
@Kléris píše:
Já dávám pokud je pod 5 stupnů oteplováky a pod to i punčocháče, malá mi totiž v kočáru vydrží tak 15 min, pak už jde pěšky, k tomu má zateplenou bundičku, ale v zimě jak bude pod nulou to vidím na kombinézu určitě
Ty oteplováky a bunda budou úplně stejně teplé jako kombinéza. Akorát mně se ta kombinéza lépe obléká a hlavně mám vždycky jistotu, že mu nenafouká na záda a nedostane se pod ní sníh jako pod bundu. U větších dětí už je to asi složitější s čůráním, když máte holčičku. U kluka je to OK, kombinéza má zip rozepínací snad až ke kolenům, takže pro kluky ve stoje no problem. Dokonce mi to zas přišlo jednodušší, než stahovat kalhoty. Prostě se jen rozepl zip.
Na Thea mám nějaké bundy, co jsme dostali, ty počítám třeba do auta ke kalhotám, když jedem pro staršího do školky nebo mám kombinézu v pračce či do obchodu a tak… Ale není to potřeba. Nepíšu to kvuli ceně, když bych bundu potřebovala, koupila bych.
Hm a kdyz jsme u toho jak do autosedacky? sundavate bundu? spravne se to ma, ale zas dat dite do vymrzlyho auta do autosedacky jen ve svetru a cepici kdyz pak pojedu 10min?
jinak mame autosedacku römer king plus a oproti vajicku je to teda o dost komplikovanejsi tam dite narvat
ve vajicku byla ale fakt dlouho, novou mame tak mesic i kdyz jsme ji susili uz od cervna ![]()
@Levandule121 no tos teda nastinila s tim curanim problem a kterej jsem vubec nemyslela
jako jeste se nas to netyka, ale myslim, ze ve finale je venku pomalu jedno jestli ma dite kombinezu, protoze i pokud by mela ty oteplovaky, tak ty maji stejne ksiry, ktery se musi sundat
tuto zimu se nas to jeste netyka ale pristi uz jo, no to teda bude ![]()
@Levandule121 : právě že kombinézky sou super v tom, že je jisté že netáhne na záda, ale jak sama říkáte, pro kluky je to čůrání venku jednodušší, pro mě je ted výhodnější ta bundička s oteplováky aby jí při čůrání vršek zůstal ![]()
@vevericka12 Bundu sundaváme, ale my když už jedeme někam autem, tak dlouho. Na deset minut bych jí taky nesundavala.
@vevericka12 Já do auta nesundavám. Kombinézu jsem třeba jen rozepínala. Ono jim to podle mě tak neva. Staršího i když chci do auta svléknout (třeba když pro něj jedu do školky, tak už je auto vyhřáté), tak nechce. Dokonce si nechává i čepici, ačkoli se ho snažím přesvědčit, ať si oboje sundá. Ale zas vycházím z toho, že vzadu v autě je mnohem větší zima, než vepředu. Když jsem jezdívávala v zimě s Maxem vzadu, byla mi pořád šílená kosa. Brrr!
Teplotně se řídím hodně saháním na nos a obličej a osvědčilo se mi to. U našich dětí teda i na ruce, netrpí na to, že by je měly ledové a za krkem se mi teplota shodovala. Myslím, že už dost dobře poznám, jak na tom malej je. Spíš jsme kolikrát po njaké době jízdy zastavili, když jsem chtěla odsvléknout. Ale Thea nechávám být.
Jinak co se týče autosedajdy, náš drobek je pořád ve vajíčku.
A Vev, ta vaše sedajda je bez isofixu? Nemáte ho v autě?
@vevericka12 píše:
@Levandule121 no tos teda nastinila s tim curanim problem a kterej jsem vubec nemyslelajako jeste se nas to netyka, ale myslim, ze ve finale je venku pomalu jedno jestli ma dite kombinezu, protoze i pokud by mela ty oteplovaky, tak ty maji stejne ksiry, ktery se musi sundat
tuto zimu se nas to jeste netyka ale pristi uz jo, no to teda bude
Tak jsi mi měla přenechat holčičku, ty jedna hamounko! Vidíš, jak jsi dopadla!
Já bych jí vysvlíkala mileráda.
Ale ne, ty si ji rychle porodíš a na mě pořád zbývají jen kluci… ![]()
@Levandule121 dalsi holcicku si klidne muzem prohodit s dalsim tvym klukem
ta römer king plus ma takovy plastovy „spodek“ ktery se pridela pasama a ta vlastni sedacka se na to doklapne, takze isofix nemame, i kdyz mam auto s isofixem kompatibilni, ale zrovna tato autosedacka vychazi v testech hodne dobre co se tyce bezpecnosti, akorat teda to stelovani ditete do ni je dost nepohodlne
ale vajicko nam taky vydrzelo dlouho, ridila jsem se tvyma radama a posouvala ji zadek stale dolu tak to slo
ale pak uz to fakt neslo a nahore ji presahovala hlava