Poradna duly
Jana Čurdová
V knížce Zdravé těhotenství, přirozený porod jsem našla:
1. trimestr - 1. až 12. týden
2. trimestr - 13. až 28. týden
3. trimestr - 29. až 40. týden
V knížce Co čekat v radostném očekávání zase je:
1. trimestr - 1. až 13. týden
2. trimestr - 14. až 27. týden
3. trimestr - 28. až 40. týden
Tak si vyberte
A někdo to třeba počítá ještě jinak ![]()
Lenka
A v knížce Těhotenství a porod (průvodce české ženy od početí do šestinedělí) píšou, že první trimestr je 0. až 12. týdne. 2. trimestr 13. až 24. týden.
Je ot fakt super knížka, mám ji půjčenou o kámošky. Napsala ji Magdalena Mikulandová. Doporučuji.
Pak mám ještě půjčenou knihu Tajemství života (od početí k porodu), kde jsou fotky miminka od početí a první týdny. I je tam nějaká fotečka třeba z 6. měsíce. Nejsou to fotky z ultrazvuku, ale přesně reálně vypadající mimišek v bříšečku. Na začátku je to fakt taková příšerka, ale teď už se hodně podobá miminku. Knihu napsal Lennart Nilsson.
Ale ta prní knížka ta je napsána na české prostředí. Je tam i postup připorodu v 3 dobách porodních, hodně přesně. Jak se má na to cvičit už v těhotenství pod. Je to fak moc pěkná kniha. Přemýslím o její koupi.
Ahojky, děvčata. Josefko, neboj, já si též připadám, že sem přispívám jen se svými nářky a potížemi. Bo dnes jsem totálně zdeptaná. Včera se mi opět vrátilo nachlazení, zánět nosohrtanu nebo co to je…co já vím. Prodělala jsem virózu na zač. 4. týdne, dostala jsem od gynekoložky homeopatika Homeovox, bo obvodní si těhotnou nechtěla vzít na triko. Byla jsem ráda za homeopatika, protože klasické léčbě nevěřím a zá:,–(ně proti ní bojuji. Jenže…teď jsme s mimíškem na začátku 10 týdne a já to mám zpátky. Navíc je víkend a kde budu shánět pomoc to nevím (na pohot. nepůjdu, protože tam by mi dali paralen a antibiotika, já je znám). Jsem nešťastná kvůli mimíškovi, sakra, nejcitlivější 1. trimestr a já už su zase na rozsypání. Začíná ve mě hlodat strach, že to mimíškovi ublíží. Teploty naštěstí nemám. Jinak musím se „pochlubit“, že mi teď dělá strašné problémy vaření, protože nemůžu ani cítit cibuli, česnek, koření…takže s milým doma jíme co se dá. Naštěstí je muž statečný a to moje stýskání snáší bez reptání. Jinak z jiného soudku - věcičky na mimíška kupovat budeme až na jaře. Sestra mi půjčí základní výbavičku, postýlku a vaničku a my s mužem koupíme kočárek a nějaké další oblečeníčko. Sestra mi ale rozmluvila, abych kupovala kočár teď. Je pověrčivá a hodně, ale mě se to aj hodí, protože teď zatím nemám na nakupování ani pomyšlení. Omlouvám se, že si takhle stýskám, ale od vás člověk dostane ještě více pochopení a rad. Mějte se krásně, musím se modlit, aby mimíška neohrozily zdrav. peripetie jeho maminky…s tou zimomřivostí souhlasím, mrznu pořád, všude a hlavně nohy
Takže palčáky, teplé ponožky nebo pěknou masáž od partnera, ta zahřeje. Zdravím mimíšky a maminky
A fakt si to užívejme, protože to uteče jako voda
Mám teď ve svém okolí dvě čerstvé maminky a všechny mi říkají, ať si to teď užívám…že to uteče. Takže opatrujte své poklady pod srdci a sebe též. Příště snad optimističtěji.
Ahojky holky,
už jsem tady zase hrozně dlouho nebyla, ale přes týden mi doopravdy nevyzbývá čas. Jak jste tady psaly, tak koukám, že všechny jsem na tom podobně, ráno brzo vstávám, pak jsem celý den v práci, lidi mě s…u, domů přijdu totálně vycucnutá, občas něco uvařím, ale dost mi pomáhá manža a spát chodím také už po 20 hod., úplně vyřízená. Doma je brajgl, ale musím to nějak přetrpět, dneska jsem si udělala radost a vyzdobila si vánočně byteček, je to vážně kouzelný, už kvůli té výzdobě a atmosféře vánoce miluji.
Manža jel teď do práce, až se vrátí, tak jdeme na procházku, chci si někde natrhat ještě pár větviček do vázy a pak bude už jenom pohodička.
Myslím, že letos kašlu na okna, dvě jsem umyla, ale na ty další dvě nemám nějak sílu a to mě čeká ještě mytí linky a lednice, no uvidíme, co se letos z toho všeho, všechno stihne.
Lenkap - jaký byl ultrazvuk, už si viděla mimíska? Já jdu k doktoru až 9.12., nemůžu se dočkat, protože musím říct, že už mi nějak nic není, jen mi roste břísko, na váze zatím nepřibírám, takže se mi pořád nechce věřit, že je vše v pořádku.
Věcičky na mimi a vše s tím spojené chceme nakupovat až po vánocích. Dárky na vánoce už tak nějak máme nakoupené, letos jsme to doopravdy nějak nepřeháněli, všichni příbuzní ví, že musíme šetřit a vánoce jsou hlavně o tom, že se všichni sejdeme a popovídáme si.
O jménech jsme zatím také nepřemýšleli, koukám, že jsem doopravdy o kus pozadu za vámi, ale my to určitě brzo doženeme.
Zatím papa a opatrujte se Lenča
Ahoj holky,
omlouvám se,ale napíšu jen krátce.Na ultrazvuku mi zjistily,že miminko je 3 týdny mrtvé.Ve středu jdu na odstranění.Nezvládám to psychicky,pořád brečím.Přeji vám krásná a zdravá miminka a jsem ráda,že jsem tu s vámi mohla být.Určitě někdy nakouknu,jak rostete.Ahoj Lenča.
Lenkap, soucítíme s tebou. Kdyby tak člověk věděl, co říct, aby trochu povzbudil a ulehčil trápení. Drž se a přejeme ať je zase dobře.
Ahoj Lenkap!
moc mě mrzí,co se ti přihodilo…ale přeju ať se to brzo spraví a hlavně nevěš hlavu…říkej si,že to tak příroda asi chtěla a že mimčo asi nebylo dost silné…já vím,bolí to…přeju ať se brzy povede nový mimísek.
myslím na tebe.
Leničko, je mi to moc líto, co se ti stalo, mě se to stalo loni a přesně vím, jak se cítíš. Taky jsem stále jen řvala a přemýšlela, proč? V nemocnici mi sestřička řekla to, co Ti psala Theresie, že to tak příroda chtěla, že miminko nebylo silné a že je to tak pro všechny lepší a taky, že se to stalo její dceři a teď čeká za pár týdnů další miminko, že se taky dočkám. Snažila jsem se tím uklidňovat, ale ze začátku to bylo fakt těžký. Budu držet palečky, ať je vše brzy zase v pořádku a Vám se podaří zdravé a silné miminko ![]()
Markétko, to s Tebou souhlasím, taky jsem se nikdy takhle netěšila na gyndu
Já mám kontrolu 1.12. a taky jsem strašně natěšená, ale ségra mi říkala, že se ultrazvuk pokaždé nedělá, tak jsem zvědavá, jestli budu mít další fotku nebo ne ![]()
Včera jsme byli s manželem na návštěvě u mý sestry, měli tam fakt děsnou zimu, tak jsem se těšila domů do tepla a taky jsem si myslela, že si od ní půjčím některé věci po její holčičce, ale vypadá to, že je možná taky těhotná, takže si vše budeme muset koupit sami ![]()
Stále přemýšlím, jestli se vyplatí investovat do kočárku třeba 19.000,– s tím, že je vše v jednom - hluboká korba, sporťák a autosedačka, nebo koupit nějakou levnější variantu......
U sestry jsme se byli podívat v jednom obchodě, že se jí tam líbí 2 kočárky, ale já musím říct, že mě se nelíbily vůbec a přišlo mi, že ani pro miminko nemůžou být dost pohodlné (stály oba kolem 6.000,–), tak nevím, jestli jsem tak strašně rozmazlená
ale stále víc uvažuju o tom drahém, i když vím, že to je pálka a kočárek je tak na 2 roky, protože prcek pak už capká sám a kočár není vůbec potřeba ani na cesty ![]()
Ale ještě je stále dost času na přemýšlení, tak uvidíme ![]()
Markétko, nechtělo by se Ti aktualizovat seznámek, už jsme ho dlouho neviděly
![]()
LeniP , je mi to moc a moc líto. Drž se. Určitě brzy zas budeš těhulka a narodí se ti zdravé krásné mimi. Věř v to, je to důležité.
Držím ti pěstičky!
Ahoj,
tak s tema trimestrama mam taky zmatek…uz sem jasala,ze nejhorsi 3 mesice mam za sebou(nejhorsi ve smyslu moznosti potrtu) a ono ejhle…ani nahodou.rekla sem kamosce,co ma termin 8.12.,ze sem ve 4.mesici a v tom sem taky vedle…jsem ve 13+5tt,ale to nenznamena,ze sem ve 4.m ani ve 2.trimestru…sem pouze ve 3.m a na konci 2.trimestru…tak uz se tesim az bude 6.12…to mi zacne 4.mesic,jelokoz mam termin(zatim jen z netu..)6.6.....
takze si jeste pockam…me......ze?
jinak uz se nemuzu dockat,az bude streda a ja snad uvidim mimiska!!!!
tak mi drzte palce a hezkej zbytek nedele(ja sem zas v praci do 11ti
)
papa
Leničko ani se mi tomu nechce věřit. Držím palečky, aby jsi to těžké období, co nejlépe zvládla a 100% určitě zahlásíš příští rok, že jsi opět těhotná. Hrozně moc jsem smutná. Vlastně ani já ještě nevím, jestli je vše v pořádku, k doktoru jdu až 9.12., tak proto raději žádné nakupování věciček, ani vybírání jmen. Počkám si až to bude jistější.
Uzdrav brzy svoji dušičku a srdíčko a koukej mezi nás chodit, s kým bych si tady o víkendu dopisovala.
papa Lenča
ahoj Markéto,
nejsem moc psaci do ruznych diskuzi. Ale loni touto dobou jsem hltala vsechny prispevky o tehu. Takze : mam cervnatko 2005. Posledni MS byla 2.9. a prvni pohyby 27.12., bylo to takovy tuknuticko, ze jsem to ani nikomu nerekla , ale byla jsem si jista ze je to ono. Brisko se zacalo opravdu klubat po novem roce. Holcicka se nam narodila 17.cervna. Preju hlavne zdravi vam vsem a hlavne miminkum. Uzivejte si pupiku utece to jako voda a budete si tu psat o tom jake byly porody. A jak ktere kojite a tak. Mejte se vsechny moc hezky