Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj hoky, jen jsem se přišla podívat jako plno ostatních jak pěkně rostete a rozrůstáte se.
s tou nevolností si nedělejte hlavu. u nás (v květňátkách) holky taky ještě nevolnosti mají ale je to spíš vyjímka. většinou to kolem 12tt mizí.
teď už se spíš chlubíme prvními pohyby, které pár holek má včetně mě. je to opravdu nádherný pocit. tak vám přeji, ať vás taky brzy potká.
tripple testy máme vesměs za sebou a mysím že jen u jedné jsou pozitivní. ale to je prý z 97% procent potom stejně negativní. tak myslím že opravdu není čeho se bát. rozhodující je až odběr plodové vody a to absolvuje jen malá část z vás.
No přeju vám už jen samé krásné chvilky a okamžiky a pohodové těhu. ať vám rychle uteče…
Ahoj MisoN, gratuluji k dobrým výsledkům testů. doufám, že i tady u nás to dopadne nejlépe všem dobře.
A jak pak máš už velké bříško? A jak je veliký mimišek?
To musí být super, když už jej i cítíš, že se v tobě hýbe.
Přeji zdárný průběh i zbytku těhotenství!
Ahoj holky,jsem tady poprve! Mam termin v červnu,přesně 18.6. moc se na miminko těšim i když se trošku bojim porodu! ahojky Alča ![]()
Ahoj Alčo, gratuluji!
Vidím, že v červnu bude opravdu úroda. ![]()
Ahoj holciny!
Lenkap-preju at se vam to doma podari hned po tech 3MS!!!
jinak jak tu pisete,ze priste chcete vzit tatinka s sebou na UTZ,tak ja slysela,ze pojistovna hradi jen 3 UTZ za tehotenstvi a Dr mi rek,ze priste UTz mit nebudu,az prespriste,tak abyste tam nehnali tatuldy zbytecne(jako se to stalo me kamaradce)
moc nechapu co to jsou ty triple testy a jak se k nim dostanu…jdu jen na genetiku(nejspis zitra)…to ale asi neni ono,ne??
tak dejte vedet,co to je,at neco neopomenu,prosiiiim!
a co jinak?taky vam doktor nameril miminka vetsi,nez ste cekaly?(cca o tyden)?
mejte se krasne a zatim pa.
Ahoj holky,
tak jsem konečně včera na začátku 13. týdne viděla poprvé našeho drobka na ultrazvuku
Byla jsem tam i s tátou a s Pájou a Pája hned mimi nazvala čiči, takže budeme mít koťátko
Prtě je moooc krásný a krásně jsme slyšeli srdíčko
Tak doufám, že se mu u mě líbí a bude líbit i nadále ![]()
Lenka
THERESIE:
AFP tripple test je screeningovým vyšetřením z krve těhotné. Je zaměřen na vyhledání skupiny žen, u kterých je vyšší riziko, že jejich plod není po genetické stránce v pořádku. Pozitivita testu neznamená, že dítě je poškozené, pouze nás informuje o tom, že zde existuje vyšší riziko odchylky od normy.
Většinou se bere krev v 16. týdnu. Ve 20. týdnu se chodí na podrobnější „genetický“ ultrazvuk.
Evo, to víš že je to nádherné když to dítko už cítíš. bříško myslím že už mám hodně velké. fotku mám v galrii tak se můžeš podívat pod Kvetňátka a tam mě někde najdeš. a mimčo má shruba 20cm. byla jsem na utz naposledy ve 12tt tak vlastně nevím. beru to jen podle tabulek. ve 20tt by mělo mít 25 cm tak uvidíme. příští týden jdu na genetický utz tak nám to snad povědí a taky se zřejmě dozvíme pohlaví. tatínka jsem sebou nikdy nebrala, ale teď půjde. jednak se dělá přes bříško a jednak chceme být u toho pohlaví oba. tak se moc těším.
taky přeju pohodové těhu všem tady.
Lendulin-dekuju moc.uz v tom mam jasno!parada!tak to jdu ted v utery na ten triple test,jen muj doktor to nazval jinak.
tak se mej a zatial ![]()
Tak parlament schválil zvýšení porodného. Tak držme palce ať to projde i senátem a prezidentem. Jestli to projde tak od prvního ledna je to 17500,–
OPRAVA:
V první zprávě bylo od 1.1., po nějaké době ji opravili na 1.4.
Tak to už je docela balík!
Za to se už dá pořídit docela slušná výbavička
Tož snad to páni senátoři schválí.
nepřihlášená Markéta182
Držím pěsti senátorům i prezidentovi, ať to projde.
Samozřejmě úplně nezjištně, jak jinak, že? ![]()
Ahoj holky,
dlouho jsem tu nebyla, v práci máme strašnou honičku, takže jsem ani všechno nepřečetla, ale polepším se ![]()
S tím porodným je to každopádně super zpráva, hlavně aby to schválili i v tom senátu a pak prezident ![]()
Konečně jsem si dnes koupila těhotenské kalhoty, které nevypadají jako tepláky
![]()
Ptala jsem se jedné kolegyně u nás v práci, co je těhotná dýl, kde nakupovala, protože měla na sobě celkem pěkný těhu kalhoty. Doporučila mi obchod s těhu módou v Podskalský ulici (č. 16 myslím) a tam jsem si dneska skutečně vybrala a koupila. Stály teda sice 1.370,–, ale vzhledem k tomu, co jsem viděla jinde (ceny a ty strašný modely), myslím, že jsem pořídila dobře a mám z toho fakt velkou radost, konečně se nám nebude mimísek v břiše mačkat
![]()
A co je u Vás všech nového?? Jen tak letmo jsem koukala, že spousta z Vás jde taky na genetický testy, tak si musíme vzájemně držet palečky, aby nám to všem dobře dopadlo
![]()
Zvýšení porodného ne od 1.1. 2006 ale od 1.4. 2006 takže jsme zabřezly v dobrém termínu. Akorát jsem někde četla, že to bude jen pro prvorodičky.
Taky jsem teď před chvílí v telce slyšela, že až od 1.4.2006, takže dobrý
A prvorodička jsem taky, ale připadá mi pěkně blbý, že by to mělo být jen poprvé, to si snad dělaj srandu, ne?? ![]()