Červňátka 2006

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
28.11.05 15:07

Ahoj holky, čtu Vás od začátku, páč jsem také těhotná, ale nejsem schopná psát příspěvky pravidelně, tak jen koukám. Jsem 13+2 a doma mám skoro 2letého chlapečka.
Ale k těm kočárkům. Martínkovi jsme kupovali Chicco tříkolku a nebyl to před dvěma lety zrovna nejlevnější kočárek, ale už se těším až půjde z domu a konečně si koupím pořádný. Tenkrát by mě ani ve snu nenapadlo, že si budu pořizovat drahý kočár, ale pouze podle mých zkušenností - tentokrát budu!!! Pokud vše dobře s miminkem dopadne, tak jsem rozhodnutá pro Jané Slalom Pro.
S tím naším se nedá jezdit od začátku, zatáčí na jednu stranu, dvakrát byl na měsíc v servisu, je šíííleně těžký a dnes vše vrže jako by byl po několika dětech. Moje mamča s ním i odmítala jezdit. Klump neskutečnej.
Byla jsem minulý týden okouknout Jané a je to tak neskutečný rozdíl, že to ani nejde srovnávat.
Nechci dávat rady, ale v prodejně se nepozná, jak se kočárek chová v terému a podobně. Tak opravdu dobře rozmýšlet. Vždyť i investice 10.000 Kč je hodně peněz, tak ať Vám v obchodě ukážou vše, jak se skládá, jak se dává boudička a tak. Já to poprvé neudělala a ještě teď lituju.
 Lucka

• Citovat
  • Upravit
2096
28.11.05 16:32

Petulo, to víš že jo, až budeme probírat výbavičku, můžu sem hodit odkazík na diskuzi v deníčku Jarních miminek, která se zabývala jen tímto témátkem a pak probereme, co se třeba vůbec nevyplatilo koupit:)

Já si myslím, že u kočárku to chce hlavně vzít rozum do hrsti, říct si, na co ho budeme potřebovat, jestli žijeme na vesnici, budeme chodit v terénu, nebo jsme spíše městští, jestli se máme vejít do výtahu, jestli chceme tříkolku (mě se tenhle kočárek teda moc nelíbí a co jsem se setkala, tak si holky stěžovali, že fakt stáčí do strany), jestli kombinaci, jaká kola, jestli s ním budeme hodně manipulovat jako skládat do auta, Deltim Travel bych měla napsat má jednu nevýhodu a to tu, že není pro vysoké maminky, s metrem osmdesát bych s ním spokojená nebyla, protože má docela nízko rukojeť (ale zato přehazovací, to je také hodně důležité kvůli sluníčku) a i nízko korbičku…

Nejlepší je najet si na různé stránky s kočárky, vypsat si pár, co se nám líbí a pak zajít do kamenného obchodu ho ošahat, vyzkoušet. No a teď budu hnusná, ale praktická - pak je fajn objednat ho po netu, nám vyšel o 2.000,– levněji, přišel poštou absolutně v pořádku (firma Naše dítě z Nepomuku) a spokojenost největší:)

Diny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
29.11.05 08:29

Michello - taky jsem už slyšela, že kočárky z Polska bývají dosti nedokonalé. No, v dubnu to tam zajedu omrknout. Teď mi to připadá fakt dost brzo. Myslím, že docela dobrá a levnější varianta je koupit kočárek použitý. Myslím, že to tak asi nakonec vyřeším. Kdyby se totiž jednalo jen o kočárek, tak si člověk může dovolit se rozšoupnout, jenže ta spousta dalších věcí!!

Petula - co se týče toho šátku, tak je asi možné, že se miminko přehřívá. Na druhou stranu jsem slyšela názor, že novorozeňata jsou zvyklá na teplotu 37 stupňů a že i když je venku vedro, tak se jim má dávat čepička… Tak pak fakt nevím, jak je to s tím přehříváním. Asi si o tom něco přečtu v nějaké chytré knížce :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
29.11.05 09:07

Markétko, až něco zjistíš v té chytré knížce, tak mi dej určitě vědět, budu ráda :D
Diny, to si mě teda moc nepotěšila s tím kočárkem, já totiž měřím 180 cm :( , tak musím hledat nějaký s vyšší rukojetí, no :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
29.11.05 09:43

Ahoj holky,
naše první beruška se narodila 27. června 2004 a v podstatě od narození jsem ji nosila v baby vaku a žádné problémy s přehříváním nebyly. Je teda fakt, že samozřejmě v těch nejšílenějších pařácích jsme ven nechodily vůbec. Doma jsem ji nosila skoro pořád, protože jako mimi byla malej řvounek, hrozně trpěla na prdíky. A až byla beruška větší, tak jsem pořizovala šátek, protože baby vak je jen přes jedno rameno a jak je prtě těžší, tak už se špatně nosí, moc z toho bolí rameno. V šátku se váha krásně rozloží.
 Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gio
205
29.11.05 13:20

Ahoj těhulky ,
také jsem používala téměř od narození šátek Vatanai a používáme ho stále (19 měsíců) ale spíš do metra a tam kde se kradou kočárky. Kočárek máme ten z dražších od Bebe Comfort, ale nemůžu proti němu říct ani Ň. Je to zvlášť autosedačka, korbička sporťák a hluboký kočárek. Ke všem dílům je 1 společný podvozek. Hluboký kočárek lze použít v autě místo autosedačky (je tam upínání), takže velká výhoda pro lidi co hodně cestují. Krásně se složí, má nafukovací kola i do opravdu náročného terénu a je i pro vysoké tatínky. Vypadá pořád jako nový, takže ho využijeme i pro další mimi. Jsem ráda, že jsme do něj investovali i když jsme se rozhodovali asi 3 měsíce. Hlavně tyhle kočárky mají spoustu vychytávek, které asi nikoho kdo nemá děti nenapadnou.
Nic proti levnějším kočárkům, ale nešla bych moc do troj či čtyřkombinace, hodně maminek si potom kupovalo kočárek druhý, protože se s ním nedalo jezdit. Ale zase třeba Diny je spokojená. Je to opravdu individuální podle terénu, velikosti mimi, cestování, polohy bytu atd…Když bych neměla peníze na nový asi bych to řešila nějakým vysněným ale použitým. Když třeba vidím ten náš po jednom dítěti, tak je jako nový. Taky bych se klidně zeptala maminek venku, jejichž kočárek se mi bude zamlouvat. Myslím, že každý rád předá zkušenosti a spousta věcí se opravdu pozná až při plném provozu a ne v obchodě na koberci.
LenkaKA - tak jak to dopadlo s odstavováním? Pořád Pamela?
Gio 11 tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
29.11.05 13:23

Ahoj Gio,
můžu se zeptat, jaký konkrétně máte kočárek a kolik Vás stál? Moc díky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
29.11.05 13:36

Ahoj Gio,
tak Pamela už nee :-) Místama mám ještě trochu jakoby zatvrdlý místečka, no snad se mi s tím podaří něco udělat.
 Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gio
205
29.11.05 13:59

Petulo
u Bebe Confort (to je výrobce) se dá právě udělat spousta kombinací. Napíšu ti co máme my, ale teď už jsou zase jiné typy a určitě ještě vychytanější (autosedačka Elios Safe Side, sporťák Opera, hluboký Windoo, podvozek Trophy Air 4). Celková cena včetně fusaků a pláštěnek asi 22 000,–. Teď už máme od stejné firmy i golfáč Loolu a autosedačku. Něco je na http://kocarky.babypark.cz/ a na http://www.bebeconfort.com/. Jsou další firmy které mají ty sestavy podobně řešené. Jo a taky v Čechách jsou nejdražší kočárky v Evropě. Já tu druhou část kupovala v Itálii a cena asi o 30 % nižší než u nás (záruka taky dva roky a dá se prý reklamovat kdekoliv). Musim běžet prpobudila se mi ratolest:" Maminko kde ši???"
Gio
Jo a od tý firmy nemam žádnou provizi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gio
205
29.11.05 14:05

Jo a od 1.1. 2006 bude možná dvojnásobné porodné kolem 16 000,– tak těm našim ratolestem můžem trošku dopřát :D . Jen aby to ti papláši schválili.
 Gio

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
635
29.11.05 14:40

GIO> 17 200,– snad se ale povede

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
29.11.05 15:38

No to by bylo super :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
29.11.05 15:41

Ahoj všechny,
tak už jsem zakoupila první těhukalhoty a to tyhle: http://www.tveret.cz/detail.php?…
Stály tedy v obchodě 1550,– ale snad mi vydrží až do konce, aspoň paní prodavačka to tipovala. Dneska je mám na sobě v práci a jsou super pohodlné.
PETULA: Mám velikost XS 180, takže jsou i celkem dlouhé!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
29.11.05 16:22

LenkaKa - díky za praktické zkušenosti se šátkem. Uvidím, jak ho budu používat já, ale přijde mi to praktické, tak snad ano.

Lendulin - ty kalhoty jsou moc hezké. U nás na Ostravsku bohužel Tveret myslím není, vím, že těuh módu mají C&A, ale jinak nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
29.11.05 16:29

Na šátek ani na vak nedám dopustit. Dostanete se úplně všude kam potřebujete a hlavně mimi (aspoň to naše :-) ) je v něm maximálně spokojené.
 Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital