Poradna duly
Jana Čurdová
Lendulin - tchýni jsme to včera oznamovali tak, že jsme dali do takové dárkové tašky dudlík a k tomu dopis, kde bylo napsané: „Ahoj. Jelikož momentálně trávím veškerý čas na houbách, nemám čas se stavit, ale už si chci u tebe vybudovat místečko, a tak začínám nanášet první věci. První věcička je v tašce. Přijdu si pro ni v červnu. Pidi“. Pidi je výrobní jméno
Napřed to trochu nechápala, až když vytáhla ten dudlík, tak to pochopila. Byla moc ráda. Zprávu o svatbě vzala jako samozřejmost…
S mými rodiči to uděláme podobně - dudlíky i tašky už jsou nakoupeny
. Akorát možná nějak pozměníme text. (Taky nevím, jestli jsem vám to tu napsala doslovně…ach ta paměť!).
Ahoj holky,
taky bych přes den spala a stále zívám a v noci se pak kolikrát vzbudim a nemůžu usnout, mám to celý ňáký zpřeházený ![]()
S těmi návštěvami u doktorů - mě sestřička řekla, že si mám dojít k zubaři (prý je v těhotenství větší sklon ke kazivosti a často krvácí dásně) pro záznam, že nemám kazy a k obvodní, která mi tam dopíše případné alergie, operace nebo jiné důležité věci, které by mohly mít vliv na těhotenství. Já jsem si k těm doktorům volala a domluvila jsem se, že si zaťukám, abych tam nemusela dlouho čekat, když jsem těhotná. O plicním mi sestřička řekla, že už se nechodí a tu kolonku v průkazce mi proškrtla. O EKG mi taky nic neříkala, tak nevím.
Jak jste měly na UTZ velkého „medvídka“? Ten náš byl v 11tt+1 velký 3,7 cm a podle toho, co jsem četla různě po internetu mi to připadá málo, i když mi doktor říkal, že to zcela odpovídá ![]()
Na další kontrolu jdu až 1.12., tak se budu těšit na další fotečku.
S tím bříškem je to u mě různé - o víkendu jsem byla strašně nafouklá, že jsem si říkala, že přece není možné, aby už mi tak vyrostlo a dnes ráno už bylo trochu splasklé, ale kalhoty už mě tak jako tak tlačí
Přibrala jsem zatím 1 kg ![]()
Držím všem palečky, ať jim miminka dělají na UTZ jen radost a bříška ať pěkně rostou ![]()
Petulo - dík za info o vyšetřeních. Asi taky zavolám obvodní, jestli by mě mohla vzít rovnou. Co se týče velikosti našeho medvídka, měl v 10+4tt 3,27cm. Takže i tvoje velikost je asi v pohodě. V různých knihách a na netu jsou různé. Na nějakých amerických stránkách jsem se ale dočetla, že by mimís měl mít právě tuto velikost. Někde jsem zas četla, že by měl mít 5cm… Ale doktor se tvářil spokojeně, takže asi vše v klidu.
Ahoj holky, zdravím po prolenošeném weekendu. Ve středu jsem byla na EKG a dnes jsem měla jít k zubaři, ale od rána se mi točí hlava, tak už čekám až „padla“ a jedu domů do postele.
Marketa182 a Lendulin - to jste mě holky uklidnily, moc díky ![]()
Tak jsem se koukala do těhu průkazky a pro EKG tam taky kolonka je, ale sestřička mi zatím o tom nic neříkala ![]()
Konečně už máme doma internet
Má někdo z Vás doma přístup na net kvůli klábosení o víkendu? ![]()
Ahoj holky,
tak já jsem u obvoďačky byla až někdy po 30. týdnu, snad až v 32. nebo tak nějak a bohatě to stačilo, je potřeba tam zajít před porodem. Na EKG mě dr. neposílal, proškrtl mi to v těhu průkazce, že se tam nechodí a na plicní, nebo co to tam ještě je se taky nechodí. Nebo aspoň u mě to tak bylo
K zubaři je dobrý si zajít, ale já jsem nešla, protože se zubařů hrozně bojím, a ne jen jich, ale všech doktorů
Je to na vašem zvážení, nikdo vás tam násilím nutit nemůže a i bez návštěvy zubaře se dá porodit, fakt ![]()
Lenka
Ahoj holky,
tak dneska pro změnu nemůžu vůbec spát a jsem už dlouho vzhůru.Do práce jdu až odpoledne,tak jsem zasedla k internetu a napíšu vám,co se mi včera přihodilo u doktorky.Jsem z toho úplně hotová a nevím,co si mám o tom myslet.Doktorka mi včera udělala ultrazvuk,zjistila,že gestakční váček roste,ale miminko tam vůbec není vidět.Ani když si to zvětšila.Jsem z toho na nervy,včera jsem to obrečela.Pak jsem si koupila čokoládu a super knížku,abych se nějak uklidnila.Musím čekat do další kontroly,na kterou jdu až v pátek 25.Nevím,jak to vydržím.Snažím se na to nemyslet,ale moc mi to nejde.Stalo se to některé z vás?Jak je možné,že v 7+3tt není vidět mimčo?Kdy bylo vidět vám na ultrazvuku?Manžel mě uklidňuje,že mimčo zlobí a hraje si na schovku.To mě celkem rozesmálo.
PETULA - já mám internet doma,tak si můžeme o víkendu povídat.Občas si o víkendu povídám s Tulipánkem.
Mějte se a brzo napište.
Ahoj LeniP, snad bude vše v pořádku. Držím ti moc pěstičky! Slyšela o případu, kdy doktorka mimiška neviděla, protže měla nedobrý ultrazvuk (a kdoví jak byla šikovná) a v nemocnici jej potom viděli a už mělo i srdeční ozvy. Takže se drž. Snad to bude dobré!!!
Ahoj EviK,
snažím se na to nemyslet,říkám si,že kdyby se něco špatného dělo,tak by ten gestakční váček nerostl.Asi je to mimčo dobře schované.To s tím ultrazvuk,že by měla nekvalitní,to mě vůbec nenapadlo.To bude určitě můj případ.Díky moc za odpověď,potřebovala jsem si s někým o tom promluvit.Lenka
LenkaP - držím palce, ať se mimís brzy ukáže. Taky jsem slyšela o případu, kdy to Dr. neviděl, holka šla do nemocnice a tam se zjistilo, že je vše v pořádku, akorát byl blbý UTZ. Tak držím palce!
Ahoj Markétko, jestli to není tajné, co včera tvoje maminka na vaše překvapení?
EvaK - Dali jsme jí do taštičky dudlík a podobný vzkaz, jaký už jsem psala výše. Nejdřív to nějak nechápala, pak se na mě podívala a řekla: „Ty jsi těhotná! Já tě zabiju…“. No, ale řekla to s úsměvem, načež mi začla nanášet různé miminkovské oblečení, které (aniž bych to věděla) už pár měsíců skupuje, pak různé knížky o dětech a těhotenství. No prostě to vzala v pohodě, líp než jsem čekala. Docela mě překvapila. Co se týče školy, tak jen konstatovala, že nebudu mít žádné vzdělání (mám gymnázium, takže to svým způsobem opravdu žádné vzdělání není), ale přešla to. Pak už mluvila tak, jako že se těší a vzala to asi jako každá nastávající babička. Takže jsem moc ráda. Dneska nás ještě čeká oznámení mému taťkovi, což asi neproběhne s takovým klidem, ale snad to zvládnem ![]()
Tak zatím ahoj. Dneska už mizím z práce, výjimečně docela brzo ![]()
Markétko, tak to je super, že to mamka tak dobře vzala. Držím pěsti na dnešek na oznámení taťkovi.