Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky, právě jsem skoukla, co jste tu za dnešek přispěly a je toho celkem dost, takže už ani nevím, která z Vás, co psala
![]()
Já se sem zítra ve 14:30 taky pokusím kouknout, jestli na to nezapomenu. V pátek jsem se byla kouknout po nějakých kalhotech, protože mě už všechny kalhoty dost tlačí, i když mi nepřipadá, že tak strašně obrovský břicho mám kvůli miminku, asi jsem ňáká nafouklá nebo co
ale bohužel jsem na žádný schopný nenarazila a hlavně mě strašně unavuje chození po obchodech, tak jsem toho moc neobešla. Budu se muset v týdnu znovu vypravit - asi zkusím H&M na doporučení jedné z Vás
Taky jsem si našla jedny kalhoty do pasu na posouvací knoflíky na www.maternity.cz, ale bojim se je objednat, aby mi byly a ten obchod je jen v Ostravě, tak nevím
![]()
Vítám novou těhulku - je dobře, že už má jedno dítko, aby nám mohla poradit
A samozřejmě i ostatní, co už doma nějakou tu ratolest mají ![]()
Zdravím všechny nastávající maminky! Už delší dobu si čtu vaše příspěvky, tak mi to nedalo a konečně jsem se taky přihlásila. My máme podle doktorky TP 3.6., já si ale myslím (podle ovu), že to bude kolem patnáctého. 28.11. jdeme na UTZ, tak nám to doktor upřesní. Na mimi se i s manželem hrozně těšíme, akorát mi to kazí zvracení. Je to úmorné, mám už jenom 49kg. Tak jsem už měsíc a půl na neschopence, bez vycházek! A pomaloučku začínám upadat do deprese.
Náladu mi aspoň trochu zvedá vaše povídání, to jak se na ty vaše miminka těšíte. Taky se moc ráda dozvím něco nového. Snad mi bude už brzy líp a budu se moct těšit s váma.
Taky bych už ráda vyrazila na nákupy, jak píše myslím Petula. Byla jsem se podívat akorát v C&A, jenže tam měli jenom vel. od 42.
To mě docela zklamalo. Nevíte někdo, kde prodávají i menší velikosti (č.36)?
Ahoj Danielo,
s tím oblečením je to hrůza, taky vůbec nevím, kam vyrazit. Zkusím to H&M, jak tu někdo doporučoval. Já budu mít problém zřejmě asi s délkou kalhot (měřím 180 cm), ale uvidíme. Každopádně, kdybys na něco narazila, určitě dej vědět ![]()
S tím zvracením Ti to vůbec nezávidím, já jsem nezvracela naštěstí ani jednou, jen mi bývalo celé dny špatně, ale teď (asi poslední týden) se to hodně zlepšilo
Říká se, že od 2. trimestru většinou nevolnosti ustoupí, takže budu držel palečky, aby Ti bylo co nejdříve lépe
![]()
Sehnala jsem dvoje kalhoty v novém Jičíně. Je to značka MUTTI. ZKuste to zadat do seznamu. Našlo mi to prodejny i v Praze a jinde.
Ahojte všichni,
zdravím nově příchozí, to je super, jak se tady rozrůstáme. Jinak musím podotknout, že koukala na tu modu MUTTI, jak psala Michela a fakt super, píšu Vám webovou adresu www.maternity.sk, jinak obchůdek je na Praze 2, OD Spektrum - Průhonice a je otevřený od PO - NE. Prahu sice moc neznám, ale musím se vypravti s manžílkem, ten to snad najde, uděláme si výlet někdy na začátku prosince, to už myslím, že mě budou moje kalhoty taky trochu tlačit, i když jsem zatím nepřibrala.
Dneska mi manža přidělal na okno takový záchytný špagát, dělala jsem totiž vánoční truhlíky, letos poprvé a musím se pochválit, jsou fakt hezký. Odpo jdeme ke kámošce na návštěvu, slíbila, že upeče bábovku. Jinak dneska jsem skoro nic neudělala, manža mi udělal snídani hezky do postýlky, pak jsme si udělali krásný ráno a já si začala číst v těhu knížče, až jí celou přečtu, tak myslím, že mě pak už nic nepřekvapí ![]()
I když to asi nehrozí, protože mimísci jsou pěkně nevyzpytatelní.
A jak se máte vy?
Ještě musím napsat, že docela obstojné oblečení má i litex.cz a taky jsem našla jednu adresu s hodně kočárkama - www.kocarky-ruzovypanter.cz,
Chtěla jsem se zeptat, jestli tady v nějaké diskuzi není srovnání nebo nějaká tabulka, které kočárky jsou dobré nebo ne?
Mějte se papa Lenča
Já tam ty stránky dala i s čárkama sakra, tak je to:
www.maternity.sk
www.litex.cz
www.kocarky-ruzovypanter.cz
Ahoj holky,
tak už jsem tady.Zrovna jsem vyprovodila bráchu se švagrovou i s malou 3 letou princezničkou na autobus.Byly u nás od včerejška a mám toho už opravdu až až.Malá vůbec neumí poslouchat a se svýma rodičema si dělá co chce.Prostě všechno se řídí podle ní.Manžel prohlásil,že nedopustí,aby naše dítě s nama tak manipulovalo,že prý bude mít trvdý režim.Dívala jsem se po kalhotech a moc se mi líbíly jedny rifle na www.tehulky.cz. A nemají tam ani špatný ceny.Zkusím to objednat a uvidím.Je tam možnost vrácení zboží do 10 dnů.
Lenkap - ahojky, tak jsme to nestihly tady být naráz. To jsem zvědavá, jaký sis tam vybrala, mě se tam taky jedny líbili, určitě musíš referovat, jestli sedí velikosti a tak. Já totiž potřebuji trošku prodlouženou dýlku, tak jsem zvědavá, co ti přijde.
Leni a v jakém jsi týdnu, já si to nějak neumím spočítat. Jak tady každý píše např. 7+3tt? K doktroru jdu až 9.12., tak se ho na to musím zeptat.
Zatím papa
A s tou výchovou jsem na Vás zvědavá, každý vždycky říká, že to jeho dítě takový nebude a většinou si ho to mimčo pěkně omotá kolem prstu.
Měj se Lenča
Ahoj TULIPÁNKU - já jsem teď v 9 týdnu.Vysvětlovala to tady myslím už Markétka./ např. 8+2tt =9 týden,máš už za sebou 8 týdnů + 2 dny tzn. že už jsi načala 9 týden/.Jsme od sebe nějaké 3 dny,tak to budeš teď taky v 9 týdnu.
Vím,že se to lehce říká o té výchově dětí.Chápu,že naše dítě bude taky rozmazlené,protože bude první a tak dlouho jsme na něho čekaly,ale ne tolik jako bráchovo.Všechno má své hranice a ne aby mě dítě ovládalo.Oni ji ani nedají na zadek,neustále jí domlouvají slovně a to na děti neplatí.Ona si malá opravdu dělá co chce a všechno musí být po jejím.A když ne,tak se začne vztekat a dupat a oni se slitují a hned je po jejím.
Taky jsem se dívala na kočárky v růžovým panteru a moc se mi jeden líbí.Je to Bebetto Tiger.Stojí asi 7,000 Kč,je to trojkombinace,mají ho asi v 7 barvách a má všechno,co jsem si představovala.Kámoška,která má roční mimčo se na něho se mnou dívala na internetu a říkala,že podle zkušeností,co má kočárek mít,by si ho koupila.
Já mám pořád problémy s jídlem.Manžel mě neustále nutí něco jíst,pořád kontroluje,co jsem za ten den snědla.Nejím totiž skoro nic.Je mě pořád těžko a tak vždycky něčeho jenom zobnu.Zhubla jsem už 3 kila,ale v pase mám už 5 cm navíc.
Srdečně vás zdravím těhulky! Já jen tak na skok, jsem z březňátek, chtěla jsem jen popřát, ať vám těhu probíhá v pohodě bez nervíků a trablů, snad vám budou ku prospěchu i některé z našich deníčků „Unorňátka a březňátka 2006“, kde jsme ještě nedávno probíraly starosti a slasti začátku těhu ![]()
Jsem narozena 19.6. takže vám zaručeně můžu napsat, že budete mít stráááááášně hodný děti ![]()
Krásné těhu přeje Danny+prďolka
Ahojte tehulky,tak sa pripajam k vam,lebo vidim,ze je tu veselo a dobre zivo a to mam rada:)
Jmenuji sa Katka ale pisem sa Katik.som z kosic zo sr a TP mam 20.6.2006 tak by som rada s vami zdielala zazitky a pocity
Mam za sebou 2 ultrazvuky,posledny 15.11. ked sme mali 37 mm najblizsie ideme 13.12. a uz sa tesime spravime si z toho video:) da sa to:) a co vy ako ? mate niekto podobny termin? ako to znasate? ja uz ok,ale prve tyzdne mi bolo blbo aj ked som jedla vela a velaaaa spala tak od 19,00 do rana v pohode.teraz uz je to ok uz sa tesim ako nam bude rast brusko:))))
Ahojte holky, já už se taky ptala kamarádek na kočárky. Prý vůbec nemám chodit do Růžového pantera, holky mají špatné zkušenosti. Nejlepší kočárky jsou Inglesina a ty nejhorší Hauck (nebo jak se to píše). Asi je lepší si připlatit. Co se týče těhotenského oblečení, mám zkušenosti s Litexem, prodávám tam. Tuniky a halenky jsou super, akorát nevyrábí žádné zimní oblečení, svetry a pod. Co se týče kalhot, materiál je bavlna s elastanem (750,–), jeden typ úpletových (cca 900,–), jeden typ manžestráků (barva se jim nějak nepovedla) a jeans bez laclu ( cca1200,–). Mají dost dlouhé nohavice, většina mamin je musí zkracovat. Taky mají pěkné kalhoty v Tveretu (cca1500,–). Jenom nechápu, proč všechno těhotenské je tak drahé. Vždyť to máme na pár měsíců!
Daniela - No protože žijeme v ČR. V Německu stojí tričko pro dospělého 15 EUR a pro dítě 3.5 EUR. V ČR stojí tričko pro dospělého 499 Kč a tričko pro dítě 499 Kč. No a protože těhotné ženy jsou menšinová skupina, a oblečené musí chodit, tak proč si nepřirazit, když si to stejně koupit musí.
Ještě jsem zapomněla připsat, že mi příjde zvláštní, že jste všechny tak v devátém týdnu. Já jsem teď v 10+3tt a to beru podle ovu. Podle PM jsem někde na konci dvanáctého a to mám vypočítaný termín na začátek června.
Ahoj Michello, máš naprostou pravdu. V Německu jsem žila 2 roky a když jsem se vrátila zpátky do Čech, byla jsem jak v říši divů. Tady chce každý každého jenom oškubat. O chování lidí ani nemluvě, vracela jsem se v myšlení aspoň o 50 let.
Můžu se na něco zeptat? Jak dostáváš pod text ty obrázky s miminkem?