Červenec 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2660
30.12.13 07:16

Se tu cítím odstrčená s těmi chlapečky… :,( Ale abyste věděly, náš prcek také rád drandí s kočárkem skoro od roka! :P Jediný problém je, že zatímco starší měl k dispozici velice bytelný a stabilní model, který použival jako chodítko, mladší má k dispozici jen lehounké golfky. Takže model je tento: Postaví se, chytne golfky, nakročí, opře se o ně a následuje „držkopád“ a řev, popřípadě velice nespokojené mručení… :mrgreen: Ale bez nich už chodí celkem pěkně, přísahám! :lol:

Co se týče vlásků, naši kluci nemají nic. Maxovi začaly trochu růst až ve 2,5. A prcek to má podobné… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1378
30.12.13 07:58

Nejsi odstrcena. Moje mala jezdi i s tou tatrou a libi se ji ma i jezdici a hraci traktor taky jedna z oblibenych darku. Tak ze je jasne ze i kluci si budou hrat s kocarky a panenky sice asi min ale budou. No u tech kluku ani tak ty vlasky nevadisice bez tech vlasku prcci vypadaji porad jako miminka :-) jinak holky mate krasne holcicky takove panenky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
30.12.13 09:19

Je to ale stejně zvláštní, že maminky s chlapečky z této diskuse postupně nějak odpadly. Že by to bylo tím, že holčičky jsou hodnější a jejich maminky mají víc času na internet? :mrgreen: Ne, já nemám ráda takovéhle rozlišování, naše děti mají teď každý jednu panenku, kuchyňku, smetáček a lopatku třeba a i ten kočárek, co jsme dostali darem. :lol: Maxe teda ale vždycky bavily z 90% hlavně traktory a stavební stroje (auta ani ne) + zvířata. A teď ti dinosauři. I když ta kuchyňka byla svého času také docela hit.

Musím uznat, že to byla docela zvláštní zkušenost, že to v těch dětech opravdu je. Já jsem celkem feministka, nechtěla jsem dětem vnucovat stereotypní dárky, ale Max se prostě do těch traktorů zamiloval na ulici ještě než doma vůbec nějakou hračku s koly měl. A kamarádky holčička si zas hraje celý den s miminky, na porod atd. :mrgreen:

Theo je zatím genderově neutrální :mrgreen: Nejvíc si vyhraje s věcmi, které někde najde, třeba hrnkem, ořechy, větvičkami atd. Je tedy pravda, že se to všechno snaží montovat a tak. :-)

No nic. Čekám v autoopravně na verdikt, co je s tím naším zázrakem. :( Manžel sem odmítl jet, že se stydí za naše špinavé auto, že radši vyleze s malým na pořádný kopec. Ten větší je moje klíště, tak je tu samo se mnou. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8698
31.12.13 10:13

A tady sme my :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
1.1.14 14:16

@Hana89 Hani, krása!

Já ještě ani nekoukala na fotky, jestli se alespoň 1 vydařila. Theodor nám tu dává docela kapky, 2 děti v plné polní jsou tak akorát maximum toho, co s manželem zvládáme. :mrgreen: I když aspoň včerejšek jsem si trošičku užila, staršího jsem dala na hoďku do lyžařské školy a tu hodinu jsem si sama jezdila. Minimálně ty 2 zimy předtím jsem na lyžích nestála! To byl klid! Thea krotil manžel, prý mu 45 minut v kuse řval. :mrgreen:

A večer děti v 9:15 usnuly ( 8o což je nevídané) a my si s manželem celý večer povídali… To se stalo za ty 4 roky, co máme děti fakt asi 3×. :? Vydrželi jsme do půlnoci a připili si vodou… Nějak jsme byli rádi, že jsme rádi… :| Naštěstí tu nebylo moc rachejtlí, Max se šileně bojí. Ale ani se nevzbudil. Jen otravoval pes. A pak jak jsme šli spát, tak se začal Max asi 3× po půlhodinách budit. Po 4. chtěl na záchod a v 6 vstával Theodor… :jazyk:

Když si vzpomenu, jak jsme asi od mých 15 - 29 trávili každého Silvestra na horách s partou lidí, byli jsme pořád na běžkách a na lyžích, pařili do rána a kolem 10 zas na sjezdovce, nikdy bych neuvěřila, jak to bude dnes… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
1.1.14 15:52

@Levandule121 a jak to zvladal Max s lyzarskou skolou? taky to mame v planu, ale az od 3, nabizeji tam i celodenni program ale zas nevim jak to tak male dite zvlada :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
1.1.14 17:41

Minuly rok byl nekolikrat na 1 hodinu. Byly mu presne 3 roky. Musela jsem tam s nim byt a neustale ho povzbuzovat. Mel pro sebe ucitele. Zacinali takovym tim pohybovanim se po snehu, pak pluh. Obecne vzato hrozne moc zalezi na osobe ucitele. Cetla jsem tu nejakou diskusi o uceni a jde podle me ciste o to, aby jim to clovek nezneprijemnil, aby to byla sranda. A potom na soustredeni. Perfektni bylo, kdyz byli 2 s bratrancem, to je vazne bavilo. A take aby je ucitel nechal aspon trochu hned popojet. Pustit je 2,3 metry a odchytit. To ho jedine opravdu bralo.

Beru ciste situaci tady. Ted jsou tu v CR priserne podminky - jen technicky snih a led. A prvni den mel instruktora takoveho starsiho fousateho chlapa, ktery na nej porad vyjizdel, at udela to a to a proc to nedela… Katastrofa. Pak uz to proste moc delat nechtel, ani kdyz ho mela dalsi den mlada holcina a blbla s nim. Jenze on uz blbnul, moc neposlouchal. Delala zas zaklady a to ho sice jaks taks bavilo, ale kdyz on chtel na jezdici chodnicek a jet dolu…

Bohuzel tady zadny snih neni, myslela jsem, ze s nim prave takove ty zaklady budem cvicit pred chalupou. Je tu miniaturni svazek, naucil by se tu pluh a zastavit v nem.

Myslim, ze ty lyzarske skoly na cely den jsou v Alpach o necem jinem, maji tam hernu, maji to vymakane a ten kolektiv take urcite udela hodne. Takze tezko porovnavat s tim urcitym amaterismem tady. :( A kdyz si vezmu, ze jedeme vzdy 25 km na sjezdovku a ta hodina vyuky stoji 500 Kc, jsem docela zklamana.

Ja jsem si teda jista, ze Max by beze me jeste minuly rok v zadne lyzarske skole cely den sam nebyl. Vlastne ani na tu hodinu s bratrancem. A to uz byl pul rok ve skolce. Ale to muze byt take individualni.

Jinak jsem minuly rok videla, jak je dulezite soustredeni. Max ackoli mladsi o 3 mesice se soustredil dobre a za tyden verim, ze by zaklady mel. Zatimco jeho bratranec vubec nesledoval, co ma delat, pri jizde koukal do lesa, zadny pluh ho vubec nebral, slo to proste kolem nej. Takze ja bych urcite nevahala s tim vasi malou pristi rok seznamovat, ale umim si predtavit tak 1 lekci denne.

Asi jsem Ti moc nepomohla… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
2.1.14 06:01

Hm, no prave oni tam berou az od 3, pod tento vek to nejde, takze maximalne s ni muzeme neco zacit my sami, coz ale asi udelame, aspon at ma nejaky „cit“, dokonce jsem cetla, ze nejaky insruktor lyzovani vyrobil pro svoji 10mes dceru jakesi vozitko, takze kdyz jakztakz stala tak uz i zaroven jezdila na vozitku :mrgreen: byla to jako kdyby takova kolobezka ale na snih

jinak mas pravdu, co jsem tak cetla, tak maji skupiny v teto vek. kategorii myslim maximalne po 6, clovek je tam muze dat na pul dne, nebo cely den i s jidlem a polednim spankem :nevim: coz prave ale nevim, jak by ona reagovala kdyz bude najednou v cizim prostredi s uplne cizima :think: ale skupina ma urcite dobry vliv - to vidim i v te skolce, tam dela dohromady s nema i to co doma nedela ani omylem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
2.1.14 06:05

Aaa tedka koukam ze prece jen 2,5 roku (asi to zmenili), no tak to se pristi rok muze tesit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
2.1.14 06:10

Dokonce se tam doporucuje nechat tam dite a nevracet se koukat atd., no asi s tim maji zkusenost ze pokud tam rodic kouka tak akorat rvou :nevim: ti nejmensi podle webu si spis hrajou ve snehu a seznamuji se s vybavenim a pak je stavi na lyze, myslim ze jsem to tam videla, je to takova zahradka, kde maji ten pas atd., a dostanou i medaili :mrgreen:

http://www.esf-serrechevalier-chantemerle.com/…ioupiou2.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
7.1.14 09:49

Holky, tak my vcera na 18 mesicni kontrole… 81,5 cm a 10700g :) 16 zubu, a hlavne je to zlobidylko, ktere nechce mluvit, porad jen na vse ukazuje a ceka…mluvit se ji nechce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7740
7.1.14 10:23

@Juana1 my jdeme zítra :mrgreen: Maty taky nemluví, nebo teda mele pořád, ale má svou vlastní řeč, do které občas pronese něco srozumitelného. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
7.1.14 18:35

Jj to jsou holky, nase mala taky mele celej den :P dneska teda spis odpoledni pulku dne jen prorvala :roll:
co se na te 18 mesicni prohlidce posuzuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
7.1.14 19:02

Akorat nas zase zmerila, zvazila, koukla na kycle, pipinku, jestli nezarusta, vyptavala se me, co uz umi ta tak…ale nevim, asi to ma kazdy doktor jinak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
7.1.14 19:19

Jinak se musim podelit o dnesni pozitivni zazitek spoluprace na ulici :mrgreen:
mala mela venku hysterak a zacala se valet po zemi na chodniku u silnice protoze nechtela jit za ruku, a kolem sla takova starsi pani a rika ze ji mam nechat valet :pankac: konecne nekdo normalni :pankac: pak jsme zacaly hrat komedii ze jako ta pani si ji vezme, tak sla hnedka za ruku ukazkove :mrgreen: :lol: pani sla druhym smerem a mala pokazde kdyz se otocila tak ta pani delala jako ze si pro ni jde zpatky :lol: clovek si muze jen prat vice takto chapajicich kolemjdoucich a ne tech co se pohorsene koukaji co je to clovek za matku ze necha dite valet :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí