Poradna duly
Jana Čurdová
lenkap - diky za podporu, udelam to tak..... nemam co ztratit, ba o naopak ziskat......... Porovnavala jsem 2 moje kamaradky (samozrejme ze to muze byt i necim jinym) jedna byla doma od 5. mesice - ma pohodove usmavave dite, krane spi, … a druha (moje kolegyne - stejny stres) mimi spi max. pul hodiny v kuse, porad place..... … tak zi to uzivejme!!!!!!
GABIK - jde přesně o to,užít si to těhotenství.A v práci kde máš stres,pak doma,aby bylo všechno OK a po tom celodenním maratonu stejně večer padneš do postele utahaná jak pes,to opravdu nemá cenu.Teď budeš mít čas na sebe,přes den se prospíš,budeš klidnější,spokojenější a tím i mimčo bude spokojené.A to přeci všechny chceme.Neboj,jsme tu my a když se budeš nudit,tak napiš a pokecáme.
lenkap
díky, jdu domu..... dneska by ch tu veceri mela udela.. ty housky se nedaj porad jist. Jeste, ze manzel nenarocny… a taky nekdy uvari… jo a taky jse zjistila, ze mi pomaha prochazka. Nabalim se jdu. To je docela relax. My mame psa a ten ven musi.....
Ahoj holky!
Několik dnů jsem se tady neobjevila. Práce, práce, práce. A to jsem si vžycky představovala, že až budu těhotná, budu si toho užívat, relaxovat, číst knížky, chodit na procházky, poslouchat hudbu, svičit atd… No, samozřejmě na nic nemám čas, až na ty knížky, čtu teď od Vlastimila Marka takovou knížku o porodech a těhotenství a je to docela zajímavé… Jinak jak jste se bavily o tom těhu oblečení, tak já zatím nosím normální oblečení (zatím jsem nic nepřibrala, ale v pase už se rozšiřuju), tak jsem zvědavá, jak dlouho mi to ještě vydrží. Opravdu se mi nechce dávat horentní sumy za těhu oblečení. No a když je to levné, tak je to většinou pytlovité, neforemné a na velké lidi. Já jsem malá, takže nevím…
Jinak si dnes soukromě oslavuji vstup do 2.trimestru
To to ale letí! Myslela jsem si, že se toho snad ani nedočkám a už je to tady. Za chvíli už budu rodit ![]()
Takže protože mám první červňátkový termín (1.6.), startuji sérii úspěšných vstupů do 2.trimestru a přeji vám všem, ať vše probíhá v pohodě a brzy už překročíte tu hranici 13+0 taky ![]()
MARKÉTKO - gratuluji ke vstupu do 2.trimestru.Je pravda,že to strašně letí.Ani se nestačíme rozkoukat a pořádně si to užít a už budeme rodit.A pak až budeme mít ty naše poklady doma,tak to poletí ještě rychleji.Přeji hezký den.Lenča
Ahojky.Pokaždé přispívám jen tím, jak je mi zle a to je stále to jediné, co se děje. V devátém týdnu prý nic jiného nemám očekávat. Ale dneska je mi o stupeň líp, tak přidám svou úvahu o jménech. Je to pro mne velké kouzlo, dát někomu život ale fascinující ještě víc, je stvořit osobu, to znamená, vymyslet jméno a dát je tomu právě narozenému človíčku. No, jen si představte: Nebylo nic a je člověk! Bez jména, jako by neexistoval. Jméno ho bude provázet celý život (nebo minimálně do svatby ale kouzlo s „vyfasovaným" příjmením je taky zajímavé) a podle jména si ho každý představí. O to pečlivěji a zodpovědněji musíme vybírat. Vždycky jsem chtěla mít Mikuláše . To jméno se mi jednak moc líbí a navíc má spoustu jinotvarů a hezky zní i v cizině. Mikuláš může být krásné miminko i chlap jak hora - pořád sluší. Dokonce jsem nakazila kamarádku a ta tohle jméno dala před dvěma lety synovi (chudáček, narodil se 5.12.). Tou dobou jsem už věděla, že já mít Mikuláše nemůžu, protože jsem byla šťastně vdaná za pana Šindeláře a posuďte sami, jak by znělo Mikuláš Šindelář. Skoro jako nějaká koleda. Pak jsme si vyhlídly Adama a pořád je náš favorit, jenže s oblibou seriálu Rodinná pouta jich prý moc přibylo a já bych nerada, aby se ve třídě pak sešli 4 kousky.
Adam se mi moc líbí, navíc by konečně někdo slavil svátek se mnou, ale řekněte. Jak mu říkat v peřince? Adámku? Připadá mi to málo něžné. Holčičí jména máme jasná na generace dopředu. Vítězí krátká a česká. Co se Elišky týká, je to pěkné jméno a znám i dospělé ženy, které ho nosí a moc jim sluší. Co třeba taková Eliška Balcarová? Jejda, to jsem se nějak rozepsala…tak se na mne nezlobte, já jdu raději zase honem pracovat. Je mi pořád špatně ale naštěstí dělám buť v terénu (na čerstvém vzduchu je mi fajn) nebo sedím v kanceláři a taky nějak přežívám. Souhlasím, že nejhorší je vstávání a zvládání nevolnosti v autobuse MHD. Taky docela smutný je, že doma se nezapojuju do práce a musí mne obskakovat manžel. Já jen přijdu a usnu. Navíc je mi k večeru velká zima, skoro jako bych měla zimnici. Mohl by to být nízký tlak? Znáte to taky některá? Nachlazená nejsem. Ještě pozor: Jinak neškodný PARALEN, co se dává i dětem, prý zrovna moc vhodný v těhotenství není. Je prý spousta jiných a lepších medikamentů na lehké nachlazení. Co se rýmy týče, doporučila mi obvodní sprej Bioparox - do krku i do nosu. Je to sice lokální antibiotikum ale prý mnohem lepší, než se snažit vypotit s paralenem. Takže pozor! Raději se na všechno ptát, než udělat nějakou hloupost. Ty bylinky by mne taky moc zajímaly, pokud najdete nějaké info, sem s ním. Předem děkuju a přeju pěkný den. Josefka z Plzně
Zdravím. Jak se tady někdo ptal na bylinky, tak v chytré knížce jsem se dočetla, že se v těhotenství nemá používat hlavně rozmarýn, kopřiva, skořici a medunku. Také jsem našla tuto stránku https://www.emimino.cz/modules.php?… .
Marketa182
Gratuluji ke vstupu do druhého trimestru! Ať se stále dobře daří tobě i miminku.
Marketa182 - máme úplně stejný TP
) Jen jsem nevěděla,že 2. trimestr začíná 1. dnem čtrnáctého týdne, myslela jsem, že začíná 1. dnem 13 týdne… ![]()
Josefka - s tou zimnicí na tom nejsi sama, mám ten pocit i v práci, i když všem ostatním je teplo, chodím i celkem nabalená, už teď chodím v triku, svetru, zimní bundě, čepici a rukavicím a vůbec nevim, co budu nosit až ještě trochu přituhne
![]()
Včera jsme byli s manželem koupit postýlku - moje babička mi na ní dala peníze, a protože vím, že by nám telefonovala a vyptávala se tak dlouho , dokud bych jí neřekla, že jí máme, že jsme jí jeli koupit hned. Mám z ní docela radost, aspoň jedna věc z krku…
Asi jsem špatně vybrala smajlíka k 1. větě, chtěla jsem toho smějícího se, tak to zkusím ještě jednou ![]()
Ahoj, tak teda nevím, jak to s těma trimestrama je, protože si nechávám posílat maily z www.rodina.cz o bříšku a dnes mi napsali, že „jste v 1.trimestru, 14. týdnu…“ Takže asi 2. ještě nezačal ![]()
Petulo - logicky bych taky usoudila, že 2.trimestr začíná prvním dnem 13.týdne, ale na www.fertilityfriend.com mám napsáno, že 2.trimetsr mi začal 13+0. Píše to tam vždycky měsíce a trimestry a když mi skončil 2.měsíc, tak to taky napsalo třetí až od 9+0! Tak nevím. Každý to bere jinak. Na www.rodina.cz tomu nějak nevěřím, protože mi to v 10.týdnu psalo, že jsem v 8.týdnu atp. Tak nevím. No, ale určitě 2.trimestr nezačíná později, než 13+0. No, pozeptám se doktora, až půjdu na kontrolu. Když máš stejný termín, kdy jdeš na další kontrolu? Já jdu 5.12. Už se moc těším - nikdy byhc nevěřila, že se budu ke gynekologovi těšit ![]()
Tak0 si myslím, že 2 trimestr. začíná 14 týdnem, jak to psala Markétka. Ale kdesi zas bylo napsané (na internetu), že trimestry jsou nepravidelně dlouhé a první končí 15 týdnem. Jako, že je delší. Tak nevím. Zkusím se poptat mamky až zítra přijde z práce. Dělá na gyndě ve Fakultce.
http://www.lumpik.cz/…/article.php?… - tak tady je zas napsané, že první trimestr představuje prvních 12 týdnů.
Abych řekla pravdu, tak těm 15 nevěřím ani náhodou, ale jestli začíná 13+0 tt nebo 12+0tt, to je mi záhadou.