Červňátka 2006

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
849
2.12.05 11:35

Ahoj Marketo,
i my jdeme na kontrolu v pondělí a LenkaKa myslím taky, tak si budeme vzájemně držet palce! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
635
2.12.05 12:03

MARKETA182 - udělej si s manželem výlet do Nového Jičína. To máte kousek a cestou z náměstí k albertu je pod laubama obchod BabyCentrum. Tam jsem koupila dvoje a jsou parádní.
Jinak C&A se asi opravdu chce vysmát všem nastávajícím maminám. Podobně je na tom i Benneton. Hadr za 2000,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
2.12.05 12:08

Ahoj holky,
tak jsem se pokusila aktualizovat seznámek, ale nejsem si úplně jistá, jestli všechny údaje sedí, tak kdyby někomu něco nesedělo, tak mi napište a já to opravím. Pokud je u někoho TP ?.červen - tak jsem neobjevila přesný termín porodu. Pokud jsem na někoho zapomněla, předem se omlouvám - napište mi.

Jméno/ TP / porodnice / věk

Petula - TP 1.6.2006 / Praha (Hořovice) / 26
Zulka - TP 1.6.2006
Marketa182 - TP 1.6.2006 / Frýdek-Místek / 22 / Petr, Viktorie
DanielaB - TP 1.6.2006
Lendulin - TP 4.6.2006 / Praha Apolinář (Kolín) / 31
Peta28 - TP 4. 6. 2006 / Hořovice
Gabik - TP 5.6.2006 / Praha Motol / 30
Hanca - TP 5.6.2006 / Přerov (Kroměříž)/ 23
xMarketa - TP 5.6.2006
Michello - TP 6.6.2006 / Frýdek-Místek / 28 / Kristian, Klárka
Monika - TP 6.6.2006
Theresie - TP 6.6.2006
JanaBartosov - TP 6.6.2006
Janina - TP 8.6.2006
pfaaja - TP 11.6.2006 / Trutnov (Vrchlabí) / 25
Faninka - TP 12.6.2006
Veverca - TP 13.6.2006
Diny - TP 15.6.2006 / Mulačova - Plzeň
EvaK - TP 15.6.2006 / Šternberk (Olomouc) / 27
LenkaKa - TP 17.6.2006 / Brno / 28
Didisek - TP 20.6.2006
Venduska - TP 20.6.2006
Katiq - TP 20.6.2006
Josefka - TP 21.6. 2006
Gio - TP 24.6.2006 / Praha Apolinář / 31
Tulipan - TP 27.6.2006 / Plzeň/ 28
Narcisek - TP 27.6. 2006 / Praha / 28
Bakab - TP 28.6.2006
Renotte - TP 30.6.2006 / Mladá Boleslav / 31
Maceska - TP 30.6.2006 /
Hanca - TP ?.červen 2006
Lucijee - TP ?.červen 2006
Karlinda - TP ?.červen 2006
Karla - TP ?.červen 2006 / Vsetín / 28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
2.12.05 12:21

Ahoj,
Markétko, škoda, že si z Ostravy, taky jsem se byla podívat v C&A, ale v Praze na Zličíně, souhlasím, že jsou tam strašné hadry, ale objevila jsem tam jedny - manžestrové, které by se dali nosit už odteď, ale měli jen velikost 34, která by zrovna Tobě možná byla, mě byly ty kalhoty bohužel malé a jinou velikost už neměli - to je vidět, že to byly zřejmě jediné nositelné, tak byly vyprodané, protože těch „PYTLU“ tam byly plné věšáky :evil: :(
Chystám se na doporučení hodně holek do Tveretu, jen už se teď bojím těch strašných cen :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
2.12.05 12:29

Marketka-Ahojky, tak termin porodu mam 4.6. a vybranou porodnici mam Hořovice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
2.12.05 13:06

Ahojky holky!

Jsem moc ráda, že jsem Vás našla. Rozhodla jsem se, že přispěju také svou troškou do mlýna. Po 3 měsících jsem konečně těhotná a po překonání problémů v prvních měsících můžu říct, že se miminko vyvíjí dobře. Termín porodu mám 13.6.2006. Manželovi se to moc nelíbí. Ten by nejrači kdyby to byl kluk a narozil se 6.6., protože by pak měl krásné rodné číslo 060606. Tomu se musím smát. Taky jsem mu řekla, že tři 6 znamená ďábla, takže naše dítě bude asi pěkný rarášek. Takže se uvidí v červnu.

Tak se mějte hezky a příště ahoj

Veronika a šklebošek 11tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
2.12.05 14:01

ahojky,
takze abych doplnila, budu rodit v Praze (snad Motol) a je mi 30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
2.12.05 14:14

Ahojky holky,
tak já také doplním termín porodu mám vypočítaný na 27.6.2006, dnesj jsem 10 tt + 3. A začíná mi pěkná honička po vyšetřeních. 5.12. jdu na odběr krve kvůli screeningu vrozených vad plodu a 21.12 jdu na ten screening, kde mi bude proveden ultrazvuk a 22.12 jdu ještě ke své gynekoložce na vyšetření. A už mi řekli, abych si objehala zubaře a obvodní doktorku, což asi nechám až po Vánocích. Takže docela frmol. Na ultrazvuku jsem byla jen dvakrát a to v 6 tt a pak v 8 tt. A od té doby ne. Až toho 21.12. půjdu na ultrazvuk. Chtěla bych se Vás zeptat, jestli to není nějak málo? Bojím se, aby bylo všechno v pořádku. No prostě, už bych zase chtěla vidět svoje štěstíčko.
Narcisek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
2.12.05 14:47

Ahojky.
Tak já jdu na kontrolu 13.12. ke své gynekoložce a pak jsem objednaná na 14.12. na ten genetický 3D ultrazvuk. Moc se na to těším, ale zároveň se trochu bojím, aby bylo vše v pořádku. Možná se prý už tam bude vidět, jestli to bude holčička nebo chlapeček. Naposledy jsem byla na kontrole 22.11. a to bylo vše v pořádku. Však jsem sem dávala fotečku mimišáčka, možná si vzpomínáte.
Markétko182, Michello vy jste holky šikové, že už máte vymyšlená jména. Já je plánuji vymýšlet na Vánoce, to si vezmu dovolenou a budu mít trochu času.
Jinak s tím bříškem se musím přiznat, že včera se jakoby trochu nafouklo a špeček se mi lehce vytlačil ven. Mám dělohu dozadu a doktorka říkala, ať cvičím kočičí hřbety, aby se mi otočila. Na poslední kontole říkala, že ještě otočená není, ale už ani není úplně dozadu, ale napřímená. Tak mám pocit, že se zas otočila a vytlačila mi špeček. Teď mi zavazí a je to nepříjemné. Nevím, jak někdo může být hodně tlustý, to musí být hodně nepříjemné. A taky jsem začala mít rošku pocit plného bříška. Ale dnes jsem na váze zjistila, že jsem zhubla 1 kg. Tak snad špeček bude mizet. :)

Přeji všem krásný den!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gio
205
2.12.05 15:08

Ahoj,
Markétko 182 doplňuji údaje:
Gio TP 24.6. porodnice Apolinář, bydliště Praha, věk 31 (ale cítím se na 20 hihi).
Dneska a včera jsem byla na krvi. V Praze (Apolinář) dělá nějakou studii (Kombinovaný test v prvním trimestru) a místo tripple testů v 16 tt se chodí na odběr krve v 11 tt, následně na genetický ultrazvuk a v 20 tt znovu. Dá se tím prý odchytit 90 % postižených miminek.
Narcisku od pojišťovny máš palcené 3 ultrazvuky za celé těhu, ostatní jsou na tvém lékaři jestli ti je udělá.
Těhulky co mají problémy s oblečením. V Praze dělá malé velikosti Mutti, ale taky když zkusíte jiné C&A tak je mohou mít. Nebo by Vám to mohla prodavačka obvolat, abyste nemusely lítat. Občas se prodávají dobré těhuvěci na www.mimibazar.cz . To pro ty, které nemusí mít nové kousky.
Všechny se opatrujte a miminka ať rostou jak mají.
 Gio

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
2.12.05 15:28

Ahoj holky, všechny vás moc zdravim a držim palce. Budeme mít taky miminko v červnu a to 5.6. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
2.12.05 16:46

Ahojky,

Gio, tak to já jsem asi stejný případ. Také jdu nejdříve na odběry krve v 11tt,
u Apolináře si mám vyzvednout žádanku a pojednu někam na Karlák a pak za 14 dní mi u Apolináře udělají ultrazvukové vyšetření. - Jmenuje se to screening vrozených vad plodu. A děkuji za odpověď , uklidnila jsi mě. Ale to čekání, než zase mimi spatřím je nekonečně dlouhé, ale teď se s tím budu smiřovat daleko lépe, když vím, že doktoři nic nezanedbávají a že je to standardní postup.

Jinak po těhu oblečení se ještě moc nekoukám, ale zachvilku už také budu muset. Sice jsem v 11 tt, ale bříško mám pěkně nafouklé a jestli to tak půjde dál, tak už se do svých kalhot vůbec nevejdu.

Narcisek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
2.12.05 16:59

Když se dívám na váš věk tak jste samé těhulky mladˇulky :wink: . Já už mám kristovi léta za sebou :oops: Přání mít ještě miminko však bylo silnější.Byla jsem na genetickém vyšetření které se dělá pouze ve 12tém týdnu.Je to nadstandartní vyšetření a platí se. Za klid to však stojí.Testy z krve a ultrazvukové vyšetř.Ten den vám ještě zavolají výsledky (dopadly mi výborně).Vyloučí spoustu anomálií.Viděli jsme mimčo na veliké obrazovce.úžasný!!! i prstíky se dali zpočítat,srdíčko buší jak o závod! Všechny zdravím Cˇauky Marka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
2.12.05 20:01

Ahoj xMarkéto, vítám tě a gratuluji k miminku i k dobrým výsledkům!

Narcisko, tak mě taky brali krev. A ještě prý budou 2×. A půjdu na genetický ulrazvuk. Je to prý kvůli Down. syndromu ta krev. Brali ji i mému manželovi - je to nutné k tomu. Ultrazvuk je i kvůli dalším vadám . Je to prý jakýsi výzkum (ta krev), mamka dělá na gyndě ve Fakultce, tak mi to navrhla, prý jí o to poprosil doktor, kterého znám. Gen. ultravuk jde ale mimo to, to mi zařídila zvlášť u stejného doktora - asi jako na oplátku. :) Je to 3D ultrazvuk. Asi to bude to, na čem byla xMarkétka, také jsem na to měla jít dřív (ještě v prvním trimestru), ale nešlo to. Tak půjdu ve 14 týdnu. Prý se tam dá dokonce podívat na ledviny, srdíčko, tok krve apod.
Tak jsem zvědavá.
Prý se tou krví pomůže zavedení této metody do praxe a bude to alternativa k amniocentéze. Tak jsem řekala, že ano, odběr krve mi nevadí. Ale nevím, jestli jako už mě z té krve řeknou výsledek (z ultrazvuku samozřejmě ano), nebo to spíš mapují, aby věděli, jaký rozsah výsledků je u zdravého dítěte a jaký u Down. syndromu. A tedy mě to ještě neřeknou. Ale i tak ráda pomůžu ve výzkumu.
Musím končit.

Mějte se krásně a ať vám bříška rostou. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1817
2.12.05 21:05

Předělala jsem jméno na Marka,dvě Markéty by se pletly :) .Ahoj EvoK, narcisko a holky.Na vyšetření na vývojové vady jsem byla …mají svoje stránky www.prenatal.cz Něco málo se tam dá přečíst.Čauky a dobrou!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí