Poradna duly
Jana Čurdová
@vevericka12 píše:
@Levandule121 dalsi holcicku si klidne muzem prohodit s dalsim tvym klukem![]()
A tak jo!
Ta römer king plus ma takovy plastovy „spodek“ ktery se pridela pasama a ta vlastni sedacka se na to doklapne, takze isofix nemame, i kdyz mam auto s isofixem kompatibilni, ale zrovna tato autosedacka vychazi v testech hodne dobre co se tyce bezpecnosti, akorat teda to stelovani ditete do ni je dost nepohodlne![]()
A to znamená, že jdeš do druhého a já do 3.???
ale vajicko nam taky vydrzelo dlouho, ridila jsem se tvyma radama a posouvala ji zadek stale dolu tak to slo
![]()
ale pak uz to fakt neslo a nahore ji presahovala hlava
Aha. A jak to, že je složité ji tam naštelovat? Já mám u té větší jedině ten problém, že se hůř povolují a utahují ty pásy přes ramena. Ale tak hrozné mi to nepřijde, většinou to nechávám jak to je. ![]()
Holky, vetřu sem odkaz na diskusi, kde si radíme o zdraví…
https://www.emimino.cz/…-vas-170548/
@Levandule121 prijde mi ze je mezi prednim sedadlem a sedackou dost malo mista a i ta sedacka je dost tesna, cili z boku i pri maximalne otevrenych dverich tam dat dite je dost problem, no ale tak treba je to subjektivni
@vevericka12 píše:
@Levandule121 prijde mi ze je mezi prednim sedadlem a sedackou dost malo mista a i ta sedacka je dost tesna, cili z boku i pri maximalne otevrenych dverich tam dat dite je dost problem, no ale tak treba je to subjektivni
Aha. Chápu. Je tedy fakt, že jsem se musela naučit ho tam dávat jakoby našikmo, abych ho hlavou nevzala o dveře či o strop. Jinak co se týče místa mezi sedadly, různí se to i podle typu auta… Mně to zrovna jako problém nepřišlo. Teda nejlepší je to teď, když už tam leze sám a já jen zapnu pásy.
Ovšem brzy mě to čeká s mrnětem.
Jj, presne to mam namysli s tim davanim na sikmo, vzdycky se desim, ze kdyz se hne o 1cm tak narazi
jinak je samozrejme ok, dle myho nazoru bezpecna (dle testu teda hlavne naraz z boku)lezeni sama se doufam taky brzo nauci
pri pasani do sedacky je pozoruhodne ze se vubec nevzpouzi jako treba do kocaru
Ahoj holky, mam ted nejakou krizi, jdu si postezovat…
Malej se rozhodl, ze znici to malo, co zbylo z jeho prosedivelych, vetchych rodicich po nekolikaletem systematickem muceni jeho starsim bratrem.
Nespi, nespi a nespi. Kdyz pominu, ze Max neusne pred 22 h a polovic noci stejne prokasle, abych se nenudila, uspat toho maleho je nadlidsky vykon. Nejprve se o to pokousel hodinu a pul manzel - dukazem toho, jak mu to slo jsou 2 uspinene panaky a prazdna lahev od Metaxy v kosi.
Kdyz jsem konecne umucila i pres ten hrozny ryk odvedle Maxe, tak jsem zkusila vzit i tu druhou nestvuru k nam do postele. Tam asi dalsich 40 minut rostacil, snazil se mlatit Maxe, aby se vzbudil, vsude tam lozil, hazel mi Maxovu lahvicku s pitim na hlavu, chvilema rval, chvilema se chechtal, pak zas lozil za Maxem a pusinkoval ho a maval na nej za vydatnych zvukovych doprovodu Papa!!!
Ten se teda obcas prevaloval, ale nastesti!!! se nakonec nevzbudil. ![]()
Jsem byla opravdu hotova, protoze takto to uz tahneme pres tyden. A uplne se mi pred ocima tahly takove ty barvite vize do budoucna, jak z nej bude jednou prislusnik „galerky“ vlastnici obrovskou bouchacku se spoustou zarezu na pazbe… No horrrorrr!
Pak jsem tok myslenek ve snaze uchranit pred nim to druhe dite a s vedomim, ze tato tortura je stejne k nicemu, soupla do jeho postylky vedle - a svete div se - zustal lezet na zadickach prykryty (normalne spi v 99,9% pripadu na kolinkach na brise a deku pouziva jako „podklad“)
a byl konecne kliiiiiid!!! ![]()
Ovsem ne na dlouho…
No co, od pulnoci se budi jeste 2-3×, ale po minimalne jednom probuzeni pak nemuze usnout a rve co 15-20 minut prerusovane, nekdy treba po hodine, dvou usne, ze soboty na nedeli byl pak uz od 4 vzhuru, predtim mezi 1 a 4. hodinou… Fakt nevim, co to zas je… Tady se zacina stupnovat neporadek, pred nami Vanoce a pulka rodiny jeste narozeniny. Dneska musim dat prezout pneu, pak ma dorazit tchyne, aby pohlidala Thea a ja dosla pro Maxe a sli jsme na tancovani. To si odpocinu aspon psychicky od toho maleho lotra.
Ale ten binec tady…
Ovsem, vim, ze muze byt hur, dokonce mnohem, ale jak to tak my mamy zname - kdyz se clovek nekolik dni v kuse nevyspi, ma to vnimani sveta uplne jine rozmery…
Tak pa!!! ![]()
Haha vetsi rodicove
nevim. jestli to nespai je nejaka chlapeckovska specialita ale kolegyne co ma 8 mes chlapecka s nim ma stejne problemy, proste v noci funi a vyrvava atd. proste vsechno jineho jen ne spani, nase mala spi diky bohu dobre
prej je tady ale tedka v obehu spala, tak doufam ze se nam to vyhne
jinak u nas ok, v chozeni je cim dal lepsi, ale teda dvoslovne vety nehrozi, maximalne z ni vypadlo „mama este“ ![]()
Holky ta moje princezna je uzasna mluvi nadherne a uz skoro vse, uz i podekuje
poprosi, a atd
Jen uz zas 3 den nespi, ona vstava kolem pul noci a uz tezko usne, jen kdyz ji dam knam do postele tak spi
takze mne stve uz zas nebudem spat
![]()
A to manzel chce druhe no to ani omylem
Az Terci bude 18let budu premyslet nad druhym ![]()
@Hana89 Hani, tak to oni nam delaji asi naschval, nechteji sourozence - konkurenci.
Doufam, ze to jsou u nas i u vas jen zuby a bude to zas brzy se spanim v poho… ![]()
Ahojte holky, taky vám děti jen tak narážejí do zdí, dveří nebo se i minutu motají do kolečka? a ještě z toho mají srandu? mám z toho docela obavy
![]()
@Levandule121 píše:
@Hana89 Hani, tak to oni nam delaji asi naschval, nechteji sourozence - konkurenci.Doufam, ze to jsou u nas i u vas jen zuby a bude to zas brzy se spanim v poho…
Snad jen zuby taky si rikam.
![]()
**@Klérisdc:
Ahojte holky, taky vám děti jen tak narážejí do zdí, dveří nebo se i minutu motají do kolečka? a ještě z toho mají srandu? mám z toho docela obavy![]()
Moje kamaradka ma dcerku a ta ze to delala, a taky se bala ze je slepa a hlucha.
Moje Terca ted taky boucha hlavu o zed ale to je tak vse ![]()
Neboj maji stoho legraci
Zprávy z Brna: Ahoj holky, jsem už 10 dní na JIP po autonehodě, malá byla taky v autě, ale naštěstí je jen pohmožděná a ponúka si v nemocnici je 9dní na pozorování. Vrátila se motoricky o několik měsíců zpět, takže že začátku nechtěla ani sedět, ale snad se to brzo srovná.
Pěkný Advent!
@balenka Zlatíčko a jak je Tobě?
Jak se to stalo a jakou měla malá autosedačku? To je moje noční můra, jezdím s malým každý den minimálně 38 km, když jedu jen pro Maxe do školky… A co občas člověk zažije na silnici je
… Malá už je doma? Hlídá táta? Neumím si to představit. Tak se drž a hlavně ať jsi brzy v pořádku!!! ![]()
Já jsem hodně polámaná od pásů, ale malá je od včerejška doma. Taťka s ní byl 9 dní v nemocnici a teď bojují doma. Stalo se to 1km od baráku. Sedačka ji zachránila. Bylo to ve smyku v nízké rychlosti, ale do busu…