Poradna duly
Jana Čurdová
FANINKA: k tomu tvému pití - myslím, že tři kávy týdně až tak nevadí (pokud to nejsou nějaké smrťáky
nebo zkus bezkofeinovou), ale s tím černým a zeleným čajem opatrně. Taky nejsou v těhu příliš doporučovány, tak zkus aspoň částečně zavést čaje ovocné a třeba rooibos, které jsou bez teinu a jiných látek. Já jsem zelený čaj velmi omezila (někteří dr. ho v těhu úplně zakazují, obsahuje nejvíc aktivních látek) a piju tak z 1/3 černý (slabší) a ze 2/3 ovocný a rooibos. Už mi teda tečou z uší
Občas si dám džus ředěný vodou, tady pozor na džusy light slazené umělými sladidly, prý mohou mít špatný vliv na nervový systém miminka. Jinak vypiju za den tak 2 - 2,5 litru tekutin, ale to je moje běžná dávka.
MICHELLO, PETULA: gratulujeme k úspěšným kontrolám a prosperujícím mimískům, my jdeme v pondělí.
petula -my na žádné genetické testy nejdeme. Jen 16.12 na odběr krve a další kontrola až 28.12. To je ase doba kdy krtečka neuvidím. A taťku určitě vem příště s sebou.
Lendulin - budu držet palečky na kontrolu ![]()
Michello - na ty genetické chodí všichni - je to rozbor krve a dělá se v cca 16.týdnu, možná Ti to jen neřekli, abys byla v klidu
nebo nevím…
petula -tak pokud to je jen rozbor krve tak to je to co jdu 15.12. jen mi neřekli že to jsou genetické testy..:o)
michelo - na ten odběr jdu ve stejný den jako Ty - 15.12. (do medicentra - nevím, proč mi nevezme krev sestra u doktora) a mám s sebou spoustu papírů, ale já jsem byla od začátku na krvi jen jednou a to mi brali malou ampulku, tak to jsou možná ještě vyšetření, které už máš Ty za sebou, ale každopádně mi říkal, že se jedná o genetické vyšetření, tzv. screening a i kdyby byly výsledky pozitivní, nemám plašit, že to nic neznamená ![]()
Podle toho, co je napsáno na těch žádankách, tak jdu na:
„KS RH Faktor, vyšetření protilátky“
„KO“
„MS“
další papír se jmenuje „Screening vrozených vývojových vad“ a teď koukám, že mi tam napsali délku těhot. dle PM 16+0 a to je teda pěkná kravina, protože jsem podle poslední MS 14tt+0
tak tomu teda nerozumim
asi se sestřička upsala nebo co
, v kolonce stáří plodu dle UZ mám 13+5…, tak to je snad v normě
![]()
My už máme taky utz za sebou, podle něj jsem těď v 14+0 a posunuli nám termín na 1.6. Byla to fakt nádhera, manžel koukal na monitor s otevřenou pusou a vytřeštěnýma očima. Mimi sebou pořád mlelo a pak dostalo škytavku. Když jsme se mu smáli, vystrčilo na nás zadek a víc se ani nehlo. Že by první známky vyvíjejcího se charakteru?
Daniela - to je úžasný
taky se moc těším, až uvidí medvídka a jeho vylomeninky v bříšku i manžel ![]()
Lendulin, díky za radu
Já se vždycky chci zeptat té své doktorky na spoustu věcí, ale ona je taková rázná a šup šup a je se vším hotová, že si na nic v tom letu nevzpomenu.
Petulko , myslím, že do těch papírů napsala paní doktorka 16+0tt protože asi 15.12., kdy tam půjdeš, budeš 16+0tt (podle posledních menses). Je to asi informace pro ně, aby veděli.
Pro Petulu-ahoj,tak vcera jsem v Beroune byla na tom cviceni,bylo to skoro hodinku, byly jsme 3,bylo to zadarmo-plati pojistovna.Ukazala nam ruzne cviky,na posileni brisni steny,nohou,jak dychat pri porodu,jak cvicit,aby porod probihal bez problemu,asi 20 ruznych cviku, kazdy den to mam cvicit a za 14 dni jdu znova,pribidou dalsi cviky. Je to fajn,alespon se clovek neflaka a trosku ma pohybu. Tot moje postrehy ze vcerejska. Petra
Ahoj Peto28 , to jsem nevěděla, že něco takového hradí pojišťovna. A kolik takových lekcí asi hradí? Já pomalu také přemýšlím, že bych začala chodit. No možná až po Vánocích, teď mám rýmu. A právě jsem chtěla začít zjišťovat kolik to stojí a kde se u nás cvičí. Znám kurz, který je asi 6 týdnů před porodem a tam se žena s manželem připravují na porod - naučí se oba co a jak. Ale nevím, jestli se platí nebo je hrazený pojišťovnou. Každopádně i kdyby nebyl, tak si ho zaplatím a budu alepoň trošku vědět, co mám dělat. Ale určitě je to dobré už dřív jak píšeš. Více si to člověk zažije. Přece jenom u porodu budeme asi trošku mimo. Takže se zkusím taky informovat.
Eva K - to máš pravdu s tou dobou 16+0, to tak přesně vychází, díky ![]()
Peta28 - já jsem tam na to cvičení taky volala, ale termíny, co mi nabídla, prostě nestíhám, je to pro mě v podstatě v půlce dne, což si vzhledem k tomu, že se konec roku blíží a my makáme na uzávěrkách a vůbec se snažíme všechno sehnat a stihnout včas (jsem účetní), nemůžu dovolit - nikdo by mi dovolenou ani nedal ![]()
Uvidím v únoru, protože leden je taky na prd, to tady zas bude audit a už jsme byly upozorněny, ať si na leden žádou dovolenou neplánujeme!!
Prostě děs ![]()
Už mi celkem roste břicho
A co Vám??
Eva K, ahoj,chodim na cviceni s pateri,mam blokaci a vzhledem k tehotenstvi,je to to jediny,co muzu,uz 3 mesice spatne spim,mam bolesti a ta sestra u doktorky my todle tehotenstvi nabidla,vlastne 1× za 14 dni do konce tehotenstvi,alespon tak to rikaly holky,ktere to maji za sebou. Je to fajn,maji tam i mice,takze casem i pribudou cviky na mici. Chci si teda zaplatit kurz aquaaerobicku pro tehotne a zacit od noveho roku.
Petula-skoda,ze ti ta prace to cvico neumoznuje. Jinak bricho mam stale jeste svoje,jsem normalne silnejsi,tak si rikam,ze je to spek a ne tehotensky
tak jsem zvedava,kdy zacne nabirat podobu tehotenskeho ![]()
Holky jinak pekny den,pri tom mrazu,co tam je..... Peta
Ahoj holky,
Petulo, Michelo, Danielo - gratuluji k úspěšným kontrolám
Já jdu v pondělí, tak doufám, že bude taky vše v pořádku.
K vaší předešlé diskuzi:
Břicho - mám pocit, že už trochu roste, když ho vyvalím, tak určitě
Ale asi by to nikdo nepoznal - vypadá to spíš jako špek
. Chci se zeptat - přibraly jste něco? Já jsem spíš zhubla, což mi přijde trochu podezřelé, ale snad to doženu…
čaj, káva - Kávu nepiju, takže nevím…Ale černého čaje se opravdu nedokážu vzdát, takže piju tak 3 hrnky denně (přetím i 6) - ale není nějak silný, takže myslím, že v klídku.
Chutě - většinou mám spíše nechutě a to k věcem, které mi dříve chutnaly - např. nemůžu ani cítit houby. Čokoládu kupodivu taky moc nemusím (oproti tomu, jak jsem ji jedla předtím) a musím se k vám přidat i s tím Fast food - mám pořád strašnou chuť na cheesburgery z McDonalda ![]()
Starší téma - těhu oblečení - předevčírem jsem poprvé v obchodě zavítala do sekce s těhu oblečením. Protože vím jen o jednom - C&A - šla jsem tam a jsem zděšená! Ty těhu kalhoty jsou opravdu jako pytle a kromě toho je měli jen od velikost 42-44 výše! S mou váhou 51kg bych v takové velikosti plavala, takže asi budu chodit nahá! Holky - nevíte o nějakém jiném obchodě na Ostravsku, kde se prodává těhu oblečení?
Jinak se dnes pokusím aktualizovat seznámek - mám trohcu více času. Tak zatím ahojky a užívejte posledního pracovního dne ![]()