Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky děvčata! Díky za slova podpory, vše je pro mě poprvé a su z toho krapet naměkko. Včera mi udělala obrovskou radost doktorka, to 2 hod. čekání bylo korunováno krásným zážitkem. Máme fotečku mimíška, viděla jsem jeho tlukoucí srdíčko, malilinké ručičky (bílé tečky, ale stejně jsou krásné) a podle paní doktorky je vše jak má být. Nepopsatelný zážitek vidět toho drobečka. Jen co to půjde, uprosím jí, ať se může jít podívat i muž, ať se se mnou raduje ještě více
Podle ultrazvuku jsem 8+2, ale podle posl. menstr. bych měla být 10+2. Ale dle mého je správný ten údaj z UTZ, navíc si moc s mužem přejeme ráčka a ne blížence, takže doufáme, že mimíšek přijde mezi nás až po 22. červnu
Jsem náročná, že? Trošku se v životě s blíženci potýkám, můj taťka, mamka, tchýně a šéfová jsou blíženci a dali mi v životě řádně zabrat (ale nic ve zlém). Hih, hlavně zdravíčko. Ještě se chcu zeptat, dostaly jste od gynekologa nějaké vit. přípravky? Listovku, B6, hořčík nebo tak? Vyfásla jsem hořčík s B6, Pyridoxin a ještě kys. listovou a to 3×denně a zdá se mi to nějak moc tabletek. A jestli jste dostaly, papkáte to poctivě? PS: su happy, že si tu s vámi mohu popovídat.
Josefko , též s tebou soucítím. Mám to stejné. Tchýňku za domem a mojí zlatou maminku 5,5 hod. cesty vlakem. Naštěstí můj milý stojí při mě, mám perfektního psa a kocoura, takže osamělá si připadám jen chvilkami. Ale neboj, našly jsme se tu, takže tu můžeme klábosit a radit si…už se těším, až tu s vámi budu konzultovat jaký kočárek koupit, jaké oblečeníčko a spoustu praktických záležitostí. Ať mimíšek roste a zdravíčko a pohodu všem ![]()
FANINKO - jsem moc ráda,že jsi už viděla mimčo na ultrazvuku.A taky jsi mě uklidnila,protože ty jsi ho viděla,když jsi byla 8+2tt.Já jsem byla na kontrole 7+3tt a mimčo nebylo vůbec vidět.Ani nevíš,jak jsem byla vystresovaná,že něco není v pořádku.Myslím si,že prostě bylo ještě brzo a asi nemá doktorka tak kvalitní ultrazvuk,aby to rozpoznala.Už se taky těším,až uvidím ten náš poklad na obrazovce.Ahoj Lenka
Ahoj holky,
musím vám napsat, co se nám dneska stalo. Vyrazili jsme se šťastnou zprávou k rodičům na venkov, ale nedojeli jsme.
Na kraji Prahy nás napálil zezadu vietnamec a ještě nás narazil na auto před náma. Rána jako prase.
Nikomu se nic vážného nestalo, akorát máme všichni hnuté krční páteře a já jsem byla v šoku, brečela jsem, hrozně jsem se bála. Doufám, že bude všechno v pořádku a hlavně že se snad nic nestalo Opičátku. Zítra si vezmu dovolenou a budu se z toho doma vzpamatovávat.
ahoj holky!
tak my se taky hlásíme s červňátkem.na rodina.cz mi to vypočetlo na 6.6.2006(ajajaj…tři šestky!:),ale k doktorovi jdu 30.11.a už mi dají knížku a snad i lepší datum:)
je mi 28 a už jsem chtěla miminko moc a moc,tak se nám to po 5ti měsících povedlo!jsme oba moc rádi. špatně mi naštěstí není,jan ta psychika je slabší.někdy bych brečela jak malá holka,tak snad to se mnou přítel vydrží:)
v rodině mají všichni taky radost.moc mě baví to postupně sdělovat okolí.ty reakce jsou super!
už jste to řekly v práci?
papa,theresie
Lendulin- teda tak to je desivý!tak hlavně,že se vám nikomu nic nestalo!ale k rodičům ste dorazili,ne?a co na to říkali?určitě měli dvojnásobnou radost,že se ám nic nestalo a ještě že je vás o kednoho víc!
tak ať se vám dobře daří a pozor na nepozorné řidiče!
LENDULIN - to je hrozný,co se vám stalo.Běhá mi z toho mráz po zádech.Doufám,že budete všichni v pořádku.S tou dovolenou jsi to vyřešila dobře,aspoň si odpočineš.Držím pěstičky a myslím na tebe.
THERESIE - vítám tě mezi námi.
Theresie, ahoj, vítám tě.
K rodičům jsme nedorazili, než se to všechno vyřídilo a sehnali jsme jiné auto. tak už bylo moc hodin. Navíc jsme byli dost rozhození, hlavně já, tak jsme se radši vrátili domů. Zkusíme to o víkendu, to už snad vyjde ![]()
Lendulin -tak to je blbá zpráva. Přeji ať je vše v pořádku. My si teď na cestách dáváme ještě větší pozor co jsme tři, ale někdy to neovlivníš.
Ahojte ,dufam,ze sa mozem k vam pripojit
som zo SR ale rada citam aj vase diskusie. Muj termini porodu je 20.6.2006. prvyrakt ked som doslova dohnala mojho gynek.na ultrazvuk som bola v 6tt 4d a on tam nic nevidel,ani neviete aka som bola vyplieskana.asi ma stary blby utralzvuk.tak som hned vyhladala doktora co ponuka aj sono ultrazvuk ,zavedenim kamery do posvy a tam potrvrdil tehotenstvo.bola som strasne rada. potom som zmenila mojho gynekologa lebo mal pristup strasny…bol nazoru ze zena do 3 mesiacoch by sa nemala zaujimat ze je tehotna, ked potrati potrati ked nie,vtedy sa o to zacne zaujimat. proste nechapala som… teraz sme 8/6 a vcera na ultrazvuku sme mali 37 mm. taka mala hulka:)))
je to nase prve babatko tak sa velmi tesime…
Lenkap , neboj, však on se mimíšek ukáže
Musí se přeci mamince pochlubit jak roste. Hodně záleží i na doktorovi. Neboj, dočkáš se
Lendulin , ještě že to dopadlo dobře!
Ahoj holky,
především chci moc poděkovat Michello , pomohla mi s přiložením fotky z UTZ ![]()
Lenkap - věřím, že se mimi ukáže, určitě dej vědět ![]()
Lendulin - tu nehodu Ti fakt nezávidím, muselo to být hrozný, já mám od té doby, co jsem těhotná, z ostatních řidičů strach, jezdí jak šílenci ![]()
Tulipan - to je dobře, že nejsem sama, jen zatím nevím, jaké použijeme to znamení, kdyby Tě něco napadlo, tak mi dej vědět
My teda nejsme každý víkend doma, ale určitě se domluvíme a pokecáme ![]()
Chtěla bych se Tě zeptat, jak si psala, že si budeš brát na další kontrolu manžela s sebou - to Ti nabídl doktor? Mě zatím dělal ultrazvuk jen vnitřní a tak bych s sebou manžela chtěla teprve až mi bude dělat normální
Ne, že bych se styděla, ale myslím, že hlavně mýmu manželovi by to asi nebylo příjemný ![]()
A taky gratuluju k novému autíčku, přesně tohle by manžel chtěl, ale mám Seat Toledo 1,9 a to zatím jezdí dobře a prostorné je taky, takže to zatím neřešíme ![]()
Faninka - s těma vitamínama máš pravdu, taky jich mám brát mraky a už mě to nebaví, ale snažím se to dodržovat vše, jak mi řekl doktor, aby bylo mimi v pořádku. Beru každý den Maternu se selenem, 1× Jodtrox, 1× kyselinu listovou a 2× Duphaston (to je těhotenský hormon). Včera jsem z toho byla tak zmatená, že jsem nevěděla, co už jsem polkla a co ne ![]()
To jsem se ale rozepsala, tak už radši končim ![]()
Petula- Ahoj koukala jsem na tvuj krasny ultrazvuk a peknyho mimiska. Vsimla jsem si,ze jsi asi z Berouna,kdyz chodis k Mulacovi,taky jsem z Berouna. Uz premyslis o porodnici,kdyz nam novou v Beroune zrusily? Vim je to asi moc brzo premyslet,ikdyz na druhou stranu to tak rychle vsechno utece. Peta28
Ahoj Peta 28,
bydlíme v Králově Dvoře (asi 2 a 1/2 roku), ale chodim k Mulačovi do Berouna. Ke komu chodíš Ty? Původně jsem chodila k Fuchsovi, ale pak jsem měla přes minulé vánoce zamlklý potrat a byla kvůli tomu na laparoskopii (byla jsem před tím u Fuchse a on mi řekl, že to je možná mimoděložní těhu a nic nedělal, řekl, že má teď dovolenou a ať přijdu až po Novém roce) ale mezitím jsem začala krvácet, takže jsem musela k jinému doktorovi - Mulačovi a ten mi přišel mnohem lepší, tak jsem u něj zůstala).
Každopádně o porodnici už jsem přemýšlela, i když je to brzy - rozhoduji se mezi Hořovicema a Motolí - ale asi to vidím spíš na Motol, říkala jsem si, že kdyby něco, tak mě spíš můžou převézt v rámci Prahy než z Hořovic kdoví kam?? ![]()
A co Ty? Taky mi sestřička říkala o cvičení tak od 4. měsíce, což právě začínám, ale nevím, jestli bych to stíhala z práce z Prahy, ani kolik to stojí a jestli to je vůbec na něco dobrý??