Poradna duly
Jana Čurdová
Já mám termín 1.6., takže to zřejmě vypadá na 99% na Blížence, ledaže bych hodně přenášela, ale to asi nehrozí ![]()
Právě jsem se vrátila z oběda, tak mám hned lepší náladu ![]()
Teda tady to přes víkend frčelo. Jen k těm lyžím a snowboardům? To vážně chcete tak riskovat a vyjet na sjezdovku? Nevím jestli to je nejlepší nápad, ale je to vaše rozhodnutí.
Hoj holky!!
Moni11-jsem podle metriku v 15tt,ale podle UTZ v 16tt.od zacatku to probiha fajn.nespinim,neni mi spatne(tak jako Josefce napr
)a tak si to vlastne moc a moc uzivam.vcera jsem jela k mamce nalozit se do vany…jelikoz vanu doma nemam a ted me to tam mooooc bavi.tak jsem se tam i zvazila(vahu taky nemam
) a uz jsem pribrala 4kg!!takze uz vazne nic ze sveho satniku nosit nemohu… ![]()
jinak je to me prvni tehotenstvi po 5ti mesicich snazeni a par letech premlouvani pritele
…to spineni je myslim normalka.teda spousta holek to tu ma,tak myslim,ze to neni problem..
Zuzka-preji krasne hory!ja letos jeste nebyla,tak se uz nemuzu dockat!!!doufam,ze sebou neriznu
tak mi drz palce.na Chopku jsem byla vloni.je to tam fajn,jen slovaci mam pocit nesnasej cechy…predstav si,ze jsem tam od jednoho 100kg chlapa dostala pesti!!!!ale snad to byla vyjjimka…:)
Marketko182-dneska jsem taky byla na tech testech,tak jsem moc zvedava,jak to dopadne.preju ti,aby ti to dopadno dobre!!!dozvim se vysledky pristi pondeli…ach jo…zase to cekani…
Josefko-vitam te mezi lednove maminky
.musi to byt desny,kdyz je ti porad spatne…tak preju,at ti je uz konecne lip!urcite se jednoho dne vzbudis a bude to pryc!!a pak budes nervozni,ze neco neni v poradku
kamaradka to taky takhle mela…rikala,ze se ji treba udelalo spatne ve fronte v obchode a uz premyslela,do jakeho pytliku to hodi:) tak drzim palce,at ten den prijde co nejdriv!
tak holky vsem preju krasnej tyden.jdu si lehnout,mam dnes odpoledni od 16 do 23,tak at tam pak neusnu.
jeste sem nakouknu z prace.
papa,theresie
Souhlasím. Já jsem též vášnivý lyžař, každý rok jezdíme na dámskou jízdu na hory, ale letos bohužel se toho musím vzdát, protože nechci nic riskovat.Nikdy nevíte, kdy do vás narazí nějaký šíleny lyžař a může být zle.
Už jsem také po obědě, trošku na mě padla únava. Musím se vzchopit, mám ještě co dělat. ![]()
Josefko, soucítím s tebou. Měla jsem podobné potíže jako ty, nechala jsem si napsat neschopenku a doma to šlo s mou psych. stránkou pěkně dolů. Takže chodím do práce, sice se mi udělá dobře až tak kolem dvanácté hodiny, ale už je to fakt príma a to byly dny, kdy jsem nevěřila, že to bude lepší. Tak věř…pokud je doktor dobrý, žádný ňouma, tak mu věř. Moje doktorka ví, že jsem „přírodní typ“, takže syntetiku moc neuznávám. Dokonce když jsem zjistila, že jsem těhotná, tak mi na první vyšetření okamžitě bez rozmyslu psala synt. hormon Duphaston. Brala jsem ho dva dny a pak si řekla, že to moje tělo přece zvládne i bez chemie, tak jsem se s ní domluvila, že to brát nebudu, žádné tablety. Sestřička se na mě dívala udiveně a prý „ale paní doktorko, to dáváme každé mamince, tak alespoň 14 dní to berte, ne?“ Ale gynek. řekla, že když si to nepřeju, že to mít nemusím. Cítila jsem, že neohrozím rodícího se mimíška v mém nitru, když si nevezmu něco, čemu sama nevěřím a neslyšela jsem na to zrovna chválu. A s vitamíny…měla jsem dilema, protože jsem nejedla moc pestrou stravu (co mi dovolovala nevolnost), tak jsem si nechala napsat listovku, ale protože s mimíškem začínáme 13. týden, teď už je to jedno
Co ale užívám je hořčík s vit. B6, syntetické, protože jsem latent. tetanik, který má i normálně málo Mg v těle. Jinak děvčata, musím říci, že jsem šťastná, že jsem doktory neposlouchala a že jsem dala svému tělu šanci a že to moje tělíčko se se vším vyrovnalo. Pokud bych doktory poslouchala, tak jsem už několikrát byla na laparoskopii s cystami a kdo ví, jak by pak moje vaječníky vypadaly a zda bych otěhotněla. Ještě tři měsíce před otěhotněním mě naháněli po nemocnici, že mi odoperují cystu na vaječníku. Jistě, někdy to bez lékaře nejde, musí se mu důvěřovat. Švagrová trpí na výtoky a záněty už několik let, tak jí asi před 2 lety vypalovali děložní čípek, potíže má pořád, samý zánět a výtok a teď se pokouší o mimi, tak jí před pár dny zjistili, že jí srostla děloha - tedy že se ten čípek po tom zákroku zahojil tak dobře, až srostl, že nemá průchodnou dělohu. Naštěstí je to prý banální zákrok pod narkózou, ale stejně…věřit lékařům, ale v případě, že se vám stále něco nezdá a nejste spokojené, klidně jít za jiným. Co se týče ovoce…táhne mě to hodně k jablíčkům a u zeleniny hlávkový salát, řepa a rajčata. Na banány či tropické ovoce moc chuť nemám, takže si říkám, že to tak má být.
Maminky, já si s mužem moc a moc přeji ráčka. Jsme šťastní, že čekáme miminko, je nám jedno, jestli to bude holčička nebo klouček (i když muž tuším tajně sní o chlapečkovi), ale moc bychom si přáli děťátko ve znamení raka. Vím, že osud to zařídí po svém a budeme moc vděční ať se bude mimíškovi mezi nás chtít přijít o týden dříve nebo o dva později. Termín mám stanovený na 12.6. (a přenášet 10 dní to asi není moc reálné), dle UTZ bych měla být ale o 2 týdny méně (než podle posl. menstruace), takže tu šance je. Abych se přiznala…po ráčkovi sním ze dvou důvodů - můj muž je rak přímo ukázkový (pokud některá z vás zná knihu Sluneční znamení - bezva věc, vřele doporučuji), další dva raky, které znám (mí přátelé) jsou fakt skvělí lidé a druhý důvod - v mém životě hráli a hrají klíčovou roli tři lidé (se kterými jsem se skutečně musela vyrovnávat a hledat k nim dlouho cestu) a všichni blíženci - má mamka, taťka a tchýně. S poslední jmenovanou pořád zápolím
Má šéfová je blíženec a její nadřazené chování mi prostě dělá občas potíže, takže s ní svým způsobem též zápolím. Přiznávám to…jinak nic proti blížencům. Muž říká, že se nám má narodit blíženec, že si mám karmicky dořešit ten vztah k blížencům.
Vím, že ale na znamení nezáleží, zda to bude dobrý člověk. Uvidíme, určitě budu tak nedočkavá na miminko, že budu ráda, když přijde co nejdříve, abych ho mohla už „ňuňat“ v náručí. A co vy a pohlaví? Máte vysněnou holčičku či kloučka? A co mužové a případně sourozenci? Tak ať jsme zdravé a naše mimika též, hodně spokojenosti a pohody v tom našem krásném snažení.
Ahoj,tak uz jsem v praci…
chtela jsem jen podotknout k tomu,ze jedu na hory.myslim si ze to neni risk.vetsi riskovani vidim v tom,kdyz jezdim po Praze autem!bohuzel musim jezdit kazdy den cca 80km,takze se setkavam s takovejma silenostma,ze se nekdy divim,ze jeste ziju ![]()
navic jedeme do alp,kde je spousta sjezdovek,takze to nevypada jako u nas,kde se musite prodirat lidma…ale verim,ze pro nekoho je to nepochopitelne.ja uz jezdim 10let,tak myslim,ze vim,co delam:)
Fanynko-s tema znamenima…je to zajimave.ja osobne neznam moc blizencu,ale cetla jsem,ze jsou to rozdvojene osobnosti!?tak jsem zvedava,jaky bude mrnous.
taky je mi jedno,jestli to bude kluk nebo holka.hlavne aby bylo miminko zdrave:)…a taky se chceme nechat prekvapit,tak doufam,ze vydrzim a doktora se na pohlavi nezeptam:)
s tema praskama a doktorama s tebou naprosto souhlasim!pokud jde o me,k doktorum jdu jen v krajnim pripade…ale vim,za jak jsem ted zodpovedna i za mimco,tak uz na to koukam trosku jinak.....a az bude na svete…to bude teprve!budu muset na doktory dat… ![]()
no nic.jdu se zase z trosku zapojit do pracovniho procesu…
tak se mejte vsechny krasne!!
theresa
Ahojky. Tak jsem četla, že se bavíte o znameních. Vůbec se v nich nevyznám. Prosím, můžete napsat nějaké hlavní rysy Blížence a Raka? Ať vím, jací asi jsou. Každý člověk je osobnost, takže určitě to nebude na 100% podle znamení, ale třeba nějaký rys ano. Jsem zvědavá. Předem děkuji za informace.
Jinak mi prosím zítra ráno držte pěsti. Jdu na ten genetický ultravuk. Těším se (jde tam se mnou i manžel), ale zároveň se bojím, aby vše bylo v pořádku. Snad bude. Na začátku jsem nevěřila, že když jsem i přes velmi špatné prognózy hodně lékařů (kvůli operované endometrióze) otěhotněla hned první měsíc snažení, že bude mimi životaschopné. Čekala jsem, že se neudrží, že určitě bude něco špatně. Teď už jsem v 14tt (Utrogestan jsem před 14 dny už vy:,–(ila nadobro - to mi dali jako preventivně) a začala jsem věřit, že se asi vajíčko oplodnilo dobře a že mimi je životaschopné. Teď se už jen bojím, aby bylo v pořádku na tom genetickém ultravuku. A pak budu šťastná jak blecha a začnu věřit, že už to snad bude v pořádku až do porodu.
Ahojte,
u nás nic nového, akorát že jsem pořád příííšerně unavená a ještě k tomu v noci špatně spím, nemůžu usnout a k ránu se budím, což se mi nikdy nestávalo ![]()
Teď mám doktorský maraton - včera jsem byla na krvi na hematologii a pak u zubařky, zítra mě čeká hematologická kontrola a ve čtvrtek odběr na triple testy. Možná si k tomu šoupnu ještě EKG, ať to mám odbyté
A příští pondělí hurá na endokrinologii. Někdo to zdravotnictví zruinovat musí ![]()
Jinak kromě rekonstrukce bytu jsme na jaro naplánovali ještě svatbu, tak to by mě zajímalo, jak to všecko zvládnem ![]()
Ahoj pusinky. U nás taky nic nového - takže jinýmy slovy pořád špatné
akorát jsem si stihla dopoledne zajít na internu - vše OK. Myslela jsem, že tam nedojdu a to je to pomalu přez ulici. Ale stoletá paní doktorka na mne byla hodná, „studítkem“ mi párkrát přejela po zádech a tak se mi udělalo líp. Vyděsil ji tlak 100/70 ale viděla že žiju a tak to moc nerozmazávala. O víkendu mne čeká oslava manželových třicetin (jen s kamarády). Myslíte si, že je hodně trapné, že si tu zvěř nepozvu domů ale že je zatáhnem rovnou do hospody v našem domě? Těšila jsem se, jak to všechno pěkně nachystám ale není síla. Ono bude stačit, když u nás všichni budou spát.
Josefko, určitě to není blbé. Jsou to přece kamarádi a ne nějaká delegace.
Určitě budou rádi, že nebudeš muset běhat kolem nich, když ti není nejlíp.
Ahoj holky spolutěhulky ![]()
Mám teď v práci docela stresy, tak teď před odchodem domů čerpám trochu pohody od vás a po náročném dni mám konečně čas si zase uvědomit ten pokládek u mě v bříšku.
K vaší diskuzi:
Lyžování - jsem docela dobrý lyžař, ale letos se toho po velkých úvahách vzdám. Nejde ani o to, že by do mě někdo vrazil a já spadla. Spíš jde o dvě věci: Při lyžování se hodně zapojují svaly okolo pánve, ta se pak může překrvovat a to asi není pro mimi dobré (totéž např. při squashi, tenisu apod.). Druhá věc je, že v těhotenství se nějak rozvolňují vazy (tělo se připravuje na porod) a proto ženy často bolí záda a kyčle. Tak je nechci namáhat ještě více. Radši jednu zimu to lyžování omezím, než abych si pak něco vyčítala.
Rak vs. Blíženec - u nás to bude určitě blíženec (termí 1.6.) a chceme ho. Obě naše mamky jsou blíženci, taky pár dalších rodinných příslušníků a se všemi vycházíme dobře. Kromě toho většina mých dobrých kamarádek v životě byly blíženkyně, takže mám k blížencům celkově kladný vztah. Jsou mi povahově blízko (jsem střelec). Raků znám jen pár a většinou jsou povahově strašně odlišní od mně a někdy jim moc nerozumím.
Pohlaví - je nám to docela jedno. Přítel si myslí, že to bude holčička. Já si nemyslím nic. Nemám vůbec žádný pocit či tušení, co to bude, tak jsem zvědavá. Možná nám to už příště na UTZ doktor řekne ![]()
Tak já to balím a letím domů. Ahoj!
Děvčata, jak trávíte Vánoce? Objíždíte příbuzné, na Štedrý večer jste jen s partnerem nebo i s jeho nebo vašimi rodiči? My se s milým chystáme za mojí mamkou a sestrou 300 km daleko, chci s mamkou po dvou letech strávit Štědrý večer. Také uvidím neteře, které mám moc ráda a které vidím jednou za dva měsíce. Akorát mě trápí teď jedna věc. Dozvěděla jsem se v pondělí, že starší neteřinka má spálový bacil a ta mladší, že má snad nějakého streptokoka v krku, obě marodí. Skoro nic jim není (obě vypadají na bacilonosiče, pořád zápolí s nějakou infekcí v krčkách). Mám docela dost nepříjemný pocit kvůli svému těhotenství. Pusinkovat se s nimi nebudu, ale i tak…zítra jdu na kontrolu na gynekologii (konečně zase UTZ, bude fotečka jupííííí) a zeptám se na to své doktorky. Ale neumím si představit, že by mi řekla, že je nesmím vidět. Zkusím se po netu kouknout co na spálový bacil a jak se dá chytit. Jinak trošku mě trápí píchání v podbřišku, máte někdo ještě břichabol? Doktorka mi minule říkala, že se roztahuje děloha a že je to OK, ale stejně má člověk z toho nepříjemný pocit. A dnes jsem si nechala obarvit vlasy a perfektně mi to chytlo..až moc na můj vkus. Nebyla jsem zvyklá na kadeřnice a barvení. Takže mám asi o dva stupně tmavší vlásky než dříve a musím si zvyknout, že nějaký měsíc neuvidím šediny
Takže přeji vám vše nej a ať prospíváme.
Tak to já jsem lyžař vcelku mizerný, takže letos se zimních radovánek s klidným srdcem vzdám, ačkoli jsem si loni koupila nové přezkáče a měla jsem je na sobě zatím jen jednou
Stejně na hory letos čas nebude myslím ani na víkend.
U nás to vypadá na blížence, já jsem taky blíženec, a nejlepší by bylo, kdyby to mimi fakt trefilo na moje narozky, akorát přítel už se děsí, že dva lehce schizofrenní blíženci na něj budou moc ![]()
Jestli to bude holka nebo kluk zatím vůbec neřešíme, nemám tušení. Já ani nevím, jestli to chci vědět, ale přítel tvrdí, že to na tom utz stejně poznáme… Ani jmény jsme se zatím moc nezabývali. Na to je čas, i když všichni jsou děsně zvědaví.
Taky se vás pořád někdo ptá? Naše hitparáda otázek:
1. Kdy se to narodí?
2. Co to bude?
3. Jaká máte jména?
4. Bylo to plánované? (tahle mě vytáčí nejvíc
)
Jo a co se týče vánoc, tak od té doby, co s přítelem spolu bydlíme, trávíme Štědrý večer doma spolu sami, na Boží hod jedeme k našim, kde se sejdeme i s mojí ségrou, a na Štěpána jedeme k tchánovcům, kde se sejdeme zas i s jeho bráchou. Takže to máme tak nějak rovnoměrně rozdělené. Je výhoda, že naši i ségra bydlí taky v Praze a k tchánovcům je to asi 60 km, takže v pohodě. I když vždycky si říkáme, že máme ty svátky takové rozlítané.