Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj Evičko, já jsem začala cítit pohyby pořádně až v 19tt+1, a taky mám někdy pocit, že dlouho nekope a jsem z toho trošičku nervozni, ale za chvíli je to zas dobrý
Určitě Ti ten ultrazvuk dopadne na výbornou, budu Ti držet pěstičky ![]()
Já jdu na další kontrolu až 13.2.
to si zase počkám, než miminko uvidím, aspoň, že už ho cítím, to mě uklidňuje ![]()
Michello, moc gratuluji k holčičce Klárce ![]()
Lendulin, my jsme se s manželem taky bavili o tom, zda si necháme říct, co to bude, ale zvítězila má strašná zvědavost a manžel to chtěl samozřejmě vědět taky
myslím, že se mi teď mnohem líp bude nakupovat pro mimčo, už mě nebavilo kupovat samé neutrální věcičky ![]()
Josefko, je mi Tě líto, že je Ti i teď stále špatně, budu Ti držet palce, aby to co nejdříve přešlo a konečně sis mohla užívat těhulkovství ![]()
Čau holky bříška,
teda to vám závidím, že už cítíte pohyby.To musí být krása.Já jsem byla minulé po na UTZ a pan doktor tvrdil, že mímo je trošku větší. To znamená, že bych měla být 18tt+6.To už bych měla cítit pohyby,ne?
Petule,blbá otázka.Jak jsi cítila první pohyby?Mě někdy přijde,jako by sem tam někdo ťuknul,ale nejsem si jistá.
Michello-gratuluji k holčičce,já si taky podvědomě myslím, že to bude holka.
v tom oslovení má být- čau holky a bříška........omlouvám se
Ahoj Mončo, já jsem pohyby cítila až od 19tt + 1 a to tak, že jsem večer ležela na sedačce a cítila jsem jako když kopnutí zevnitř (hrozně těžko se to popisuje), ze začátku jsem tomu ani nechtěla věřit, ale pak když jsem si dala na břicho ruku, tak jsem to cítila i na dotek a manžel taky. Protože asi budeme mít malého fotbalistu (kope skutečně často), tak jsem usoudila, že to budou pohyby
Myslím, že to taky poznáš, uvidíš ![]()
Petul, tak to je super,už se moc těším.Jen mě zarazilo, že mi doktor řekl, že je nějak velkej, tak si myslím,že bych to už měla cítit.Tak uvidím. Dík za rychlou odpověď.
Jinak já ještě nic nenakupuju, čekám na výsledky tripple testů a pak na velký UTZ.Tak radši nechci nic zakřiknout.
To chápu, ale já jsem to nevydržela a ještě před tripple testama a velkým UTZ jsem si objednala přes net peřinku, povlečení, rychlozavinovačku a pár overálků, v kamenném obchodě jsem pak koupila několik bodýček a dneska, protože už mi řekli, že to bude chlapeček jsem koupila fleecovou deku, dupačky a další 2 overálky na spaní. Snažím se nakupovat průběžně, abych toho pak neměla moc najednou. Hlavně si myslím, že čím větší budu mít pupík, tak tím budu línejší a už se mi nebude chtít někde trajdat po obchodech
![]()
Věřím, že Ti ty testy i velký UTZ dopadnou na výbornou ![]()
Já se přiznám, že nerada nakupuju a už vůbec se mi nechce přemýšlet nad utrácením, když mi není dobře. Ale alespoň jsem se telefonem doptala své zdravotní pojišťovny , jak to bude s výhodama ve spojitosti s novými ministerskými předpisy. Takže, co se týká Oborové zdravotní pojišťovny zaměstnanců bank, pojišťoven a ve stavebnictví ( 207 ) paní mne ujistila, že některé vůhody zůstávaní. Klientka, pokud její lékař odešle na pojišťovnu ten správný kód (těhotenství) obdrží od pojišťovny dopis, ve kterém jí pojišťovna informuje, že jí byl přifdělen kredit 1200 bodů (jeden bod = 1 koruna), který může využít dle úvahy ale v rámci přiloženého seznamu. V tomto seznamu je např. pobyt v porodnici, cvičení, vytamíny a toto vám bude propraceno následně, po předložení dokladu o zaplacení. A teť mi řekněte, jestli Vám někomu, co jste u 207 už něco přišlo?
Ahoj Josefko,
já jsem teda u jiné pojišťovny - Ministerstva vnitra (211) a nechávala jsem si proplatit vitamíny pro těhulky a přišly mi peníze do 14 dnů ![]()
Tu Tvou pojišťovnu ani neznám ![]()
MV je můj muž a tuhle mi říkala kamarádka, že se tam přihlásila. Je to hrozná popleta ale říkala něco o tom, že i tam se ruší výhody spojené s těhu. Na těchto stránkách jsem se dočetla i kachnu o tom, že OZP (ta moje) proplatí 2.000,– za porod. Tak jsem tam hned volala, protože uvažuju o porodnici, kde se připlácí 2.000,– (nemají jiné než nadstandart pokoje) a aní mi to vysvětlila.
Ahojte holky,
moc gratuluji Petule k chlapečkovi a Michelle k holčičce! My jsme byli na utz včera. Byly to pěkné nervy, kvůli těm špatným tripple testům jsem měsíc nespala. Ale všechno je naštěstí v pořádku, v bříšku se mi klube krásná a hlavně zdravá holčička
. Podle doktora má „tabulkových“ 350g a 24cm.
Josefko tebe mi je fakt líto! Já jsem si se zvracením taky pěkně užila, ale naposledy mě to postihlo 7.1. a od té doby mám klid (to bych asi měla zaklepat) a hlavně chuť k jídlu. Taky už se mi podařilo přibrat, ze 49 na 53kg. A bříško je mi už dost vidět. Takže poprvé za celé těhotenství můžu říct, že jsem konečně šťastná a začínám si to užívat!
Ještě jsem vám zapomněla říct, že jestli už nakupujete pleny do zásoby, tak v Droxi drogerii mají teď akci na Pampers, 98ks za359,–Kč. To vychází 3,70 Kč za kus (normálně stojí 4,50). Jenom nevím, jestli to platí po celé republice, nebo jenom v Brně, ale pravděpodobně ano
Akce na Pampers vím, že taky probíhá v Makru, prodávaj se po 2 balíkách (1 balík za 349,– myslím)…
Ahoj Danielko, Tobě doktor řekl, kolik mimčo měří? Mě řekl, že teď už to přesně změřit nejde, že jen ví, že váží kolem 400 g ![]()
AHoj holky,
už jsem tady dlouho nepřispěla, měla jsem strašně moc fofrů, za prvé v práci, za druhé proto, že jsme měli s mým milovaným mužem v sobotu svatbu. Takže jsem už vdaná paní a jsem strašně šťastná ![]()
Co se týče pohybů, tak už tak od 19+3 sem tam něco cítím, takové šťouchnutí zevnitř, těžko to popsat. Ale většinou jen tehdy, když se na to soustředím - musím si lehnout, dát ruce na břicho a pak to občas cítím, většinou vždycky večer. Někdy i v průběhu dne sem tam něco pocítím, ale asi jsem dost zaneprázdněná, takže si to většinou ani neuvědomuju.
Jinak gratuluji k odhalování holčiček a chlapečků
U nás to vypadá na holčičku, ale ještě to není jisté, tak uvidíme na příští kontrole.
Ahoj holky jdu se taky přidat. Já mám termín 15.6. Já vím je to pozdě, ale před tím jsem se přihlásila do březnátek a dopadlo to špatně. Nyní je vše v poho, 30.1. mě čeká velký ultrazuk. Výsledky tripple testů jsou v pořádku, riziko DW 1:8200. Jen bych se chtěla zeptat, jestli je možné citit pohyby už v 16tt. Je to mé druhé těhotenství. Doktorka mi tvrdila, že se mi hýbou střeva. Jenomže já už vím, co mám čekat. Luca