Poradna duly
Jana Čurdová
My máme kočárek a kolíbku pro panenku a boby. Od babičky dostane Duplo.
Maty mi ukradla noční košili a hrála si na ducha. ![]()
Ahoj holky. Hadejte kde jsme? Ano, opet v nemocnici, dite je na kysliku. Ach jo. ![]()
Jinak my mame k vanocum zatim jen dva darky, hadrovou panenku a aqua doodle od ravensburger, premyslela jsem jeste o male noemove arse od playmobilu, ale s tim jeste pockame, kdyztak to koupime mimo vanoce 
Jinak mame adventni kalendar milka a mala se naucil otevirat okynka a vyzirat cokoladu bleskovou rychlosti ![]()
v pátek jsme dorazili domů. Obstruktivní bronchitida-podruhé. Začali nás strašit s astmatem. Dostali jsme dejchátko a budou nás sledovat v Motole na alergologii.
Tak jako astma je samozrejme blbe ale kdyz clovek kolikrat vidi s jakyma nemocema se nekdy deti potykaji, tak muze byt fakt jeste hur
nase mala trpi na oci, mela to chronicky jecny zrno a pote co nam nekteri radili at se to da odstranit operacne to asi snad po 8 mesicich (
) samo zmizelo, takze se u deti fakt u podobnych veci evidentne vyplati pockat, mezitim samozrejme mela dalsi jecny zrno ale mensi a jak to prislo tak to odeslo, ale tusim, ze jsme jeste s tema ocima taky neskoncili ![]()
@Fíková @balenka Holčiny, držím palce, ať se dají děti i vy dohromady!
@vevericka12 Vev, jak jsi psala o močových cestách u malé, tak ségry holčička je teď v nemocnici. Diagnostikovali jí ledvinový reflux, měla 3× za sebou zánět moč. cest a ledvin, ale řekli jí, že tady preferují před okamžitou operací čekat. Dostala nějakou udržovací dávku antibiotik, ale ve středu zas teplota a od pátku zas diagnostikován zánět ledvin a antibiotika do žíly… Jsou to nervy, jestli vůbec jsou ty ledviny ještě v pořádku… Tak snad Vaše malá bude lepší.
My dnes také na pohotovosti - malej má spálu.
Zpětně si i říkám, jestli jí třeba neměli v létě, když měli angínu a až pak jsem si zpětně uvědomila, že měli nějak okolo toho i vyrážku. Navíc mi bylo divné, že Theodor má pořád dokola ty exantémové virózy. Jestli to nemůže být tím, že prostě měli spálu, ale jelikož nám vždy diagnostikovali jen virózu nebo max. tu angínu, tak jsme o ní nevěděli, nic nedesinfikovali plus neměli antibiotika dost dlouho…? No, asi jen fantazíruji… Já s tím nemám zkušenost, v životě jsme se ségrou spálu, ani angínu neměli. Manžel mi to nechce věřit (měl spálu prý 4× a angínu nepočítaně), ale máma mu to potvrdila. Jsem zvědavá, kdy to chytne Max… ![]()
Tak holky, bojujme…!
![]()
My mame tedka mesic bez nejakych onemocneni tak doufam ze to vydrzi chvilku
a s tema mocovyma cestama jsme doufam taky snad skoncili
jinak jsou tedka u nas na poradu dne totalni hysteraky ![]()
Ahoj holčiny, doufám že prckové už sou na tom dobře a přeju aby byli zdraví
my jsme před měsícem a půl bojovali s akutní bronchitidou, doted se zdálo být všechno v klidu ale v neděli hrozné záchvaty kašle, tak sme byli včera u doktorky..naštěstí má jen náběh na chřipku, takže máme nařízený klidový režim ale určitě to samy znáte že to není možné…já jen doufám, že se to nevrátí opět k té bronchitidě, je to vratná nemoc a vede až k tomu astmatu..a při představě že trávíme Vánoce v nemocnici mi vůbec není dobře..aspon že venku svítí sluníčko, taky je u vás pěkně?
![]()
Tak já jsem vážně zvědavá, jak vyjde zítra ten výtěr ohledně spály. Já si nechala udělat výtěr včera na ORL, bude v pátek. Ale prckův by měl být zítra. Dost mě pobavila kamarádka, která se ptala, kde jsme byli na pohotovosti s tím, že v Krči dají antibiotika vždy. Že tam byli naposledy s průjmem, později prokázané rotaviry, ale odcházeli s ATB, že má dítě červený krk - angínu. Pediatr jí potom řekl, že malá měla červené sliznice kvůli dehydrataci… ![]()
Mně pořád vrtá hlavou, že to naše dítě má pořád ty exantémy, nemohu si vzpomenout, jestli po čtvrté nebo už po páté.
Jinak se ségry malou je vše jinak, další vyšetření moči neg., na sonu také nenašel Dr. stopy zánětu, navíc si malá asi povytáhla kanylu, takže přes její řev při každé dávce antibiotik, ségřino upozorňování a prý i jednu kontrolu kanyly sestřičkou šlo několik dávek mimo. Jinak ségra i malá prý mají angínu, starší jen afty v puse. Dr. v nemocnici se prý bude snažit přijít na to, s čím tam malá vlastně nakonec skončila. Blázinec hadr, fakt…
Já teda sázím na spálu, či možná angínu, minulou středu jsme totiž byli se ségrou a s mladšíma na plavání… Jo a to nemluvím o tom, že když je do nemocnice přijímali, sháněla ségra urologa, co má malou na starost ohledně budoucí operace. Ten byl dalším zánětem víc, než zneklidněn a řekl jí, ať sežene tu jejich nafroložku, ať se na malou hned podívá. Ta je ale vyhodila, ať neotravujou, že to nic není.
Pokud mám doktorům důvěřovat, jak jsi Vev psala, pak konstatuji alespoň to, že holt si člověk musí stejně sám hlídat alespoň souvislosti… Zrovna včera jsme narazili s manželem na otázku, jestli si pediatr čte závěry z minulé prohlídky dítěte. Na pohotovosti nás znova upozornili na kýlu. Tu mu Dr. diagnostikoval v roce, ale řekl, že se vyčkává. Ale hlídat si to musím stejně já. On o tom určo už vědět nebude.
Nechci, aby to vypadalo negativně, já doktorům celkem věřím, ale je určitě důležité si ten proces hlídat.
No nase teda nic necte
ale ani se nedivim a ani mi to nijak nevadi, a taky to chapu pri tom provozu, kdyby si cetli porad vsechny karty tak nic za den neudelaj
nebo teda spis si myslim ze se to tyka nejakych min zasadnich veci, zasadni budou mit napsany nekde mimo aby to nikdo neprehlidl, ale treba ty moc. cesty nebo kylu ma podle me strasne moc malych decek ![]()
ad kyla - kamaradky chlapecek ma taky kylu, je narozeny predcasne tam je to pry nejak castejsi a ti s tim cekaji do 2 let minimalne