Červňátka 2006

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
635
21.11.05 11:05

Daniela - podívej se třeba sem https://www.emimino.cz/modules.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
21.11.05 11:19

Daniela - já jsem 12tt+4 počítáno od poslední MS a termín porodu mám 1.6.2006.

Michello - plně s Tebou souhlasim, taky mi připadá, že obchodníci strašně zneužívají toho, že si to ty těhule prostě musí koupit, i když to maj jen na chvíli, tak proč jim nena:,–(it pěkné ceny a to samé myslím platí u dětských věcí (včetně kočárků, postýlek…), říkaj si, že co by rodiče pro ty své maličké bublinky neudělali :(
Ten Tvůj tip na obleční mutti vypadá fakt dobře, budu se muset vypravit co nejdříve na nákupy

A co Vánoce?? Budete aspoň symbolicky dávat nějaké dárky i miminku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
635
21.11.05 11:24

Petula> mimík už má kočár a autosedačku…:o) A taky dostane fotoalbumík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
21.11.05 11:53

Ahoj Michello,
volala mi ségra, ke které teď o víkendu jedu, že nám objevili kočár, který by si prý ona koupila, kdyby měla další mimčo, tak jsem na něj zvědavá :) :wink:
Každopádně už jsem dostala od sousedky první ponožtičky, že to nevydržela a musela je koupit, jsou fakt sladký :D A babičky už samozřejmě taky nakupují a vymýšlí, co by, jen my jsme zatím ještě nekoupili vůbec nic :( Ale slíbili jsme si, že určitě pod stromeček musíme něco koupit i pro našeho medvídka :D
Ale jinak mi to zatím nepřijde, že za chvíli budou Vánoce. Cukroví mi řekl manžel ať nepeču, že ho stejně moc nemusí, takže mám klídek, ale připadá mi to fakt divný :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
635
21.11.05 11:55

jo žádný stres…cukroví napeče moje tchýně. úklid taky nebudeme přehánět. Letos budou vánoce o pohodě. Dárky taky nekupujem, vše co jsme chtěli jsme si koupili přes rok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
21.11.05 12:16

Tak to jsem ráda, že nejsme sami, kupujeme si to, co chceme během roku, takže já teď vlastně ani nevim, co bych chtěla :roll:
Snad jen něco pro miminko a nějaké maličkosti pro nás :)
Nejlepší budou ale ty další vánoce už s miminkem :)
Vánoční úklid jsme nepřeháněli nikdy, uklízíme průběžně, tak snad jen nějakou vánoční výzdobu a chceme si koupit umělý stromeček :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
21.11.05 23:21

ahoj holky!!!
tak koukám,že většině z vás je špatně…to mě nějak není a začínám mít pocit,že to není normální 8O .jinak s oblečením taky nic moc.....dopnu už jen dvoje kalhoty a nebude to dlouho trvat a budu muset taky vyrazit.koukala jsem na annonci na netu,mají tam těhulkovské oblečení,někdy opravdu skoro nenošené za přijatlené ceny…a taky v menších velikostech.já potřebuju 36…
jinak tady je seznam kamenných obchodů v Praze:
Madam Chic-Petrské nám.3,P-1
Formes-Pasáž Černá růže,P-1
Móda Velebil-Podskalská 16,P-2
Robinsn-Sázavská 1,P-2
CA-Zličín
La Halle-Carrefour,P-5
Svět mateřství-Sokolovská168,P-8
Butik u „Čápa“-Letňany
Noppies-babypark Černý Most
Ráj dětí u kohouta-Mrštíkova 33.P-10

• Interspar Hostivař,P-10

teda né že bych ve všech byla!ještě jsem se k nakupování nedostala,ale ten seznam sem našla na intzernetu,tak třeba něco seženete…tak pak dejte vědět,jo?
jinak vánoce se blíží…pro mě je to jen čas shonu a šílenství,ale těším se na děti a pak ve svátcích snad najdu zalíbení.mrňous bude náš první,ale toužím po něm už tak od 25ti(a už je mi 28),ale přítel nechtěl.tak teď už chceme oba a oba se moc těšíme.ráda bych sem dala kalendář,ale ještě nevím,jak na to.ale polepším se!termín máme zatím 6.6.
tak se držte,mějte se krásně a dobrou noc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
22.11.05 07:30

Ahoj Theresie, já taky nemám nevolnosti a má kámoška, která je těhotná o týden míň jak já, taky ne. Moje mamka taky neměla nevolnosti, i když nosila mě i ségru. A moje kámoška, která má teď 6 měsíčního zdravého chlapečka také neměla po celé těhotenství ani jednu nevolnost. Takže klídek a užívej si, že je ti skvěle. :) Jedna zmých kámošek, která je teď v 30 týdnu měla chudera nevolnosti od začátku do asi 16 týdne takové, že denně zvracela i někdy vícekrát za den. Pak ji to naštěstí přešlo. Takže buďme rádi, že nás toto nepotkalo. Přeji krásný den všem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
22.11.05 08:29

THERESIE - nic si z toho nedělej, že ti není špatně, mě taky ne :) jen mi bylo občas tak jako divně, ale nezvracela jsem. Taky jsem z toho byla nervózní, ale ptala jsem se mámy, tak ta taky nezvracela ani se mnou ani se ségrou, tak už jsem v klidu a jsem ráda, že můžu chodit v pohodě do práce a netrpím :wink: zato kamarádka zvracela i po čaji a vodě a nakonec musela na několik týdnů do nemocnice na kapačky :cry: takže buďmě rády, že jsme v pohodě.
Díky za seznam obchodů. taky se budu muset pomalu do nějakého podívat. A k vánocům máme asi podobný vztah - shon a chaos a pak je to hned všechno pryč. Mě poslední roky ty vánoce přijdou spíš smutné a nostalgické, než veselé. Asi od té doby, co umřela babička, vždycky si na ní u stromečku vzpomenu.
Včera jsme byli pro jistotu na utz po té autonehodě - všechno je v pořádku, žádné krvácení, máme 56 mm, Opičátko se tam pěkně mrskalo, pan doktor nám všechno pěkně popsal včetně nosních kůstek, bránice a močového miniměchýřku a tatínkovi málem vypadly oči z důlků :lol:
Jinak rodičové, sourozenci a jiné blízké příbuzenstvo jsou již informováni, taktéž i někteří kamarádi. Reakce byly od mírného šoku přes slzy dojetí až po neutuchající smích a volání Hurá… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
22.11.05 08:30

Chybička se vloudila - 51,6 mm, zas takový obřík to není :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
22.11.05 09:56

Ahoj Lendulin,
kam chodíš na UTZ, že jste mohli vidět s manžou takové podrobnosti? :)
Já o tom nakupování jen kecám a zatím jsem nebyla schopná se kamkoli vypravit, každopádně Theresii díky za seznam obchůdků :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
22.11.05 11:25

Ahoj holky, tak jsem dnes byla na kontrole. Mimišek je velký 36,7mm. Vše v pořádku. Také se asi začal pořádně vyvíjet, protože přeminule jsem byla na ultrazvuku v 7+5tt a podle ULZ byl 7+1tt. Minule jsem byla podle menses v 8+5tt a podle ULZ byl v 8+0tt, tak jsem se trochu bála i když vím, že ťeď pár dní není podstatných. Může to být pozdější ovulace apod. Ale dnes jsem podle menses 10+5tt a podle ULZ 10+4tt. Tak jsem ráda. Aź budu doma, tak fotečku z ULZ naskenuji a dám ji sem (teď jsem v práci). Mimišek je tam super vidět. Hlavička, nosánek, tělíčko, pusinka, nožička … Prostě fakt nádhera. Už se fakt podobá miminku. Už se těším, jak jej večer ukážu manželovi. Také půjdu na genetický ULZ a tam prý půjde vidět snad všechno. Tak to vezmu sebou manžela, ať se taky pokochá. Těším se, ale zároveň mám trošku strach. Snad bude vše OK.
Přeji pohodový den!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
22.11.05 13:07

Ahoj Evi,
to je super, už se moc těším na fotečku Vašeho mimi :D
Na ten genetický UTZ Tě poslal doktor někam do nemocnice? A v kolika týchnech na něj máš jít? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
22.11.05 13:12

PETULA - byli jsme v Kolíně, tamní pan doktor na utz je moc pečlivý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
22.11.05 15:05

Petulko , moje doktorka mě na něj poslala (do Fakultky) - je moc hodná a znám ji hodně dobře..... Je to prý ultrazvuk, který se má provést kolem 14tt - nejlépe. Odhalí se na něm případné vývojové vady, které by ohrozili vývoj mimiška - v této době lze ještě provést interupci s menšími riziky jak později. Tak doufám, že to bude OK. Doktorka říkala, že se na to teď posílá hodně. Že to doporučuje všem maminkám. Buď je to zdarma, nebo se to platí - podle toho, jak to doktor napíše. Ve variantě placené to stojí asi kolem 1000Kč nebo 1500Kč. Ale nevím přesně, já jdu na neplacený ULZ. Už se tady o tom psalo. Prý tam jdou vidět všechny orgány, jestli jsou v pořádku, i nosní přepážka (asi kvůli roštěpu) a také už je prý možné zjistit pohlaví dítěte podle vnitřních pohlavních orgánů - varlata (jsou v té době v břiše), vaječníky. Atd. Ale hlavní je, jestli jsou v pořádku důležité orgány pro život a tedy je mimišek zdravý a života schopný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí