Poradna duly
Jana Čurdová
Leni neblázni, klídek!!! To je normální když to netrvá půl dne. Taky v těhu člověk hůř zažívá, tak třeba stačí když sníš něco nadýmacího a to si jeden myslí, že se blíží jeho poslwdní hodinka a on to zatím obyčejný prd (promiň). V pondělí skoč na ultrazvuk, bude vidět i srdíčko, tak si mrňouska omrkneš. Přeju hodně štěstíčka
Gio
GIO - díky moc,strašně jsi mi pomohla.Už jsem se zklidnila,ale dost mě to vyděsilo.Je to moje první těhotenství a tak nevím,co můžu čekat a co ne.Ještě jednou díky.V pondělí určitě zajdu na ultrazvuk.Dobrou noc.
Ahojky holky
Leni fakt neboj, já mívám podobné bolesti, ale vždycky za chvíli přejdou. Určitě je vše v pořádku. Ani nevím, jestli jsem vám psala, že jsem v pátek byla na ultrazvuku? A vše v pořádku, doktor říkal, že už vidí ozvy srdíčka, na příští kontrolu mám jít až za měsíc, teď jsem dostala spoustu papírů k doktrorům, tak snad bude vše v pořádku.
Leni a doopravdy neboj.
Mějte se papa Tulipan
Ahoj TULIPANKU,
to je super,že už vám bije srdíčko.V kolikátém jsi týdnu?Já jdu v pondělí a doufám,že už taky bude bít.Díky za podporu,utěšila jsi mě,že podobné bolesti máš taky.Ne,že bych ti je přála,ale asi to tak má být,vždyť nosíme v sobě malého tvorečka.Sice zatím skoro není vidět,ale i tak si tam dělá co chce.Ahoj
Ahojky děvčata! Právě tu mám svojí maminku na návštěvě (jinak se vídáme jen bohužel 1 x do měsíce, bo bydlí daleko), užívám si, jak se ke mě okolí chová ohleduplněji, všichni se na mě usmívají a ptají se mě jak se mi daří, to jsem nečekala. Pro ranní nevolnosti, které trvaly skoro celý den, jsem šla na neschopenku, že si ten začátek těhotenství užiji v klidu. Nikdo mi nic nevyčítá, naopak všichni tvrdí, jen ať jsem doma, když můžu. V práci jsem to všem oznámila, všichni to vzali. Pracovala jsem v kanceláři, účetní jsme měli na mateřské. Jenže tím mým oznámením v práci a tou neschopenkou se vrátila účetní dřív z mateřské a teď v práci kraluje a chová se ke mě jako k někomu, kdo už v kanclu nemá místo. Už se mnou nepočítá, práci, kterou jsem dělala zadali jiné ženské, prostě místo abych si užila, že nic nemusím, tak se soužím. Su doma, spím až do oběda (prostě to moje tělíčko vyžaduje, což si užívám) - jediné pozitivum, ale jinak si připadám mizerně. Dokonce jsem v pátek měla prvně po 3 letech migrénu, tak mě to bere. Místo abych si to těhotenství užívala, tak fakt pociťuji smutek a starosti. Slyšela jsem, že prý v těhotenství vlivem hormon. činnosti mohou některé maminky pociťovat deprese, strach a tak. Asi mě to také potkalo, místo abych byla plná energie a radovala se ze všeho jako dříve, tak jsem mrzutá, smutná. Nevím co s tím, ať se snažím jak chci, tak to nejde. Nevím, zda je to přirozené nebo zda mám nějakou větší potíž. Holky, ani ten net mě teď nebaví
Máte někdo radu? Mám obavy, zda vše bude OK, zda jím dost pestrou stravu, aby malý nestrádal. Jen doufám, že je to přirozené a přejde to. Chci, aby mimíšek měl spokojenou maminku, která si užívá každého dne. Přeji vám všem hodně zdravíčka, pohodičky a ať vám rostou pupíky (jen v dobrém).
Přeji pěkný začátek nového týdne. Dík všem za rady proti nevolnosti, většinu jsem už ozkoušela a zatím bez výsledku, zbývají mi jen ty medikamenty a do těch se mi moc nechce. Blinkala jsem za celou dobu jen 2×, takže asi ani zatím není důvod nic řešit - miminko nestrádá. Opravdu velmi špatně je mi zhruba 20h/den již skoro měsíc. O neschopence uvažuju ale o víkendu mi bylo tak zle, že myslím je úplně jedno, jestli mi je zle v práci nebo doma. V práci si zalezu do kanceláře, nebo jdu pomalu na stavbu, jen to tak obhlídnout a dá se to přežít. Doma ale jen ležím, na vycházku mne nic nedostane a jen koukám, co by bylo potřeba udělat a je mi z toho ještě hůř. Je pravda, že teplé mi moc dobře nedělá a když, tak to musí být od jisté doby kapánek pikantní (asi to není ideální, ale, nebojte, nepřeháním to). Pořád mne něco táhne do mrazničky na jahody a do pití si chci dávat led
Leni , žádné obavy, sama dneska uvidíš. „Křečky“ jak říká křečím můj miláček, mám taky a budí mne. U mne je to prý rostahující se děloha. Zuby taky rostou jen o milimetr a pěkně to bolí, že?
Faninko: Nebuď smutná, mi tě chápeme. Tvoje stavy jsou asi normální a navíc tvá situace ti nepřidá ale není kritická, to mi věř. Ctěla jsem ti napsat, že mám svou maminku taky moc daleko, víc než 5 hodin jízdy. Bydlíme rok v Plzni a nemáme tu ani moc přátel, jen tchýni, o které její vlastní syn (můj muž) prohlásil, že by jí nesvěřil ani rybičky. Čeká mne nejspíš osamělé těhotenství, naštěstí mám Vás všechny. Až mi přestane být tak hrozně zle, už se těším, jak pojedu svou maminku a tatínka navštívit a že jim tu novinu konečně sdělíme. Plánuju si to na čas vánoční, tak mi držte palce aby mi bylo líp (bych nemusela blinkat ve vlaku na „luxusní“ toaletě Českých drah
) Baj Josefka
Ahoj těhulky, omlouvám se, že vám skáču do diskuse. Jen se chci zeptat, jestli některá pražanda nezamýšlí chodit na těhotenské cvičení do A-centra u Florence (www.materstvi.cz)? Mám permici, kde jsou ještě 4 dvouhodinové lekce (povídání+různé cvičení). Pův. cena 480 Kč (1 lekce-120Kč), prodám za 300 Kč. Nemohla jsem ji dochodit kvůli zákazu od doktora:( Kdybyste měly některá zájem, ozvěte se mi na 605/427607.
Ahoj holky,
tak za chvíli jdu na ultrazvuk.Nebudu vám moct ale dneska už napsat,jak jsem dopadla,tak se ozvu zase až zítra ráno.Mám totiž tento týden odpolední a to dojdu vždy až pozdě večer.Jinak u mě žádné změny až na to,že se ze mě stala Šípková Růženka.Včera jsem spala ráno do půl desáté a měla jsem pocit,že jsem vyspaná.Odpoledne to na mě přišlo a já jsem si musela jít lehnout.Spala jsem 2 hodiny v kuse a hodně mě to pomohlo.Večer jsem usnula o půl desáté a teď jsem se před chvílí probudila.To je hrozný,já asi prospím celý těhotenství.Dříve mě stačilo tak 7 hodin spánku a teď jenom spím a spím a spím.Ale tělo to potřebuje,tak proč bych nespala.
FANINKO - krize a deprese jsou prý hodně časté v těhotenství,ale určitě přejdou,neboj.
JOSEFKO - nevolnosti brzo sami zmizí a pak už si to těhotenství budeš jenom užívat..To je krásný název „křeček“,moc se mi líbí.
Mějte se všechny krásně a zítra se zase ozvu.
Aktuální hlášení:
Dneska jsme byli na kontrole. Opičátko tam je a roste, na utz vypadalo jako sněhuláček
Máme i obrázek. Dostala jsem těhuprůkazku, odevzdala moč a brali mi krev, což byl zase s mýma žílama zážitek, sestřička mě mačkala ze všech stran, takže zas budu mít modřinu
(naposledy jsem ji měla minulý týden z hematologie).
Mám si dojít k obvodní dr. (to jsem nepochopila proč???), na EKG a k zubaři.
Další kontrolu máme na Mikuláše 5.12.
Tento týden to asi oznámíme rodičům, myslím, že naše máma už něco tuší, včera se na mě tak podívala…
V práci zkusím ještě chvilku počkat, než to praskne.
FANINKO - nebuď smutná, s tou prací je to škoda, ale ne zas úplná tragédie. To bude asi i těma hormonama, já jsem zase nějaká háklivější na to, co mi kdo řekne, všechno si beru osobně.
LENKAP - držíme palečky, ať je všechno v pořádku a napiš! Myslím, že Šípkových Růženek je tady víc, včetně mě, pořád zívám a spala bych ![]()
Lendulín a Opičátko
Lendulin - tak to jsme na tom úplně stejně. Já jdu na další kontrolu taky 5.12. Taky mám už z minulého týdne fotku mimíse a vypadá jako sněhulák nebo jako plyšový medvěd.
No a taky už to tento týden říkáme rodině. Včera jsme to řekli tchýni, ta měla radost. Bylo to fajn. Dneska nás čeká moje mamka a večer nebo zítra i taťka, tak to bude zajímavější
. Sestra mi jen tak zběžně řekla taky něco o obvodní, ale nevím… K zubaři jsem objednaná na leden už od června, protože chodím co půl roku, ale Dr. říkal něco o plicním, tak nevím, protože mi neřekli nic konkrétního a mě se k obvodní nechce, protože čekárna bude zase plná nemocných důchodců a já nechci nic chytnout. Tak počkám asi do té další kontroly a zeptám se, co a jak. Minulý týden totiž na mě sestra neměla moc času, byla plná čekárna, takže jsem se nastihla na nic poptat.
Josefko - V kterém jsi týdnu? Po 12tt by nevolnosti měly zmizet (ale u některých přetrvávají). Bohužel ti nic neporadím, co by na to zabíralo. Jedině - VYDRŽET.
LenkaP - ze mě je Šípková Růženka už od začátku těhotenství. Některé dny v pohodě, ale jindy jsem unavená, jen co vstanu z postele. Ale je to čím dál lepší, takže doufám, že druhý triemstr už prožiju v pohodě a zase se opřu do práce, protože teď to trochu flákám.
Chci se zeptat, už jste něco přibraly? Četla jsem, že ve 12.týdnu by měl být váhový přírůstek 1kg, jenže já jsem místo toho 1kg zhubla. Přitom jím docela dost a nezvracím, tak nevím, jestli to je v pořádku. A už se vám někomu rýsuje trochu bříško? Já když ho vyvalím, tak jo, ale když ho zatáhnu, tak skoro nic. Tak jsem zvědavá, kdy to začne…
Ahojky, hlasím se do klubu Šípkových Růženek. ![]()
Markétko, na začátku těhotenství jsem přibrala naráz 2kg, ale před menses mám vždycky tak o 1kg víc, asi jak se zadržuje voda apod. Teď jsem 1kg zhubla a taky celkem dost jím. Kámoška zvracela od začátku do 15tt a zbubla v tu dobu 3kg, pak nabrala, ale tejně je v 22tt tak 1kg pod normálem, ale doktorka říkala, že je to v pořádku. Takže asi je to specifické. Hlavně, že mimiškovi se daří dobře. ![]()
Bríško mi také nijak neroste, ale jsem těhotná kratší dobu jak ty.
Držím pěstičky na dnešní oznamování tvým rodičům.
Přeji všem krásný den.
MARKETA: pak napiš, jak jste oznamovali ![]()
Já jsem myslím zatím nepřibrala ani nezhubla, ale bříško mám pěkně nafouknuté a zatáhnout mi teda nejde ani poránu
už jsem musela vyřadit dvoje kalhoty a stejně, když sedím, tak mě i ty volnější tlačí a když můžu, rozepínám. Doma jsem radši přešla na tepláky, ačkoli normálně je vůbec nenosím. Takže myslím, že dlouho to už stejně neutajíme
Jím poměrně dost (ale to i v netěhu, takže těžko říct) a nezvracím. Vypadám a i se tak cítím, že mám v bříšku balónek:-)