Červňátka 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
273
20.12.05 12:24

Ahojky děvčata, všem přeji krásné a hlavně pohodové vánoce. Jak tak čtu ty vaše příspěvky, tak začínám mít pocit, že ta moje doktorka je nějak moc free a pohoda, jazz. Podle UTZ bych měla být v 13+2 t., podle menstruace již v 15+2. Na kontrolu jdu v lednu, ale dosud se doktorka o tripple testu nebo o nějakém odbornějším vyšetření na genetiku nezmínila ani okrajově. Je pravda, že ona nemluví skoro o ničem, když se nezeptám, tak nic nevím. Možná je to aj lepší, zbytečně se nestresuji. Bavila jsem se se známou, má termín porodu o 2 týdny později než já a ta prý jede mezi svátky do Olmíku na to odborné UTZ vyšetření kvůli genetice. A já pořád nic…ale jinak moje gynekoložka je prý skvělý chirurg, snad na ni budu mít štěstí u porodu. Zatím to řešit nebudu, v lednu uvidím, zda se o něčem zmíní :-) Jinak obě sestřenky rodí v prosinci - lednu, obě přibraly jen asi 3 kila. A čekají holčičky, to se nám teď rodí samá děvčata a docela dost drobounká. Alespoň v mém okolí je to za půlrok asi už 4 děvčátko. I já cítím, že čekáme holčičku :-) Takže jsem zvědavá, zda se nám ty pocity potvrdí. Takže přeji ať ta vyšetření dopadnou všem výborně. A krásné vánoce!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
20.12.05 13:02

Ahoj holky,
stavila jsem se po dlouhé době na netu, protože doma net zatím nemáme. Jsem po kontrole v 18 týdnu a po odebraní krve na triplle test. Pan doktor videl dnes pohlaví našeho mimča. Nějak jsem už dlouho cítila (žeby 6. smysl) že to bude kluk a dneska tam videl pindase. Měříme asi 20 cm a zjištuju, že je na čase koupit si tehotenské kalhoty. Jsem ted na neschopence a tak si s tepláky doma vystačím. Mějte se pěkně, všem hezké svátky, odpočívejte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.12.05 14:32

Gabiku, blahopřeji k chlapečkovi :-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
20.12.05 16:18

Gabinko, gratuluji!

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
20.12.05 19:23

Ahoj holky,
tak se vám po dlouhé době zase hlásím. U nás proběhlo dost změn - šla jsem na nemocenskou, i když jsem neměla naštěstí žádný problém a vyhnuly se mi i ranní nevolnosti, paní doktorka mi to ale doporučila vzhledem k náročnosti práce a častému dojíždění, takže jsem se ani nebránila a bydlíme teď s manželem v jižních Čechách, kde si i zařizujeme byt a dneska nám konečně zavedli internet, tak hned píšu, jinak vaší diskuzi jsem sledovala, ale nebyl čas taky napsat.
My jsme podle posledního utz už 17 + 4tt, miminko krásně roste, ale bohužel mi vyšla u tripple testů nižší hodnota AFP - riziko Downa 1:230, takže jsem včera prodělala v Č. Budějovicích genetický ultrazvuk a amniocentézu a teď čekáme 3 týdny na výsledky, ale pevně věříme, že to dopadne dobře a chtěla bych tím uklidnit i ostatní maminky, že opravdu drtivá většina „špatných“ tripple testů neznamená vůbec nic a miminko je zdravé.
Tak já už budu končit, abych vás moc nezahltila a zase se brzy ozvu a všem maminkám, které čekají krevní testy, držím moc palce!

Ahoj, Zulka

• Citovat
  • Upravit
205
21.12.05 11:17

Ahoj kočky. Jsem dnes před svátky naposledy v práci, tak jsem se rozhodla napsat zprávy, jak se mám a jak dopadla oslava manželových třicetin. Bála jsem se, že bude hloupé oslavence pozvat do hospody ale fyzicky nejsem schopná se někdy večer ani převléknout do pyžama a nedovedla jsem si představit, že chystám občerstvení pro 30 rozmařilých kamarádů. Nakonec vše dopadlo nad očekávání dobře. Poctivým pojídáním během celého dne jsem udržela své nevolnosti na zvládnutelné míře. Kamarádi byli hospodou nadšení a bavili se až do rána.
Já bych teoreticky už taky měla být ve 4. měsíci a nevolnosti nepolevují, spíš bych řekla, že se to zhoršuje, neboť mne bolí i hodně hlava (možná proto, že namám sílu na procházky a jen polehávám v křesle) a začínám zvracet častěji. Doktor, kterého jsem si jako netěhotná tolik cenila mne zlobí, protože je na můj vkus moc v pohodě, dokonce jsem potkala i paní, která od něj odešla, protože jí připadalo, že těhotné bere jak na běžícím pásu. Jak jsem kdysi psala, nikdy mi nenabídl možnost brát nějaké vitamíny a to i v době, kdy věděl, že se snažíme o miminko. Zatím mi nebral krev a i přez to, že mi je 33 (což někde považují za vyšší věk matky) neplánuje zatím žádné vyšetření. Říká, že jsem v pořádku a nevolnosti, že k těhotenství patří. Tečka!
Jsem Vodnář a ti jsou taky pěkně svéhlaví, jako blíženci. Já mám pocit, že blížence nestihnu (máme termín 21.6.) ale chtěla bych ho. Je to trápení ale máte doma osobnost, jako prý nejvíc ocení vodnáři a ostatní blíženci. Mám nejlepší kamaráda blížence a vím, o čem mluvím. Pro jiná znamení je ale nepochopitelný a nepochopený. Takže závěr: Je to úplně jedno, HLAVNĚ, AŤ JE ZDRAVÉ! :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
21.12.05 15:25

Ahoj holky,
po pár dnech odmlky se zase ozývám. Myslela jsem, že s nadcházejícíma Vánocema už budu mít v prosinci v práci klid a místo toho jsem poslední tři týdny nevěděla, kde mi hlava stojí. No, teď ty poslední tři dny v práci už to bude v klídku, všechno je uzavřeno a ukončeno, takže už mám konečně čas tady i nakouknout a napsat.

Pročetla jsem si předhcozí příspěvky jen letmo, ale zaujalo mě to, jací jsou blíženci. Tak jsem zvědavá, nakolik to bude sedět na naše dítko. Myslím, že vzhledem k povaze mé a mého muže, to bude sedět na 100% :D Takže se máme na co těšít :D

Jinak je fajn, že už některé víte pohlaví vašeho mimča. No, my jdeme na kontrolu 2.1. a půjde se tentokrát podívat i budoucí tatínek, tak doufám, že bude vše OK a taky že už nám Dr. řekne, co to bude. Jsem zvědavá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
22.12.05 09:02

Ahoj holky, nestíhám, tak jen krátce.

Přeji vám všem pěkné a pohodové Vánoce a Nový rok plný zdraví, štěstí a spokojenosti! (a krásně rostoucí a zdravé mimišáčky) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
635
22.12.05 09:36

Bříško pěkně roste, možná tím že jsem malá. Už je ale pěkně vidět.
Přeji Vám krásné a hlavně klidné vánoce.
Michello a Krteček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
22.12.05 14:47

Jé Michello, ty už máš bříško :D To ti trochu závidím. Já jsem taky malá, ale v oblečení není ještě vůbec nic vidět! A to už skoro začínám 18tt. Když jsem bez oblečení, tak už něco vykukuje, ale klidně by to šlo zaměnit se špekem :D Tak doufám, že už mi taky začne růst, ať se můžu chlubit :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
22.12.05 17:47

Čau holky,

všechny moc zdravím. Já jsem dnes taky naposled v práci, tak ještě dodělávám, co jsem nezvládla. Pak mám týden dovči, tak se těším.

DanieloB-opravdu se ničeho neboj, dopadne to dobře. Na poradně Porodnice to tam pan doktor píše pořád, že ty testy jsou vlastně oddělování zrna od plev a že drtivá většina dopadne dobře.

Josefko-mě taky přijde, že můj doktor bere vše jak na běžícím pásu.Ale je to porodník, prý dobrý, tak doufám, že ví, co má dělat.

Mě čeká UTZ 5.1. a pak snad také ty tripple testy, tak mi držte palce, už taky nejsem nejmladší mamina (v lednu 31), ale snad bude vše o.k.

Chci se vás zeptat,chtěla bych začít chodit na nějaké cvičení a kurzy.Chodíte už některá? A popřípadě kam? Jsem z Prahy a kámošky mi doporučují Studio pro ženy-Vodičkova.Tak se tam chci jít podívat a zjistit, co a jak.Nejsem žádný příznivec hromadných cvičení (aerobic…), tak bych chtěla poradit, jestli je to fakt dobrý.

Jinak přeji všem krásné Vánoce, hodně zdravíčka pro nás a pro bříška :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
22.12.05 18:02

Ahoj holky a miminka!
Vsem vam preji krasne vanoce a bohateho jeziska a hlavne klid a pohodu!

jinak co je u nas noveho:uz jsem poridila tehu kalhoty,protoze uz nic z meho satniku na sebe nenarvu.tak mam od pritele darek pod stromek.zakoupili jsem je v pasazi ve Vodickovy ulici a mam z nich velikou radost:)
taky jsem vcera vyrazila do mesta na zbytek darku a poprve se mi udelalo opravdu zle,ze jsem s sebou malem sekla.je tam vsude moc lidi a malo vzduchu.tak na to prdim a mi blizci se budou muset spokojit s tim malem,co pro ne mam :?
tak si to pekne uzijte a mejte se krasne.
theresie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
22.12.05 18:17

Ahoj,
MONIKO: na nějaké cvičení se taky chystám po Novém roce, už mě občas dost bolí záda a taky chci vyčerpat těch 1200,– kredit, který mi poskytla OZP :wink: O Studiu pro ženy jsem slyšela, že je dobré, ale spíš pro ty z vyšších vrstev… Hodně se chodí taky do A-centra na Florenci. Jiné tipy nemám, takže jestli někdo z Prahy víte a znáte, sem s nimi :)
Mě už z normálních kalhot zbyly jen jedny bokové džíny. Koupila jsem si zatím jedny černé těhu do práce a do společnosti a od kamarádky mám zapůjčené jedny džíny větší velikosti. Tak myslím, že ještě jedny těhukalhoty po vánocích zakoupím.
Dnes jsem volala na výsledky triple testů - sestřička říkala, že paní dr. tam není, ale že tam mám napsáno Zvýšená pravděpodobnodt vícečetného těhotenství ( 8O blbost, je tam jen jedno!) a Genetická konzultace není nutná. Na kontrolu jdeme 27.12., tak uvidíme.
Jinak kdybych se sem už nedostala, tak vám všem přeju krásné vánoce a ať nám ti Ježíškové v bříškách rostou do zdraví a krásy!!!

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
22.12.05 18:19

Aha, nejsem přihlášená, to jsem byla já!
Lendulín a Opičátko 16+4

• Citovat
  • Upravit
11
23.12.05 00:47

ahoj Holky,vsechny moc zdravim! Mam hotove testy na gen. vady-kombinovane riziko T21 z vysledku v 1trimestru: 1:4400 v terminu. A to je mi dámy 36let! Takze pokud projdou takove stařešiny :-) tak vy jste za vodou! DanieloB jsem taky Brno,a chodim do Prenatalu.Dnes jsem si byla nechat udelat fotku mimča -bez vyšetřeni( chceme se na vanoce pochlubit,mam jen hlavicku,hrozne se mlelo.Maji tam velkou obrazovku,můj partner koukal!),jen jsem tam zavolala a rekli kdy mam prijit.Hned jsem si domluvila termin na UZ ve 20-tym tydnu- nějake vysetreni na vady,rekli mi datum a cas a at mi muj lekar vystavi zadanku na vyšetř.Tak jsem rozhodla za něj.Je to moje dítě ne jeho a mam o mimčo obavy.V Prenatalu jsou skvělý lidi a vyjdou ti maximalně vstříct.Drzim ti moooc palce!!!! Ahojky xMarketa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí