Poradna duly
Jana Čurdová
Já si kalhotky koupila. Podprsenka mi zůstala, také mám veliká prsa, které mi v těhu moc nerostou. Před těhu jsem nosila tanga, taho mám plnou skříň. Jenomže nyní nechci nic chytit, tak jsem si pořídila velmi pohodné kalhotky. Kus cca 20kč a jsou bavlněné. Stahovací kalhotky si pořídím až po porodu.
nazdarek maminky a briska!
co se tyce unavy,take porad spim.....pracuji na smeny,tak nektery den mam narocny a pak zas volno-to spim do dlouho a pak po obde dalsi 2 hodinky.jestli Evi vencis stenaka v noci,vubec se nedivim,ze si jeste vic unavena!me nekdo vzbudit v noci,at jdu ven,tak asi nema sanci:)
k tomu pradlu:uz jsem nad tim take premyslela…mam ale stale jen sve vetsi stare kalhotky plus jsem si koupila dalsi obyc bavlnene(vetsi velikost)a myslim,ze do porodu s tim vystacim.jinak prasa sem mela vzdy mala,narostla mi trochu prvni mesic a ted se moc nemeni.vetsinou nenosim podprsenku vubec.jinak se vejdu s prehledem do svych starych…materskou podprsenku hodlam koupit asi az do porodnice,ale jakou velikost,to vazne jeste netusim…v obchode mi pani rekla,ze neni pak problem,kdyz nebude sedet,tatinek zaskoci a ona ji vymeni,tak to tak nejak udelame:)
ja mam taky dotaz…vim,ze porad resim tu vahu,ale byla jsem zvykla nosit se jen s 48kg a tak kazde kilco citim…zjistila jsem,ze rano vazim o 2kg mene nez vecer!je to mozne?ma nektera z vas taky tuto zkusenost??jinak uz mam 56kg!(tj 8kg navic!)
tak briskum zdar!
tereza
Ahojte holky,
s tou únavou jsme na tom asi všechny stejně. Já jsem doma na neschopence, tak každý den po obědě chodím na dvě hoďky spát. Teď jsem navíc nemocná, takže o to unavenější.
S váhou jsem na tom skoro stejně jako Therezie. Původní váha 49, teď 56. A je fakt, že večer vážím o dost více než ráno. Asi se ve mě drží voda. Vždycky večer mám hrozně těžký nohy a brní mě prsty na rokou. S váhou bych si ale nedělala starosti, stejně až budu kojit, všechny kila půjdou rychle dolů. Navíc moje doktorka byla štěstím bez sebe, když viděla, že začínám přibírat. S mou původní váhou se nějak nedokázala smířit.
Taky bych měla jeden dost intimní dotaz
. Netrápí některou z vás zácpa a hemeroidy? U mě se asi začínají „klubat“, tak nevím, jak na ně ![]()
Ahoj maminky a miminka,
s tou zácpou a hemeroidy jsem na tom podobně jako Ty Danielo, je to fakt nepříjemný
Jediné, co ale vím, že pro to můžu udělat, je hodně pít a jíst ovoce s vlákninou, abych to nezhoršovala …
moc jsem Ti asi neporadila, ale já taky nevím, co s tím jiného dělat?
Prádlo jsem taky zatím moc neřešila, podprsenky jsou mi stále ty původní, jen jsem úplně přestala nocit tanga a začala nosit „bomby“, které jsem měla stranou a k nim si přikoupila několikery další.
Ptala jsem se Luci soukromou zprávou na dostupnost homeopatik, ale už vše vím - volala jsem mamce a ta volala své známé lékárnici, takže už jsem si doběhla do lékárny na její doporučení pro Müllerovy pastilky s islandským lišejníkem a Homeogene - vše cucací. Ty pastilky s isl. liš. ale chutnaj jako pendrek, je to fakt hnus, nikdy jsem ho nemusela
ale hlavně aby nám to s Filípkem pomohlo ![]()
theresie , to je všeobecně známý jev, že večer vážíme zhruba o 2 kg víc, než ráno. Proto, když někdo hlídá váhu, měl by se vážit ve stejný čas (a na stejné váze
). Já Mám o šťasná 2 kg víc než na počátku těhotenství ale vždy jsem byla cvalík, tak se mi asi jen nějaká váha ze stehen přesunula do bříška.
Nazdárek holky, hlasím se asi taky k vám červnovým. Termín mám totiž 29.6., takže jsem byla už i u holek v červenci. Jen k těm hemeroidům, měla jsem náběh před měsícem. Začala jsem cpát zeleninu a ovoce a nejdu s příjmem vody pod 2l. No a je to pryč. Říká se čím zelenější zelenina, tím víc vitamínů a vlákniny (brokolice, saláty, atd.), ovoce jakékoli (hlavně pomeranče, grepy, atd.) a voda (neperlivá). A když už jsou, tak mast z dubové kůry se prodává v lékárně bez předpisu. Dají se dělat i odvary z té kůry, ale to jsem nezkoušela.
Já myslím, že ovoce a zeleniny jím dost. Denně 3-4 jablka a min. jedna porce salátu (holt chutím se nedá odolat), ale možná mám málo pohybu. Asi s tím budu muset něco udělat. Kdyby aspoň venku bylo lepší počasí, ta zima mě už deprimuje ![]()
Ahoj Vlčice . Dělají nám ale doktoři zmatky s těmi termíny, že?
Já občas koukla i do červenčátek, tak tě znám a dovol, abych tě přivítala i v červňátkách. Správné rady píšeš, jen doplním, co jistě víš ale pro ostatní: Hemeroidům se dá předejít tak, že při stolici nesmíme moc tlačit. Takže jsme zpět u stravy - kdo maže (správně jí) ten jede!
Doufám, že mi rozumíte a neurazíte se. ![]()
Ahojky, tak já jsem do konce 26.1. (kdy jsem byla na kontrole) nabrala o 4 kg. 24.1. jdu na kontrolu na gyndu, tak uvidím, kolik jsem přibrala od té doby - vážím se tam. Jsem zvědavá, protože se pěkně vyklubalo bříško asi před 4 dny. Stále nic a najednou jsem zjistila, že se kulatím. Ale špeky se mi zdá, že jsem nenabrala. Tak uvidím. Pak napíšu.
Jinak večer opravdu člověk váží víc, jelikož přes den něco pojí, vypije apod.
Děkuji všem za informace s únavou. Tak se mi včera večer spustila hrozná rýma a dnes to pokračuje, tak asi to bylo i tím.
Přeji všem krásný den!
Josefka - svatá pravda, nemá se opravdu tlačit a ten pohyb má být samozřejmě taky. Já ho mám nejmíň 4× denně, protože mě tahá náš milovaný hafan na vodítku jak papírového draka
A jako snažím se cvičit i doma…ale někdy vůle chabá
![]()
tak o té vůli mi povídej
Mám doma velký míč na cvičení i over ball, taky několik knížek o cvičení pro inspiraci, ale někdo mě zapomněl podarovat pevnou vůlí. Mám skoliózu a ortoped šílí
Ahoj Petulo, poslala jsem Ti soukromou zprávu ohledně léčby homeopatií.
Ahoj holky, s unavou problemy nemam. mam pocit, ze nejlepsi je, si po praci naplanovat co nejvice aktivit, takove co cloveka bavi (kino, plavani, joga, divadlo, posedet s kamarady…) a pak si na unavu ani nejde vzpomenout. S nachlazenim bojuju tak, ze si kazdy vecer kapnu trosku eukaliptoveho oleje v loznici do aromalampy. prijemne to voni a krasne to pres noc protahne a vycisti dychaci cesty. samozrejme jim ovoce a salaty, ale o tom jste uz psaly… co se tyce spodniho pradla, tak ja jsem drive nosila nizsi kalhotky, takze snad ani nebudu muset nic dokupovat…zatim mam nahoru 5kg tak uvidime
myslim, ze jste nekdo hledali tip na prijemny obchod s vecma pro miminko. Ja teda jeste nic nekupuju (zatim vyckavam co se sejde od kamaradu), ale jednou jsem se stavila v Praze-Kunraticich v Detskem dome, Suppého 621/10, 14800 Praha 4 - Kunratice. je to prodejna v rodinnem domku, jsou tam velmi ochotni, pratelsti, maji vlastni zkusenosti, velky vyber novych i pouzitych veci a co mne dostalo, nic cloveku nenuti. nevim jak vy, ale ja mam takovy pristup moc rada. vsechny moc zdravim a preju prima vikend, j.
tak fajn…jsem rada,ze moje vaha je v normalu:)
s hemeroidy nastesti problemy nemam.....tak vam vsem drzim palce,at se jich zbavite!
papa
Tereza