Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj Luci, vítám tě a přeji, ať máš pohodové těhotenství a narodí se ti zdravé mimi!
Marketo182> Taky přeji ke svatbě a ať jste všichni tři šťastní, zdraví a s manželem Vám to vydrží
Markétko, hodně štěstí do společného manželského života
![]()
A Lucko Tobě přeji také krásné a zdravé miminko ![]()
Ahoj holky,
já už jsem taky hrozně dlouho nepřispěla, ale stále jsem mezi vámi a pečlivě čtu. Já jsem taky u OZP , přišel mi ten formulář o kterém psala Josefka, tak budu střádat doklady o zaplacení a pak to celé najednou (asi až po porodu) pošlu spolu s vyplněným formulářem. Už mi takhle předloni proplatili přeočkování proti klíšťové encefalitidě a šlo to dobře.
Chtěla jsem se zeptat kde nakupujete výbavičku na netu ? A někdo z Plzně a okolí , můžete doporučit nějaký kamenný obchůdek ? Já zatím nakoupeno nic nemám, zatím čekám co se sejde a co podědím, ale tak za měsíc už si to začnu dávat do kupy a dokupovat co chybí. Kočárek jsem myslela že stačí nějaký poděděný, ale táta (vlastněě děda) se už hlásil že kočárek zaopatří, ať si jen vyberu jaký. Máte nějaký tip? Budu ho využívat hlavně na vesnici a v přírodě - takže potřebuju nějaký terénnější, ale taky aby se vešel do kufru sedanu. Taky bych potřebovala aby byla rukojeť dost vysoká pro postavu 180cm.
Pohyhy cítím asi od 19+1. Někdy víc někdy míň, někdy jen tak šimrá (asi když se otáčí), ale někdy pěkně nakopne ![]()
Janina (20.tt)
Kočárek se mrkni na www.babyexpert.cz
jak jsem psala dříve, sleva proti tomu stejnému obchodu (stejné IČO) ale kamennému byla i s autosedačkou 2700korun
to jsem byla já. Jinak za věci už jsme dali skoro 17000 a to ještě nemáme vše, takže jsme rádi že nakupujeme po částech a není to tak finančně náročné
Ahoj Janičko,
s tím kočárkem máme podobný problém, aspoň, co se týká té rukojeti, taky měřím 180 a manžel 195 cm, ten ale bude na „mateřský“ až po roce, tak už snad kočár nebude potřebovat tolik jako já, ale stejně, s tím kočárkem taky ještě nemám jasno, musím se dokopat k návštěvě nějakého obchodu a ozkoušet si je
Část výbavičky jsem si objednala přes
http://www.prag-info.cz/…p/index_.php?…
(nebo se tam dostaneš přes www.todo.cz a na téhle stránce musíš kliknout na „TODO e-shop“) - maj tam moc dobrý ceny a balík přišel brzy (snad do 14 dnů jsem ho měla doma). Další věcičky nakupuju v náhodných obchodech, jak se to podaří. Taky celkem pěkný a ne přehnaně drahý věcičky mají na www.caryfuk.cz
Zatím ještě na nákupy nemám ani pomyšlení, je mi stále dost zle a taky si nedovedu představit, kolik budeme muset chtěj nechtěj utratit. Ale v Plzni mi doporučují hlavně nahlédnout do Bambina (vedele Potrefené husy v Kopeckého
ech) a nebo Ke Krtečkovi u Kauflandu. Pak prý je něco na náměstí ale to budu muset ještě osondovat. Z velkostkladů tu nevím o ničem. Trochu mnenákupy děsíte, já vážně nejsem ve stavu, že bych alespoň začla přemýšlet co a jak natož se vydala někam na obchůzku.
Upozornění pro vyšší děvčata . Pořádně si kočár vyzkoušejte! Moje kamarádka hledala jen podle výšky, vybrali opravdu kvalitní kus ale celou dobu zakopává o brzdu, neboť kočárek má ojničku moc ve předu (pro drobné postavy postačuje) a ona naemůže dělat velké (pro ní běžné) kroky.
Ahoj holky,
my už jsme se byli na kočárky dívat (v Chicco a Růžovém panterovi) a v obou prodejnách nám prodavačky říkaly, i když ne moc ochotně, že nejlepší je si ty kočáry na prodejně okouknout a pak koupit na netu. Prý všechny výjdou o nějakou tu tisícovku levněji. Asi to tak uděláme, každá korunka se hodí.
K tomu měření miminka: nevím, jak malou doktor měřil, ale ty míry říkal dost přesvědčivě, tak bych mu věřila. Dívala jsem se i do knížek a míry skoro sedí. Na konci 20tt má mimčo měřit 25cm a vážit 340g, na konci 21tt je to potom 28cm a 390g.
Jinak Markétce 182 přeji hodně štěstí a lásky v manželském životě. Co se těch pohybů týče, já jsem je taky nejdřív cítila jenom když jsem ležela a byla úplně v klidu. Ale neboj, za pár dní ty pohyby ucítíš hodně zřetelně. Já je cítím od 16tt (teď jsem ve21tt) a jsou čím dál patrnější. Někdy je v bříšku fakt „rušno“. Někde jsem četla, že blíženci bývají hyperaktivní. Tak se máme na co těšit
.
Jenom nechápu, jak mohla Lucce doktorka říct takový nesmysl. Jako by jsme nepoznaly, co se u nás v bříšku děje. Já jsem pohyby poznala hned a to jsem těhotná poprvé.
Ahoj holky, docela vám závidím že už cítíte pohyby, já jsem 18+5 tt a pořád ještě nic. Jinak docela žasnu, kolik toho máte už nakoupeno, já si to ještě pořád něják nepřipouštím. Dostali jsme s manželem na Vánoce autosedačku a to je zatím náš první a zatím poslední kousek výbavy pro mimčo. Jinak jsem dnes byla na Utz a doktor mě docela naštval
Chtěli jsme se s manželem nechat překvapit a nechtěli znát pohlaví a první doktorova věta jen co jsem lehla na lehátko byla:„Copak to tu máme za špičku, že by to byl camprlik???“ Takže i kdyby se přehlédl, už budu mít podvědomě zafixováno že to bude kluk. Ale co, hlavně ať to je zdravé, mějte se ![]()
Ahoj holky, zítra jdu na genetický ultrazvuk (4D). Prosím, držte mi pěstičky, aby vše dopadlo dobře. Jsem už celkem nervózní. Dnes mě totiž nějak furt bolelo břicho dole, hlavně když jsem byla se psem venku a když jsem umývala podlahy. Snad to nic není. Ale stejně budu klidnější až po tom ultravuku a po 24.1., kdy jdu na kontrolu k mé doktorce.
Přeji vám všem krásný zbytek dne!
Ahoj Evičko,
budu na Tebe zítra myslet, určitě bude vše v pořádku a mimčo bude zdravé ![]()
EvaK Džím pěsti. Já se taky pořád bojím.
Jé holky, když si vzpomenu, jak jsem taky scháněla výbavu na mimi. Naštěstí jsem měla mámu, která má taky holčičku o 4měs starší, než je ta má. Tak jsem vše podědila.
Teď zase vše dědím, po prvním dítěti. Jediné co si budu muset pořídit, je sterlizátor lahví a lahve. Bohužel nesmím více jak 2měs kojit, budu brát léky, které by uškodili miminku. Je mi z toho docela smutno, ale zase si říkám, že je důležitá zdravá máma a zdravé miminko.
Ahoj holky, díky moc za držení pěstiček. Pomohlo to - na ultravuku bylo vše v pořádku. Doktor nám prozradil, že budeme mít chlapečka. Už je to druhý doktor, co nám to řekl, tak už tomu začínám věřit.
Jinak mimiš poprvé na ultravuku spinkal, takže bylo všechno pěkně vidět. Jindy sebou furt mrskal a utíkal ultravuku.