Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky,
tak se po delší době také přidám:) My máme po synkovi narozeném v květnu 2004 kočárek Deltim Travel a nemůžu si fakt stěžovat. Lucy, jak jsi psala, aby se v něm dalo spát i tu další zimu, tak asi jak který prcek, my už v tomhle kočárku nebyli půl roku, máme teda golfky, ale spíš chodíme už pěšky:) Golfky jsme si pořídili kvůli cestování do města, ale na Deltim nedám jinak dopustit, je fakt skvělý a slouží výborně. Už se moc těším, až ho na jaře vyperu a nechám uschnout na zahradě na sluníčko pro to naše červňátko:)
Diny
My jsme manželem navštivili Depemo v Praze 5, vyborná obsluha slečna se nám věnova skoro hodinu. Rozhodnutí padlo na Hoco, zúžena čtyřkolka. je velmi dobře ovladatelný , lehky, je to trojkombinace (taška, sporták a nánožník), vejdu se s ním do výtahu, lehce se skládá a ma i zajímavý desing, je opratelný polohovatelná boudička atd. Cena se této čtyřkolky byla 11.900. V jiném obchodě (to je dobrá vychytávka) měli 10 kg medvěda dali ho do různych typu kočárků´a musím říct, že byl velký rozdíl v manipulaci s kočárekem, např, výjezd na obrubník a podobně.
Ahojte těhule,
koukala jsem na ty značky kočárů, co jste si vybraly. Jsou moc hezké, jenom upozornění pro Josefku . V nějakém obchodě (už nevím, který to byl) byl ten Alu Sprint stažený z prodeje a na stránkách Dětského ráje je upozornění, že ta konstrukce praská.
Pro ty, které trápí rýma : Já jsem se dokázala nachladit tak skvěle, až jsem musela na plicní
. Tak jsem se aspoň vyptala, co v tom našem stavu vůbec můžeme a nemůžeme. Nejlepší je prý lipový čaj a čaj z černého bezu, na suchý kašel Tussin a Sinecod (Mucosolvan a Paralen jen po poradě s lékařem) a jitrocelový sirup užívat jenom když jste „zahleněné“ (podporuje vykašlávání). A hlavně hodně ovoce (pomeranče, kiwi, jablíčka). Snad vám to aspoň trochu pomůže
Josefko, máme podobnou situaci, nyní vydělávám jen já, takže na rozhazování zrovna nemáme, ale přesně jak si řekla, nechci si kupovat levný kočárek za každou cenu, abych pak z něj byla nešťastná.
Ten Traxx Jaguar 3 vychází s vložnou taškou na mimi necelých 10.000,– (bez cca 200,–) a pláštěnka se dá koupit univerzální kolem 200,– (ne origoš, ta stojí přes 1000,–) a síťka snad taky ňáká uviversal. Taky se s ním dobře zachází, jednou rukou v klidu zatočíš bez použití síly a v blbém terénu se to otočné kolečko zaaretuje a je to v pohodě. Je taky celkem lehký, celá ta korbička se snadno celá otočí proti směru jízdy a skládá se taky celkem dobře…
Výběr kočárku už řeším několik měsíců a jsem z toho taky celkem hotová, včera jsem si ale řekla (po vyzkoušení několika kočárků a srovnání zacházení s nimi), že půjdu do toho Traxxu Jaguar 3 a nikam jinam už se do obchodu nechystám, protože tam by mě zas mohly prodavačky nalákat na ještě dražší a vylepšený model a mě už se tenhle zdál fakt dobrý, tak ho večer doma v klidu objednám přes internet ( vyjde to na těch 10.000 i s taškou a v obchodě na 13.000 - a to je celkem rozdíl!)…
Ahoj holky,
tak je zase všechno jinak, včera jsem mluvila s těhotnou kamarádkou o kočárech a pro změnu jsem došla k závěru, že stabilnější bude přece jen čtyřkolka a že je ta stabilita důležitější než to zatáčení…
Takže mám zase o čem přemýšlet ![]()
Ale asi už snad zůstanu u toho Traxxu Jaguar - jen místo 3 vezmu asi 4…
Josefko, prosím tě kde je ten obchod s dobrou obsluhou, o kterém píšeš? Je to někde v Plzni? Díky.
Když jsem nachlazená používám homeopatika. Na rýmu Koryzalii, třeba každou hodinu jednu tabletku, potom postupně vysazuji. Na nachlazení Oscillocuccinum, dávám to i jako prevenci dceři proti chřipce. Na kašel Stodal. Více jak 3 homeopatika neužívám. Záleží na Vás co Vám bude vyhovovat. Mně se teda jakékoliv nachlazení teď vyhýbá. Možná je to těmi vitamíny co užívám, asi taky tím těhotenstvím.
Hoj holky,
k tem kocarkum.....urcite souhlasim s tim,ze 4kolka je lepsi nez 3kolka.uz sem potkala par maminek,co mely problemy s tema trojkolkama…takze bych se urcite priklanela ke stabilite predevsim:)
koukala jsem na bazarove kocarky a do 5ti tisic se myslim vejdeme…
jeste do toho ale nepujdu…budu hledat a pokusim se vybrat ten nej ![]()
taky si dost ujizdim na mimibazar.cz jsou tam opravdu skvele oblecky za skvele ceny.jsou neonosene,jak to ta miminka nestaci unosit:)vim,ze je to kazdeho vec,jestli kupovat nove nebo second hand,jen jsem se chtela podelit o radost.
tak pozdravujte briska!
tereza
Ahoj těhulky,
díky za tipy léčení nachlazení, vzala jsem si na to od zítra dovču, tak se to snad brzy urovná, uvidíme.
K těm kočárkům z bazaru - myslím, že to není špatný nápad, jen nevím, kde nějaký obstojný bazar je, takže asi stejně nakonec koupíme nový.
A co se týče oblečků, souhlasím s Therezií, některé jsou fakt téměř nenošené, takže proč ne? ![]()
na www.mimibazar.cz jsou i kocarky:)
ja budu potrebovat 1 na balkon,abych to netahala sem tam(bydlime ve 3.patre bez vytahu)a tam se da sehnat slusny kocarek i do 1000.
T.
Ahoj, tady Josefka!
Dnes z domu, protože mi je od včera zle, pořád ty nevolnosti ale dnes bych byla v práci asi zbytečná a tak jsem si vzala po telefonu dovolenou.
Luca235 : Hezky si ta kritéria na kočárky zhrnula, téměř se shodují s našima. Akorát my nemáme výtah ale zas hodně cestujeme a sestřence se osvědčilo aby se bezpečnostní sedačka z auta dala bez adaptéru lehce připnout na podvozek. A tak i my chcem model, co to umí. Taky jsem zjistila, že je v ovladatelnosti některých kočárků velký rozdíl a manžel, který bude na mateřské později místo mě už nechce jiný podvozek než se samostatně zatáčivými koly (bnebo nápravou) - je to vážně super. Velkou pozornost věnujeme brzdám. Dalším podstatným kritériem je CENA. Ale to by bylo na dlouhou ![]()
DanielaB : praskají tzv. „L“konstrukce a my si zatím vybrali klasický podvozek a ne ten se mi nepodařilo nikde nic najít.
Janina :ten obchod, o kterém mluvím je mezi Hradcem Králové a Pardubicemi. Došlo mi, že orientují na středně majetnou klientelu - dražší kočárky vůbec neberou. Což je výhoda i nevýhoda. Uvědomuji si to ale zatím jsem lepší prodejnu nenašla. Např. v Plzni jsem našla podobný typ kočárku Xlander3, moc hezký designe, údajně přesná kopie Italů se všema vychytávkama ale našla jsem tam spoustu maličkostí, které mne odradily, jako je mechanika nastavení stříšky a její materiál (moc slabý, jen dvě látky, úplně průsvitný a nevzbuzující důvěru), nenastavitená zádíčka, nic jako součást kočárku, cena po sečtení se sport. nástavbou vyšší a navíc potřeba adaptéru a nutnost dokoupit si nánožník.
Ahojky, dostala jsem tip, že je tady někdo z Kladna. Neznáte nějakou dobrou dětskou doktorku? Dělám si průzkum pro budoucnost.
Ahoj holky,
chtěla bych se zeptat, jestli je některá z vás poslední dobou unavenější?
Já to na sobě pozoruji asi 3 dny. ALe je fakt, že jsem nachlazená už delší dobu a také mě dost zaměstnává štěňátko (chodím venčit i v noci asi 3×). Ale to bych normálně tak unavená nebyla - neznám takovou únavu. Tak mám pocit, jestli k tomu to těhotenství nějak nepřispívá.
Děkuji všem předem za odpověď.
Přeji krásný den!
Ahoj holky, mám takový intimnější ale jistě praktický dotaz - jaké nosíte v těhu prádlo ? Pořdily jste nějaké těhu kalhotky? Já už mám vývěr omezen jen asi na čtvery vytahanější kalhotky, poslední do kterých se vejdu a nevím jak a kde nejlépe pořídit nějaké těhu kalhotky, aby mi nejlépe vydržely až do porodu. Máte zkušenost s nějakými co lze objednat na netu? A co podprsenka, jsem doma tak nenosím většinou žádnou, nebo se vejdu do normální. Ale asi by bylo dobré pořídit nějakou pohodlnou mateřskou. Jenže s tou by asi bylo lepší počkat až do doby kdy budou prsa nalitá pro kojení - aby padla velikost, ne? ![]()
janina
Únava mne poslední dobou přemáhá často, v ideálním případě bych si šla po obědě shrupnout (což mne nikdy před těhu ani nenapadlo). Mám pocit bolavých svalů, jako když by vám začínala chřipka (což mne ze začátku děsilo). Je to tak prý správně, aby se budoucí maminka šetřila a víc dopřávala miminku klidu.
Spodní prádlo zatím neřeším. Měla jsem vždy velká prsa a nijak se mi nezvětšují a tak si vystačím s původní podprsenkou. Jo, kalhotky, tak ty nejlepší kousky jsem musela vyřadit
a zůstaly jen superbokovky, vytahané bavlněné bez gumičky a jedny vážně super bombarďáky, které mi kdysi koupila babička, až nastanou kruté mrazy (tenkrát bych raději umrzla, než bych na sebe navlékla růžovou bavlnu s pasem těsně pod prsy a půvabnýma nohavičkama
)