Poradna duly
Jana Čurdová
Lendulin - teď jsem četla tvou zprávu. Ani nevím co napsat, jsem v šoku. Přeji ti hodně sil, aby ses z toho rychle dostala, musí to být hrozně těžké. Ale neboj, půl roku uteče jako voda a další mimi bude určitě zdravé. Drž se!
Ahoj
Lendulin- přečetla jsem si zprávu a úplně se mi zastavil dech. Je mi to moc líto. Já jsem taky po potratu, ale v 6tt. S tím se asi snadněji vyrovnává. Já si pamatuju, že i tak jsem bulela. Ztráta miminka je hrozná věc. Držím palečky, aby vše nakonec dobře dopadlo a ty se dočkala miminka.
Všem holkám, ktré budou slavit, slaví či slavily narozeniny přeji vše nej.
Lucka a Anička 3roky a mimi 20tt
Lendulínko , nevím co říct, jsem z toho úplně vedle.
Přeji hodně moc síly. Bude to asi těžké, ale snad ti ten půlrok rychle uteče. Drž se!
Ahoj Lendulin,
též se připojuji, je to fakt smutné a je mi Vás moc líto
Zároveň držím pěstičky, ať se Vám do půl roka podaří zdravé mimi
Přeju Vám i s manželem (přítelem) hodně síly ![]()
Gabik - tak jo, souhlasim, jen to tam obkouknem
Domluvíme se teda příští týden ![]()
Ahojky holky,
zase jsem se dlouho neozvala, ale ten čas, tak rychle letí a já se dostanu na internet většinou jen o víkendu, tak píšu až teď.
O Lendulínkovi vím ze snažilek, byly jsme tam ve stejném deníčku, je to fakt těžký, ale držím palečky, aby se Vám to po půl roce podařilo hned napoprvé.
Josefko, tak koukám, že máme vytipované v Plzni stejné porodnice, klidně se tam ráda s tebou zajdu podívat, akorát, že to mám do Plzně asi tak 40 minut autem, tak by jsme se mohly třeba domluvit na nějaký pátek, to dělám do 13hod. nebo do 14 hod. Tak napiš.
A co nového u mě? Vlastně ani nic, přibrala jsem zatím 1,5kg, jsem v 19 týdnu, je mi pořád dobře, vůbec jsem nezvracela, bříško mám zatím pidi. Teď čekáme na výsledky gen. testů, takže jsem mírně nervózní, jak všechno dopadne. Minulý víkend jsme byli s manžou v Německu a koupili prvních pár pidi věciček, měli tam docela dost velký slevy. Jinak to ale nepřeháníme, když vidím, co musela prožít Lendulín, tak si říkám, že s nakupováním si raději ještě chvíli počkám.
Děkuji taky za odkazy, co sem dáváte, určitě na všechno mrknu.
Ani nevím, jestli jsem vám už psala, že jsme se dívali na jména a docela se nám líbí Terezka, Tina, Adélka a kluci Jakub a Filip, Daniel, sice to ještě není definitivní, ale myslím, že z těchto jmen vybereme.
Mějte se krásně a opatrujte bříška.
papa Lenča
Ahoj Plzeňandy ,
já mám do Plzně tak 25km a chtěla bych rodit na Slovanech . Doktor mi to doporučil, že mají nejprofesionálnější vybavení a doktory a všechny složitější případy řeší tam. Tak sázím raději na profi péči, i když prý prostředí tam není nic moc a bývá tam velký nával. S návštěvou porodnice počítám, i když ještě nevím kdy, jsem doma na nemocenské, protože mám pořád nějaké komplikace (špinění). Zatím bych chtěla aspoň zjistit jak a kdy tam probíhají předporodní kurzy a případně se na ně už přihlásit. Tak až se domluvíte na nějaký termín, dejte vědět, buď se připojím, nebo pak budu aspoň vyzvídat
Jo a tady je diskuse ke Slovanské porodnici na Rodině: http://www.rodina.cz/…se/prisp.asp?…
Mějte se krásně,
janina
Lendulin- az ted jsem si precetla zpravu od tebe.Vzalo mi to slova…neumim si predstavit,jak hrozne to pro tebe a tatinka musi byt…je mi vas moc lito.ale to rozhodnuti bylo urcite spravne.preji ti,at to co nejdrive preboli a drzim palce na dalsi tehotenstvi.budu na tebe v lete myslet a doufam,ze se to povede hned napoprve:)
mej se moc hezky a hodne sily.
tereza
Ahoj,
děkuju za podporu, útěcha se hledá těžko… Zítra jdu do nemocnice na kontrolu a doufám, že pak už bude všechno v pořádku a budeme se moct připravovat na léto a na nové snažení. I když teď mi těch půl roku připadá nekonečně dlouho ![]()
Já jsem kromě těch jedněch těhukalhot naštěstí nekoupila nic ani pro těhu ani pro mimi, takže aspoň se teď na to doma nemusím dívat. Ale překvapilo mě, jak moc mi mimi fyzicky chybí ![]()
Lendulinku už jen to, čím sis prošla a že si nám to byla schopná napsat znamená, že si silná osoba. Tak se drž. Bude ti smutno, to z té ztráty a taky z hormonálních změn. Tak se tomu klíďo píďo poddávej a kdyby si něco potřebovala, tak se mi sem ozvi alespoň pro podporu.
TULIPANku pátek by byl dobrý, i když sestřička mi doporučovala víkend, že tam bývá klidněji a víc času na dotazy. Následující 4 víkendy se dokonce ani nikam nechystáme, takže jsem otevřená všem návrhům (Jinak v pátek hned z práce většinou mizíme někam pryč z města) I pro JANINu: Pokusím se sehnat čísla zatím jen dvou jmenovaných porodnic, zavolám, zjistím co se dá (kdy nejlíp přijít, jestli pořádají kurzy a td.) a domluvíme se.
Kurzy na Slovanech prý pořádají, jsou to dvě lekce - jedna o péči o miminko, druhá o kojení. Konají se na novorozeneckém oddělení, stojí to 200,–, teď jsem tam volala a termín je 23.2. v 15h, tak jsem se hned přihlásila. Tel. je 377617216. Co se týká nějakých kurzů přípravy na porod, to prý je třeba se domluvit tam kde chodíme do poradny a takový kurz absolvovat s porodní asistentkou. Moc jsem to teda nepochopila. V rámci takového kurzu je prý pak možné si prohlédnout porodní sály atd., individuálně tam chodit asi nelze - podle toho co mi říkala paní z toho novorozeneckého. Tak se tam třeba 23.2. potkáme.
Hezký den,
janina
Ahoj holky
Jsem teď po velkém ultrazuku, koukali jsme i na 3D na tvářičku. Mimi je zdavé a vpořádku. Manžel s dcerou hleděli na tu televizi jak vyorané myšky
. Dcera doktorovi vynadala, že co dělá miminku, prý je má nechat napokoji. Potom řekla jé ručička a tam byla zrovna hlava. Doktorovi pak povídala, že chce sestřičku, protože si s ní chce hned hrát. Podle ultrazvuku to bude na 80-90% opravdu holčička. ![]()
Ahoj holky,
tak se vám po delší době zase hlásím, konečně máme doma internet, takže můžu častěji psát.
U nás je všechno v pořádku - miminko krásně roste a dává mi o sobě v bříšku pořád vědět. Máme za sebou amniocentézu a genetický ultrazvuk v Českých Budějovicích (Mudr. Šustrová a MUDr. Čutka) a znova bych chtěla uklidnit všechny, kterým nevyšly tripple testy úplně v pořádku, že to ještě nic neznamená - na genetickém utz jsme se sešly se všemi maminkami, které byly před měsícem na odběru plodovky a všem nám to dopadlo dobře. Dokonce uvažuji o tom, že u příštího těhotenství, i kdyby mi dopadly tripple testy (které nejsou bohužel moc spolehlivé)dobře, šla bych na amnio na vlastní vyžádání, pokud to samozřejmě je možné a to si nejsem jistá, ale ten pocit, když to všechno absolvujete a víte, že v sobě nosíte zdravé miminko, je opravdu krásný. Tak to je jenom můj názor, četla jsem, že se tady v jedné diskuzi řešilo, jestli jít nebo nejít na amnio.
Další výhodou je, že vám řeknou se 100% jistotou pohlaví - my jsme se sice s manželem dohodli, že si to necháme jako překvapení na porodní sál, ale když jsem si telefonicky volala před termínem pro výsledky a oni mi to nabídli, nevydržela jsem a teď už vím, že čekáme holčičku, kterou jsem si moc přála a mám velikánskou radost. Manžel to chce mít pořád jako tajemství, ale já jsem ráda, že to vím - koupila jsem si už pár růžových věciček a moc si to užívám.
Tak abych se tady moc nerozepsala - mějte se, holky, moc hezky a zase brzy napíšu.
Zulka
Ahoj,
právě jsem taky koukala na stránky FN Motol a přijde mi, že jednotlivé prohlídky taky nedělají, jsou pouze součástí instruktáže k porodu, které se konají v určitou danou hodinu pro x lidí??? Tak nevím …
Petulo,
ja jsem tam tam do Motele volala, ta prohlidka je mozna, konaji se po. ut, st od 17 hod a prvni volný termin je 20. unora. Takže by byblo mozno se objednat. dej mi vedet , Gabina tel. 737 277 693