Červňátka 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8
23.12.05 09:06

Ahoj holky, tak vás zase po čase zdravím. Ve středu jsem byla na testy na genetiku, ale výsledky budu vědět až po vánocích. Dneska jdu na ultrazvuk, manžel jde se mnou, tak už se zase těším, až toho prcka uvidím :) Minulý týden jsem si koupila super šatovou sukni, dá se nosit i když ještě není nic vidět až po konoc těhotenství - je nastavovací a jsem z ní uplně nadšená. :D Přeji vám všem pohodové a klidné Vánoce a v novém roce spoustu zdraví, pohody a hlavně krásných a zdravích miminek :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
23.12.05 09:32

Ahoj holky.zdravim y prace…jeste zitra a pak alespon ty dva dny volno…
k tomu cviceni:ja chodim do studia pro zeny do Vodickovy na gravidjogu a nemyslim si,¨ze je to jen pro vyssi vrstvy…je tam spousta dredatych holek,ktery asi nemaj zrovna moc penez…ja taky nejsem nejbohatsi:)
koupila jsem si permici a vyjde to na 100kc/hodinu.mate v tom i cajik a je to moooc prijemne.clovek se protahne a navic i posili.druhy den cejtim cele telo:)a zada uz me tolik neboli:)ted je to do konce roku kazdou stredu od17hod a od Noveho roku kazde pondeli od17hod.pak tam delaji i nejake predporodni kurzy,ale ta cena mi pripada premrstena…a taky mi prijde,ze je jeste na to brzy.ze jestli do toho pujdu,tak az pozdeji…
jelikoz jsem taky u OZP,pojistovna mi to proplati,coz je parada!!!!!
tak preji krasne vaaanoce a dobre vysledky vsech testiku a mejte se krasne!!!!
papa,theresa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
23.12.05 09:56

Chěla bych mít tvoji sebedůvěru Marky. Já projevit vlastní iniciativu, tak mě doktorka vykáže z ordinace :( . Někdy mám strach jí cokoliv říct, vždycky si připadám jak blbec. Ale aspoň se mi podařilo zjistit, jak že mi ten tripple test vyšel. Mám zvýšené hcg (2,66MoM), zbytek je v normě. Bylo mi divné, že ještě v 17tt pořád zvracím, už vím proč. Snažila jsem se o tom zjistit něco víc, ale ani tady na netu toho moc není. Na kontrolu jdu 29.12., snad mi doktorka řekne něco víc. Doufám ale, že mimi je zdravé. Už týden cítím pohyby, je to fakt nádhera! A jak jste na tom vy holky?
A ještě Marky : Nevíš, jestli je tady v Brně nějaký sekáč s těhotenským oblečením? Nechce se mi dávat za obyčejné tričko tisícovka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
23.12.05 11:14

Ahojky holky,

už jsem tady zase dlouho nebyla, ale pečlivě vás čtu, co se tady děje a tak. Včera jsem měla blbý den, protože se mi ztratila peněženka se všemi doklady a asi 2000,– Kč, takže jsme celý den lítali po úřadech.
Jinak u nás nic moc nového, bříško začíná pomalu vykukovat, špatně mi pořád není, takže kdybych to neměla potvrzené, že jsem těhotná, tak tomu ani nevěřím. Musím říct, že jsem si taky zakoupila těhu kalhoty, ale zatím je ještě moc nepotřebuju. Jen se mi v lednu asi už nebude chtít pořád chodit v bokovkách.
Musím říct, jak tady ostatní píšete o nezájmu ze strany doktora, tak já to cítím taky trošku podobně, on je jinak super, ale nic moc mi nevysvětluje, neřekne mi, že například půjdu na nějaké gen. testy ani jestli mi bude dělat podrobnější ultrazvuk ve 20 týdnu, tak doufám, že vše bude v pořádku. Poslední týden musím říct, že mě celkem často tlačí v podbřišku, mám tam takový tlak, úplně dole, ale bylo mi řečeno, že je to tím, jak se děloho zvětšuje, tak doufám, že vše bude v pořádku. Na další kontrolu jdu až 13.1.

Všem přeji super svátky, nehoňte se a užívejte si to..
papa Lenča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
27.12.05 09:26

Ahojky holky,

tak jaký byli vánoce, koukám, že sem nikdo zatím nepřispěl? Tak budu mít dva příspěvky po sobě. U nás jsme byli asi hrozně moc hodní, protože jsme toho dostali požehnaně. Dneska a zítra mám ještě dovču, tak můžu konečně odpočívat, protože to byl celkem maraton, příbuzní, babičky, tety a tak. Včera jsme dorazili domů až ve 22 hodin.
Chtěla jsem se zeptat, jestli jste některá z vás nebyla na genetickém ultrazvuku v Gennetu, jestli stačí tam zavolat nebo musíte mít nějaké doporučení. Dík
A užívejte zbytek letošního roku
papa lenča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
27.12.05 12:46

Ahoj Tulipanku,
zrovna dneska jsem se objednávala na ten podrobnější UTZ ve 20.týdnu a kontakt mi dal můj gynekolog a samozřejmě žádanku, ale jestli je to nutnost, to nevím :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
27.12.05 13:49

Ahoj holčiny, všechny vás moc zdravím a gratuluji k bříškům. Jsem sice z dubňat, ale píšu za kamarádku, která má stejný termín jako vy. Je některé z vás ještě špatně? Ona je na tom strašně, od začátku hrozně zvrací, nemůže skoro nic dělat, je ráda, že dýchá. Mimčo mají plánované, takže psychický blok u ní vylučuji. Za všechny odpovědi moc děkuji a ať vám rychle uteče to čekání na první kopanečky, jsou úžesné :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
27.12.05 22:33

Ahoj maminy,u nas to byl taky pekny maraton.Ty navštěvy! Samé řízky a bram.saláty , bylo mi pak tak špatně že všechno letelo ven! Ahoj Danielo,o obchodech nevim,mam oblečeni ještě z minuleho tehotenstvi.Jsem rada že ti ty testy dopadly dobře až na ten hcg.Ja mela 2,14MoM.A byva mi i ted spatne,taky jsem nic nepřibrala,ale břiško už mam.Hodně brouzdam po internetu,možná už ty stranky znáš: www.aperio.cz www.porodnice.cz www.safebryo.cz
http://vetrnik.unas.cz/tehule.htm -to je brnenska agentura.Je tam zajimava prednaska o porodu,možná pujdem.Ja mam termin 4.6. to se možná potkame :lol: Měj se fajn a držim palce! Čauky všem Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
28.12.05 10:34

Ahojky děvčata! Dneska jsem měla jít do práce, ale úspěšně zůstanu doma, hurráá :-) Vrátili jsme se včera od maminky, bylo to úžasné, co budu vykládat. Štědrý večer byl v rodinném kruhu moooc krásný. Akorát ten kolotoč salátů, řízků, cukroví…musím uznat, že si to těhotenství užívám. Všichni se ke mě chovají jinak, proto asi ten termínus technikus „jiný stav“. Aj dříve na mě byli hodní, ale teď mě už nikdo nenutí se přejídat…člověk aby neurazil, že ano, tak jedl a jedl až skoro nepraskl…a prostě parádička. Dokonce aj tchýně, která většinou byla spíše jen vřelá, je teď HOT a pořád kolem mě běhá. No, ale jako správné hodné děvče toho nezneužívám. Pozorujete na sobě a okolí též takové změny? Já su z nich někdy krapánek hotová, ale v dobrém. Tolik pozornosti, ptaní se na své rozpoložení…nejsu na to zvyklá. Poslední dobou na sobě nepozoruji žádné změny, že si musím sáhnout na bříško, abych se ujistila, že jsem skutečně těhotná. Ležím na zádech, mluvím s mimíškem, ale protože jsme teprve na začátku 15. týdne, tak pohyby necítím. Také se mi stává, že někdy mám veliké bříško a někdy menší, asi si to vsugerovávám, ale fakt se mi zdá, že někdy mi to bříško splaskne. Asi záleží, jak jsem najedená či jak se tam orgány porovnají. Stalo se vám některé, že když ležíte na zádech, cítíte pod pupíkem bouli? Tedy vypadá to na dělohu (neumím si vysvětlit, co jiného by to mohlo být). Ráno se vzbudím a na levé straně mám obrovskou bouli, která je na pohmat cítit i vidět. Snad je to děloha, ale nezdá se mi, že tak moc nalevo. A po chvilce ležení už to cítit není. Je možné, že by děloha měla ještě v břišní dutině spoustu místa a „cestovala“? Protože já zá:,–(ně spím na boku. Těhotenství a jeho nádherný čas zažívám poprvé a vše je pro mě nové. Dostala jsem též tip od kamarádky na bezva knížky. Jaké máte vy doma knihy nebo čerpáte info z netu? Nakoupily jste? Chtěla bych si koupit asi 3 knihy, ale pak si říkám, že je užiju jen teď, bo jsou jen po šestinedělí. Ale je pravda, že je pak mohu dát další těhotné kamarádce, až přijde čas :-) Takovou putovní literaturu…věci na mimíška jako oblečeníčko zatím nenakupujeme. Můj milý rozhodl, že o kočár se postará sám až bude čas, mile mě překvapil: „O vozový park u nás doma starám já, takže to nech na mě.“ Protože se umí fakt postarat, tak mám tuto věc zajištěnou, ocením to :-) Jinak dojala mne sestra, dostala jsem takovou deku pro mimíška. ROzložila jsem si ju na postel, položila na ní bodíčko od tchýně (takové maluličké, pro čerstvě narozené miminko) a zamlžil se mi zrak. Já snad doopravdy budu mít miminko! Jsem z toho hotová. Pořád mi to nějak nedochází :-) Hih, je to paráda. Juj, to jsem toho napovídala. Jinak dárečky pro mimíška…jsme v rodině trošku „pověrčiví“, každopádně jsme se domluvili, že dárečky a oblečeníčko až na jaře. Takže zatím mám „jen“ tu deku a body. Ještě k cvičení - máte některá doma míč? Cvičíte na něm? Já jsem si ho pořídila a teď se na něm pohupuji, lehce se protahuji, zatím jsem nenašla v městě cvičení pro těhulky, ani nevím, zda mi to doktorka dovolí, nechce to ženám moc povolovat. V lednu jdu na kontrolu, ale na UTZ ne, takže milého vezmu se podívat až někdy v kolem 18. ledna, už se těším. Akorát to musím domluvit s doktorkou. A ještě jedna věc mě napadla…používáte některá doma meditační hudbu? Našla jsem CD s meditační hudbou pro těhotné a malá miminka, ale autor mi nic neříká, poslechnout to nejde, mají to origoš zabalené. Máte některá tip na nějakou mjúúzik? Takže přeji vám vše nej do nového roku, bude úžasný a doufejme, že přinese jen samou radost! PS: jak a kde přivítáte nový rok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
28.12.05 10:41

Na http://www.chiccocz.cz/index.php?… najdete pojednání o jménech, docela zajímavé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.12.05 17:56

Tak výsledky testů ještě u doktorky nebyly, zato to prej bude holčička..:o)

• Citovat
  • Upravit
635
30.12.05 19:42

Jsem se zapomněla přihlásit..:o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
31.12.05 08:43

Ahojky červňátka,

všechny moc zdravím a přeji vám do nového roku hlavně hodně zdravíčka, štěstíčka, lásky, aby nás mimísci v bříškách nezlobily a lehký porod.
Užijte si poslední v roce a na ten příští se už moc těším, protože už nebudeme už jen dva, ale tři.

Mějte se papa Lenča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
1.1.06 01:17

Ahoj maminky a miminka, všem přeji moc a moc štěstička a zdravička :lol: ,krasne a hodne mimča a jak piše Tulipka lehký porod.Všem připíjím na zdravi a ťukám o monitor sklenkou s trochou šampaňského NA ZDRAVÍ !!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
1.1.06 16:44

Ahojky, také přeji Nový rok plný zdraví, štěstí, lásky a spokojenosti. A samozřejmě zdravá miminka!
 EvaK

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí