Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky Peťul,
ten kočárek se mi zdá dost veliký, akorát ta korbička - hluboký, moc veliký není. No uvidíme, ještě jsem se totiž nikde podívat nebyla, tak to musím omrknout.
papa Lenča
Kojící polštář.
je jistě šikovná věc ale někomu vyhovuje víc a někdo se bez něj obejde. Problém je, když se naučíte kojit jen s ním, jako moje kamarádka. Je teď na něj odkázaná a nemůže tedy nikam jít, protože bez polštáře by miminko nenakrmila.
Ahojky,
já kojící polštář mám a moc dobře se mi na něm spí…mám tu podkovu.
Kojící polštář jsem si koupila minulý týden a kdybych ho nevyužila na kojení, tak na spaní je úžasný. Jen jsem si ještě nezvykla na ten šustivý zvuk, co vydavá ![]()
Nevím, jestli se to taky jmenuje kojící polštář ale mám v plánu si koupit takové to „eLko“, co se vkládá do postýlky na podkládaní (a obkládání) novorozeňátka - aby mu postýlka nebyla velká a miminko udrželo polohu na boku. Kamarádka si ho chválila už jako těhotná, když s ním spala. Má příjemný pratelný potah.
Ahojky všichni
pro Faninku
V Olomouci je těch obchodů s kočárky hodně. Dá se dobře vybírat. přímo ve městě jsou v Prioru, v Koruně, pak na Dolním náměstí v Hassu. Jinak jsme taky byli v Olympii obchůdek Pompo a v Carfouru je Puntanela. Tam mají i spoustu hraček a oblečení. Nejlepší nabídka se mi zdála v Prioru. Mají tam kočárek, který má vnitřní rozměr 100 cm, což je největší na našem trhu. Když se vezme v úvahu, že v zimě bude mít mimčo půl roku a musí se dát do fusaku tak je asi nejlepší.
pro všechny
Kojící polštář už taky mám. Je super. Perfektně se mi na něm spí. Manžel se mi směje, že se k polštáři tulím víc než k němu. A teď se hádáme kdo dřív na něm bude relaksovat. Mám taky podkovu a nejvíc si libuju, že mám podložené nohy. Na to šustění jsem si taky zatím nezvykla.
Mějte se moc hezky a opatrujte se
Veverča a Matýsek 24tt
ahojky, kojici polstar jsem si objednala na:
http://www.zdravotnipotreby.cz/good.php?…|TERAbag-Standard
Susti, ale vubec to nevadi a uzasne se na nem vyspim. dodali jej spolehlive do 2 dnu,j.
Veverco,ty jsi z Olomouce?Já jsem z Přerova a jdu ve čtvrtek do g-centra na 4D,byla jsi tam?
Kočárek mám vybranej x.lander,stejně mimísek v prosinci bude chtít koukat už ven,tak korbu využuju tak do listopadu…A potom ho dám do sporťáku…
Kojící polštář jsem taky objednávala přes zdravotní potřebya kupovala jsem ten comfort,je tam potah navíc a kuličky na doplňování,ty časem slehnou,mám ho od vánoc a už bych měla kuličky doplnit…
Ahoj holky
Já pocházím z Olmika, mám tam kamarády a celou rodinu. Občas tam zajedu. Kočárek jsem si vyhlídla v Olmiku u Hassa. Potom už jen na internetu, jestli je prodává i u nás ve městě.
Objednala jsem si pár těhu věciček z Minibazaru. Dají se najít opravdu pěkné věci. Já už nechci nosit jen jedny kalhoty a být jak v pytli. Chtěla bych si bříško užít a nějak vypadat. Pro mě je to asi poslední těhotenství, manžel by sice chtěl třetí, ale já už si to nedokážu představit ![]()
Ahoj kamarádky. Jsem ve 23 tt a už skoro měsíc cítím pohyby. Ale o víkendu mi jich připadalo nějak málo a ani dnes jsem nezaznamela „velké hemžení“ jak tomu říkám. Ne, že bych pohyby necítila vůbec; občas, když bříško pozlobím a jsem chvíli zkroucená, se obyvatel maličko ozve. Na kontrolu jdem až za 14 dní. Mám se jít poradit, zda třeba jen miminko nezměnilo polohu a teď třeba nepočítá moje obratle abych byla klidná? Než vyrazím, potřebuju znát vaše zkušenosti. Cítíte pohyby? Pořád stejně? Jak nejdéle jste měly pocit, že malej asi usnul nebo co? Díky za pochopení.
Ahoj Josefko, já teď začínám 26tt a myslím, že nemusíš mít zbytečné obavy. Pohyby jsem ze začátku taky cítila dost slabě a to jenom, když jsem byla úplně v klidu. Poslední dva týdny mám naopak v bříšku pěknej mejdan
Přijde mi, že malá snad ani nespí. Tak se tím netrap, on se ten tvůj drobeček taky „rozpohybuje“
Jinak máš hezkou „plzeňskou“ diskusi. Já jsem na tom s kamarádkama podobně. Manžel si mě dovezl do Brna jako „suvenýr“ z dovolené. Teď jsem tady čtyři roky, ale kamarádky nemám pomalu žádné. A to se máme v červnu (tak nějak po porodu
) stěhovat do Prahy. Tak budu začínat zase od nuly ![]()
Zdravím.
Pohyby cítím každý den. Nejvíc večer jak si lehnu a po ránu, když se probudím. Taky přes den občas, když sedím u počítače. Jinak při pohybu moc ne, jen vyjímečně.
Ale zatím buď asi v klidu, protože pravidelné pohyby mají být až později. Až nějak kolem 28tt se počítá, že má být 10 pohybů (i sebemenšich) za 12h.
Omlouvám, se to jsem byla já nepřihlášená EvaK. Hned to napravím.
Jo a ještě k těm pohybům - naše mimi se taky nehýbe každý den stejně. V nějaké knížce jsem četla, že je to normální, tak tomu budu věřit. Zatím se malá z té lenosti vždycky probrala
Jinak doporučuji vřele tyto stránky (řekla mi o nich kámoška): http://www.porodnice.cz/ Je tam sekce poradny a tam MUDr. Michal Koucký odpovídá na dotazy ohledně těhotenství a porodu. Je to občas zajímavé si číst ty dotazy a odpovědi. Také se lze samozřekmě i na něco zeptat. Je k tomu potřebná registrace, ale nic se neplatí.
Přeji všem maminkám i miminkům krásný den!