Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj ![]()
zatím jsem si chodila na tyhle stránky jen číst, takže píšu poprvé. Čekala jsem až se to pro mě stane aktuální což je právě teď. Podle mého budu mít termín 30.6. i když paní doktorka to zpočátku viděla jinak. Mám na vás dotaz. Byla jsem trošku vyděšená,když jsem byla na prvním ultrazvuku tj. v 5t.t. byla tam vidět jen bublinka a doktorka říkala,že mám přijít v 8 t.t. a budeme vědět víc…čekala jsem že mě třeba nějak uklidní,že je všechno OK a ono se tak nestalo… Jaké máte vy zkušenosti s prvním ultrazvukem a kdy jste ho podstoupili? Děkuju moc
Maceska
Ahoj MACEŠKO,vítám tě mezi námi.Mám termín na den stejný jako ty.Já jsem byla na prvním ultrazvuku v 6tt a taky nebylo skoro nic vidět,jen malá tečka.Teď jsem byla na ultrazvuku v 8tt / podle poslední menstruace/ a gestakční váček se zvětšil,ale mimčo pořád ještě není vidět.Na kontrolu jdu zase za 10 dní.Byla jsem vyděšená,ale holky říkaly,že záleží na tom,kdy bylo dítě počato,nebo že klidně může mít doktorka nekvalitní ultrazvuk a tak proto tam ještě není nic vidět.Tak se neboj,u někoho je to vidět brzo,u někoho později.My jsme asi ten druhý případ.Ahoj Lenka
Já jsem trochu zmatená. Když jsem byla minule u doktora (kontrola) tak mi potvrdil podezření, že jsem těhotná (bylo mi už 14 dní moc zle) se slovy: „No jasně, jste těhotná, koukejte, takdy je váček a tady tlukocí srdíčko…přijďte za měsíc, to budete tak zhruba v 10tt…“ Takže z toho jsem usoudila, že jsem byla v 6 tt a srdíčko tedy vesele bylo vidět. Má buť dobrou techniku nebo mezery v matematice. To všechno jde ale mimo mne, neboť jediná moje starost je, jak ráno vstát, dojít až do koupelny, vyčistit si zuby a neblinkat, obléknout se, dojít na autobus, přežít cestu do práce a neumřít během dne. Jsem zvědavá, jestli nevolnosti časem alespoň trochu povolí. Schválně, co budu psát za měsíc ![]()
Ahoj Maceško,
buď v klidu, my jsme na prvním utz v 6+3 taky viděli jen kolečko, srdíčko bylo vidět v 7+2. Prostě u někoho dříve, u někoho později…
Ahoj holky,
chtěla bych Vás poprosit o radu, zda máte některá zkušenost z vložením fotky z UTZ k metříku? Fotku už mám naskenovanou v PC, ale nevím, jak jí dostat sem? ![]()
Moc díky ![]()
petula -musíš si tu fotku hodit někam na web a potom dát do podpisu další odkaz, stejně jako metřík
Proč si v našem klubu všichni zkouší vložit metřík když jinde je klub přímo k tomuto testování… ![]()
Michello, proč se tak zlobíš. Asi se v tom tak nevyznají. Přece to není zas tak velký problém. Tedy mně to nevadí.
Ale já se zase tak nezlobím..aspoň zapadá do červnového termínu… ![]()
Ahojky!
Moc vám chci poděkovat za odpovědi už jsem klidnější, to jsem potřebovala slyšet zkušenosti někoho jiného..jinak já prožívám zatím těhotenství bez velkých obtíží. Jen mám někdy pocit na zvracení, někdy jsem úplně v pohodě a tak dokolečka. Chtěla jsem se ještě zeptat jestli užíváte nějaké vitamíny a jak často. Já Baby plan ob den. Každý den mě to přišlo moc a taky ob den kyselinu listovou…jinak přeju všem klidné a pohodové těhotenství ![]()
Teď koukám,že jsem se zapomněla podepsat ještě nejsem zběhlá
Maceška
Ahojky holky,
už jsem tady zase dlouho nebyla, tak se moc moc omlouvám. Teď budu mít volno, vlastně i zítra, vzala jsem si dovču, takže se na netu určitě ukážu. U nás zatím vše v poho, i když mám pořád žaludek na vodě, je mi dost špatně, jím tak 10 za den, ale moc toho nesním. Na další kontrolu jdu 9.12., to už se mnou půjde i můj manža, tak se hrozně těším, snad už toho bude vidět víc. Pořád mě pobolívá v podbřišku, občas je ta bolest docela velká, ale netrvá dlouho, tak snad bude vše v pořádku.
Jinak včera jsem byla u obvodní doktorky, poslal mě tam gyndař, ta mi řekla, že jsem trapně zdravá, protože mi v březnu dělala testy krve a moči a já si od té doby nedošla pro výsledky, i štítnou žlázu mám v pořádku, tak jsem byla ráda, udělala mi EKG a ještě mě čeká 30.11. zubař, to je moje noční můra, protože cítím, že mám kaz, tak se ještě víc bojím.
Ani nevím jestli jsem vám už psala, že máme nové autíčko, aby se nám tam krásně vešel kočárek, je fakt krásný VW Passat combi (2 roky starý).
Lenkap - jak se máš? Neboj mimi se tam určitě někde schovává a vše bude v pořádku.
Petula - ty máš už internet doma, tak to by jsme si mohly někdy psát o víkendu, ale musíme si dát nějaký znamení.
Mějte se všichni krásně a opatrujte bříška. papa Lenča
Ahoj Leni - TULIPANKU,já se mám dobře.Doufám,že se mimísek schovává!!!Ani nevíš,jak se nemůžu dočkat další kontroly,jestli tam už bude mimísek vidět.
Jinak jsem už zhubla 3 kila a to vůbec nezvracím.Jen mi je hodně těžko a cítím se pořád jako přejezená. Tak jím jenom malé dávky a tím tak hubnu.Doktorka ale říkala,že je to normální a pokud nezhubnu víc jak 5 kilo v prvním trimestru,tak je to v pořádku,ať se nebojím,že to pak pěkně rychle doženu.Jestli ale zhubnu víc,tak prý se budu muset snažit trochu přibrat.To je ale gól!!!To se mi ještě nestalo,aby mi doktorka někdy nařídila,že mám přibrat.Mám totiž nadváhu,vážím přes 90 kilo a měřím 171 cm.Mám sice sportovní postavu,i když s těma kilama si to asi jen tak někdo nedokáže představit.Všichni mi tipují tak o 10 kilo míň,ale i tak je to pořád hodně.Vážila jsem vždycky 82 kilo,ale přestala jsem hrát závodně volejbal a 10 kilo mi naskočilo jako nic.A ne a ne je shodit.
A co ty?Jak se vám daří?To autíčko vám závidím,je prostorný a nebudete muset rozkládat kočárek.My máme Felicii a kočárek do ní asi nedáme,budeme ho muset pokaždý rozložit.No uvidíme.
Měj se krásně.odpočívej a zase někdy napiš.Lenča