Červenec 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7740
10.12.13 12:45

My se z těch nemocí nevyhrabeme. Maty v noci z neděle na pondělí zvracela, včera toho moc nesnědla, ale jinak vypadala zdravě, tak jsem si říkala, že jí třeba akorát něco nesedlo. Dneska už jen polehává, pospává a nic nejí. Má trošku průjem. Když se jí zeptám, kde je au, ukazuje na bříško. Ale to nevím, jestli není spíš náhoda a opravdu mi rozumí. Teplotu zatím nemá. Tak odpoledne zas asi doktorka. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
10.12.13 14:00

Tak s prujmem neni dr. potreba pokud nepotrebujes OCR, akorat nakazite ostatni :nevim: mala dotahla ze skolky prujem uz 2× letos :zed: :pocitac: myslim ze to staci :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
10.12.13 15:17

@Fíková Vy máte teda pech… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1378
10.12.13 18:25

Jak to tu ctu zejsou prckove nemocni tak mi je uzko. Nastesti Terezka je zdrava a zatim nijak vaznenemocna nebyla. Doufam ze vsichni budete mit klidne vanoce doma s detmi. A detempreji brzke uzdraveni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
11.12.13 11:06

Tak výtěr má malej úplně normální. :nevim: :pocitac: Prý to i tak může být spála, že se mohl výtěr znehodnotit. Ale byli jsme na pohotovosti přímo ve Vinohradské nemocnici, tak se mi zdá, že tam tak dlouhá cesta do laboratoře není… :nevim: Klinický obraz také neodpovídal, Dr. prý viděla v krku velký nález a povleklý jazyk. Já teda viděla jazyk normální, ale neříkám, že to tak být nemohlo… Do krku jsem mu nekoukala… Škoda, že mu neudělali CRP, to by mě fakt zajímalo…

Staršího jsem dnes poslala do školky, ale vážně by mě omylo, kdyby na něj ta spála skočila a donesl to tam. To by mě asi zabili. :| Včera se mu teda udělala miniafta v puse a odpoledne mi usnul v křesle, tak jsem se už začala bát. Ale ráno byl v poho a je fakt, že byl včera hodně unavený - budil se, jak malej v noci brečel když jsme mu dávali antibiotikum, také chodil dýl spát a seděl ty 2 dny doma - nebyl na čerstvém vzduchu…

Jiank holky, jsem z nich vyřízená, jak mluví! Starší začal říkat Ř, ale bohužel nějakou zkomoleninu a s tím začal komolit i všechny sykavky…! :,( Theodor sice mluví hodně, ale vše po svém. Většinou poslední slabiky těch slov a ještě pozměněné. Co mu šlo výborně, bylo včera nové slovíčko „hergot“, které jsem vypustila neopatrně z úst, když vzal lahvičku s mlékem a už po několikáté ji začal rozlévat po koberci. Pořád to potom opakoval. Já to totiž použila s výraznou dikcí, :mrgreen: tak se mu to asi líbilo. Jinak je hrozně roztomilý, když se ho zeptáte jak se jmenuje, praví rozvážně: Teodot. :andel: (Občas si říkám, že to zní podobně jako slovo „idi. t“, ale nepřipouštím si to… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
11.12.13 11:49

Ohledně Vánoc: Mám pro něj pejska, co po zmáčknutí tlapiček nebo hlavičky štěká a různě se hýbe. Teď jak jsme tu byli doma jsem mu dala ještě kreslicí magnetickou tabulku, kterou jsem měla původně schovanou pod stromeček. Max ji měl u babičky a miloval ji.

Pro Theodora je to vlastně jediná šance jak kreslit, což hrozně chce. Jakmile se totiž dostane k pastelkám, voskovkám, křídám, či čemukoli podobnému, jeho první akce je, že okamžitě ukousne tuhu (u pastelek) nebo sporcuje dotyčné celé (voskovky, křídy). Fixky také cucá plus miluje si s nima kreslit po rukou. Razítka taktéž jí. Já to vůbec nechápu, co má na těch tuhách z pastelek!!! On po nich jde cíleně a hned „hryz“ a tuhu cumlá v puse… Propiskou nám už krásně vylepšil koženou sedačku.

@vevericka12 To, cos tu dávala od Ravensburgeru by bylo také určitě super, ale nemůžu to nikde najít. :?: Jednou měl Max něco podobného, obrázek, ktrý když se namočil stětcem s vodou se vybarvoval. Po uschnutí to zas bylo černobílé a mohlo se to vymalovat znovu. Líbilo se mu to.

Přemýšlím, jestli Theovi ještě nekoupit panenku, pořád se tu tahají o jednu, kterou jsem kdysi koupila Maxovi. Theo jí včera krmil - se slovy „papat“ jí vždycky vrazil obličej do talíře. :mrgreen: Jinak ale ji tak krásně pusinkoval, jako nás ne a hladí ji, chová atd. Děsně se mu líbí děti, v TV jsou třeba pětileté a on křičí „mimi, mimi“! O víkendu byl na oslavě, kde byla holčička mladší o 2 měsíce, která ale už chodí. A prý to byla legrace, když k ní přilezl, postavil se, píchnul do ní prstem a řekl: „mimi“. A pak si zase klekl a po čtyřech lezl pryč… :roll:

Jinak bych určo volila koloodrážedlo, ale to už máme, o tom jsme se tu už bavily. Pak mám pro něj nějaké nákladní auto a ještě mě napadá, dost tu teď řádí s autem na vysílačku po Maxovi.http://www.babyplace.cz/auto-jimmy-r-c-chicco-kopie/ Doufám, že je to to samé, my máme starší model. Vysílačka je jakoby ta kabina, to se vyklapne úplně ven. Je to pro takhle hodně malé děti, má to 4 čudlíky, jezdí dozadu/dopředu a vpravo/vlevo. Pro starší to už není, nejezdí to moc přesně. A nám opravdu hodně žere baterky, takže tam dáváme nabíjecí. Ale teď mi přijde, že sem chodí samé maminky holčiček, tak to asi neporadím… :P

Boby a sáně, to je také fajn, my máme obyč boby a náš starší touží zas po bobech s volantem. :roll: Ale přijde mi, že na tenhle věk se nám skoro víc osvědčily sáně, obzvlášť s tou ohrádkou jsem ho mohla kamkoli táhnout, i do kopce, zatímco na bobech se tak moc ještě neudržel… No, pro kluky bych měla ještě víc tipů… :mrgreen:

Vlastně jsem chtěla ještě psát o razítkách - já teda měla u Maxe pocit, že ho trochu zastavili v rozvoji kreslení, ale teď jsem zas četla, že je teď na ně přirozená fáze. Koupila jsem taková vysloveně pro mrňata, která se dobře drží, ale nemohu je teď najít na netu. Můžou je vybarvovat. Zato jsem našla toto: http://www.hrackoteka.cz/…ctDetail/320 To se mi líbí. Staršího jsem nechala ještě v létě malovat vodovkami jedině na zahradě, jinak jsem měla pocákané barvami široké okolí jeho stolu. :-)

Vlastně také nebude od věci jim koupit stoleček a židličky! My máme z IKEA takový větší, dvoumístný a Theodor strašně zbožňuje tam udělat „hačí“ a důležitě si tam prohlíží knížky, pokresluje je fixami, konzumuje tam kreslicí náčiní, rozstříhává Maxovy obrázky atd. A neváhá si také židličku někam přišoupnout, aby se dostal tam, kam opravdu nechci. :mrgreen: Vidíte, že něco takového by vám nemělo doma chybět. :-)Za chvíli začnou pracovat s modelínkou, to se stoleček hodí…

Jo, z Ikey máme také otáčecí křesílko „vajíčko“, to také zbožňuje. S uper je i houpajda mezi futra, už jsem kdysi psala, že to byla poslední záchrana na Maxovy hysteráky. :mrgreen: No nevím, máte ještě nějaké nápady? :nevim:

Tak, řve, jdu ho zachránit. Pa! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7740
11.12.13 12:05

@Levandule121 vy si taky užíváte s těma záhadnejma nemocema.

Maty je dnes fit, zato to skočilo na mě. Je mi zleee. :poblion: Teď jsem ji dala spát, tak půjdu taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
11.12.13 12:15

Jo a nedám dopustit na gumová zvířátka http://www.rumburak.cz/…ts/shop.aspx. Theo už si s nima také vyhraje, učí se názvy - zatím tedy vede klavně „K-ůůů-ň“. ;-)

Teď jsem mu dala do kuchyně na lino velkou mísu s trochou vody - byl na vrcholu blaženosti. Ale už je prázdná, má ji právě na hlavě. Tak asi bude vážně lepší nápad @vevericka12 na nějakou vodní hračku, pokud jsem tě správně pochopila. :D

U Maxe jsem si vystačila s tím, že měl židli neustále přistavenou v kuchyni u dřezu. To byly účty za vodu… Jo a Theo si ještě hodně hraje s lékařským kufříkem, ohromně rád si dává injekce a poslouchá fonendoskopem. ;-)

Příspěvek upraven 11.12.13 v 12:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
11.12.13 12:39

@Fíková Holka zlatá, ono je někdy horší být sama nemocná a muset se starat. Ale snad tě to opustí tak rychle, jako malou! :hug: Tak snad se ti podaří se trochu vyspat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8698
11.12.13 14:38

Ahoj holky, tak my sme zdraviii ale nespavame…bane boze uz asi po styy a spat nikdy nebudem.
Jinak Levandulko:ja sem Terci taky koupila toho pejska a ma i voditko co sviti, to je ten pejsek-hafik co je v reklame.
A i stul a zidle z ikei dostane :lol: ona miluje udelat haciii :lol: je strasnej knihomol :lol: :lol:
Takze jeste knizky a sanky, obleceni a lego myslim ze staci. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
11.12.13 15:16

@Hana89 No to vidíš, já vlastně toho pejska okopírovala od Tebe. Ale není z reklamy, já jsem si žádného nevšimla… Ale proběhla jsem asi 3 prodejny hraček (možná víc) a pořád se mi nic nelíbilo, až tenhle. Můžeš dát, prosím, odkaz na toho Vašeho? Díky! Jinak co se týče množství hraček, určitě stačí. Já mám tedy spíš problém s tím, že toho máme moc pro Maxe, navíc má ještě o Vánocích narozeniny. Tak aby si nemyslel, že byl hodnější nebo tak něco. Ještě že zatím nepoměřuje ceny, ono kolo a lyže jsou v řádu tisíců, pejsek a autíčko v řádu set. Ale zatím to je snad OK. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
11.12.13 17:51

@Levandule121 to aqua doodle je takova spec. podlozka se spec. fixem, ktery se plni vodou, tj. nehrozi ze se dite necim otravi :mrgreen: no a maluje se na tu podlozku a jak to uschne tak to namalovane zmizi, alternativne jsou jeste takove ty magneticke nebo jake jakoby krabice na malovani kde se neco namaluje a pak se to takovym cudlikem zas da vsechno smazat, to je hlavne lepsi asi do auta mam na to tip od kolegyne ze to v jednom obchode stpji asi jen 70kc tak se tam pujdu podivat taky

pry jeste existuje i neco jak pexeso pro nejmensi s par obrazkama

tu zidlicku a stolecek ikea bych chtela taky, u male to maji i v jeslich, ale nemame na to aktualne misto :(

jinak mam pocit ze maji jesle negativni vliv ve smyslu ze se min zabavi sama :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8698
11.12.13 20:28

http://interaktivni-hracky.heureka.cz/…hafik-nafik/ tady to je, a je uzasnej my sme chtely male koupit ziveho, ale ted sme v novem, a to stene by to vse rozkousalo,
A jo, hodne darku dostavam taky ja mam 20.12 narozky a 24.12 Vanoce :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8698
11.12.13 20:28

http://interaktivni-hracky.heureka.cz/…hafik-nafik/ tady to je, a je uzasnej my sme chtely male koupit ziveho, ale ted sme v novem, a to stene by to vse rozkousalo,
A jo, hodne darku dostavam taky ja mam 20.12 narozky a 24.12 Vanoce :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
533
11.12.13 22:00

Ahoj holčiny…taky budem kupovač židličky a stoleček. Jen mám dylema jestli dřevěný a nebo MAMUT :think: v pondělí jedu na náááákupy do Ostravy, tak už se nemůžu dočkat(jen já a kámoška) tak si to umíte představit :lol:…Amálka měla pusinku plnou aftu, do toho ji rostou 3 zuby a aby toho nebylo málo, tak jak šla z kuchyně do ložnice(anoooooo už začíná chodit) praštila sebou o roh postele a kousla se do rtu :((( 4 noci nespala, přes den se jen mojkala.Ale dnes už je to lepší a už hezky spinká. A pro změnu mám afty v puse já. :( njn to je tím že pořád něco po ní olizuju :D…Dárečky pro Aminku už mám-Lego duplo http://www.edigital.cz/…p345486.html ,šáňky, příbor, talíř :),oblečení njn samé praktické věci :D
Taky moc ráda kreslí máme úžasnou malbu na zdi :D manžel byl ještě nadšenější než já :lol: :lol: :lol: taky bych ji chtěla tu podložku a tu tužku na vodu… Krásný večer holčiny :* :kytka: :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí