Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj všici! Taky se připojuji k přání hodně štěstí a hlavně zdraví do nového roku. prožila jsem pohodové vánoce kdy jsem dlouho spala, pravidelně jedla (dobrůtky naší mamky, macešky a babiček) a chodila na procházky s něhem. Musím říct, že mi bylo přeci jen o trochu lépe. Na Silvestra jsme se 300 km vraceli domů ale čekal nás vytopený byt. Tchán se snažil dát něco do pořádku už během nehody (prasklý ohřívač teplé vody v naší garsonce znamená vytopený celý náš skromný příbytek) ale pokud vás přivítá vystěhovaná kuchyň a totálně zničený koberec odhalující betonovou podlahu, na náladě vám to nepřidá. Udělalo se mi zle ještě víc, než obvykle a od té doby se to zas jen zhoršuje. Jak se tu někdo ptal, zda je ještě někomu špatně, tak se hlásím
Jinak je snad vše OK, ale spíš nad ničím nemám sílu přemýšlet. Tolik bych vás chtěla obohatit o nějaké zajímavé info, poradit, kde co dobře koupit a tak podobně ale není síla. Už se těším, že taková doba ještě během mého těhotenství nastane. Baj ![]()
Ahoj maminky a bříška!
Všem Vám přeju krásný rok 2006,hodně zdravíčka pro vás i vaše miminečka,krásná těhotenství a pěkné porody nám všem!!!!!
Svátky jsou za náma!po pravdě řečeno,jsem si oddychla.konec schonu,konečně klid:)
Josefko tobě přeji,ať už ti je líp!!!!už se to táhne moc dlouho,viď?
Papa,tereza
Krom toho že všechno nejlepší a lehké porody taky upravuji termín porodu na 5.6.
A taky mi manžílek koupil další kalhoty, protože chodit 5 dní v jedněch je pěkně blbý.
AHoj vsechny budouci maminy, do noveho roku Vam vsem preji jen hodne moc zdravi,krasna zdrava miminka a my maminky at to vsechno dobre zvladnem.
Všem červňátkům a jejich maminkám i tatínkům přeju všechno nej, hlavně hodně zdravíčka a ať nám to všechno dobře dopadne! ![]()
Ahojky maminky, právě jsem s nadšením dočetla knihu Zdravé těhotenství, přirozený porod od Ingeborg Stadelmann, mohu vřele doporučit. Chtěla jsem se zeptat, zda některá z vás používá éterické olejíčky. Mám masážní olej od Weledy na masáž bříška, prsou proti striím. Zajímala by mne aromaterapie, tak teď hledám nějaké info. Ocenila bych zkušenosti. Např. teď zvažuji, že bych si pořídila do aromalampičky levanduli, růži, mám brčál, ten mi moc voní, ale nejsem si jistá, zda je v těhu vhodný. Každopádně prý tělo si samo řekne, co je dobré a není. Takže příjemné těhožení ![]()
Faninko co se vhodnosti aromaterapie týče, byl tu někde pěkný článek (výtah toho nejdůležitějšího na jedné stránce) a mám to uložené. Kdyžtak mi sem písni mail a já ti to pošlu. Já zkošela první poslední na svoje „ranní nevolnosti“ ale nic nepomohlo. Jelikož se mi dělá špatně i při pohledu na mátovou zubní pastu, některé vůně jsem ani neozkoušela.
Dnes mi nabírali krev na všechny možné testy (genetika, vývojové vady, AIDS a nevím co ještě) ale mám obavy, že jelikož mám zas nějaký nepříjemný zánět , nevyjde mi to nejlepe. Říká se, že genetické testy bývají hodně citlivé a ovlivnitelné. A taky mám strach, aby ten zánět (svědění, bělavý výtok) neubližoval miminku. V prvním trimestru prý může způsobit i potrat. Doktor říká, že je to v těhotenství běžné ale on je v pohodě pořád. Máte některá zkušenosti s tímto problémem?
Josefko , budu ráda, když mi to pošleš. Jinak ti přeji, ať je již konečně lépe nebo ať ti „to“ trápeníčko rychle uteče. Bo maminka se mnou problinkala celých 9 měsíců, ale já jsem byla silně rizikové těhotenství, mamka to nesla psych. dost zle, což tobě určitě nehrozí
Tak snad jen držet palce, jak budeš držet mimíška v náručí, vše se zapomene. Moje mamka to také říkala, protrpěla se mnou 9 měsíců i pár let těžkého snažení před otěhotněním, dokonce přežila i těžký porod a když mě po dvou dnech konečně viděla, tak říkala, že vše bylo zapomenuto. Pravda, teď si občas vzpomene, ale říkala, že to stálo za to - všechno utrpení prý bylo vykoupeno mnou, holt vymodlené děťátko
Mám hodnou mamču…hih. Ten článeček mi prosím pošli, mejlík mám faninka@seznam.cz. Jinak na ten výtok…mě vždy pomáhalo pravidelné užívání Lactobacilu Acidophilu, jedna tobolka při jídle. Doktorka mi potvrdila, že mi to může jenom prospět. Je pravda, že někdo této formě příjmu užitečných bakterií nevěří, ale když pravidelně nepapkáš přírodní formu - tj. probiotické kultury v jogurtech, zakys. výrobcích, pak není jiná možnost. Též pomáhá vy:,–(it ze života většinu cukru. Většina mých kamarádek má s výtoky potíže, pokud nejde o zánět, tj. svědění, pálení, pak je to vcelku v poho, tedy pokud ho není moc a neotravuje život. Doktorka mi říkala, že je to OK, že to k těhu patří, ale ten normální výtok. Ale pokud jde o kandidózu, kvasinky, určitě to není dobré. Často tím ženy trpí také proto, že jsou často vyšetřovány na gynekologii právě v těhu. Já od svého minulého doktora chodila s touto kratochvílí, byla jsem OK a druhý den po vyšetření hned svědění, výtok…a mamka to samé. Teď mám jinou doktorku a jsem vcelku v pohodě. Výtok často značí narušenou rovnováhu v těle, často kvůli překyselení organizmu, po léčbě antibiotiky, když si ženy vaginu myjí agres. vysuš. přípravky. Nejlepší je jen voda, mytí rukou. Jedna z babských rad, často používaná, radí bílý jogurt (ale ten klasický ne žádný Danone). Prostě si napatlat do vaginy a mezi stydké pysky trošku jogurtíku, ráno umýt. Ale to pomáhá opravdu v začátku, ne když se zánět rozeběhne. Dá se i použít sedací koupel z čajovníku, nakapat trošilinku olejíčku do vody a koupat se aj dvakrát denně. Jo a co nejméně stresu. Každopádně přeji, ať se těch breberek zbavíš a obnoví se rovnováha v tělíčku.
Ahoj,
mě tu knížku Zdravé těhotenství, přirozený porod nadělil na přání Ježíšek ![]()
Já se mažu olejíčkem Antistri od Salusu: http://www.online-prodej.cz/…a/zdravi.php?…. Ale už mi pomalu dochází, tak přemýšlím, jestli ho koupit zas (mně docela hezky voní) nebo zkusit něco jiného… Stál 99 korun v obchodě.
Mám už pěkný pupík, nějak se mi vykulil za posledních 14 dnů a cukrovím to nebude… ![]()
Ten odkaz nějak blbne, takže:
Salus Antistri
Prevence vzniku drobných podkožních prasklinek - strií, které vznikají zvláště v těhotenství, při prudkém zvýšení váhy a tělesných změnách v době dospívání. Nejnáchylnější jsou prsa, břicho a horní část stehen. Pravidelná masáž olejem Antistri zaručí kůži pružnost a pevnost, čímž se riziko jejího popraskání výrazně omezuje.
Složení
Oleje lisované za studena: Mandle, makadamie, meruňka, bio-slunečnice
100% esenciální oleje:
Kadidlovník - je znám již od dob Kleopatry svými vynikajícími kosmetickými účinky, má regenerační schopnosti, hojí a tonizuje pokožku
Myrha a geránie - regenerují a tonizují pokožku
a další
Vitamíny A, E, F, lecitin
Lendulin , díky. Hodím na to oko. Já ráda používám olejíčky od Weledy, sice jsou dražší, ale bezva. Mám doma olejíčky jako tea tree (ten používám na obličejík), teď ten brčál (ale ten jsem přestala užívat, protože jsem nikde nenašla na netu, zda se může či nemůže) a citron. Ale uvažuji o koupi levandulového olejíčku, ten nikdy nemůže uškodit. Jinak zítra jdu na prohlídku po 3 týdnech, musím ze své doktorky vytáhnout co a jak, asi jsem od neteří chytila nějakého brebeřáka, bolí mě pořád v krku a je mi divně po těle. Nemůžu se toho zbavit. A ještě musím doktorku vyzpovídat, zda mi budou dělat ty genet. testy, už jsme s mimíškem začali 16. týden a další kontrola bude nejdříve za 2 až 3 týdny. Ačkoliv jsem velký odpůrce klasické medicíny a lékaře vyhledávám až v těžkém ohrožení života
co jsem těhotná, tak tu doktorku ráda vidím a to su tááák stydlivé děvče. Vždy se moc těším až mi řekne, že je vše OK. Tak se mějte krásně, ať se daří! PS: konečně jsem si udělala metřík, ale je trošku matoucí, nechala jsem si tam původní termín porodu a tak mi to vychází o 2 týdny dříve než podle UTZ. Ale mě to neva ![]()
Ahoj holky,
všechny vás moc a moc zdravím.
Tak už se vám klubou bříška? Já mám chvílema pocit, že nic, ale když stojím nahá, tak mám pěkný pupek
V oblečení ale nejde nic poznat. Pořád nosím svoje klasické oblečení a ještě pár týdnů asi nosit budu.
Včera jsme byli u Dr. na podrobnějším UTZ i s budoucím tatínkem. Bylo to moc hezké. Mimís už je pěkně velký a asi to bude holčička, i když to ještě není moc jisté. Uvidíme příště.
Co se týče těch krémů proti striím - četla jsem tady o tom nějakou diskuzi a na základě té jsem si koupila Bonelu. Stojí asi 69,– Kč v lékárně a je to docela příjemný krém (hezky voní a dobře se roztírá a rychle absorbuje, takže člověk není celý mastný).
Co vaše váhové přírustky? Já jsem zatím za těhotenství přibrala jen 1kg, a to ještě teď přes Vánoce, tak nevím, jestli to je těhotenstvím, nebo těma horama jídla
Mám poslední dobou pořád hlad. Takže pořád jím a jím…
No nic, mějte se hezky a opatrujte bříška.
Já jsem ještě dostala od mámy růžový olejíček - prý je dobrý pro těhotné a miminka, povzbuzuje a navozuje pocit „růžového života“. Tak si ho občas kápnu do výstřihu ![]()
Nachcípaná jsem od předvánoc, mám rýmu a vždycky ráno mě pobolívá v krku. Přes vánoce jsem užívala čínskou medicínu, tak se to zlepšilo, hlavně že jsem nelehla úplně, a teď beru akorát vitamín C a praktikuju dvě ohavné metody jogínů - čištění jazyka ráno lžičkou (sundání bílého povlaku plného bakterií) a protahování nosu slanou vodou (dezinfekce nosních cest a nosohltanu), je to hnusný hnus, ale pomáhá to ![]()
MARKÉTO: tak na mě to je teda už sakra poznat, leda bych musela nosit nějaké plandavé svetry, a původní kalhoty nezapnu žádné ani omylem, jen jedny bokovky mi zbyly. A přibrala jsem už 5 kilo (poprvé v životě jsem překonala magickou hranici 60 kg - při 180 cm výšky
).
Lendulin: Tak to já jsem magickou hranici 60kg v životě už jednou překonala a to až na 67kg při 164cm výšky
(naštěstí je to už 6 let a 15kg zpátky) Při 180cm a 60kg musíš být pořád docela štíhlá, ne? Já teď vážím asi 52-53kg, tak doufám, že těch 60kg moc překonávat nebudu, protože to už bych se asi neunesla. I když už bych brala, kdyby na mě bylo poznat, že jsem těhule. Když někomu řeknu, že jsem těhotná, tak na mě kouká s tím, že asi někde na začátku. Když řeknu, že v pátém měsící, tak mi nikdo nevěří (pomalu ani přítel
). I když ty poslední dva týdny už se bříško začíná pomalu ukazovat.