Poradna duly
Jana Čurdová
@Dlaždička Ahoj!
Tak vy už začínáte chodit!
Tak gratuluji!!!
U nás tedy také nějaké pokusy, ale bohužel se naučil chodit po kolenou a tomu dává přednost…
Jinak stolek máme tento: http://m.ikea.com/…art/40147180 Je naprosto super, je 2 místný, což se hodí nejprve pro maminku a teď perfektně pro 2 děti. Vše se z něj umyje a je krásný. Ty židle Mammut se mi osobně nelíbí,
i když poslouží určitě dobře. Máme židličky Kritter, červenou a modrou. ![]()
Pak ještě toto, jak jsem psala výše: http://m.ikea.com/…art/40100253. Theodor to zbožňuje, tráví tam celé dny.
Já ovšem musím točit. ![]()
Tak si, holky, hezky užijte nákupy!!! ![]()
@Hana89 Hani, díky za odkaz! Já musela sehnat nějakého pejska pro kluka, takže takového, jako máte vy jsem vzít nemohla. A musím řict, že to byla celkem fuška ho vybrat.
Tak ať se Terči líbí!!!
Jo a už jsem psala, že staršího večer přivedla mamka ze školky ze zimnicí, teplotou, schváceného…? ![]()
Vzala si ho ze školky, strávili spolu odpoledne a prý celou dobu úplně v poho, až v autě po cestě k nám si začal stěžovat na zimu a horkou hlavu… To jsem zvědavá, co z toho ráno bude. Doma padnul, usnul na gauči, teplotu jsem namřila jen přes 37, ale potil se děsně. Po nurofenu byl pak na chvíli úplně v poho. Teď se teda v noci solidně potí… Chjo…
@vevericka12 píše:
@Levandule121 to aqua doodle je takova spec. podlozka se spec. fixem, ktery se plni vodou, tj. nehrozi ze se dite necim otravino a maluje se na tu podlozku a jak to uschne tak to namalovane zmizi, alternativne jsou jeste takove ty magneticke nebo jake jakoby krabice na malovani kde se neco namaluje a pak se to takovym cudlikem zas da vsechno smazat, to je hlavne lepsi asi do auta mam na to tip od kolegyne ze to v jednom obchode stpji asi jen 70kc tak se tam pujdu podivat taky
pry jeste existuje i neco jak pexeso pro nejmensi s par obrazkama
tu zidlicku a stolecek ikea bych chtela taky, u male to maji i v jeslich, ale nemame na to aktualne misto
jinak mam pocit ze maji jesle negativni vliv ve smyslu ze se min zabavi sama
[/citac
Jj, máme tu magnetickou a u Thea je 3. den v permanenci.Ten aqua doodle bude urcite tez super. Na te tabulce je jeste bezva, ze je tam prave ten mazaci cudlik - to oni miluji. My tam mame jeste 3 (jakoby) razitka a to ho take bavi. Urcite to za tu cenu kup, ma to prece jen vyhodu, ze nemusi cekat, az to uschne.
Jinak se samostatnosti a jeslemi nevim - Max se ve skolce hodne osamostatnil - hned po par prvnich tydnech bylo videt, ze si hraje mnohem voc sam. A sebeobsluha sla o 100% nahoru. Oni je tam zedy ale programove vedou hrozne moc k samostatnosti. Ovsem je to skolka od 2 let, ne jesle. Jinak samozrejme co se tyce psychicke zavislosti na mne, ta sla tez o 100% nahoru, jak uz jsem psala…
Takze vysledek: Hraje si sam, obslouzi se, ale nespusti me z oci. Jak ja si dnes uzivala sprchu o samote - deti hlidal manzel.
to je hezký, jak všichni kupujete židličky a stolečky. Mě by to vůbec nenapadlo, to naše zvíře neposedí ani 2 minuty.
Jinak ještě jsem chtěla koupit ten kouzelný kohoutek do vany a mám smolíka. Všude vyprodáno a bude až v lednu. Tak ho kdyžtak dostane v březnu k svátku…
@Fíková Náš je také pometlo, u toho stolečku posedí vždycky tak minutu, ale zato hrozně rád. Asi jak tam vidí Maxe. Vlastně na plavání mají také v herničce taková ta dětská čalouněná křesílka - některé děti je milují a Theo je v poslední době mezi nimi.
Musí si sednout vždycky i v koupelně, kde mám plastovou dětskou židličku. To je pokaždé řev! (Při renovaci koupelny jsme si inteligentně nechali místo vany udělat sprcháč, tak na ní sprchuji děti.)
Tím pádem jsme také nikdy neměli ten kouzelný kohoutek, ale četla jsem tu na něj také jen chválu… Jinak na stoleček je čas - může ho mít třeba až k narozkám. Co znám takhle z okolí holčičky, začaly většinou výtvarničit dřív, jak kluci a na tu modelínu, malování, razítka a spol. se ten stoleček opravdu hodí.
@Levandule121 u nas nastesti se zavislosti ok, jak se rano oblikam tak ona uz vi, ze pujdu pryc a uz mava, otoci se a jde pryc jak kdyby se nechumelilo
ve skolce rikaji predat rict ahoj a jit pryc, zadny dlouhy louceni jinak se prave deti zacnou divit, vzdycky kdyz prijdu, tak jsou zrovna vsichni zabrani do nejake hry takze myslim ze vse ok ![]()
mne za chvili prijde, ze ma clovek fakt pul domacnosti jen veci co jsou ditete/pro dite ![]()
jinak tedka nejak vyrostla a najednou nepasuje cast bodycek,
jednu dobu jsme jich meli pomalu prilis a tedka zas muzu vyrazit na nakupy ![]()
Jo a prarodicum delam kalendar s fotkama male, kde to ruzne zdobim a tak po vecerech tak uvidime jestli se to setka s uspechem, pevne doufam teda, jinak
![]()
@vevericka12 píše:
@Levandule121 u nas nastesti se zavislosti ok, jak se rano oblikam tak ona uz vi, ze pujdu pryc a uz mava, otoci se a jde pryc jak kdyby se nechumelilove skolce rikaji predat rict ahoj a jit pryc, zadny dlouhy louceni jinak se prave deti zacnou divit, vzdycky kdyz prijdu, tak jsou zrovna vsichni zabrani do nejake hry takze myslim ze vse ok
mne za chvili prijde, ze ma clovek fakt pul domacnosti jen veci co jsou ditete/pro dite
jinak tedka nejak vyrostla a najednou nepasuje cast bodycek,
jednu dobu jsme jich meli pomalu prilis a tedka zas muzu vyrazit na nakupy
To je jenom docasny stav - pul domacnosti detske veci. Brzy to totiz budou nejmin 2/3!
Jak tak koukam kolem - cela kuchyn polepena jeho vytvory a samolepky, ktere dostal jsme museli nalepit na mycku, z cehoz teda radost nemam! Ale mohlo byt hur, kamaradka, co mu je davala mu radila je nalepit na zed.
On teda uz par nalepek dal i na zed, ale to nastesti Theo zase strhal. Jeste ze na okno existuji nalepky jakoby prilnave folie - na dverich z kuchyne na zahradu mame snehove vlocky a barevnou rodinku lednich medvedu se tromeckem, na lyzich atd.
Prave trochu problem je, ze jak mame domek, detsky pokoj je v patre a tudiz normalne zijeme dole v obyvaku a kuchyni. Takze maji sve veci vcetne stolecku, skrine hracek, vlastne i obleceni a tak tam. Ted ma manii povesit nekam fakt kazdy svuj obrazek - parada!
Nastesti kdyz nejakou pomernou cast z nich pozdeji vyhodim, nevsimne si toho. Ale jak to vydrzi dlouho? ![]()
Co se tyce fotek deti, to znam take. Davali jsme uz asi vsechny mozne varianty. Elektronicky ramecek na promitani fotek s nahranymi fotkami, kolaz fotek nasich deti (se segrou dohromady), portrety deti s babickami, fotky z potapeni pod vodou, kalendar myslim take, jeste jsme nedavali a davta nebudeme snad jen hrnecky a tricka s fotkou.
![]()
Holky, jen chci uzavřít ty naše záhady okolo nemocí. Max měl jen večer a druhý den zvýšenou teplotu (do 38), pak už dobrý a nic na něm nebylo, jen se v noci potil. Naše mamka měla prý také nějakou 2 denní virozu, jen jí bylo zle, ale jinak nic. Takže hádám, že Theo měl to samé, jen se prostě u toho trochu osypal. Dnes v poledne říkal manžel, že je mu hrozně blbě, bolí ho hlava a jinak nic. Tak jsem na něj zvědavá… Každopádně děti dobré, žádná tragédie. Akorát Theo musí dobrat antibiotika… ![]()
Ja jsem se rozhodla ze jeste dokoupim takovy golfky pro malou jako hracku, hraje si s tim ve skolce a chce porad vozit i jeji golfky ale u toho ji musim drzet a celkem se pronese
akorat je na tom teda napsany od 3 let kvuli malym castem, ale to je skoro vsude
tak to proste uklidime pryc kdyz nebude mozny ji sledovat ![]()
@vevericka12 Hi hi hi, teto, buď v klidu. Těchto hraček - včetně růžových golfek - máme plný dům. Nemyslím, že by se mohli v tomto věku něčím nějak snadno udusit. Max měl dětský kočárek jako chodítko minimálně od 11 měsíců. Riziko bylo spíš to, že na něj brzy začal lézt a používat ho jako žebřík. ![]()
Ahoj holky, jak se máte? Dlouho jsme tu nebyli!!!
Já to flákám! Přeju všem krásné Vánoce a moc pozdravujeme všechny maminky i dětičky! Daneček je úžasný, dneska padly první náznaky, zda mu pořídit sourozence? Předtím však chci ještě zhubnout a dát zhuntované tělo dokupy. ![]()
A vyplati se davat se do kupy kdyz se pak clovek hned zas tehotnej? ![]()
@Levandule121
no tyo jsou takove skladaci, ona si s tim fakt vyhrala ve skolce hodne, a navic dostane k vanocum tu panenku takze by to fakt byl vhodny darek
@Binnuska ahojj tobe taky krasne Vanoce a u nas to uz koluje asi mesic otazka zda uz je vhodna doba ![]()
Manzel moooc chce a ja ti ani nevim
chci i ne ![]()